Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Endoskopiyi 5 ay sonraya verdi oda narkozsuz kabul edersen narkozlu 8 ay sonra
Babam maalesef ki fanatiklerden (akp) başka bir hastanede tanıdıkla 2 güne çektirdik adamina göre muamele iste

O kadar da kotu degil yav.. Cogu insan zaten sigortali, kendi payina duseni cebinden odeyemezse indirim yapiliyor, vadelere bolunuyor odeme gucune gore.. Parasi olana pahalli.. Ama olmayana? Hemsireyim, bana gelen kimi hastalari gorsen.. Ustu basi les gibi, uyusturucu muptelasi, prensler gibi bakiyorum valla.. Istersen bakma. Disarda tukurugumu atmayacagim kisilere zengine ne muamele ediyorsam hastanede ayni muameleyi ediyorum. Insan cani ne olursa olsun kiymetli burda, kanunlarla herkesin hakki korunuyor, sevsen de, sevmesen de.. Para ikinci sirada.. Devlet kaynaklarindan sigortali yapabiliyorlarsa yapiyorlar, yapamiyorlarsa hastanenin zarar hanesine yaziliyor.

arkadaslar abdyi boykot edicem ama ceviriyle haber okumak istiyorum, bunu abdli google ile degil. geliyoo ile yapacagim, vestel telefonumla.. ama ekrani abdli incell.. telefon neyse dedim ama geliyooda ceviri ozelligi yok. el mahkum google'a girdim boykotuma zeval gelmis midir ?malumunuz ben en abd hayrani olmayan kisiyim nabicam sindi

Ya diyorum hazır kriz varken fırsat bu fırsat mı deseniz acaba siz güzel insanlar o güzel gemilere binip aynı gemide değiliz nasıl olsa bop meselesine gelince evet sizin masal dediginize ben inanıyorum. Siz inanmıyorsunuz. Ne yapalım şimdi. Bence hiçbirşey

Bakın benim de size bir haberim var. Doktor ihmali değil ama ilaçları çalındığı için can verdi biri mesela dün bunu biliyor musunuz? Zamanında röportaj vermiş olmasına rağmen el uzatılmamış kendisine. Şu adama yardım edecek bir allahın kulu yok muydu yahu! Haluk leventin kurduğu ahbap manisa ilgilenmiş ama belli ki o yetmemiş. Dün bir hastane bahçesinde, kemoterapi almış haliyle taburcu edilmiş, kalacak yeri olmadığı için bank üzerinde yatarken ölmüş. Suriyeli olsaydı hem kalacak yeri hem de bedava sağlık hizmeti olurdu. Kendi vatandaşına, hem de doktoruna bile insani sağlık hizmeti sunamayan bir memleket olduk. Haber linkini bırakıyorum okuyabilirsiniz..

https://www.google.com.tr/amp/s/one...seyin-ayilmazer-bir-bankta-olu-bulundu-836119

Avrupadada saglik sektoru surunuyor. Annem defalarca bacaklarimda agri var diye doktora gitmesine ragmen.
MR yerine agri kesiciyle eve geri gonderildi. Her gittiginde dosaji arttirdilar.
En sonunda baktilar annem israrci, MR'e girdi belfitigi oldugu anlasildi.
Birde biz her ay kisi basi en az 100 € sagliksigortasina para odedigimiz halde..

Saglik bakimindan bugun en iyilerden biri Canada. Almanya icin cok iyi diyorlardi evvelden.. Simdi bilmiyorum. ABye girdikten sonra Ekonomisi dusuk ulkelerden gelenler bozdu biraz. Hangi ulke sizinkisi?

Saglik bakimindan bugun en iyilerden biri Canada. Almanya icin cok iyi diyorlardi evvelden.. Simdi bilmiyorum. ABye girdikten sonra Ekonomisi dusuk ulkelerden gelenler bozdu biraz. Hangi ulke sizinkisi?

Hollanda. Almanya bir nebze daha iyi en azindan isveren sigortani oduyor orda.
Biz kendi cebimizden odedigimiz halde magduruz son senelerde.
Turkiyede yasayanlarin cogu farkinda degil ama global bir kriz var.
Eskiden bir eve bir maas yetiyodu, artik cift maassiz olmuyo.
Birde ev fiyatlari inanilmaz tavan yapmis durumda.
Kira evleri devlete bagli diye kafana gore bir evi kiraya tutamazsin.
Listeye yazilip senelerce bekleme ihtimalin var.
Ozelliklede buyuk sehirlerde.
Gerci kira fiyatlari ev aldiginda odedigin krediyle cok fark etmemeye basladi.
Allah sonumuzu hayir etsin..

Hollanda benim hatirladigim kadari ile Avroya gecildikten sonra bozuldu. Herkesin dengesi bozuldu, maaslar filan cok etkilendi diye anlatirlardi. Bir de uye edilip kapilar Bulgaristan, Romanya gibi ulkelere acilinca buralardan bayagi yuklu isci akimi olmustur. Iki yil once aktarmali gelirken havaalaninda biraz alis veris yapayim dedim, ABD ve Turk havaalanlarindan cok daha pahalli idi hersey.

Çok acıdım bu adama yaa bı Manisalı olarak sahip çıkamamışiz yazıklar olsun bize ..

O avuç kadar bal da organik değil hani bilin istedim ://

Valla Turkiyenin kaymagini biz yemisiz. Avrupa'nin kaymagini da eskiler yemis. Hem orada, hem Turkiye'de para kiymetliydi, bir kisi calisir hem aile bakar hem de ev alirdi. Sade kendine degil, uste cocuklarina da ev cikardi. Eskiden oglu olup evlendirirken ev vermeyen mi vardi? Anca fakirler, ya da gunubirlik yasamayi sevenler.. Balin da yerlisini yedik, etin de kekik kokulusunu..Ortadirek diye bir kesim vardi, Turkiye'nin cogunlugunu icine alan.. Simdi asgari ucretliler %50yi olusturuyor. Kari koca calisip kredi ile ev alabilen sansli.. Bir de hala oduyorlar cogu yani, ne olacagi da mechul..

Sürekli Türkiye ile Abd'yi, Avrupa'yı Batılı bakış açısıyla kıyaslayanların güce tapan, beyni Batının sömürge karargahı olmuş kişiler olduğu ayan beyan ortada.

Batıya dair bir fikir, bilgi, istatistik paylaştığımda Türkiye'yi -eleştirmek değil- yerin dibine sokup, Batının kusursuz göründüğüne dair kör bakış açılarıyla bir şeyler karalıyorlar.

En yakın örnek; doktor hatasıyla ölenlerin sayısı 450 bin. Kayıtlı ölüm sayısı 250 bin. 200 bin kişiye dair kayıt yok çünkü sümen altı edilmiş. Mağdur ailelerden edinilen bilgilerle sayınır 450 bini bulduğu belirtiliyor. Sağlık sigortası olmadığı için maddi güçü olmayan kayıpların sayısı meçhul.

Avrupa'da sağlık sistemini anlatan yakınlarımız hastanenin yolunu bilmiyor çünkü daha ASM yi aşabilmiş değiller. Acil durumlar dışında ilgilenmezler çünkü aile hekimi mecburidir. Aile hekimi de ilaç yazmaz genelde, geçer der postalar.

Bu beyni Batı tarafından iğdiş edilmiş olanlar bu muamelenin % 1 ile karşılaşsa önce hastaneyi ayağa kaldırır, doktoru her yere şikayet eder. Sonra da Avrupa' da sağlık harika, Türkiye'de bitik diye kendi yalan dünyasıyla algı yapar.

Siyaset, inanç vs bahane. Asıl mesele milli düşünceden kopuk olmanız. Çünkü siz Batının sihrine kapılmış, gözü gönlü kör, halkını, vatanını bayrağını sevmeyen kişilersiniz.

Sırf istediği siyasi kazanamadı diye milletine, vatanına bedduayı layık gören, Batıya kapak atmak için fırsat verilse en önde giden, ülkeni sat deseler cüzi miktara satılacak akıllara bu ülkenin ihtiyacı yok.
Bu ülkedeki başı bozukluğun sebebi siz ve sizin gibiler.
Sizler vatanın, milletin bağrında sinsice yaşayan asalak habis urlarsınız.

İşte bu yüzden sizinle aynı gemide değiliz. Bu yüzden sizinle dibine kadar kutuplaşıyoruz.

Allah sizlere fırsat vermesin.

Masala inansan yine neyse sen yalana inanıyorsun

Batıya ilgi duymuyorum, hayranlığım batıya değil merkez ülkeye.

Yani ar-ge yapabilen, teknoloji geliştirebilen, yüksek katma değerli ürün üretebilen ülke. Bununla orantılı refah düzeyi yüksek; yaşam biçimi serbestliğini, kadın-erkek eşitliğini topluma daha fazla içselleştirmiş ülke. Doğuda da var böyle ülkeler. "batı" denilen yer osmanlı'nın kendisine amaç bilip genişlemeye çalıştığı yerdir üstelik. Osmanlı imparatorluğu'nun mimarı şaheseri selimiye camii edirne'de örneğin; neden? batı, osmanlı imparatorluğu'nun, ortadoğu'nun "batı"sı.

Hayranlık da değil bu; gelişebilmenin bir motivasyonu. "gelişmek istemem; olmaz olsun." diye de -maalesef diyeyim- bir seçenek yok çünkü bu sağkalım meselesi.Bu hissiyatı daha biçimsel düzeyde "hayranlık" seviyesinde yaşayanlara neden kızıyorsunuz, zenginlik, refah, yaşam neşesi hayranlık uyandırır; bütün insanları cezbeder. Ha tabi, bu hissiyattan kendi ülkemizi geliştirmeye yönelik olumlu bir çabanın motivasyonunu üretmeliyiz, sadece hayranlıkla olmaz..

Aynen. Hollandada maaslarimiz euroya cevrilince maaslar yariya dustu cunku 1 euro- 2,20 guldendi.
Zamanla 1 gulden olan ekmek 1 € oldu. Yani maaslar yariya duserken ekmegin fiyati iki katina cikti.
Kiralar desen onlarda euroya cevrildi avrupa sandartlarina uyulmasi gerektigi icin. Maaslar geride kaldi. Eskiden tek maasla bayaa yetiniyolardi burda. Suan mecburen ek is yapmaya basladi herkes.

Batıya kapak atmak için fırsat verilse en önde giden
Eğer evli ve çocuklu olmasaydım, yabancı dilimi geliştirmek, vizyonumu artırmak için yurtdışına giderdim, hem çalışırım hem okurum derdim.

firsat bulsan gideceksin ama gelmis burada millete hakaret ediyorsun, kotu soz sahibine aittir.

Disardan bakanlar farki daha iyi anlarlar.
Ciddi anlamda refah buyuyor. Biz eskiden zekatimizi kendi koyumuzden geliri olmayan issiz perisan ailelere verirdik.
Onlar bile artik hastaya yasliya baktiklari icin maaslara baglanmislar. Eskisi kadar ihtiyac sahibi bulmak kolay degil.
Halk ekmek kuyruklari olurdu sabahlari, simdi karsisindaki borekci yetisemedigi icin daha buyuk bir yere gecmek icin hazirlik yapiyor. Butun bunlar benim Ankarada sahit oldugum seyler.
Her bayram memlekete giden insanlar artik tatile gidecek para bulabiliyolar.
Tabikide istisnalar vardir, ama objektif bakabilmekte onemli.
Benim gozlemdegim bir baska seyse, insanlar hayati birbirlerine zehir etmek icin canla basla calisiyolar.
Is ahlaki yok. Cok eksik. Saygi yok. Iscisini herkesin onunde azalayabilen isverenler gordum.
Isarkadaslari birbirlerine yardimci olmak yerine yeni ise girenlere comez diye fazla yuklenmeleri.
Doktorlari en kucuk sey icin sikayet etmeye doyamayanlar.
Insanlari mutsuz eden seyin en basinda gelen sey bu.
Teknolojig refaha gelecek olursak, uni ogrencileri ve hocalarindada buyuk pay var diye dusunuyorum.
Ogrenci ilimle ugrasmiyorki, varsa yoksa hukumete karsi isyan icinde. Kisir dongunun icine girmisler cikamiyolar.

Size bayram dolayısıyla tanıştığım bir ailenin evini bebeğinin beşiğini atmak isterdim!
Siz kendinizi kandırın fakir yok diye. Görmek isteyene fakir öyle çok ki ama bizler o fakirleri görmek istemiyoruz çünkü elimizdekilerin hep gidecek yerleri var, fakiri kim görür ki değil mi?
Ne diyeyim ne demeyeyim bilmiyorum ki.
O bebeğin yaşadığı hayat için kendimden utandım ama başkaları utanmıyor!

Nasıl böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum? Sizin köydekiler yaşlılık engelli maaşı aldı diye herkes mi alıp zengin oluyor? Gören de diyecek maaşlar ne kadar!

Okudugum anda hemen Hollandadan bahs edildigini biliyordum. Evet Hollandada saglik sektörü cok gerilemeye basladi. Ondan dolayi cogu Belcika ve Almanya gibi ülkelere gitmeye basladi.

Ancak yinede Türkiyeden daha iyidir. Artik hangi doktor para için, hangi doktor gerçekten müdahale gerektiği için amelyat yapiyor belli değil. Kadinlar korkudan sezeryan doğumu seçiyorlar.

Devlet hastanesi desen doktorlar günde 200 kişiyi görüyorlar. Doğru düzgün hastalara bakamiyorlar. Ilac ve doktor masraflari pahali.

Bunu yani sira hollandada mesela gelirin düşük olduğunda devlet kirada yardim eder. Kendi yaşadiğim ülkede elektrik, gaz faturalarda indirim var. Çalişan kadinlar için kreşler ucuz. Türkiyede mesela 1000 liradan başliyor. Ve sayamadiğim o kadar şey var.

Evet, hiç bir ülke kusursuz cennet değil. Ancak Türkiyede asgari olmasi gereken şeyler bile yok. Sorun orda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…