Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Allah var, Allah her zaman var, her zaman yar.. En ufak suphemiz yok elhamdülillah..
Yapilan terbiyesiz yorumlar, capsler filan zaten basitlik gostergesi..
Fakat şahsım adına ben de bu cumleyi zerre samimi bulmuyorum.. Tam bir tevekkül ve teslimiyet icinde soylenmis bir söz mü Allah aşkına? Aksine, zaten ne dese mutlak doğru olarak gören bir topluluğa karşı söylenmiş, halkin manevi duygularini kullanmaya çalışan bir cümle gibi geldi bana duyduğum an..
Elbette Rabbimiz var ama Rabbimiz tedbirsizce, akilsizca davranmamizi ve sonra işleri O'na birakmamizi istemiyor.. Önce tedbir, sonra tevekkül diyor, hadis-i şeriflerde de bu durum açıkça görülür..
Haddini aşan edepsizce yaklasimlara karşıyız, o apayri bi konu.. Ama birilerinin de bu oyunları bırakması lazim artik.. Daha dun secim zamani bi tanidigim bana diyor ki "muhafazakar biri Erdoğan'i desteklemiyorsa mutlaka altinda bi sey vardir, mutlaka" Ne demektir bu? Ne hadsizliktir? Erdoğan taraftari degil diye dinsiz veya vatan haini mi bunca insan? Benim cevabim da şu "Islami hassasiyeti oldugunu iddia edip bi insana bunca TAPILIYOR ise, ben de onun altinda bi şey ararim"
"Din sizin tekelinizde degil, haddinizi bilin" diye haykirmak istiyorum yuzlerine..

Orasi oyle ama 3 cocukla bogazicini kazanan bir kadin , sadece sabahlara kadar soru cozup sinavi kazanan 17 yasindaki veletten daha degerli gozumde , daha bilincli daha akli basinda ki kazanabipmis diye dusunurum ama dusunmemem lazimmis anladim :)

Neden , sadece sizden farklı düşünüyor diye mi ?

Akıl nerede , bunları yazan sizlere göre ? Yapmayın lütfen güzel düşünen güzel yazan size yakışmıyor bir insanın zekası üzerinden oynamak.

"Sanıyorlar ki, döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak, finans araçlarını devreye sokunca bu millet diz çökecek, bize farklı hukuk uygulayınca bu ülke teslim olacak."

* 15 Temmuz'dan bir gün önce 2.8 olan döviz kurunun, dün itibariyle 6 lirayı aşmasının nasıl bir gerekçesi olabilir? Kendisine daha büyük, daha iddialı hedefler belirlemiş, bunun altyapısını kurmak için kolları sıvamış bir Türkiye'yi biz inşa ettik. Ortada ne çöken ne yıkılan ne batan ne krize giren bir ülke, bir ekonomi var. İşadamlarıyla sendikalarla her gün oturup konuşuyoruz."

"İktidarıyla-muhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız"

"Ama bizim işadamlarımız Kılıçdaroğlu değil, onun gibi batmış değil."

https://tr.sputniknews.com/turkiye/...&utm_content=jqBS&utm_campaign=URL_shortening

Hala aynı konuşmalar aynı aynı noktada ülke batıyor hala aynı... farkli siyasi görüşlerden farklı yapılardan onlarca
Nsan konuluyor " yapma ekonomi pamuk ipliğine bağlı, ülke batıyor, yapısal reformlar ve adil ve demokratlık ilke lazım yoksa batacağız " diyor ama yok yine yok ya, insan sinir oluyor resmen... payesi dolar 7 lirayı aşacak !

Bir de aynı gemideymişsin ne zamandan beri hesabında milyar dolarlar, mılyon dolarlar olanlarla hesabında 200 dolar olanlar ve o iki yüz dolar için gece gündüz çalışanlar aynı gemide?

Titanik gibi olacak, fakirler , alt kamaradakiler okyanusun soğuk sularına gömülürken, aynı gemide olduğumuzu iddia edenler, gözlerimizin içine bakarak , küçük kayıtları ile uzaklaşacaklar....okyanus yok artık, hepsi ceplerinde yabancı ülke pasaportları, vizeleri , banka hesaplarında milyonlar milyarlar, nereye giderlerse gitsinler iyi yaşayacaklar , olan geride kalanlara ayda 200 dolar zor kazananlara olacak...

"

Ben artik muhafazakar tanımını asla kabul etmiyorum bu yüzden. Bana göre muhafazakarlık bir akım bir cemaat gibi bir oluşum, başında da bir lideri var hepsi ona biat ediyor.

Doların bir iki hafta içinde 10 doları bulacağını söyleyenler var, umarım olmaz(( ama böyle acayip açıklamalar yapmaya devam ederlerse ne yazık ki tablo iyi gözükmüyor

duyarlı ve bilinçli vatandaşlarımız doları da bimere ve cimere şikayet edeceklerdir en kısa zamanda müsterih olunuz işte şu sıralar bimer cimer ahlakı kurtarmakla meşgul sırayla tüm sorunlara çare bulunacaktır.

Dalga geçmek icin demiyorum.zalimin zulmü varsa sevenin allahi var demek gibi olmuş.bazi riskler itibariyle devletinden milletine ilahi guc ile korunuyoruz.bu demek değil yan gelip yatmak.devlete özel degil milletce de her biseye tedbirsiziz başımıza gelmeden harekete geçmiyoruz.

Bir sürü şirket batıyor daha bir hafta önce babamın iş yaptığı bir şirketin batacağını öğrendik bir kaç tanesi battı bile bu 3-4 fln son 1 yılda kimle görüşmüşler de batmıyorlarmış acaba bu bahsettiğim firmalar ülke genelinde etkin olanlardan hemde

Şu linki şuraya yapıştıralım.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yasalara-gore-suc-kapsamina-giren-haller.658251/

Tamamını okumaya üşenenler için önemli kısımları da koyalım.

Kanun Numarası : 5816
Madde 1 - Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Madde 301- (Değişik: 30/4/2008-5759/1 md.)
(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 216. (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 299 – (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Bunlarda sitenin maddeleri:

• Forumumuz kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre forum kurallarına uymak durumundadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir. Forumumuz belirlenmiş olan kurallara uymayı reddeden kullanıcılara hizmet vermek zorunda değildir.
  • Forumumuzda paylaşıma sunulan tüm içerikten 5651 Sayılı Kanun'un 8 ve T.C.K'nın 125. maddesine göre paylaşımı yapanın kendisi sorumludur. Forumumuz paylaşımcıların gönderdiği içerikten doğabilecek yasal sorunlar nedeni ile sorumlu tutulamaz.
  • Forumla ilgi ve ilişkisi olsun olmasın, her türlü kişi, kurum ve kuruluşu küçük düşürücü, hakaret içerikli mesajların yazılması kesinlikle yasaktır.
  • Foruma üye olan kullanıcılar bu metni okumamış olsa da tüm kurallara uymayı kabul etmiş sayılır. Bu kurallar tüm kullanıcılar için bağlayıcı niteliktedir.

Ben artik muhafazakar tanımını asla kabul etmiyorum bu yüzden. Bana göre muhafazakarlık bir akım bir cemaat gibi bir oluşum, başında da bir lideri var hepsi ona biat ediyor.
Muhafazakar kelimesinden ben de hoşlanmıyorum.. Benim icin doğru olan her şeyin tanimi İslam ve bu dinin Rabbi de Peygamberi de belli.. Kimsenin dini tekeline alma hakki yok.. Hele baskalarini dinden dışlama haddi asla yok..

Tesekkurler cok guzel ve aciklayici bir yazi Insan hayret ediyor kriz bağıra bağıra geliyorum dedigi halde bugun bazi muhalefet partileri bile cikip hukumetin yanindayiz vs diyor

Ikinci kez alintilamis oldum ama erdoganin bugunku konusmalarindan sonra dolarin 10 tl.yi göreceğine inancim artti malesef Ulke ekonomisinle ilgili a plani b plani c plani yok elde bir tek damadın powerpoint sunumu var evlere şenlik Onumuzdeki hafta, gecen cuma gununden daha kotu olacak gibi
Ama nereye kadar boyle gidecek Aslinda herkes cevabi biliyor ama vatan millet sakarya gazina gelince kaçınılmaz sondan kacilacak saniyoruz

Yok daha neler. Konu Pkk ya gelecekse eğer CHP nin hdpkk ya kazandırdığı oylardan da bahsedelim.
Konu Hdpye gelecekse çözüm sürecinden bahsedelim istersen olur mu?
Haburda 34 teröristin alkışlarla sınırdan geçirilip pişman değiliz demelerine rağmen pişmanlık yasasından yararlandırılmalarından bahsedelim
Valilere operasyon emri vermeyin diyerek askerin elinin kolunun bağlanmasından bahsedelim
Yalan iddianamelerle memleketin şerefli subaylarının Silivriye gönderilmesinden bahsedelim
O davaların savcısı da benim diyenlerden bahsedelim
Yüzlerce hendek açılırken göz yumanlardan o hendeklerde yüzlerce vatan evladının şehit olmasına sebep olanlardan bahsedelim
Çözüm süreci sırasında bu çözüm değil çözülme sürecidir diyince şehit kanıyla besleniyorsunuz diye suçlayanlardan bahsedelim
Çarşıya çıkmış sivil üç erin ya da pazarda eşinin yanında şehit edilen askerlerimize rağmen devam eden ama ne hikmetse haziran seçimlerinde kötü sonuç alınca bozulan çözüm sürecinden bahsedelim

Sadece tek kalemi saydım. Kendilerinin daha nice ''icraatleri'' var.

Bunlar olurken ses çıkarmayanlar birden 180 derece değişip pür i pak oldu .

Bir kere de sebep olana hesap sorun sadece BİR KERE

Mune alacağın olsun.
3 gün ban, sonuç cağnım siyaset konusunu kaçırdım.
85 sayfa oku oku bitmez.
Biri özet geçse hayrına :))

2 çocuğum var 3.ye (maalesef diyorum dedirtenler utansın) hamileyim.
Çok büyük gelecek kaygısı taşıyorum. Eşim ticaret yapıyor malı dolarla alıp tl olarak satıyor. Mecburen satışı durdurdu. Burada aman nolur diyenlere o kadar sinirleniyorum ki kelimelerle ifade etmem güç.
Hiç tanımadığım insanlardan nefret ediyorum. Sizin seçimleriniz yüzünden bu sıkıntıları çekmek zorunda olmak kanıma dokunuyor.

Kimseyi alintilamak istemiyorum ama. Sizin secimleriniz yüzünden bu sikıntıları cekmek zoruma gidiyor nedemek? Yani oylar bir partiye verildigine göre iyi olarak görüldügü icin verilmis. Pardonda diger partiler bundan dahami iyi? Daha önce neler yapildigini , hastaneden borcunu odemeden cocugunu almadigini, kuruluslara basörtülü girilemedigini gördük . Birakin allah askina. Hür bir milletiniz ama basa oyle birileri geliyor ki basindaki Allah adina olan örtüyü cikarip atiýor. Ben hic bir partiyi savunmuyorum. Atatürk olsaydi böyle olmazdi.

Basortusune gelmis konu gene.. Basortusu yedirirsiniz cocuklariniza tum sulaleniz issiz kaldiginda.

Basortusune gelmis konu gene.. Basortusu yedirirsiniz cocuklariniza tum sulaleniz issiz kaldiginda.
Ya ne alakasi var ? Ne kadar ayip bir soyleneminiz var . Ben suan ki partiyi savunmuyorum dedim size. Hani herkes istedigini giyebiliyor ya ondan bahsediyorum. Madem herkes istedigini giyip , takabiliyor. Basa gelen kimse buna karisamaz bundan bahsediyorum. Ayrica böyle dusunuldukden sonra biz ilerileri cok goremeyiz eminim.

Sizin basortunuz ugruna ulke bugun bu halde.. AKPyi yillarca tum rezilliklerine ve beceriksiz yonetimine aldirmadan sirf basortunuz ugruna iktidarda tutmadiniz mi? Yillarca yazdik ucuruma gidiyor ulke diye, hep ayni terane ile geldiniz: basortusu. simdi niye kiziyorsunuz yuzunuze vurulunca? Bu ulkenin bu hale gelmesinin sebebi siz ve sizin gibi dusunerek AKPyi destekleyenler.. Siz daha hic birsey gormediniz, 15 yil oncesini mumla arayacaksiniz, cunki bu ulke artik varlik savasi vermekte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…