Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Goha ne yazıyorsun, gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar !

Herkes aynı fikirde değil diye neden insanlar hep din düşmanı oluyor ki neden bu kadar çabuk bu lafları söyleyebiliyorsunuz? aklım almıyor ,daha bugün bu konularda farklı düşünüyor diye arkadaşımı sosyal medyada öz amcası beyinsiz diye suçladı .tanımadığımız kişiyi suçladığımız yetmiyor gibi akraba da aynını yapıyor birbirine !keşke herkesi farklılıklarıyla kabul edebilsek .

Neden herkes birbirini yiyor. Birde tek türkiye tek yürek diyorlar. Savas ilk önce kendi icimizde cikacak. Biri demis atatürk sayesinde biride demis dinimiz sayesinde turkiye kurtuldu. Rabbim ulu önder ataturku vesile kilmis türkiye kurtulsun diye. Su yazilanlari gorse Atam kemikleri sızlar. Nasil insanlar olduk , birbirimizin acigini arar, laf sokan , aciyla mutluluk duyan..
Olan olmus ne yapacagiz? Birbirimizi yiyince dolarmi dusecek.
Bazilari kör cahil.

Yurtdisinda yasiyorum fakat gelişmeleri buyuk kaygiyla takip ediyorum. Secimlerin erkene cekilmesinin en buyuk sebeplerinden birisi de ekonomik krizdi. Su an secim olsaydi sanmiyorum ki AK Parti aldigi oy kadar ol alsin. Malesef ki darbelere karsi dik durabilecek bir ekonomimiz hic olmadi. Ele gitmesin diye yeni yetme damat ekonomi bakani yapildi. Ne bir vasfi, ne bir basarisi var ne de bu islerden anliyor. Ama ekonomi ona emanet edildi. Demokratik ulkelerde bu tur krizleri kontrol edemeyenler istifa ederler ama bizde o koltuga adamlar daha bir yapisiyorlar.

Ailemde AK partiye oy verenler cogunlukta. Siyaset konusmayi sevmesemde kizkardesimle tartisiyorum ara ara. O hala Allah buyuk herkes arkamizda diyor. Arkamizda olanlarda kici kirik bir kac Afrika ve Ortadoğu ulkeleri. Kim arkamizda Allah askina? Boyle durumlarda lafla peynir gemisi yurumez, hani icraat? Kapatsana Incirlik Ussunu, yemiyor mu? Hani nerde o guclu ekonomi? Adamlar bi höt dediler yikilacak duruma geldik.

Bir ekonomi bakani dusunun daha adam akilli bir plan ortaya koyamamis. Adamin cozumu yastik altindan dolari euro'yi cikarin. Hii hiii cikarirlar tabiki. Biz ancak amerigan bayragi yakariz :)

Ele gitmesin diye yeni yetme damat ekonomi bakani yapildi. Ne bir vasfi, ne bir basarisi var ne de bu islerden anliyor. Ama ekonomi ona emanet edild
Ayrıca sunum yapmaktan anlamıyor , onun yaptığı sunumu PowerPoint ‘de 6 yaşındaki oğlum yapıyor biraz ekonomi dersi de alsa iyi olurdu

Ben sizden farkli olarak suan da secim yapilsa ayni sonuc cikacagini dusunuyorum. O son noktayi herkes gibi ben de merak ediyorum. Artik bir inat meselesi haline geldi zannimca. Yorumlardan da belli. Kimse elle tutulur birsey diyemiyor. Abd, dis gucler disinda. Bugun abd ile gorusmeye giden heyetin ingilizce bilmedigini yazmis bir kose yazari eger dogruysa.

Bu dedigin hayal malesef
Bugun tv izlediyseniz erdogan hala elinde mikrofon ey kilicdaroglu diye nutuk atiyordu

arkadaşlar buradaki bazı arkadaşlar hariç diğerlerine önerim
hiç bir şey almayın
banka faizine girmeyin
ne ev ne araba ne telefon ne bilgisayar
bu bir bankacının uyarısıdır (ben değilim o bankacı )

Bu yaz sonunda ev alma hayalimiz vardi .. Tabi ki banka kredisiyle

ingilizce bilmemeleri kesinlikle mümkün değil

Evet bilmiyorlarmis. Hatta onlarin ardindan tercümanlar ile bir ucak yollamislar ve o ucak rötar yapmis ve bizimkiler biraz magdur olmus. Anliyoruz fakat konusamiyoruz demisler.

Ve bende aynisini düsünüyorum, yine AKP kazanirdi, yine kazanirdi. Ben daha AKP'nin rahat 20 yildir basta kalir diye düsünüyorum. Yada Erdogan ölene kadar. Damatta Erdogan'in mimikleri olabilir fakat millet Erdogan icin oy veriyor zaten. Bu toplum Jet Fadili gördükten sonra halen tosuna para verdiler. Yani hersey ortada.

Faiz oranları çok yükselecek ve büyük ihtimal ev fiyatları düşecek
Bir tavsiyede su evin fiyatinin yarısını nakit olarak karsilayabiliyorsaniz ev alin
Ve 100 binin üstüne krediye girmeyin

Aynen zaten bu durumda o islere hic girmeye gerek yok ben bir on sene erteledim kafamda ev mev alinmaz kredi ile

Yurtdışına heyet gidecek ama yanlarında İngilizce bilen biri bulunmayacak öyle mi?

Bir de bu iddiayı inandırıcı bulanlar var.

Erdoğan başaramıyor madem buyrun İnce'yi genel müdür yapın -başarabilirseniz- Kılıçdaroğlu'nun yerine.

Yeniden seçime gider, koalisyon hükümetinde yer alırsınız.
Daha Kılıçdaroğlu'nu deviremeyenler Erdoğan'ı mı devirecek de iç dış mihraklara dur diyecek?

Türkiye'nin konumu siyaset üstü. Bu ülkeyi yönetmek, bıçak sırtında yürümeye benzerdi eskiden, artık kıl üzerinde yürümek lazım.

Erdoğan'ın amacı olmasa niye paralasın ki kendini?

Bu ülkede en rahat iş olan muhalefeti yapar. Hükümete sallar dururdu. Ne riske girerdi, ne kendini yorardı.

Alıntı yapmıyorum çünkü kimseyle bireysel tartışmaya girmek istemiyorum.

Herkes kendi açısını değiştirmeyecek sonuçta.

İncirlik üssünde çalışan Abd askerleri hakkında darbeye yardım etmekten soruşturma açılması için birkaç avukat başvurdu diye okumuştum en son. Rahip görünümlü ajan üzerinden havlayan Trump, ajan askerleri mahkemeye çıkarılırsa ne yapacak bakalım?

Belki de Rusya gibi ajanlarını öldürür ya da avukatları öldürür.

Allah fırsat vermesin.

Hala bu kadar şeye rahibin sebep olduğunu düşünmek tam anlamıyla polyannacılık

Hala başkanın derdinin ne rahip ne gülen olduğunu anlamamakta ısrar ediliyor.
Başkanın derdi Reza
Reza yı almak için bu ülkeyi batırmayı göze aldı
Hala rahip rahip diyin
Rahibin ajan olduğunu bilmiyormuydu koca devlet
He buna da fetö gibi kandırıldık derlerse şaşırmayacağım artık.

Ahmet takanin kose yazisinda okudum. Muzakereleri yonetecek duzeyde ingilizceleri yoktu die yazmis. Bana da hic mantikli gelmedi umarim yalan haberdir.

baya aradım, tek tek okumak zorunda kaldım hatta son köşe yazılarını ama bulamadım. neyse, heyet başkanı zaten dışişleri bakan yardımcısı, büyükelçi ve ingilizce bilmemesi gibi bir durum sözkonusu olamaz, ayrıca heyete washington büyükelçisi de katılmış. heyetteki diğer kişilerin isimlerini bulamadım ama bu iki büyükelçi fazlasıyla yeter müzakere yürütmeye.

"Bu sefer teget gecmedi" baslikli yazisi okumak isterseniz. Spekulasyon olabilir tabiki..

Cok sey bekliyorsun. Komsularla ulusal cikarlarimizi koruyarak filan.. Iktidarin komsu iliskisi cok baska.. Ya sinirlarimizi acip herkesleri ve de Ortadogudaki butun teroristleri kimlik bile sormadan iceri doldurmak, ya uzak komsulara Turkiye topraklarini satip yuklu dolar borc almaya ugrasmak, ya da bir yandan butun uretimi lagvedip herseyi yapilan anlasmalarla disardan ithal ederken ithal ettigimiz ulkelere de bir yandan kafa tutmak.. Ulkenin dis diplomasi politikasi bu. Ulusal cikarlar? Ara ki bulasin. Halk bunu seviyor, alkisliyor.. Destekliyor.. Hele bu kafa tutma olayi kopariyor onlari.. Iste gelinen hal de bu.. Bol bol mafyacilik oynariz artik dibe dogru yolculuk ederken, canimiz sikilmaz.

"Bu sefer teget gecmedi" baslikli yazisi okumak isterseniz. Spekulasyon olabilir tabiki..

çok teşekkürler şimdi okudum. ingilizce bilmeme konusunun hala doğru olmadığını düşünüyorum ama dediğim gibi diğer bakanlığın yetkililerine dair fikrim de yok. tabi görüşmeyle ilgili üzerinde en çok durulan nokta ABD'nin çözüm arayışında olmamasıydı yanılmıyorsam, dolayısıyla sonuç alınamamasının nedeni bir tarafın kendini ifade edememesi değil de Trump yönetiminin şu an için çözüm yerine krize ihtiyaç duyması olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…