Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Bİrinn boğaziçini kazanması sadece onun sınava iyi çalıştığını gösterir, akıllı ve kültürlü ve entelektüel oldugunu değil milana. Ön kabulını değiştir yoksa hayal kırıklıgı yasarsın... zira boğaziçi mezunu entelektüeleden uzak tiplerle doku ortalık!

Orasi oyle ama 3 cocukla bogazicini kazanan bir kadin , sadece sabahlara kadar soru cozup sinavi kazanan 17 yasindaki veletten daha degerli gozumde , daha bilincli daha akli basinda ki kazanabipmis diye dusunurum ama dusunmemem lazimmis anladim :)

Ya arkadaşlar ben seçimi incenin kazanmamasina ilk kez sevindim
Su an sus pus olup doların yükselmesini milliyetçiliğe baglayanlar o gün siz bu adami seçtiniz ondan oldu deyip yagmacilik falan yapacaktı
Ben oyumu inceye verirken de insallah kazanmaz yoksa ona patlayacak bu bomba diyordum
Iyi ki kazanmadi

İnce gelecek, dertler bitecek.

De gelemedi bir türlü.

Daha imzaları sayamadılar.

Hele saymayı başarsınlar, ülkeyi soyan Erdoğan'dan kurtaracaklar hepimizi.

Ince gelecek dertler elbette bitmeyecekti. Ancak en azindan bizi bu duruma sokan birine oy verilmemis olurdu. O yoldan gidersen bircok akp'li "Erdogani secersek milli istikrar olur, fiyatlar düser" diyordu. Millet tabanca ile kutluyorlardi. Eh noldu?

Chp ayrica akp'nin cebinde oldugunu düsünüyorum. Kilicdaroglunun basa gelmesi hepsi planliydi. Hem chp'nin üst tabanina, hem akp icin Kilicdaroglu basta kalmasi önemlidir. Bahceli ve Aksenerde beraber cok güzel oynadilar oylari bölmek icin.

Secim gecesi entrikalar döndügünü düsünüyorum. Balkon konusmasi olayi, Ince'nin kaybolmasi felan. En iyi ihtimalde bir 50 yil sonra ögreniriz neler döndügünü. Sonuc olarak su an Türkiyede muhalefet denilen birsey kalmadi. En az 20 yil bu yola devam olur.

Ancak kabul ediyorsun yani mevcut hükümet bu ülkeyi soydugunu. Buda bir gelisme. Neticede secim topiginde öyle birsey demiyordun.

Burada secim zamani birkac arkadasimiz "Secimi iktidar partisi kazansin ki kendi paylari olan kriz onlarin başına patlasin yoksa baska bir siyasi parti iktidara gelince malum parti yandaslari sucu onlara atacak, kendi hatalarinin faturasi baskalarina kesilmesin." şeklinde fikir beyan etmislerdi.
Görüyoruz ki kriz bu sartlarda bile muhalefete mal edilmeye calisiliyor
Gerçekten cok ilginc bir kitleyle karsi karisyayiz adeta kara mizah. Daha once de demistim yine diyorum böyle zeytinyağı bir kitle ne gördüm ne duydum

Sınavı kazanmam sıkı çalıştığımı ya da çalışmadığımı bile göstermezken, siyasi görüşümle hakkımda yalnızca yanlış kanaat sahibi olunabilir.

İyi ki İnce kazanmamış, bomba ona patlarmış diye sevinmek de fazla zeka ve akıldan herhalde.

Bir partiye oy vermek; her şeye müstehak olmak demekse, buyrun sizi dşarı alalım. Siz mağdur olmayın canlarım. Malum Avrupa'ya gitmek için can atıyor çoğunuz. Güle güle.

Abd Ekonomik taruzda artik batacaksa batsın bitecekse bitsin modunda.

Off...Şunun dışında yazacak bir şeyiniz yok mu ?
''İyi gidin o zaman Avrupa'ya''.Hangi parayla ? Haydi parayı bulduk,Avrupa kollarını açmış Türk vatandaşları gelse keşke diye bekliyor sanki.Çok komiksiniz yahu.
Bu ülke sizin olduğu kadar benim de.Sırf hatalarını yazdık diye hemen alaya almışsınız Sayın İnce'yi,adamın tek bir kabahati bile olmamasına rağmen konuyla ilgili.Belki şu bakış açısını değiştirmelisiniz artık.Takım tutmuyorsunuz,kendi geleceğinizi şekillendiriyorsunuz,şu zihniyeti bırakın artık.
Her şey müstehak sözü oy vermenizden değil de hala yapılan her yanlışa kılıf bulmanızdadır belki.Dolar olmuş 874865126546 lira,hala çıt çıkmıyor sizden konuyla ilgili.Varsa yoksa ''ABD krizde ondan böyle,bizi sevmiyorlar,Müslümanız ya ondan yapıyorlar''.Bu mu sizin argümanlarınız ? Para gerçekten bunlarla mı yönetiliyor sanıyorsunuz ?

Yallah Arabistan'a diyenlere de söyleyebiliyor musunuz ??? Acaba ..
Başka yazacak birşey bulamiyorsunuz diye..

Madem bu kadar zoruna gitti, sen de Avrupa'da yerleş. İşiniz gücünüz para.

sorunda işte tam da burada hanımefendi, evet birçoğumuzun zoruna gidiyor, ama sizin zenginleşmeniz ya da cefasını çekmediğiniz ülkemizle ilgili ahkam kesmeniz de değil yanlış anlamayın. mesela çöp karıştıran insanları görmek, kendi boyundan büyük karton arabaları taşıyan okuldan hastaneden bihaber çocukları görmek zoruma gidiyor ve sizin nedense haberlerde bile bir türlü rastlamadığınız insanların aslında ne kadar çok olduğunu düşünmek zoruma gidiyor, mesela burda da örneği verilmiş bebeğini ısıtamadığı için, yemek bulamadığı için intiharı seçen anneler...

zorluklara da katlanıp vatan borcunu ödemeyi, emeğini vatanına harcamayı, vatanının üretimine gelişmesine katkıda bulunmayi istemek falan tercihtir tabiki ama anlatmaya çalıştığım şey türkiyede ya da başka bir ülkede yaşamak ülkemizdeki çok fazla insan için bir tercih konusu değil. bu parlak önerinizi sosyal güvencesi, yiyecek lokması olmayan, çaresiz kalmış anne babalara da sunabiliyor musunuz? ülkemizdeki insanların da hak ettikleri gibi insanca yaşamalarını istemek neden bu kadar tuhaf?

yaklaşımınıza da cuk oturan şu kavram var yalnız değilsiniz yani tarihte "après moi, le déluge"

Senede 15 gün geldiğin ülkenin yönetiminde soz sahibi olursan böyle olur
Ne vergi verdikleri ne askere gittikleri var ne de bu pahalilikta üç kurusla yaşamaya çalışmısliklari
Cok dindar gurbetçilerimiz almanya'da sosyalist yeşiller partisine oy vermeyi bilir mesela niye çünkü oradaki kararlar birebir etkiler onlari

Yine benim Avrupa'da yaşamam birisine daha dert oldu.
O halde bana paranın yüzü sıcak mı geldi diyen arkadaşa cevaben de şunu demelisiniz "paranın yüzü herkese sıcak gelir"...

Bilip bilmeden her konuda böyle yorum yapma hakkını kendinde görürsen böyle olur işte

hanımefendi istediğiniz yerde yaşayın, kazanın, harcayın beni hiç alakadar etmez, yazdığımı zahmet edip okursanız derdimin ne olduğunu anlayabilirsiniz. yani inanıyorum bu sefer olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…