Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

1929 ekonomi bunalımının nedenleri ve sonrasına benziyor şu an yaşananlar.
Yani 2. Dünya savaşı öncesine.

Abd ekonomik olarak dibe vurduğunda, alacaklı olduğu ülkelere saldırgan ekonomik politika izledi. Aldığı her önlem, ters tepti.
Abd nin düştüğü buhran, yanlış politikalar yüzünden Avrupa'yı da sarstı ve düze çıkmak için savaş çıkardılar.

Şu anda Batı ekonomisi son demlerini oynuyor. Abd dünyanın en borçlu ülkesi ve ekonomiyi döndürmekte zorlanıyor. Avrupa'nın ekonomisi de kısır döngüde.

Şimdi yeniden açgözlülükle diğer ülkeleri sömürmek istiyorlar düze çıkmak için.

Yani tüm bu aksiyonların temel amacı 3. dünya savaşını başlatmak.

Fakat henüz şartları olgunlaştıramadılar.
Çünkü Doğu ekonomisi Çin, Rusya, Japonya başta olmak üzere Abd'ye bağımlı değil. Ortadoğu eski itaatkar ruhtan uzak. Merkez ülke Türkiye ile uğraşmaları bu yüzden.

İnşallah Abd'nin Kemal'i Trump ülkeyi çökerten kişi olacak.

Cok guzel ozetlemissiniz suanki durumu, ne denebilir ki. Bildigim kadariyla cinden borc aldik, bu ureticimize nasil yansiyacak henuz bimiyoruz.

Abd 'deki en azindan hocalarin trumpin politikalarini uygulanmaz bulduklarini biliyorum. Trump in cinden ithal edilen mallar yuzunden madenlerimizi calistiramiyoruz vs. tarzinda soylemleri var, ama abd de kimse madenlerde calismaz. Ayrica buyuk sehirlerde ciddi isci sorunu var. Resmi issizlik rakami yuzde 4. Buyuk sehirlerin cok daha fazla isciye ihtiyaci var. Bircok eyalet gocmenleri kucak acmis bekliyor. Yani trumpin politikalarinin abd 'de cok karsiligi yok. 2 sene sonra yeniden demokratlara guc gecebilir. Obamanin da en son icraatlerinden biri iranla barismakti.

Ikinci dunya savasi versay anlasmasiyla adil olmayan bir sekilde bazi topraklarini kaybeden almanyanin saldirgan politikalari sonucu ortaya cikmistir. Versay anlasmasindaki bu adaletsizligin kaynagi ingilteredir. Tabi ekonomik sikintilarin da almanyada milliyetciligi dogurdugu yadsinamaz ama savasin cikisinin esas nedeni 1. Dunya savasindaki magduriyeti ve eski topraklarini geri kazanma yarisidir. Bu nedenle almanya fransanin bazi bolgeleri ve avusturyayi sinirlarina kattiginda bile hala savas baslamamistir. Savas rusya ile birlikte polonyayi isgal ettigi icin ingiltere tarafindan acilmistir. Abd bundan yillar sonra savasa girmistir. 1929 dan sonraki buyik buhran ve dibe cokusten sonra new deal adiyla bazi onlemler alinmistir. Bu onlemlerin yapilan sikistirmalarin tam tersine uluslararasi ticareti zengin ettigi gorulebilir.

Abd 40 yildir dis ticaret acigi veriyor, almanyanin dis ticaret acigi yok. Eger bu ise sebebiniz almanya neden zor durumda ozaman? Ekonomilerinin kotuye gittigini neye dayandirdiniz?

Hayatta her olay birbiriyle bağlantılıdır.
Hiçbir politik hedef can sıkıntısından yapılmaz, devletlerin çıkarları esastır.
Ve bir devletin çıkarı diğerinin zararınadır genelde.

Her olay birikir ve neden-sonuç ilişkisi ortaya çıkar. Savaşın yakın nedeni, toprak kavgası gibi görünse de uzak (40-50 yıla yayılan) nedenler şartları olgunlaştırır ve "toprağımda gözün var" demek diye ufak bir bahaneyle tüm ülkeler savaşır.

Tarih sırf savaş değildir aslında diplomasidir.

Bir V'miz yok ki biz de destek olalım...

Ne güzel diyordu değil mi
"İnsanlar hükümetlerinden değil, hükümetler insanlardan korkmalıdır."

Bir çok cümlesi güzeldi. Hepsinde ağrı mana vardı ama anlayana tabi.
Filmin gerçeklik payının olması da maales3f günümüzü yansıtması da üzücü. Ama bu tarz yapımlar görmeyen gözleri belki acar diyeceğim de boyle şeyler izler mi görmeyen gözler bilemiyorum.

Hangi film o ? Bende izlesem birşey dedim de karar veremedim. İzlemediğim birşeydir belki :))
Bana da söyleyin :)) ayyy tamam anladım :)))
Kullanıcı adından...

Mina yeni anlamamis yapıp filmin ismini yaşayın belki izlemek isteyen çıkabilir.

V for Vendetta ( smileylerde zafer işareti yok ama filmin yanina zafer işareti bıraktım say)

Bahsettigim basit bir toprak kavgasi degil, almanyanin ciddi anlamda hakkinin yenmesi. Almanca konusulan bazi yerlerin polonya ve fransaya verilmesi. Savasin baslamasi da basit bir toprak kazanma degil, polonya gibi koskoca bir ulkenin rusya ve almanya tarafindan isgalidir. Hatta nedenin bu oldugunu su okadar guzel gosterir ki: almanya fransayi isgal ettiginde ateskes anlasmasini , ozellikle versay anlasmasinin bizzat imzalandigi tren lokomotifinde imzalatmistir( hitler bu lokomotifi ozellikle satin alip saklatmistir).

Tabi ki ekonomik nedenler vardir ama ilk mesajinizda bahsettiginiz kadar basit nedenlerle olmamistir. Almanlarin birinci dunya savasindan sonraki asagilandiklarina dair hissin savasin en buyuk nedeni oldugu aciktir. Hatta bu sebeple yenilmesine ragmen ikinci dunya savasindan sonra almanlara toprak dagiliminda daha adil davranilmistir.

Bir ulkenin kaybi baska bir ulkenin kazancidir demissiniz. Ama ikinci dunya savasindan sonra tum ulkelerin birlikte kazanabilecegine dair gorusler ortaya cikmistir. Korumaci ekonomiden uzaklasilmistir. Bunun en buyuk ornegi eski adiyla ortak pazar yeni adiyla avrupa birligidir. Ayrica GATT adli bir sistem serbest ticareti arttirmistir. Ayrica irili ufakli bircok serbest ticaret anlasmasi imzalanmaya baslamistir. Bu durum dunyanin gayri safi hasilasini onemli derecede arttirmistir. Yani kazan kazan durumu bazen olabilir.

ama buna inanan kafalar var bir akrabam inanaıgoraunuz kazanırsınız diye yazılar atıyor .afedersin o diğer dünya içinmiydi adanların dini olms

Bisey diyemiyor çaresiz. Ilkokul sunumu gibiydi
Ay dün izlemedim az önce açtım izledim tam kürekle vurmalık dalga geçer gibi konuşuyor birde halk için diyorki 2000 tl maaş alıp aylık 50 yada 100 tlik taksitle ıpone alıyorsun bunu engellemeliyiz diyor şaka gibi bakan insanların aklı ile oynuyorlar sıktı artık bunlar izledikten sonra anladım yeter batalım batıyorsak ülkemin hazinesini çoluk çocuğa emanet etmişler valla yerim artık vatan sevgisini dolar inş 10 olur diyor ve susuyorum...

Trump evet Amerika'nin gördügü en kötü basbakanidir ve dünya icin bir tehdittir, ancak Türkiyenin ekonomik durumu Trumpun "basarisi" degildir. Türkiye zaten yangin icinde, bu alüminyum olayi sadece üzerine biraz benzin döktü. Brunson olmasa dollar 2 lirami olacakti sanki?

Mevcut durumda en cok hükümet sucludur. Üretim yok, fabrikalardada satildi. Tohum bile yerli degil. Ve bu durumda milyarlarca bir saraya harcandi. Itibarden tasaruf olmaz dediniz. Hatta su an yazlik saray yapilmakta.

Tüm bakanlar altinda milyon dollarlik araba. Avrupada bisiklet ile giden bakanlar ile alay ediliyordu. Diyanet bakanin altinda öyle araba var. Ve bakanlik 6 ayda yillik bütcelerini bitirdi. 6 AYDA. Erdogan'in örtülü ödenekleri var. Kimse bilmiyor ne kadar para gittigini, kimse hicbirseyi sorgulayamiyor.

Ilim bilime önem vermek yerine 90bin ögrenci liselere yerlesemedi. Niye? Cünkü hep imam hatirlar yapildi ve ögrenciler anadolu ve fen'e gitmek istiyor. Ar-Ge'nin yerine bir meyve'ya iman ettirmeye calisiyorlar.

Ve ben daha Zarrab konusuna, Caglayan, ayakkabi kutularina deginmedim bile.

Evet Erdogan Gülen ile baglari kestikten sonra, bu sefer güya Amerika'ya restini kesiyor. Bu ülkeyi bagimsiz adina getirmek icin degil. Neticede ülke coktandir dollara bagimli hale geldi Erdogan'in sayesinde. Kisin ormanda yanginlar cikti, o arazileri Araplara satmak icin. Yani Türkiye'nin daima bir sahibi olacak. Bu noktadan sonra asla bagimsiz olamaz.

Unutma sonucta Erdogan Amerika ve Israil'in sayesinde basa geldi. Irak savasinda Amerikalilar icin dua ediyordu kendisi. Yani sorun Erdogan'in 'van minut' demesi degil. Sorun yillardir paralarin hortumlanmasi. Hic bir ekonomik, sanayi, egitim plani olmamasi. Kimse kendini kandirmasin.

İnce gelecek, dertler bitecek.

De gelemedi bir türlü.

Daha imzaları sayamadılar.

Hele saymayı başarsınlar, ülkeyi soyan Erdoğan'dan kurtaracaklar hepimizi.

ne anlatıyorsunuz ki
et yemeyi lüks tüketim olarak gören insanın karnı bulgurla da doyuyor yemeyin kardeşim diyen insanlar
avrupa da part time çalışan öğrenci sırtına çantasını taktığı gibi ülke ülke geziyor
bizimkilerin haftada 40 saatten fazla çalışan adamın mıçıkırık 1 haftalık deniz tatili göze geliyor

De gelemedi bir türlü.

Grill bu yazdigini okuyunca sok oldum , gercekten cok sasirdim , senin gibi akilli ve basarili bir kadin konuyu bu kadar basite indirip bu soylemde nasil bulunabilir?
Konu ince , erdogan , kilicdaroglu diil , konu memleket meselesi , sen duzeltebileceksen ulkeyi sana verelim oyumuzu
Sayfalardir bir rahip de rahip gitmis , adam cia ajani , senelerdir bu topraklarda cia ajanlari cirit atar , hukumetler de bilir bunu
Pkk yi kuran ve onlara silah saglayan da , fetoyu bulup onu guclendiren de hepsi bu cia ajanlari sayesinde amerikadir
Bunu azicik tarih ve siyaset okuyan herkes bilir zaten
Ulkemizin ekonomik cokusunun sebebi ise senelerdir uygulanan yanlis politikalardir , hukumetlerde basta olan adam onemli degildir , onemli olan alttaki burokratlardir , egitimli , isinin ehli kisiler yurutur ekonomik politikalari ama bu hukumet tum kadrolari bosaltti , kendi yandaslarini doldurdu , senelerce kpss sorulari calinip kendi yetersiz cevrelerine dagitildi ve bu insanlar ulkede turizmden , sagliga , egitimden ekonomiye ulkeyi bir hice cevirdiler

Uretim yerine bina diktiler , fabrikalara tesvik yerine insaatcilar tesvik edildi , tarim bitirildir , saman ithaline basladik yahu
Bizim ulkemiz gibi verimli topraklara sahip ulke moldovya gibi bi ulkeden saman ithal ediyor
Venezueladan inek ithal ediyoruz cunku hayvancilik bitirildi

Son 16 senede yasanan hicbirseyi gormeyip , konuyu rahip ve inceye getirmek cok yanlis bir yaklasim

Ureten ulke guclu ulkedir , bilim yapan ulke guclu ulkedir , biz degiliz cunku uretmiyiruz , cunku bilim adina hicbirsey yapilmiyor bu ulkede

Yol yapmak , hastane binasi yapmak , ici bos universite insaa etmekle guclu ulke olunmaz

Son senelerde ulkeden cikan yabanci uatirimciyi bir arastir istersen , kac para cikti ulkeden , kac kisi issiz kaldi , neden ciktilar
Erdogani sevmedikleri icin , biz musluman ulkeyiz diye mi ciktilar saniyorsun? Yoksa bu ulkede adalet olmadigi icin , kanunlar her dakika belli cikarlar dogrultusunda degistigi icin mi?

Cok cok kotuye gidiyoruz , toplumun bu sekilde ikiye bolunmesi , siz biz demek bu ulkenin batisini hizlandirmaktan baska bir ise yaramaz

Yonetimde kim olursa olsun ben ozgur , adaletin tikir tikir isledigi , bilimi ve egitimi on planda tutan , insanlarin birbirinin yasayis ve dusunce sekline saygi duydugu , terorun olmadigi , uretim olan , kimsenin ac kalmadigi , belli bir gelir duzeyine sahip oldugu bir ulkede yasamak istiyorum
Sen ben davasini birakip , at gozluklerini cikarip keske hepimiz bunun icin mucadele etsek

De gelemedi bir türlü.

ee belki inceye oy verseydin imzayla uğraşırdın
yiyecek ekmeğim olacak mı derdiyle değil

De gelemedi bir türlü.

İşin gücün yazılanı carpıtmak. Kendince dalga geçiyorsun ama tamamen desteksiz, sagdan soldan duyarak yazdıklarının asıl dalga konusu olabileceği aklına gelmiyor değil mi!

İnce’den mi bahsetmiş arya? İnce grlmedi de bunlar oldu mu demiş? Hayır ama yukarıda yazılan iddialara cevap vermek, mantıklı acıklamaşar yapmak yerine, kendince “ ehehehe daha oyları sayamayan ülke mi yönetecek, keh keh keh daha ssk yı batıran ülke mi yönetecek “ diye diye sark kurnazlığı yapıyorsunuz. Gerçi unutmusum seçimden sonra burada halka sesleniş şeklinde yaptıgın muthiş konuşmayı. Ne oldu hani ülke uçuyordu? Uçtu mu ülke grill?
Erdogan evet iyi sayar oyu da sayar, iyi para da sayar... insanı suya götürür, susuz geri getirir, o kadar iyidir sarklı olma konusunda... türkiye ye de aynısını yaptı, verdiği vaadler suya götürme vaadi gibiydi, yolculuk bitti eve dünüldü sonuc bakraç boş!!!!

Bu arada tebrik ederim sınavdan yüksek puan almıssın. Lütfen git boğaziçi sosyolojiye falan gir, orada az da bilim nedir diye öğretiyorlar, sayelerinde yazdığın her metnin altında kaynak göstermek zorunda oldugunu anlarsın, bu belki seni azıcık da olsa komplo teorileri yazmaktan alıkoyar.

Son düzenleme:

Neyine sasırdın Milana, kendisi secim sonucunda eoey keyifliydi, halka sesleniş yaptı burada hatta:)
Hele şahsının “ LGBT ve pedofili” adıyla açtığı bir konusu var ki akıllara zarar!! Bir de bıkmadan usanmadan; temelsiz, asılsız, sagdan soldan duydugu ama “ alıntılamaktan” cekindği seyleri oraya muthiş bir özgüvenle yazması var!!! Yazılanların dogrulugundan hiç şüphe duymaz cunkü “ islamianaliz, islamicizgi, islamiyol vs” gibi adlarla faliyet gösteren yerlerde zaten temelli yazı kolay kolay cıkmaz. Bütün olay “ bizim islam medeniyetimzi en güzeli, batı hep ahlaksız bakın öyle ahlaksızlar ki bu bu bu var” diye konplo teorisi üreterek, kendi kendilerine ne kadar” mükemmeliz propogandası” yapmaktır...

O yüzden şaşırma hiç!

Son düzenleme:
arwen evenstar çok güzel diyorsun...ama birde şu var turkiye ,ingilizler gibi 40 devletin kanını emmiyor ( artı orada yaşayanlara sor bakalım o aldıkları 2000 puanla nasıl geçinebiliyorlar ..aç geziyorlar..bir salatalık,bir domates alıyorlar pazardan

Hicbirine denk gelmemisim biliyo musun , ben 3 cocukla bogazicini kazanan akilli , kulturlu bir kadin olarak gordugum icin cok sasirdim , bu alti bos soylemleri hayatlarinda bir kitap bile okumamis , ekonomi nedir politika nedir , bu ulke tarihinde neler yasanmis bilmeyen insanlar soyluyor
Neyse sasirmam bundan sonra kimseye zaten bu kk beni dumur edip duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…