- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
-
- Konu Sahibi ImTheDevil
Boşanma aşamasındayım diyebiliriz uzun bir süredir yalnız yaşıyorum (pskikolojik olarak aman boşanıyorum da aman kafasında değilim normal seyreden bir hayatım var çocuğum yok)
Evet tramvatik bir olay yaşadı fakat psikolojik olarak o da aşırı etkilenmiş değil bunu kendisi de söylüyor artı önümüzdeki hafta için ergen psikoloji alanında öneriler aldığım bir dr dan randevumuz var
Olur tabiki empati yapabilirsin sana nasil davransa guven kazanirdi karsindaki bunlari dusunerek hareket edebilirsin ama tabi sorumlulugun da zor aslinda sahip cikmak bu devirde biraz zor bi surecİnşallah güzel olur tek dileğim bu
Ben zaten bunu istiyorum her şeyine karışan engelleyen sabah erken kalksın şöyle yapsın böyle yapsın tarzı biri değilim ama gün ışığı hiç görmüyor ve sağlığı etkilenecek diye korkuyorum emin olun o daha çok istiyor bazı şeyleri kendi söylüyor çünkü
Ben daha önce kendimden küçük bir çocukla yaşamadım aynı ortamda uzun süre bulunmadım eşimin kardeşi hariç hiç görmedim desem yeridir o görünmez çizgi bir çocuğa nasıl koyulur bilmiyorumSiz ebeveyni değilsiniz ama bundan sonra ebeveyni yerine siz geçecekseniz arkadaş gibi görünüp, arkadaş olmayacaksınız. Size güvenmeli, yanınızda rahat olmalı ama aynı zamanda görünmeyen belli bir sınır olduğunun farkında olmalı.
Henüz 2 haftadır tanıyormuşsunuz yani aslında tanımıyorsunuz bile. İçeriden bambaşka bir şey de çıkabilir. Ergenliğe hiç güvenmiyorum.
Gerçekten teşekkür ederim hepsini uygulayacağımdan emin olabilirsinizTravmatik durum yaşanıldiginda distan göstermese de iç dünyasında sorun yaşayabilir psikolog/ psikiyatrist desteği almanız doğru olacaktır. Sana da gerekli yönlendirmeleri yaparlar zaten uzmanlar.
Onun dışında uykuya doyamama sebebi fizyolojik de olabilir. Örneğin burnuyla ilgili bir sorun varsa da uykularini etkiler.
Aroma terapi ile kaliteli uyku düzeni kurmaya yardımcı olabilirsiniz belki. Açıkçası denemedim ama faydası olacağını düşünüyorum. İnstagramda art de huile sayfasını inceleyebilirsin. Pek çok bayi eczaneleri de var. Konuyla ilgili en yakın bayi eczaneyle görüşüp bilgi alabilirsin.
Ergenlerle ilgili bazı bildiklerimi aktarmak istiyorum:
1. Ergenler hormonal değişimler yüzünden inişli çıkışlı ruh halindedir. Öncelikle bunun geçici dönem olduğunu unutmayın. Yaptığı hatalar varsa, saçmalıyorsa, bunlar sonsuza kadar surmeyecek. Sabırlı olmaya çalışın. Evet hata yapacaklar (hepimiz ergen olduk ve hatalar yaptık) siz sadece geri dönülmez bir hata yapmamasina gayret edin...
2. Ergenler kendi kişiliğini bulmaya çalışmaktadır. Aslında kendisi de kendisini tam olarak tanımaz o yüzden pek çok farklı şeye yönelebilir. Her şeyi denemek isteyebilir. En güzel şekilde rehber olmalısınız.
3. Ergenler ne kadar çok çatışsa da, büyüklere karşı dik başlı olsa da aslında sınır arayışındadır. Sınırsız olmak istiyor gibi görünseler de sınırlar onları güvende tutar. Ergenlerin en temel ihtiyaçlarından biri de güven duygusudur. Güvende olduğunu hissettirin.
4. Ergenler için en önemli şeylerden biri de arkadaşlarıdır. Alışma sürecine arkadaslarini da dahil edin.
Ben senin bu süreci en az hasarla atlatacagina inanıyorum. Şu konuyu açman bile ne kadar özenli bir abla olduğunun göstergesi
Sahip çıkma konusunda sorun yaşayacağımı pek düşünmüyorum şanslıyım ki gerçekten elimde aklı havada bir insan yok bunu 2 haftada net gördüm o kendine ben ona sahip çıkarsam olacak benceOlur tabiki empati yapabilirsin sana nasil davransa guven kazanirdi karsindaki bunlari dusunerek hareket edebilirsin ama tabi sorumlulugun da zor aslinda sahip cikmak bu devirde biraz zor bi surec
İkinci öğretim okudum ben de ve ben hala gece oturmasına bayılırım biliyor musunuz istesem de çok erken uyuyamıyorum yani bir yerde kalıyor insanda bunlar teşekkür ederim haftasonunu değerlendireceğimÜniversitede ikinci öğretimdim. Bende gündüz 3 sene görmedim. Haftasonu planlar yaparak haftasonlarında alışabilir enazindan.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz içinKız kardeş sahibi olmak benim için anne olmaktan farksız. Siz yeni tanışmiş olsaniz da eminim o duyguyu alacaksınız.
Kardeşinizin istediğini bir şekilde yaptırma özelliği hariç negatif bir özelliği yok gibi. Muhtemelen ilk halletmeniz gereken konu olacak. Yapılmaması gereken konular konusunda kararlı olduğunuzu gösterin. Bunu onunla bir sorun yaşamadan, gündelik hayatınızla belli etmelisiniz. O da sizi yeni tanıyor. Kafasında "Ablam hayır dediyse, ona istediğimi yaptıramam." imajini çizmeniz gerekiyor.
Ergen oldum, ergen ablası oldum, ergenlerle çok çalıştım. Bence anahtar kelime "Zorlamayın." Bunu yapacak biri değilsiniz muhtemelen ama sorumluluk sizde olacağı için gerileceğiniz anlar olacak. Zorlandığınız hiçbir konuda olumlu dönüş vermeyecektir kardeşiniz. Uyumuyor mu? Bırakın kendi haline, sadece o uyurken keyifli aktiviteler yapın/ keşke uyanık olsaydın seninle yapardık gibi önerilerle gidin. Sizinle yaşamanın keyifli olduğu kanısına vardığında, sizin kurallarınız çevresinde yaşamaya alışacaktir.
Her şey beklediğinizden daha keyifli olur umarım.
Hayır yoktuYaklaşım güzel umarim getiriside güzel olur hepimiz geçtik bu dönemlerden eminim düzene ayak uyduracaktir fakat anlamadigim bir nokta var öz kardesiniz ve 16 yasinda siz ilk kez gördüğünüzü söylüyorsunuz daha önce hic kontaginiz yokmuydu...?
Durum zorunlu kalsın mı kalmasın mı gibi bir seçenek yok zaten ortada ayrıca bahsettiğiniz şeylerin ve hatta daha fazlasının beni beklediğinin fazlasıyla farkındayımBence bu işe girmeyin.ben 25 yaşındayım kardeşim 18.1.5 yıldır birlikte yaşıyoruz.aşırı iyi anlaşmamıza ve ev işlerinde çok yardımcı olmasına rağmen beni çıldırttığı zamanlar oluyor.uğraşılmaz bu ergenlerle.hoşuna gitmeyen bir durum olursa anam değilsin babam değilsin der çıkar işin içinden.ben ettim siz etmeyin.üzerinize sorumluluk binecek.herkes kendi çocuğunun sorumluluğu almalı zorunlu bir durum olmadıkça hiç bu toplara girilmemeli.
Cok özel değilse nedenHayır yoktu
Ailenizle görüşüyormuydunuz yani anlam veremedim yanlis anlamayinda 16 yaşında ilk defa gördüğünüz bir kardesiniz var... ilk kez görüp bu kadar ilgilenip hatta yaniniza aliyorsunuz bu takdir edilecek bir durum... Babanizin baska eşinden olma falan mi merakimi maruz görün...Hayır yoktu
Açıklayamıyorum tam Türkçemden dolayımuhakkak insan öz annesiyle büyüdüğü halde ergenlik döneminde neler neler yaşanıyor evde ben bunları göze alıyorum zaten
Ailemle görüşüyorum bağlarımız da kuvvetlidir sizin gibi böyle kibarca soran birini kırmak istemem ama bunu anlatamam şu an değil en azındanCok özel değilse neden
Ailenizle görüşüyormuydunuz yani anlam veremedim yanlis anlamayinda 16 yaşında ilk defa gördüğünüz bir kardesiniz var... ilk kez görüp bu kadar ilgilenip hatta yaniniza aliyorsunuz bu takdir edilecek bir durum... Babanizin baska eşinden olma falan mi merakimi maruz görün...
Anladım demek istediğinizi fakat Tarsus ne alaka onu anlamadım ?Açıklayamıyorum tam Türkçemden dolayı
Çok hassas bir yaş,nasıl yapsan ne yapsan üstüne yapışık bir karakter olarak kalır gibi
İyi ve ya kötü şekilde karakteri olabilir
Asi yada uysal
Hiç bilmiyorum
Birde biliyorsun Tarsus ta yaşayamaz sanki
Eğer başka bir şehirden gelecekse
Hımmmm ya karıştırdım mı?Anladım demek istediğinizi fakat Tarsus ne alaka onu anlamadım ?
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizeUyku düzeni çok zor değişiyor. Birkaç kere hiç uyumayıp akşam normal saatte uyumayı denedim. Ama çok uykusuz kalınca çok geç uyanıyorsunuz yine aynı şey oluyor. Her gün 1 saat daha geç yatıp daha geç kalkarak düzeliyor ama. Çok absürt saatlerde uyuyup uyanıyorsunuz bir ara. Mesela akşam 6da uyuyup gecenin bi yarısı uyanmak gibi. Ama devam ettikçe normal düzene geliyor. Bir günde düzeltemiyorsunuz birkaç hafta gerekiyor.
Kardeşiniz sorunlu bir ergenlik geçirmiyor, şanslısınız. Yaptığınız şeyleri çok doğru buldum. Benim de iki kardeşim var ve bana her şeyi anlatırlar. Bazen çok endişeleniyorum anlattıkları karşısında ama takmıyor gibi yapıyorum. Cool yorum yapıyorumHmm tabi normal bu durum canım bence şöyle de yapabilirsin diyorum ama içim içimi yiyor
Otorite kurmak için her şeye hayır demek işe yaramıyor. Çok nadir ama kesin hayırlar daha etkili. Çoğu şeyi kabul edin çok az şeye hayır deyin.