- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 29
Grill hanim son yazdiginiz ciddi ciddimi yaziyorsunuz iki seferdir ben anlayamadim ?Evet.
Madem konu başörtüsü yemeye geldi.
Herkes elindeki dolarları yesin, belki düşer.
Siyasi partiye oy verdim diye kemer sıkmak zorunda kaldığını zannedenler var bir de.
Aaa evet doğru. Geçmiş gelmiş tüm hükümetler zamanında bir elimiz yağda, bir elimiz baldaydı.
O dönem Abd ve Avrupa'da hastalar, ölüler hastanede rehin kalırdı. Parası olmayan okuyamazdı bile, ne haddine ayrıca.
Çarşaf benzeri giysi giyen, kipa takan Yahudiler okuldan atılıyor, asla devlet kadrolarında çalışamıyorlardı.
İlaç almak hayaldi onlar için.
Hastanelerinde doktor yoktu çünkü hepsi özel muayenehanede para basıyordu.
Her neyse, sabredin az kaldı.
İnce gelecek, dertler bitecek 20 seneye kadar.
Babam bir bakkal dukkaniyla uc aileye bakip kira oderken 5 katli apartman yaptirdi. Yil 1995. Ayrica yine o dukkanla beni ablami okuttu.Butun yazdiklarin yalan.. O zamanlar bugunki gibi devlet hastaneleri asistanlara teslim degildi, tam tersine.. Hepsinde doktorlar, hatta profesorler vardi. AKP disarda muayenesi olanlara ssk ve devlet hastanelerinde calismayi yasaklayinca hepsi isi birakti.
Bir kisi calisir, tum aileyi bakardi. Kitaplar boyle pahalli degildi, ici bos da degildi. Ilac eczaneden degilse de hastaneden ayni gun aliniyordu. Turkiyede iken esim calisti, iki cocuk okuttu, hem de girdigi her is buna yetiyordu. Etimizi de yedik, muzumuzu da.. Evimizi de aldik. Kredi cekmeden, mutshitten senetle.. Faizsiz..
Turkiyenin bu iktidarla 20 sene sonrasi icin bir gelecegi yok. Butun ipleri ABD ve Israile verdikleri icin bu isin sonu manda olmak.
erkek evladınız var mı bilmiyorum ama olur da bir yakınınız sınıra giderse, ve siz Suriyelilerin deniz kenarında çekirdek çıtladığını görürseniz, ne düşünürsünüz mesela?? Her şey harika değil mi, istikrar..Evet.
Madem konu başörtüsü yemeye geldi.
Herkes elindeki dolarları yesin, belki düşer.
Siyasi partiye oy verdim diye kemer sıkmak zorunda kaldığını zannedenler var bir de.
Aaa evet doğru. Geçmiş gelmiş tüm hükümetler zamanında bir elimiz yağda, bir elimiz baldaydı.
O dönem Abd ve Avrupa'da hastalar, ölüler hastanede rehin kalırdı. Parası olmayan okuyamazdı bile, ne haddine ayrıca.
Çarşaf benzeri giysi giyen, kipa takan Yahudiler okuldan atılıyor, asla devlet kadrolarında çalışamıyorlardı.
İlaç almak hayaldi onlar için.
Hastanelerinde doktor yoktu çünkü hepsi özel muayenehanede para basıyordu.
Her neyse, sabredin az kaldı.
İnce gelecek, dertler bitecek 20 seneye kadar.
Biliyorum. Ama Turkiyeyi bitiren bastaki degil beyindeki ortu. Onu da basortusu zannediyorlar, yanarim yanarim ona yanarim..Hayir bir de laf attigi ben de başörtülüyüm.
Bitmedi bitmeyecek bunun ekmegini yemek.
tatlım o zamanlar bu kadar da masraf yokmuş..elektrik,su birde odun-kömür..şimdi yazsam bitmez masraflar...artı fatih'deki evler boğaz manzaralı imiş :)Babam bir bakkal dukkaniyla uc aileye bakip kira oderken 5 katli apartman yaptirdi. Yil 1995. Ayrica yine o dukkanla beni ablami okuttu.
Esimin babasi zamaninda tek basina calisarak evler dukkanlar almis.
Eskiden daha kolaydi mulk edinmek simdi evlere yaklasabilmek kolay mi? Fatihte kici kirik bi ev 1 milyon lira
Bizim sectiklerimiz damadı bakan yapmazdi bu sadece tek 1 örnek.ekonominin daha da kötü gitmesine sebep olmayacaktıYani sizin sececeginiz insanlar dogru bizimkiler yanlis oylemi. :)) ben zatem son oyumu akp ye vermedim isin ironi tarafi bu. Ustune basa basada anlattim savunmuyorum olani söylüyorum diye. Evet ulkecek zor zamanlardan geciyoruz. Siz yazmisiniz 3. Cocugum icin kaygilaniyorum. Madem ülke 15 sene öncede böyleydi, ozman basbakanik dedigi gibi 3 cocuk yapmasaydiniz. Eee sonuc olarak cikmazdayiz. Herkes bakabileceginkadar cocuk yapsin ozaman.
onların damatları yok ama :)Bizim sectiklerimiz damadı bakan yapmazdi bu sadece tek 1 örnek.ekonominin daha da kötü gitmesine sebep olmayacaktı
Dogalgaz yoktu ama havagazi vardi, onu da unutmayin. Tabi yasiniz sebebi bilemezsiniz. Bilgisayar, cep telefonu ve internet disinda hepsi vardi yani.. Sirf bizde degil, dunyada da yoktu bunlar..tatlım o zamanlar bu kadar da masraf yokmuş..elektrik,su birde odun-kömür..şimdi yazsam bitmez masraflar...artı fatih'deki evler boğaz manzaralı imiş :)
Yok burdaki evler Suriyeli manzaralıtatlım o zamanlar bu kadar da masraf yokmuş..elektrik,su birde odun-kömür..şimdi yazsam bitmez masraflar...artı fatih'deki evler boğaz manzaralı imiş :)
İste siz biz yaptikca birlik olamayacagiz bknz. Bizim sectiklerimiz oldu.Bizim sectiklerimiz damadı bakan yapmazdi bu sadece tek 1 örnek.ekonominin daha da kötü gitmesine sebep olmayacaktı
yakında Suriyeliler e de aynısını diyeceksiniz ama onlar bu vatandaş kadar sakin olmayacakİste siz biz yaptikca birlik olamayacagiz bknz. Bizim sectiklerimiz oldu.
Diyeceksiniz , yapacaksaniz, yaptiniz, sectiniz diye konusmayin ayrim yapacaksaniz bu ulkede yurtdisinda yasayin . Haaaa unutum yurtdisi bize kapilari kapatti degilmi? Eee baska care olmadigina göre kendi ülkemizi kurtaracagiz.tabiii kendimizi bi kenara cekip , yaptiniz ettiniz diyerek degil. Onlarin istedigi bizi birbirmize düsürmek zaten , buna firsat vermeyin, vermeyin.yakında Suriyeliler e de aynısını diyeceksiniz ama onlar bu vatandaş kadar sakin olmayacak
Biz zengin degildik, bizde vardi. Sehir merkezlerinde ve yakin muhitlerde vardi, zengin veya fakir farketmez, ucuzdu. Yilar once kurulmus agi.. Sehirler genislerken dogalgaz anlasmasi girdi devreye Rusya ile, havagazi tedavulden kalkti.havagazı çok zengilerin evlerinde vardı diye biliyorum
aklı selim olan ve imkanı olan herkes ülkeyi terkediyor, ben de dahil. ben sadece isteyip de gidemeyen vatandasıma üzülüyorum. geriye kalan Allahı olanlarda uğraşsın bakalım, yurtdışındayım, çekirdek çıtlayarak haberleri izliyorum, çok eğlenceli.Diyeceksiniz , yapacaksaniz, yaptiniz, sectiniz diye konusmayin ayrim yapacaksaniz bu ulkede yurtdisinda yasayin . Haaaa unutum yurtdisi bize kapilari kapatti degilmi? Eee baska care olmadigina göre kendi ülkemizi kurtaracagiz.tabiii kendimizi bi kenara cekip , yaptiniz ettiniz diyerek degil. Onlarin istedigi bizi birbirmize düsürmek zaten , buna firsat vermeyin, vermeyin.
Diyeceksiniz , yapacaksaniz, yaptiniz, sectiniz diye konusmayin ayrim yapacaksaniz bu ulkede yurtdisinda yasayin . Haaaa unutum yurtdisi bize kapilari kapatti degilmi? Eee baska care olmadigina göre kendi ülkemizi kurtaracagiz.tabiii kendimizi bi kenara cekip , yaptiniz ettiniz diyerek degil. Onlarin istedigi bizi birbirmize düsürmek zaten , buna firsat vermeyin, vermeyin.
Tabikide hayir ben hic mutlu mesut degilim ki bizim ailemiz ticaretle gecimini saglayan insanlar.Taraf olmayalım, birlikte hareket edelim o zaman.
Erdoğan’ın yastık altındaki dövizleri tl yapın açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Ekonomimiz böyle kurtulur mu?
Berat Albayrak’ın ekonomi planı hakkında ne düşünüyorsunuz? Kısa ve uzun vadede sizi tatmin edecek bir açıklama yaptı mı? Siz gerçekten işin ehlinde olduğunu düşünüyor musunuz? Güven veriyor mu?
Cevabınız hayırsa birlikte duyuralım mı sesimizi?
Cevabınız evet ise bizim de içimizi rahatlatacak reel veriler ortaya koyabilir misiniz?
Ikinci kez alintilamis oldum ama erdoganin bugunku konusmalarindan sonra dolarin 10 tl.yi göreceğine inancim artti malesef Ulke ekonomisinle ilgili a plani b plani c plani yok elde bir tek damadın powerpoint sunumu var evlere şenlik Onumuzdeki hafta, gecen cuma gununden daha kotu olacak gibi
Ama nereye kadar boyle gidecek Aslinda herkes cevabi biliyor ama vatan millet sakarya gazina gelince kaçınılmaz sondan kacilacak saniyoruz