- 7 Ekim 2014
- 1.255
- 756
siz de siyaset meydanındasınız, künfeyekün ismiyle dualar topigine gidin.
saçmalığa bak
Grilcim ben gittim, euro kazanip euro harciyorum. Cebimdeki para degismedi kur degisimi ile.
Ama turkiyeden hic iyi haberler almiyorum. Ticaretle ugrasan arkadaslarim baticaz diyorlar, ayni meslegi yaptigim arkadaslarimin maasi neredeyse suan yasadigim ulkenin asgari ucreti olmus durumda. Bu insanlar master doktora sahibi. Cocuklari var. El insaf yahu. Hic mi uzulmuyorsunuz, hic mi utanmiyorsunuz. Artik akp hukumetini guzelleyen yorum gormem diye okuyordum forumu. Hala savunanlari gormek gercekten aklim almiyor. Bu batan insanlar senin komsun, akraban, arkadasin. Hic mi vicdan kalmadi.
Ayrıca sunum yapmaktan anlamıyor , onun yaptığı sunumu PowerPoint ‘de 6 yaşındaki oğlum yapıyorEle gitmesin diye yeni yetme damat ekonomi bakani yapildi. Ne bir vasfi, ne bir basarisi var ne de bu islerden anliyor. Ama ekonomi ona emanet edild
Ben sizden farkli olarak suan da secim yapilsa ayni sonuc cikacagini dusunuyorum. O son noktayi herkes gibi ben de merak ediyorum. Artik bir inat meselesi haline geldi zannimca. Yorumlardan da belli. Kimse elle tutulur birsey diyemiyor. Abd, dis gucler disinda. Bugun abd ile gorusmeye giden heyetin ingilizce bilmedigini yazmis bir kose yazari eger dogruysa.Yurtdisinda yasiyorum fakat gelişmeleri buyuk kaygiyla takip ediyorum. Secimlerin erkene cekilmesinin en buyuk sebeplerinden birisi de ekonomik krizdi. Su an secim olsaydi sanmiyorum ki AK Parti aldigi oy kadar ol alsin. Malesef ki darbelere karsi dik durabilecek bir ekonomimiz hic olmadi. Ele gitmesin diye yeni yetme damat ekonomi bakani yapildi. Ne bir vasfi, ne bir basarisi var ne de bu islerden anliyor. Ama ekonomi ona emanet edildi. Demokratik ulkelerde bu tur krizleri kontrol edemeyenler istifa ederler ama bizde o koltuga adamlar daha bir yapisiyorlar.
Ailemde AK partiye oy verenler cogunlukta. Siyaset konusmayi sevmesemde kizkardesimle tartisiyorum ara ara. O hala Allah buyuk herkes arkamizda diyor. Arkamizda olanlarda kici kirik bir kac Afrika ve Ortadoğu ulkeleri. Kim arkamizda Allah askina? Boyle durumlarda lafla peynir gemisi yurumez, hani icraat? Kapatsana Incirlik Ussunu, yemiyor mu? Hani nerde o guclu ekonomi? Adamlar bi höt dediler yikilacak duruma geldik.
Bir ekonomi bakani dusunun daha adam akilli bir plan ortaya koyamamis. Adamin cozumu yastik altindan dolari euro'yi cikarin. Hii hiii cikarirlar tabiki. Biz ancak amerigan bayragi yakariz :)
Canim artik siyasilerin birlesip tum ekonomistlerini biraraya getirip ulkeyi nasil kurtaririz diye toplanmasi gerek
Ben akpyi elestirmiyorum birlikte artik nasil toparlanicak bu ulke onu dusunuyorum
O devirde oldu o yapti onun yuzunden suclamslar bosa hicbirsey degismiyecek
Lakin bu donemi yasamamizdaki insanlarinda artik kendini silkelemesi gerekiyo bu halde bile ekonomi iyiii azicik luksten kisariz toplarizla olmaz o luksu hic yasayamayan insanlar nasil ekmek alicak? aclik sinirinda yasayan kesim gununu nasil kotaricak bunu bi dusunsunler
arkadaşlar buradaki bazı arkadaşlar hariç diğerlerine önerim
hiç bir şey almayın
banka faizine girmeyin
ne ev ne araba ne telefon ne bilgisayar
bu bir bankacının uyarısıdır (ben değilim o bankacı )
Faiz oranları çok yükselecek ve büyük ihtimal ev fiyatları düşecekBu yaz sonunda ev alma hayalimiz vardi .. Tabi ki banka kredisiyle
Ben sizden farkli olarak suan da secim yapilsa ayni sonuc cikacagini dusunuyorum. O son noktayi herkes gibi ben de merak ediyorum. Artik bir inat meselesi haline geldi zannimca. Yorumlardan da belli. Kimse elle tutulur birsey diyemiyor. Abd, dis gucler disinda. Bugun abd ile gorusmeye giden heyetin ingilizce bilmedigini yazmis bir kose yazari eger dogruysa.
Ben sizden farkli olarak suan da secim yapilsa ayni sonuc cikacagini dusunuyorum. O son noktayi herkes gibi ben de merak ediyorum. Artik bir inat meselesi haline geldi zannimca. Yorumlardan da belli. Kimse elle tutulur birsey diyemiyor. Abd, dis gucler disinda. Bugun abd ile gorusmeye giden heyetin ingilizce bilmedigini yazmis bir kose yazari eger dogruysa.
Ahmet takanin kose yazisinda okudum. Muzakereleri yonetecek duzeyde ingilizceleri yoktu die yazmis. Bana da hic mantikli gelmedi umarim yalan haberdir.ingilizce bilmemeleri kesinlikle mümkün değil
Faiz oranları çok yükselecek ve büyük ihtimal ev fiyatları düşecek
Bir tavsiyede su evin fiyatinin yarısını nakit olarak karsilayabiliyorsaniz ev alin
Ve 100 binin üstüne krediye girmeyin
Ahmet takanin kose yazisinda okudum. Muzakereleri yonetecek duzeyde ingilizceleri yoktu die yazmis. Bana da hic mantikli gelmedi umarim yalan haberdir.
"Bu sefer teget gecmedi" baslikli yazisi okumak isterseniz. Spekulasyon olabilir tabiki..baya aradım, tek tek okumak zorunda kaldım hatta son köşe yazılarını ama bulamadım. neyse, heyet başkanı zaten dışişleri bakan yardımcısı, büyükelçi ve ingilizce bilmemesi gibi bir durum sözkonusu olamaz, ayrıca heyete washington büyükelçisi de katılmış. heyetteki diğer kişilerin isimlerini bulamadım ama bu iki büyükelçi fazlasıyla yeter müzakere yürütmeye.
Cok sey bekliyorsun. Komsularla ulusal cikarlarimizi koruyarak filan.. Iktidarin komsu iliskisi cok baska.. Ya sinirlarimizi acip herkesleri ve de Ortadogudaki butun teroristleri kimlik bile sormadan iceri doldurmak, ya uzak komsulara Turkiye topraklarini satip yuklu dolar borc almaya ugrasmak, ya da bir yandan butun uretimi lagvedip herseyi yapilan anlasmalarla disardan ithal ederken ithal ettigimiz ulkelere de bir yandan kafa tutmak.. Ulkenin dis diplomasi politikasi bu. Ulusal cikarlar? Ara ki bulasin. Halk bunu seviyor, alkisliyor.. Destekliyor.. Hele bu kafa tutma olayi kopariyor onlari.. Iste gelinen hal de bu.. Bol bol mafyacilik oynariz artik dibe dogru yolculuk ederken, canimiz sikilmaz.yaaa hep ciddi ciddi yazayım derken öyle dehşet yorumlar geliyor ki mecburen geyiğe sarıyorum :))) özür arkadaşlar...
Sevr’in ihanet olduğunu söyleyenler başladıklarını ödün vermeden bitirirler umarım.
Bu bir sözde rahip Andrew Brunson meselesi değil, o sadece bir sopa, tehdit unsurudur..
İçi boş, anlamsız, hamasi sözlerle değil, öncelikle komşu ülkelerle ulusal çıkarlarımızı koruyarak, bölgesel ittifaklarla, bir an önce planlı kalkınmayla, gerçekten üreterek, artı değer yaratarak, tarımda yeniden kendi kendine yeten, fazlasını ihraç eder duruma gelmek zorundayız, başka türlü çıkış yolu yok..
Büyük ve ebedi önderimizin sözüyle bitirirsek;
“Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”
Anafartalar zaferimizin de yıl dönümü kutlu olsun...
Bu da geçer huuuu... enseyi karartmayalım :))
İyi geceler cümleten
"Bu sefer teget gecmedi" baslikli yazisi okumak isterseniz. Spekulasyon olabilir tabiki..