Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Size bayram dolayısıyla tanıştığım bir ailenin evini bebeğinin beşiğini atmak isterdim!
Siz kendinizi kandırın fakir yok diye. Görmek isteyene fakir öyle çok ki ama bizler o fakirleri görmek istemiyoruz çünkü elimizdekilerin hep gidecek yerleri var, fakiri kim görür ki değil mi?
Ne diyeyim ne demeyeyim bilmiyorum ki.
O bebeğin yaşadığı hayat için kendimden utandım ama başkaları utanmıyor!

Nasıl böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum? Sizin köydekiler yaşlılık engelli maaşı aldı diye herkes mi alıp zengin oluyor? Gören de diyecek maaşlar ne kadar!

Ben durumun gittikce duzeldigini gozlemiyorum.
Bundan 5 yil once perisan olan aile daha fazlaydi.
Tamamen bitmemis olmasi normal. Daha bundan kac yil oncesine kadar kitaplarimizda Turkiye ucuncu dunya ulkesi diye geciyordu. Artik oyle degil. Bu degisimi gormezden gelememezlik edemeyiz.
Devletin butun heryere yetismesini bekleyemeyizki.
Bizede cok sey dusuyor. Bosunami zekatimizi verecek insan ariyoruz.
Bunu once kendi cevrenizde yapmamiz lazim.

Disardan bakanlar farki daha iyi anlarlar.
Ciddi anlamda refah buyuyor. Biz eskiden zekatimizi kendi koyumuzden geliri olmayan issiz perisan ailelere verirdik.
Onlar bile artik hastaya yasliya baktiklari icin maaslara baglanmislar. Eskisi kadar ihtiyac sahibi bulmak kolay degil.
Halk ekmek kuyruklari olurdu sabahlari, simdi karsisindaki borekci yetisemedigi icin daha buyuk bir yere gecmek icin hazirlik yapiyor. Butun bunlar benim Ankarada sahit oldugum seyler.
Her bayram memlekete giden insanlar artik tatile gidecek para bulabiliyolar.
Tabikide istisnalar vardir, ama objektif bakabilmekte onemli.
Benim gozlemdegim bir baska seyse, insanlar hayati birbirlerine zehir etmek icin canla basla calisiyolar.
Is ahlaki yok. Cok eksik. Saygi yok. Iscisini herkesin onunde azalayabilen isverenler gordum.
Isarkadaslari birbirlerine yardimci olmak yerine yeni ise girenlere comez diye fazla yuklenmeleri.
Doktorlari en kucuk sey icin sikayet etmeye doyamayanlar.
Insanlari mutsuz eden seyin en basinda gelen sey bu.
Teknolojig refaha gelecek olursak, uni ogrencileri ve hocalarindada buyuk pay var diye dusunuyorum.
Ogrenci ilimle ugrasmiyorki, varsa yoksa hukumete karsi isyan icinde. Kisir dongunun icine girmisler cikamiyolar.

Tabi canim her sey dört dörtlük dolar hic etkilemedi hic birimizi, ülkede fakir yok, zekat sadaka verecek adam bulamıyoruz. Su çok güzel gelsenize siz de ne işiniz var oralarda.

Tamamen bitmemis olmasi normal. Daha bundan kac yil oncesine kadar kitaplarimizda Turkiye ucuncu dunya ulkesi diye geciyordu. Artik oyle degil. Bu degisimi gormezden gelememezlik edemeyiz.
Ben düzelen kimse görmüyorum. Ha zengin daha da zengin oluyor tabiki. Kendim gönüllü işlerde çalıştım hep doğumdan önce, şimdi de evden destek oluyorum inanın gördüklerimi görseniz bu dediklerinizi oturur bin kere daha düşünürsünüz.
Siz çevrenizden akrabadan komşudan arıyorsunuz. Biraz şöyle bi kırsala çıkın, o eski harabe evlerin içine bir girin.
Neyse bana öyle insanları gösteren, karşıma çıkaran Allaha şükürler olsun. Umarım siz de görürsünüz.

Şimdi size daha çok sinirlendim. Hollanda’da yaşayıp o fakirleri görmemeniz kadar doğal bir şey yok! Kalkıp fakir yok bık bık diye edebiyat yapmayın! Buyrun gelin buraya taşının 1600 lira maaş alıp 850 lira ahır gibi eve verip hayatta tutunmaya çalışın. Ama yemezler tabi. Buraya gelseniz zekat verecek değil alacak duruma düşersiniz!

Bu zihniyete örneği Mesut Özil üzerinden vereyim.

Müslüman Türk kimliğinden ötürü yaşadığı haksızlıkları paylaştı.
Ancak beyni, fikri asimile zihniyet Erdoğan'la çekindiği fotoğrafı kabahat olarak öne sürüp, Batı kültüründe tamamen asimile olduğu için suçladı.

Burada da benzer konular açan üyeler oldu. Ya inanmadılar ya da tam bir batılı olmadığı için, kimliğini muhafaza ettiği için suçlu ilan edildiler.

Batının karşısında üstün olmak; kimliğini muhafaza ederek teknoloji, bilim, edebiyat vb alanlarda ilerleme kaydetmekle mümkün olur.

Mesela; tahılı ithal ediyoruz tarım bitti diye yaygara yapıyor. Halbuki Türkiye tahıl ihracatında dünya 3.sü. Kalan tahıl iç piyasaya yetmediği için tahıl ithal ediliyor.

Elbette küçük büyük aksaklıklar var. Bunlar dile getirilir ancak üslup mühim.
Bu millet çomar, akılsız iphone kırmış hahaha. Halbuki gayet basit. Sadece sözle değil abartılı bir şovla tarafını belli ediyor o kadar.
Tanımadığınız ve sizden farklı düşünen insanları aşağılamak, hor görmek; ezikliğini gizleyen boş ego tavrıdır.

Savunma sanayiinde iki kat ihracat artışı olmuş. Saman ithal ediyoz tarım bitti diyor, zırcahil. Saman neden ithal ediyor yukarıda sebebi.

Sosyal devlet anlayışı gereği, vatandaşın refahı ön plandadır.
Ancak vatandaş da üzerine düşeni yapmalıdır.
Dolar en yüksek düzeye ulaştığında bozduran kişi, kendi menfaatini devletin menfaatinin önüne koyuyorsa konuşmaya hakkı yoktur.
Devlet dediğimiz olgu millettir, millet de fertlerden, senden, benden oluşur.

Devletin elinin yetişemediği yere fert yetişecek, eksiğini vatandaş tamamlayacak.

Utanmasa ayakkabısını bağlamak için devletten adam atamasını isteyecek kadar uçanlar var.

Mesela; tarım için pekçok teşvik veriliyor.
Milletin efendisi olan köylü, çorak araziyi tarla gösterip teşvikleri cebine indiriyor. Hazır para ama haram olması umrunda değil.

Devlet herkesin başına polis, denetmen atayamaz. Herkesin polisi önce vicdanı, sonra ailesi çevresi olacak.

Size bayram dolayısıyla tanıştığım bir ailenin evini bebeğinin beşiğini atmak isterdim!
Siz kendinizi kandırın fakir yok diye. Görmek isteyene fakir öyle çok ki ama bizler o fakirleri görmek istemiyoruz çünkü elimizdekilerin hep gidecek yerleri var, fakiri kim görür ki değil mi?
Ne diyeyim ne demeyeyim bilmiyorum ki.
O bebeğin yaşadığı hayat için kendimden utandım ama başkaları utanmıyor!

Nasıl böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum? Sizin köydekiler yaşlılık engelli maaşı aldı diye herkes mi alıp zengin oluyor? Gören de diyecek maaşlar ne kadar!
Babannem yatalaktı aklıda yerinde degildi binbir zahmetle hastanelere götürdük raporlar falan için :işsiz: git gel git gel sonra maaş için başvurduk işte eve gelip kontrol etmeleri gerekiyorsu bi 6 ay sonra geldiler ama babannem vefat etmişti :işsiz: herkes maaş aliyi :deli: adamı olana 1 haftada bağlıyorlar evet 5 katlı evi olup kışları ücretsiz kömır gelenleride gördü bu gözler karşımızda oturuyorlardı çünkü :KK14:
Her zaman adam tutma vardı ama hiç bir zaman bu kadar ayyuka çıkmamıştı

Babannem yatalaktı aklıda yerinde degildi binbir zahmetle hastanelere götürdük raporlar falan için :işsiz: git gel git gel sonra maaş için başvurduk işte eve gelip kontrol etmeleri gerekiyorsu bi 6 ay sonra geldiler ama babannem vefat etmişti :işsiz: herkes maaş aliyi :deli: adamı olana 1 haftada bağlıyorlar evet 5 katlı evi olup kışları ücretsiz kömır gelenleride gördü bu gözler karşımızda oturuyorlardı çünkü :KK14:
Her zaman adam tutma vardı ama hiç bir zaman bu kadar ayyuka çıkmamıştı
Hah aynen aynen adamı olana bir de bunlar. Haram yemeye alışan o kadar kişi var ki! kocasıyla boşanıyor ki yetim maaşı almak için, evleri var yaşlılık maaşı alıyor. Hasta değil engelli ve bakıcı maaşı alıyor neden çünkü hepsinin adamı var, haram yiyorlar gerçek fakirler de isteyemiyor zaten. Öyle yüzsüz değiller.
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.

Bu zihniyete örneği Mesut Özil üzerinden vereyim.

Müslüman Türk kimliğinden ötürü yaşadığı haksızlıkları paylaştı.
Ancak beyni, fikri asimile zihniyet Erdoğan'la çekindiği fotoğrafı kabahat olarak öne sürüp, Batı kültüründe tamamen asimile olduğu için suçladı.

Burada da benzer konular açan üyeler oldu. Ya inanmadılar ya da tam bir batılı olmadığı için, kimliğini muhafaza ettiği için suçlu ilan edildiler.

Batının karşısında üstün olmak; kimliğini muhafaza ederek teknoloji, bilim, edebiyat vb alanlarda ilerleme kaydetmekle mümkün olur.

Mesela; tahılı ithal ediyoruz tarım bitti diye yaygara yapıyor. Halbuki Türkiye tahıl ihracatında dünya 3.sü. Kalan tahıl iç piyasaya yetmediği için tahıl ithal ediliyor.

Elbette küçük büyük aksaklıklar var. Bunlar dile getirilir ancak üslup mühim.
Bu millet çomar, akılsız iphone kırmış hahaha. Halbuki gayet basit. Sadece sözle değil abartılı bir şovla tarafını belli ediyor o kadar.
Tanımadığınız ve sizden farklı düşünen insanları aşağılamak, hor görmek; ezikliğini gizleyen boş ego tavrıdır.

Savunma sanayiinde iki kat ihracat artışı olmuş. Saman ithal ediyoz tarım bitti diyor, zırcahil. Saman neden ithal ediyor yukarıda sebebi.

Sosyal devlet anlayışı gereği, vatandaşın refahı ön plandadır.
Ancak vatandaş da üzerine düşeni yapmalıdır.
Dolar en yüksek düzeye ulaştığında bozduran kişi, kendi menfaatini devletin menfaatinin önüne koyuyorsa konuşmaya hakkı yoktur.
Devlet dediğimiz olgu millettir, millet de fertlerden, senden, benden oluşur.

Devletin elinin yetişemediği yere fert yetişecek, eksiğini vatandaş tamamlayacak.

Utanmasa ayakkabısını bağlamak için devletten adam atamasını isteyecek kadar uçanlar var.

Mesela; tarım için pekçok teşvik veriliyor.
Milletin efendisi olan köylü, çorak araziyi tarla gösterip teşvikleri cebine indiriyor. Hazır para ama haram olması umrunda değil.

Devlet herkesin başına polis, denetmen atayamaz. Herkesin polisi önce vicdanı, sonra ailesi çevresi olacak.

Hırsızlığa övgüler düzüp, normalleştirip milleti harama alıştıran kim acaba oy devşirmek için ? ( Bknz : Günah işleme özgürlüğü, Rezanın önüne yatan bakan ve yavrucukları, rüşvet saatler, bahşişler etc.. )
Tepedeki yapınca en alttaki de yapacak hali ile..
Köy muhtarlarını boşuna saraylarda ağırlamadılar...
Geri kalan yazdıklarınız için de uzun uzun yazacak değilim. Zira anlayacak gibi durmuyorsunuz. Her paylaşımınız bir evvelki ile çelişiyor...
Ama bu kadar da 'mağduriyet' çığlığı atmayın ya..

'hata ettik, sorgulamadık, biz de birilerinin günahını girdik' deyin.

Ortalama bir insaniyet paydası bu ölçüde acımasız da, bu ölçüde gurursuz da olmamalı..

Son düzenleme:
Yüzleşme zamanı..
Oy devşirmek için neyi manipüle edip mağduriyet yarattılarsa şu an hepsi ile yüzleşiyorlar.
Daha da yüzleşsinler istiyorum...

Türkiye senin köyündenmi ibaret? Türkiyede asgari ücret 1600 lira ki onun için birçok insan günde 12 saat çalişiyor. Tere yağ bile 20-25 lira. Etin kilosu 60-70 lira. Kiyma 40 lira. Burda 10 euroya aldigim bebe mamasi, Türkiyede 50 ira.

Hollandada etin kilosu 60 euro olsa ne olurdu tahmin edebilirmisin? Isyan çikardi. Hükümet istifa ederdi.

Senin köyünü bilem ama Türkiyede aç kalan kişi çok.

Ciddi anlamda refah buyuyor. Biz eskiden zekatimizi kendi koyumuzden geliri olmayan issiz perisan ailelere verirdik.
Onlar bile artik hastaya yasliya baktiklari icin maaslara baglanmislar. Eskisi kadar ihtiyac sahibi bulmak kolay degil.
Halk ekmek kuyruklari olurdu sabahlari, simdi karsisindaki borekci yetisemedigi icin daha buyuk bir yere gecmek icin hazirlik yapiyor. Butun bunlar benim Ankarada sahit oldugum seyler.
Benim gozlemdegim bir baska seyse, insanlar hayati birbirlerine zehir etmek icin canla basla calisiyolar.
Is ahlaki yok. Cok eksik. Saygi yok. Iscisini herkesin onunde azalayabilen isverenler gordum.
Isarkadaslari birbirlerine yardimci olmak yerine yeni ise girenlere comez diye fazla yuklenmeleri.
Teknolojig refaha gelecek olursak, uni ogrencileri ve hocalarindada buyuk pay var diye dusunuyorum.
Ogrenci ilimle ugrasmiyorki, varsa yoksa hukumete karsi isyan icinde. Kisir dongunun icine girmisler cikamiyolar.

Bunu yazarken açlıktan ölen bebeği düşündünüz mü acaba? Lütfen bana izah edin bu ölümü. Birr bebeğin açlıktan ölmesini hangi vicdan kaldırır, hangi insan insanlığından utanmadan okur bu haberi ya..Dünyaya getirirken kendisine bir şey sorulmayan bebeğin yine kendisine bir şey sorulmadan, öyle sessiz sedasız, yok yok çığlık çığlığa,bomboş bir mideyle o yumuk gözlerini bir daha açmamak üzere kapamasını izah edin bana, gelsin bunu izah edin.

Siz hangi gelişmişlik düzeyini tartışıyorsunuz allah aşkına? Sadece bir bebeğin bile açlıktan ötürü gözünden bir damla yaş bile geliyorsa şayet; o ülkenin daha çok adım vardır atması gereken...

Bunu yazarken açlıktan ölen bebeği düşündünüz mü acaba? Lütfen bana izah edin bu ölümü. Birr bebeğin açlıktan ölmesini hangi vicdan kaldırır, hangi insan insanlığından utanmadan okur bu haberi ya..Dünyaya getirirken kendisine bir şey sorulmayan bebeğin yine kendisine bir şey sorulmadan, öyle sessiz sedasız, yok yok çığlık çığlığa,bomboş bir mideyle o yumuk gözlerini bir daha açmamak üzere kapamasını izah edin bana, gelsin bunu izah edin.

Siz hangi gelişmişlik düzeyini tartışıyorsunuz allah aşkına? Sadece bir bebeğin bile açlıktan ötürü gözünden bir damla yaş bile geliyorsa şayet; o ülkenin daha çok adım vardır atması gereken...
Bir de doğurmak istemeyenlere yaptikları beddualar Allah fırsat vermesin demeler yok rıskıyla gelirmişte o kadar kişi anne olmak istiyorda bunlarda şımarıyorda demeler :işsiz: açlıktan ölsün ama sakın aldırmayın çok günah çünkü :KK14:

:KK42: Olur mu onun köyünde yokmuş. Onun köyünde bebekler açlıktan ölmüyorsa boşverin ya!

Hırsızlığa övgüler düzüp, normalleştirip milleti harama alıştıran kim acaba oy devşirmek için ? ( Bknz : Günah işleme özgürlüğü, Rezanın önüne yatan bakan ve yavrucukları, rüşvet saatler, bahşişler etc.. )
Tepedeki yapınca en alttaki de yapacak hali ile..
Köy muhtarlarını boşuna saraylarda ağırlamadılar...
Geri kalan yazdıklarınız için de uzun uzun yazacak değilim. Zira anlayacak gibi durmuyorsunuz. Her paylaşımınız bir evvelki ile çelişiyor...
Ama bu kadar da 'mağduriyet' çığlığı atmayın ya..

'hata ettik, sorgulamadık, biz de birilerinin günahını girdik' deyin.

Ortalama bir insaniyet paydası bu ölçüde acımasız da, bu ölçüde gurursuz da olmamalı..
Anlamaz cnm hanımefendi bizi Boğaziçi ni kazanamayacak zekada olan insanlar olarak görüyor

"Benim gozlemdegim bir baska seyse, insanlar hayati birbirlerine zehir etmek icin canla basla calisiyolar."

Çok doğru bir cümle yazmışsınız. Ben çalışıyorum eşim de aynı sektörde. Eşim işkolik dediğimiz biri, ama noldu biliyor musunuz, üst yönetimin bir hatasını buldu diye, anında salladılar bir gecede alakasız bir yere. Niye, tehdit gördüler bu adam akıllı. Biz şok tabi. İşini iyi bilen, yapan, kendini geliştirmek isteyen, kurumuna katkıda bulunmak isteyeni bile bir üstü destek vermeden eziyor. Ben de yaşadım yaşıyorum, çalıştığım yerde dikkat çekiyorum hızla yükseliyorum diye küçücük hiç de dikkat çekemeyeceğiniz bir yere verdiler, senelerdir burdayım. Yılmadım çalıştım ama olmuyor. Herkes birbirini ezme peşinde.

Doktorlara çok hak verirdim ama daha iki gün önce müşterim olan gencecik bir kadın doğum uzmanı doktor bey benim hatam olmayan bir durum yüzünden, bana etmediği hakareti bırakmadı. Ne şikayeti kaldı, ne dava açması. Siz dedim hastalarınıza böyle mi davranıyorsunuz? Böyle olanlara şikayet edilsin valla.

Saygı sıfır, herkes kimi nasıl kandırırım peşinde. Herkes adamcılıkla bir yere geliyor. E ne oluyor sonra, şevkinizi yitiriyorsunuz, köreliyorsunuz. Çalışkan adamları bile küstürüyorlar. Bu zihniyet hiç değişecek gibi değil.

Diğer yazdıklarınıza da katılıyorum, fakir aile bulamıyorum ben. Mutlaka yardım destek alıyorlar. Bana temizliğe gelen ablanın bile evi var, her hafta farklı kıyafet alıyor, şimdi yeğeni i phone almış kızına alacakmış onun derdinde. Kimse bir şeyden geri kalmıyor, 48 ay çek krediyi gör ihtiyacını.

Yurtdışında yok mu bunlar orda da var kardeşimden biliyorum.

Dışardan bakan bir insan olarak neyi görüyorsunuz acaba bence görmüyorsunuz kusura bakmayında sizin köyünüzde herkes maaşlı iyidir belki ama heryer güllük gülistanlık değil çıkarın pembe gözlüklerinizi

oooo Hollanda ile Türkiyeyi mi kıyaslıyoruz :)

Ben Hollandaya ilk taşındığımda günümüz modernitesinin bir gereği olarak hemen sosyal medyada ilgili gruplara üye oldum. Hollandada yaşayan Türklerin gruplarına da elbette. Hani faydalı bir bilgi öğrenirim diye.
Hep Türkiye güzellemesi ve Avrupa ne kadar pis ne kadar ahlaksız bir yermiş paylaşımları.
Sabrettim bir kaç ay çıkmadım gruplardan, daha ne kadar kalitesizleşebilir paylaşımlar diye. Hayrına böyle düşünen birisi bana bu olayı bir anlatsın da ben de aydınlanayım. Tam olarak bende ne eksik acaba.

Ya ben gerçekten anlamıyorum. Bu kadar sevmiyorsanız ve Türkiye bu kadar güzelse ne diye kendinize işkence ediyorsunuz. Dönsenize memleketinize. Size de yazık değil mi.

0EFBC9E5-4635-4574-B178-BB106D14DDC1.jpeg

Fakir aile yok öyle mi? Alın 21.yyda tanıştığım ailenin bebeğinin beşiğine bakın! Beşik önemli değil alacağım ben ona!
Paylaşmak istemezdim ama zoruma gidiyor ya! Yapmayın, demeyin! Siz görmüyorsunuz diye yok değil!
Fakir yok diyenler bebeklerini şu beşikte yatırır mıydı?
Çok zoruma gidiyor şu beşiğe örtülerine bakınca. Çıldırıyorum, çok zoruma gidiyor! Demeyin ya demeyin şunu!!!!!

X