Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Turkiyedeki butun urunler disardan.. Ek vergi mek vergi zamlara kilif.. Yarin ABD ile anlasip ek vergileri geri cektiginde zamlar aynen kalacak. Hele kagitta nerdeyse tamamen ithale bagliyiz, SEKA satildi biliyorsunuz. Kalan fabrikalar da yabancilarin elinde, biz ac da kaliriz, vatan millet sakarya yaparken adamlar sermayelerini koruyacaklar.

SEKA fabrikalarinin satışını cok iyi hatirliyorum ben cocuktum babam o fabrikada calisiyordu mesut yilmaz veya ciller zamanlari olmasi lazim Fabrikaların sadece arazisi o para eder koca fabrika, malzemesi sanayisi resmen peşkeş cekiliyor denilmisti Hatta gunlerce eylem yapildi biz de giderdik o eylemlere
Akp de o donemin yani cillerin yilmazin mirasçısı zaten Kafa ayni

Yav dün ABD'den Türkiye'ye geldim. Dolar bozduruyorum, az dolarla yüzlerce Tl satın alıyorum. Fakat velakin her şey çok pahalı. Bir markete giriyorsun, yüzlerce lirayı en basit ürünlere verip çıkıyorsun. Dünden beri dünya kadar tl harcadım. Yav ben bile cebimdeki nakit biter de kasada kalırım diye korka korka alışveriş yapıyorum. Tl o kadar çabuk eriyor ki... Alım gücü düşük. Yahu durum buyken evine asgari maaş veya ondan hallice para girenler nasıl yaşıyor ? Burada "azıcık lüksünden vazgeçip şükrederek yaşa" diyen tipler neyin kafasını yaşıyor? Bunun lüksü mü kalmış, avuç kadar bal 15 lira. Deterjan 30 lira, peyniri falan hepsi ayrı pahalı.

Allah bu hükümeti desteklemediği, değiştirmeye çalıştığı halde bunları yaşamak zorunda kalanların yardımcısı olsun. Gerçekten çok zor. Tanımadığım insanlardan nefret etme durumu bende de var. O yüzden dualarım bile şartlı.

Yav dün ABD'den Türkiye'ye geldim. Dolar bozduruyorum, az dolarla yüzlerce Tl satın alıyorum. Fakat velakin her şey çok pahalı. Bir markete giriyorsun, yüzlerce lirayı en basit ürünlere verip çıkıyorsun. Dünden beri dünya kadar tl harcadım. Yav ben bile cebimdeki nakit biter de kasada kalırım diye korka korka alışveriş yapıyorum. Tl o kadar çabuk eriyor ki... Alım gücü düşük. Yahu durum buyken evine asgari maaş veya ondan hallice para girenler nasıl yaşıyor ? Burada "azıcık lüksünden vazgeçip şükrederek yaşa" diyen tipler neyin kafasını yaşıyor? Bunun lüksü mü kalmış, avuç kadar bal 15 lira. Deterjan 30 lira, peyniri falan hepsi ayrı pahalı.

Allah bu hükümeti desteklemediği, değiştirmeye çalıştığı halde bunları yaşamak zorunda kalanların yardımcısı olsun. Gerçekten çok zor. Tanımadığım insanlardan nefret etme durumu bende de var. O yüzden dualarım bile şartlı.
Amin canım bu veballe işleri zor öyle zorlanıyoruz ki resmen açlık sınırındayız :110: ben aldığım şeyleri sayarak alıyorum kasada rezil olmamak için ve bimden başka yerden alışveriş yapmıyoruz :işsiz:

SEKA fabrikalarinin satışını cok iyi hatirliyorum ben cocuktum babam o fabrikada calisiyordu mesut yilmaz veya ciller zamanlari olmasi lazim Fabrikaların sadece arazisi o para eder koca fabrika, malzemesi sanayisi resmen peşkeş cekiliyor denilmisti Hatta gunlerce eylem yapildi biz de giderdik o eylemlere
Akp de o donemin yani cillerin yilmazin mirasçısı zaten Kafa ayni
https://www.tmmob.org.tr/icerik/sek...idir-yargi-kararlarina-uyulmalidir-seka-izmit

1998de ozellestirme karari cikti ama satilan olmus muydu bilemiyorum. Fabrikalar 2002de satilmaya basladi. 2005te Izmit SEKa kapatildi. Kalanlar da 2015e dek satildi. Bir kismi dunur Albayraklarda bugun.. Calistiriyor mu, ne kadar calistiriyor bilmiyorum. Ama kagidin %95i ABDden ithal gunumuzde..

O degil de ben Filofax i boykot ediyorum zira alamiyorum.. bir defter 700 lira nasil olur arkadas gunah sevap defteri mi bu insaf.. alamadigim icin boykot ediyorum, evet boykot..
Gerci o Ingilterenin ama olsun boykotsa boykot :/
Ben senelerdir buradaki çoğu firmayı boykot ediyormusum zaten para durumundanp

Derdi et yemek olanlar yazmışlar bir de ya
Et yemek istemek cok acayip cok ayıp bir şey çünkü

Susun! Ditt! Fazla konusmayin.. cikarin zuladaki dolarlari eurolari bozdurun bakiim.. Bundan sonra Tiffany filan almak yok.. Boykot var!:KK12:

Bu arada, ABDnin tanidigi sure 18:00 de doluyormus. Rahip serbest kalmazsa THYye kisitlama masadaymis, ilk yaptirim olarak.. Burada saat 1500, buranin saati ile mi bilemiyorum.

Abd hayranları için iyi bir haberim var;

Google çevirisiyle birkaç haber okudum.
Abd medyasına göre her şey güllük gülistanlık, dolar harika, ekonomi süper ama Türkiye başta olmak üzere Avrupa ve Asya ekonomisi çöküşte. Trump Abd yi şaha kaldırmış.

Yalnız bir de kötü haberim var;
Abd'de sağlık sektöründe doktor hatasından dolayı ölen insan sayısı yılda 450 bin.
Kanser ve kalp hastalıklarından sonra 3. sırada ölüm nedeni olarak, doktor hataları yer alıyor.
Zaten parası olana verilen bir hizmet ama berbat halde.

Abd medyasına göre her şey güllük gülistanlık, dolar harika, ekonomi süper ama Türkiye başta olmak üzere Avrupa ve Asya ekonomisi çöküşte. Trump Abd yi şaha kaldırmış.

Abd'de sağlık sektöründe doktor hatasından dolayı ölen insan sayısı yılda 450 bin.
Kanser ve kalp hastalıklarından sonra 3. sırada ölüm nedeni olarak, doktor hataları yer alıyor.
Amerikada yapilan her hata kayda gecer, Turkiyede ise tam tersi. O yuzden kiyaslama yapamazsin bizde daha iyi diye. Ustelik Turkiye'de saglik sektoru ne durumda belli. Burada ayni gun elli taramadan gecersin hasta olarak hastaneye gittiginde, orada uc ay sonrasina MR icin gun verirler, bu arada olursen hata filan sayilmaz zaten.

Yapmak zorunda. Çünkü Vestel montaj imalatı yapan bir şirket. Sizin olsa Vestel siz de yapmak zorunda kalırdınız. Çünkü döviz kurlarının yükselmesi maliyet enflasyonuna neden oluyor.
Daha kötüsü Türkiye'de stagflasyon etki var. İşte bu ekonomide en büyük tehlike. Hemen stagflasyondan çıkılmalı,
Evet stagflasyon çok daha beter zaten bunca zaman enflasyon a rağmen büyüme vardı resmen iktisadi konular biz söz konusu olunca yerle bir :deli:

Ben olaya boyun egip egmemek yonunden bakmiyorum. Menfaat acisindan bakiyorum, uzlasma acisindan bakiyorum. Tilkinin donup dolasip gidecegi yer kurkcu dukkani. Her krizde adamlara muracaat, gene onlara muracaat edecegiz bu isin sonunda. Bu adam zaten salinacak, en fazla bir, bilemedin iki ay icinde.. Bakma sen bugun esip gurlediklerine.. Her zamanki taktik.. Yillardir Eyy Amerika diyor, talasi bile onlardan aliyormusuz bak.. Adamlarin kulune muhtac hale gelmisiz. Kendi savas ucaklarimizi yaptik diye boburleniyorduk, bugun dunya para verip satin aldigimiz f35leri ABD teslim etmiyor diye kiyamet kopuyor. E hani biz artik kendi savas ucaklarimizi kullanmaya baslamistik?

Ekonomi bir gunde toparlanacak birsey degil.. Hele ekonomik bagimsizligimizi kazanmak hic degil, hele 15 yil gerilemisken.. Biz fenle, bilimle, egitimle, enerji planlamasi, ileri teknik tarimla ugrasmayi 15 yildir biraktik, dinle ugrasiyoruz bir tek..Bizim tekrar ayaga kalkmak ve gunu yakalamak icin vakite ve nakite ihtiyacimiz var. Bir de dogru ekonomi ve finans ve devlet yonetimine tabii.. Kavga ile gecirecek ne zamanimiz ne de luksumuz var.

Şu dulrumun samimiyetine inanıyormuyum???hayır...yani söylediğin gibi eyy amariga gürlemelerinin altında
27 dakikalik bir video.. Vaktin oldugunda izle lutfen.. Ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksin.

Vakit bulup en kısa zamanda izleyeceğim bir de buraya ekleyemedim ama yiğit bulut ve benzeri ibişler abuk subuk açıklama yaptıkça ellerine yuzlerine bulaştırsalar da hepsinden toptan kurtulsa memleket diyorum...

Bu arada Katar simdi net hatirlayamıyorum ama yüklü miktarda doğrudan yatırim yapmış....o taraflardan destek var

Şu dulrumun samimiyetine inanıyormuyum???hayır...yani söylediğin gibi eyy amariga gürlemelerinin altında

Vakit bulup en kısa zamanda izleyeceğim bir de buraya ekleyemedim ama yiğit bulut ve benzeri ibişler abuk subuk açıklama yaptıkça ellerine yuzlerine bulaştırsalar da hepsinden toptan kurtulsa memleket diyorum...

Bu arada Katar simdi net hatirlayamıyorum ama yüklü miktarda doğrudan yatırim yapmış....o taraflardan destek var
Insallah yapmistir, su an paraya cok sikisik Turkiye. Ama ne karsiliginda yapmistir onu da zaman gosterecek.. O videoyu aslinda herkesin izlemesi lazim neden yillarca geri kaldigimizi ve ucurumun da hergun buyudugunu bir acidan da olsa anlamasi icin ama bakalim..

Bunlari daha yeni mi ögreniyorsun? Ve ancak Google translate ile.

Ah aah, bir Bogaziçi adayina yakisir mi hiç? :KK12:

Bunlar yeni haber degil. Bu yillarca bilinen seyler. Amerika saglik sektörü sadece zenginler için iyidir. Yillar önce bunun üzerine çok güzel belgesel çekmisti Michael Moore, sicko diye.

Tabiki Türkiyede farkli. Saglikta devrim oldu ayol. Bak asagdaki linkler ile örnek vereyim. Cok güzel seyler oluyor!

https://www.haberturk.com/sanliurfa...tor-yogun-bakimdahasta-yakini-cocuk-doktorunu

http://www.ensonhaber.com/oglunun-hayatini-kurtarabilmek-icin-sanayide-cihaz-yaptir.html

http://www.milliyet.com.tr/ebe-tarafindan-rahime-geri-itilen-gundem-2237932/

Ve daha çoklari var burda yazamadiklarim. Ama neyse, evet Türkiye sahane, harika. :işsiz:

X