Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Grill hanim son yazdiginiz ciddi ciddimi yaziyorsunuz iki seferdir ben anlayamadim ?

Babam bir bakkal dukkaniyla uc aileye bakip kira oderken 5 katli apartman yaptirdi. Yil 1995. Ayrica yine o dukkanla beni ablami okuttu.
Esimin babasi zamaninda tek basina calisarak evler dukkanlar almis.

Eskiden daha kolaydi mulk edinmek simdi evlere yaklasabilmek kolay mi? Fatihte kici kirik bi ev 1 milyon lira

erkek evladınız var mı bilmiyorum ama olur da bir yakınınız sınıra giderse, ve siz Suriyelilerin deniz kenarında çekirdek çıtladığını görürseniz, ne düşünürsünüz mesela?? Her şey harika değil mi, istikrar..

tatlım o zamanlar bu kadar da masraf yokmuş..elektrik,su birde odun-kömür..şimdi yazsam bitmez masraflar...artı fatih'deki evler boğaz manzaralı imiş :)

Bizim sectiklerimiz damadı bakan yapmazdi bu sadece tek 1 örnek.ekonominin daha da kötü gitmesine sebep olmayacaktı

tatlım o zamanlar bu kadar da masraf yokmuş..elektrik,su birde odun-kömür..şimdi yazsam bitmez masraflar...artı fatih'deki evler boğaz manzaralı imiş :)
Dogalgaz yoktu ama havagazi vardi, onu da unutmayin. Tabi yasiniz sebebi bilemezsiniz. Bilgisayar, cep telefonu ve internet disinda hepsi vardi yani.. Sirf bizde degil, dunyada da yoktu bunlar..

Teknoloji ilerliyor, Avrupada Amerikada sorun degil ama Turkiye herseyi ile uretmeyen, tuketen, bilime kapali bir ulke haline getirildigi icin bizde sorun yaratiyor, masraf oluyor haliyle.. Egitimsiz cahil toplum lazimmis AKPye oy versin diye.. Biz de Fen liselerine kaynagi kestik, IHL yapiyoruz durmadan, herkesin Allahi olsun diye, dolarla mucadelede lazim oluyor bak..

Yok burdaki evler Suriyeli manzaralı
Elektrik su telefon odun kömür tüp vs yine masraf vardı ama kesinlikle alım gücü daha yüksekti. Şuan ortada para var gibi gözüküyor sadece alım gücü sıfır

Yarıya kadar okuyabildim,

Akp muhalifi=dinsiz kafasından çıkmayanların yazdıkları aşırı aşırı rahatsız etti...

Arada Ecevit’e sayan eden var. İleriki sayfalarda konusu geçti mi bilmiyorum, acın bakın Erdoğan’ın New York Times ta yayınlanan makalesine, Ecevit zamanından gururla örnek veriyor kendisi

(Şartlar çok çok farklı, Ecevit Amerika’ya rest çekerken Kıbrıs’ta soykırım yapılıyordu, evet ülke o zaman o günleri yaşadı, tüp kuyrukları, yağ kuyrukları oldu ama neden oldu?
Peki bugün neden oldu?
Dışa bagımlı duzen, acemi diplomatik ilişkiler, ehil olmayanlara verilen görevler, kandırılmacalar ve daha nicesi...)

Berat Albayrak’ın açıklamaları hakkında da bir şey göremedim ilk 45 sayfada. Neden? Ekonomi ondan sorulmuyor mu? Kendinizi kaybedercesine savunduğunuz partinin ekonomik politikalarını(!) izlemediniz mi yoksa?
Açın izleyin.
Bir milletle nasıl dalga geçilir göreceksiniz.

Dolar artsın nolcak, kafasındakilerle 2-3 ay sonra görüşelim.

Konunun yorumuna gelirsek,
Erdoğan artık şapkayı önüne alıp düşünsün.
Kendisi ile görüşebilmeyi çok isterdim

neden bu damat ısrarı? Görevden alıp ehil birini getirse keşke. 30-40 kuruş rahat rahat düşer döviz.

artık tehditler savurmak yerine geri adım yine atmasın, vermesin papazı, ama itidalli davransın. 16 yıldır öğrenemediği bürokratik dili öğrensin.

komik duruma da düşmesin. Yastık altı demesin. Gülesim geliyor. Milletin kolundaki bilezikle, kasadaki 300-500 doları ile kurtulacak durumda mıyız? Çocuk mu kandırıyorlar?

Doğru düzgün biri tarafından ilkokul çocuğunun hazırlamadığı 3-5-10 yıllık ekonomi planları oluştursun. Bunun için de bir 16 yıl kadar geçkaldı.
Bu planlarda yerel üretim, yerli tarım, ata tohum, hayvancılık desteklensin.
Özelleştirmeler durdurulsun.

Ay neyse. Erdoğan beni dinleyecek degil.
Zaten sorunda burada başlıyor... sadece oy verirken varız. Sonrasında kimsenin ne düşündüğü kimsenin umrunda degil.

yakında Suriyeliler e de aynısını diyeceksiniz ama onlar bu vatandaş kadar sakin olmayacak
Diyeceksiniz , yapacaksaniz, yaptiniz, sectiniz diye konusmayin ayrim yapacaksaniz bu ulkede yurtdisinda yasayin . Haaaa unutum yurtdisi bize kapilari kapatti degilmi? Eee baska care olmadigina göre kendi ülkemizi kurtaracagiz.tabiii kendimizi bi kenara cekip , yaptiniz ettiniz diyerek degil. Onlarin istedigi bizi birbirmize düsürmek zaten , buna firsat vermeyin, vermeyin.

havagazı çok zengilerin evlerinde vardı diye biliyorum
Biz zengin degildik, bizde vardi. Sehir merkezlerinde ve yakin muhitlerde vardi, zengin veya fakir farketmez, ucuzdu. Yilar once kurulmus agi.. Sehirler genislerken dogalgaz anlasmasi girdi devreye Rusya ile, havagazi tedavulden kalkti.

aklı selim olan ve imkanı olan herkes ülkeyi terkediyor, ben de dahil. ben sadece isteyip de gidemeyen vatandasıma üzülüyorum. geriye kalan Allahı olanlarda uğraşsın bakalım, yurtdışındayım, çekirdek çıtlayarak haberleri izliyorum, çok eğlenceli.

Taraf olmayalım, birlikte hareket edelim o zaman.

Erdoğan’ın yastık altındaki dövizleri tl yapın açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Ekonomimiz böyle kurtulur mu?

Berat Albayrak’ın ekonomi planı hakkında ne düşünüyorsunuz? Kısa ve uzun vadede sizi tatmin edecek bir açıklama yaptı mı? Siz gerçekten işin ehlinde olduğunu düşünüyor musunuz? Güven veriyor mu?

Cevabınız hayırsa birlikte duyuralım mı sesimizi?
Cevabınız evet ise bizim de içimizi rahatlatacak reel veriler ortaya koyabilir misiniz?

Dogalgazdaki bu fahis zamlarin musebbihi de AKP ve RTE. Anlasma yapildiginda alt alis tabani 60, ust alis tavani 120 TL idi sifir atilmamis o zamanin parasiyla. Yani fiyat 60 tl altina duserse biz en az 60, 120 tl ustune cikarsa biz en cok 120 tl odemekle mukelleftik. Ekonomik politikasi sadece bugune endeksli AKP fiyat 50 tlye dusunce anlasmayi bozdu. Simdi fiyat 120 tl nin katlarca ustunde, ne ise o fiyattan oduyoruz biz de. dolar cikti, dogalgaza yuzde 49 zam geldi, bu sebeple..

Tabikide hayir ben hic mutlu mesut degilim ki bizim ailemiz ticaretle gecimini saglayan insanlar.
Cocugum icin kaygiliyim cünkü krese baslayacak. Cocugum icin kaygigiliyim cünkü sosyalesecek. Cocugum icin kaygiliyim , onu nasil bir hayatin bekledigini bilmiyorum.
Benim burda buldugum yanlis, siz yaptiniz. Siz sectiniz. Eee ben gelecek insanlardada bi isik görmiyorum acikcasi hepsi birbirinden farksiz.

Simdi yine erdogani dinliyorum
Yukaridaki mesajimda b plani c plani yok demistim ama varmis
Dedi ki bu ulkeyi ayakta tutmak sadece bizim gorevimiz degil sanayicilerin de gorevi Batiyoruz deyip gidip dolar almayin aksi tadirde en basta şahsım sonra da hukumet b plani c planini uygulamak zorunda kaliriz
Salonda alkışlar..

Yani benim.anladigim batacağız evet ama bunun sorumlulugunu ben tek basima almam size de yuklerim
Ulkeyi batirdik demem bi de devlet olarak tepenize binerim
Cok guven verici bir konusma degil mi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…