Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

yaaa hep ciddi ciddi yazayım derken öyle dehşet yorumlar geliyor ki mecburen geyiğe sarıyorum :))) özür arkadaşlar...

Sevr’in ihanet olduğunu söyleyenler başladıklarını ödün vermeden bitirirler umarım.

Bu bir sözde rahip Andrew Brunson meselesi değil, o sadece bir sopa, tehdit unsurudur..

İçi boş, anlamsız, hamasi sözlerle değil, öncelikle komşu ülkelerle ulusal çıkarlarımızı koruyarak, bölgesel ittifaklarla, bir an önce planlı kalkınmayla, gerçekten üreterek, artı değer yaratarak, tarımda yeniden kendi kendine yeten, fazlasını ihraç eder duruma gelmek zorundayız, başka türlü çıkış yolu yok..

Büyük ve ebedi önderimizin sözüyle bitirirsek;

“Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”

Anafartalar zaferimizin de yıl dönümü kutlu olsun...
Bu da geçer huuuu... enseyi karartmayalım :))
İyi geceler cümleten :KK200:

Tabi beyimizin tuzu kuru 7 sülalesi rahat edecek düzeye eriştiği için bu kadar rahat, yani sülalem rahat lafı kendisine cuk oturmuş
Gerçek bi lider olsaydı üretimin olmadığı, soğanı suriyeden alan bi ülke için bu kadar pervasız olamazdı. Damadı ekonomi bakanı yaparsan bu olur, bıyık altından gülüyodur o yine

salavat zinciri başlamış ne diyeceğimi bilemiyorum ya..
küçük de olsa bir eviniz var. ve size yetiyor mu?
kısıtlı da olsa internetiniz var.
az da olsa meyvenizi sebzenizi alıyorsunuz.
gözünüz hep yükseklerde gördüğünüz üzere söylediklerimi tasdiklediniz. size yetiyor demek ki şu şartlar hala yaşamınızı sürdürebildiğinize göre. kaliteli içki bile çok paraymış. ucuza kaliteli içki arıyorsunuz yani. gördüğünüz üzere hiçbir şeyden eksik kalmayım ama az para ödeyim istiyorsunuz. tam olarak şükürsüzlük.
bravo hep böyle yaşayalım siz Şükür'e devam baştakiler zaten saraylarda ihtişamından ödün vermiyorlar Allah aşkına ya bu kadar kanaat nedir o beğenmediğiniz Amerika halkı varya bu kadar kanaatkar değil yeminle size birşey anlatılmaz siz ve sizin gibiler yüzünden battık BATIYORUZ Hakkı'mı helal etmiyorum bu ülkeye daha geçen hafta 7.500 tl vergi ödedim ben bu ülkeye fazlasıyla katkısı olan bir birey olduğumu düşünüyorum ülkem için geleceğim için korkuyorum ama siz hala sanki AKP islamı dünyaya yayıyor modundasınız pes yani pesssss AKP yi tutanlar müslüman gerisi bilmem ne anladın sen onu yazık valla size yeter artık din din islam yeter yemin ederim yeter ban yememek için zor turuyoyorum kendimi burda din konuşmak yasak ama benim gibi siyasi düşünenlerin dinini sorgulamak sana ve senin partinde olanların haddinemi düşmüş hadi ordan yeter artık of çok şey var diycek ama burası kk klubü

Valla kuzucum ben dinsizler helak olsun yorumunu da gordum ya artik gam yemem
Nasil bir nefrettir , nasil bir kindir kendilerinden olmayana karsi anlamak mumkun degil , benim bile yasim bu kotulugu anlamaya yetmiyor
İşte böyle nedenlerden yorumların içine din girmemeli, başlık öyle ama diyeceksiniz lakin haberlere atılan başlık bu, ana içerikse aslında ekonomi, ncarenot ncarenot 'a da cevaben olsun, ben ekonomist olun demiyorum, başka bir topikte dolarla ilgili gayet yorum yapılırken burada dinden girip cahillikten çıkılmasını anlamıyorum, anlayacağımı da sanmıyorum, ayrıca gözümden kaçmadı, diğer topikte karşıt görüş olmayınca yavan gelmiş, gel gel yapılmış ama aksiyon alınamamış sanırım, kabak bu haberin başına patladı, şimdi görüş yazanlar olunca da ama ama denmesi tuhaf kaçtı.

Sonuçta herkes kendi bakış açısıyla yorum yazıyor, ben de ekonomist değilim, partici de değilim, ekonomiye bakarım, kapitalist yaklaşıyorum, çünkü evlerimizdeki tencereler parayla kaynıyor, evet ekonomide yaşananların bir kısmı taaaa 2012'den beri istikrarlı bir ekonomik paketimiz olmamasındandır, bunu defalarca demiştim zaten, kabahatlerimiz çok ama bir kısmı da ciddi ciddi siyasi baskıdır, sırf Brunson salınmadı diye bugün alimunyum ve çelik için ek vergi getirildi, Trump sabahın körü yüzünü yıkamadan gözünü Türkiye'ye yaptırımlarla açması da yabana atılmamalı, ki bu yaptırımı kendi ülkesinde bile tepkiye neden oldu, yasal dayanağı yok deniyor, siz burada birbirinizin yakasına yapışmış kavga ediyorsunuz.

https://www.haberturk.com/amerikan-medyasinda-trump-in-turkiye-hakkindaki-kararina-tepki-2098267

Şunu da ekleyeyim, bu topikte işler böyle yürüyecek demek ki.

IMG_3025.JPG

Son düzenleme:
Valla benim dolarimda var euromda. Gerisini gerisi dusunsun.
Aynen tüm banka hesaplarım dolar üretimim dolar satışım dolar iş yerimdeki iğneyi satsam dolarla kazanıyorum amma ben korkuyorum bunlarda tık yok bu Nasıl bir çelişki 3 ay ömce neydim şimdi ne oldum kur farkıyla en az 3 tane güzel istnin en güzel semtinden ev alabilirim ben yırtındım dolara ne oluyor diye doları olmayanın umrunda değil şaka gibi bir iş anlamadım ben ya biz vatanseveriz yada Başka gezegende yaşıyoruz

emin olun darda kalırsam evimi de geçindiririm kimseye ihtiyacım yok. kendi ayaklarımın üzerinde dururum. varsın benim 100₺ 20₺ olsun. ben geçiniyorsam sıkıntı yoktur fazlasında gözüm yok çünkü. bu millet yıllardır aşırı bolluğa alıştığı için keyiflerinden ödün vermek zor geliyor. şu halde bile gayet rahat geçinir bi aile de sırf ‘deniz, kum, güneş’ tatilini yapamıyor diye işsizlik var der. sırf iphone yeni çıkan telefonunu alamadı diye doların yükselmesine köpürür. rahatlık batması böyle bir şey çünkü. ha ben bunları yapmıyor muyum? yapıyorum, ama bunlarsız olmaz demiyorum, ben bunlar olmadan da yapabilirim, tatil yapamamak benim nazarımda bir sorun değildir. ne zaman ki ekmeğimi alamam karnımı doyuramam açıkta kalırım o zaman benim sorunumdur. neyse Allah sonumuzu hayır etsin başka birşey demiyorum
Bu kadına anlatın şu yukarıda anlattığınızı...
https://www.google.pt/amp/www.cumhu...614/Cocuklarini_isitamadi__intihar_etti_.html

Para konusundada herkes kendine yontuyor.dinle alakası olmayan şekilde bir birini tutandan çok bir birinin kuyusunu kazan cok.vatan toprağı dışında da diğer alanlarda da bir birimizi tutsak.önce kendi içimizde bunu halletmeliyiz.baska milletler kendi çıkarlarını da gözeterek bunu başarıyor.bizde hep once ben mevzusu

İşte böyle nedenlerden yorumların içine din girmemeli, başlık öyle ama diyeceksiniz lakin haberlere atılan başlık bu, ana içerikse aslında ekonomi, ncarenot ncarenot 'a da cevaben olsun, ben ekonomist olun demiyorum, başka bir topikte dolarla ilgili gayet yorum yapılırken burada dinden girip cahillikten çıkılmasını anlamıyorum, anlayacağımı da sanmıyorum, ayrıca gözümden kaçmadı, diğer topikte karşıt görüş olmayınca yavan gelmiş, gel gel yapılmış ama aksiyon alınamamış sanırım, kabak bu haberin başına patladı, şimdi görüş yazanlar olunca da ama ama denmesi tuhaf kaçtı.

Sonuçta herkes kendi bakış açısıyla yorum yazıyor, ben de ekonomist değilim, partici de değilim, ekonomiye bakarım, kapitalist yaklaşıyorum, çünkü evlerimizdeki tencereler parayla kaynıyor, evet ekonomide yaşananların bir kısmı taaaa 2012'den beri istikrarlı bir ekonomik paketimiz olmamasındandır, bunu defalarca demiştim zaten, kabahatlerimiz çok ama bir kısmı da ciddi ciddi siyasi baskıdır, sırf Brunson salınmadı diye bugün alimunyum ve çelik için ek vergi getirildi, Trump sabahın körü yüzünü yıkamadan gözünü Türkiye'ye yaptırımlarla açması da yabana atılmamalı, ki bu yaptırımı kendi ülkesinde bile tepkiye neden oldu, yasal dayanağı yok deniyor, siz burada birbirinizin yakasına yapışmış kavga ediyorsunuz.

https://www.haberturk.com/amerikan-medyasinda-trump-in-turkiye-hakkindaki-kararina-tepki-2098267

Şunu da ekleyeyim, bu topikte işler böyle yürüyecek demek ki.

Eki Görüntüle 2178353

Acaba demek istiyorum. Abd' deki secimlerde de trump elini guclendirmek istiyor. Rahip olayi hem cumhuriyetcilerde hem de demokratlarda karsilik buluyor. Iki tarafli bir kazanim olabilir mi acaba. Bizde bakin kriz abd yuzunden denmesini saglarken abd' de hic sansi olmayan trumpin cirpinislaridir. Neden simdi yasaniyor bunlar. Rahip 2016 da tutuklanmis

evet ben sizin dini bilmiyorum ya.. imam hatipte sadece islamiyeti öğretiyorlar maalesef iste.. Allahın tek affetmeyeceği günah olan kul hakkını, torpilin, kayırmanın haram olduğunu, çalmanın, sözünde durmamanın, yalan söylemenin haram olduğunu falan.. ama merak etmeyin bence yakında sizin din çok popüler olacak onu öğretecekler..
5 dakika geçti ve ben hala pilav tenceresine gülüyorum gece gece yazma sen Allah aşkına işim vardı erkenden girip okusaydım iyiydi valla:KK70::KK70::KK70:

Bunlar daha iyi günlerimiz. Bu seferki kriz öncekilere benzemeyecek. Öyle sağlam çakılıyoruz.

Yakında elde kalan üç beş fabrika, şirket, firma da kapanır, işçiler kapının önüne konur. Sona iyice yaklaşırız. Tarım, sanayi vs. zaten bitik. Çünkü yıllardır üretim diye bir şey yok. Elin yabancı hibrit tohumlarıyla da düşünemeyen, sürekli tüketen, umursamaz yeni bir nesil yetiştiriyoruz.

Ama en az üç çocuğa patates değil taş kaynatmamız gerektiği gün hala "Papayı vermediydik ondan olduydu gardaş" demeye devam edecek bir milli iradeye de sahibiz hamdolsun.
(Bi de Papa diyolar yalnız. Papaz da değil, rahip de değil. Koskoca Papa. Öyle mühim! Bilinçsiz yüceltme tabi bu. Farkı bilse zaten aynı kulvarda olurduk.)

Vatan sevgisi deyince anladığımız sadece din, iman, dombra, mehter marşı. Kendini geliştiren, bilimi takip eden, üreten ülke olmasak da olur. Önemli olan küçük bir kesimin cukkası dolarken bizim istikrarlı olmamız çünkü. Evet. Olamazsak da dış güçlerin oyunudur zaten. Yoksa sorun bizde değil. O da olmadı kandırıldık ve bu sefer ülkece battık deriz nolacak.

Halbuki vatan sevgisi ülkenin güçlü olmasını istemek demektir. Ekonomisi güçlü ülke güçlüdür. Boş boş nara atan değil. Bunun için yapılması gereken de üretmektir. Kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyacını üretip, bi de üzerine dışarıya hammadde satabilecek potansiyele sahip harika bir coğrafyadayız. Ama açız. Süper güç değil, 3. Dünya ülkesiyiz. Her kıymetli varlığımız satıldı. Fabrikalarını gavura satan ülke mi olur? Dışarıya bağımlı hale geldik. O yüzden Amerikan başkanı öksürse dolar fırlıyor. Bu kadar mı körüz?

Ekonomisi göçmüş ülke bir hiçtir. Hiçbir ülkenin ciddiye aldığı bir ülke değiliz artık. O sözde hayallerdeki Osmanlı gücü bir daha asla geri gelmeyecek. Doblo'ya tuğra yapıştırmakla olmuyo o işler çünkü. Ki Osmanlıda da halk değil, saray güçlüydü. :KK66:
Ama seviyo demek ki bizim millet kendi sürünürken sarayları alkışlamayı. Hatta bırak Osmanlıyı, 50 sene önceki refah yok artık ülkede.

Alım gücü sıfır. Dışarıya mahkum, tahılını, domatesini, her şeyini "eeeey israil, eeyy ameriga" dediğimiz yerden alan zavallı bir ülkeyiz.

Ve asıl mevzu şu ki döviz değer kazanmıyor, Türk Lirası değer kaybediyor. Bunun sebebi de rahip falan değil, üretmeyen ama esip gürleyen bir ülke olmamız. Rahip İsrail'in ya da Japonya'nın elinde olsa mesela, ki ikisi de Hristiyan ülke değil, onların da paralarının değeri böyle düşecek miydi sanıyorsunuz gerçekten?

"Onların doları varsa bizim milletimiz var" ne demek hem? Bir adet Türk vatandaşı kaç dolar ediyor? Bunu mu hesaplamalıyız? Geçinmek için birbirimizi mi satalım nedir yani?

Bu millet kitleler halinde aç kaldığı an ne din tanır, ne siyasetçi, ne başkan, ne reis. Çünkü savaşta değilken, kendi kendine batan bir ülkede ne vatan karın doyurur ne millet. Öyle bir motivasyon da olmayacak yani.

Bankadan para çekmenin yasaklandığı gün, altınını bozduracak yer bulamadığı gün açlıktan birbirini doğrayacak milyonlar var bu ülkede.

Açlık ve çaresizlik toplumları da terbiye eder siyaseti de. Umarım yanılırım ama muhtemel son açıkça görünüyor.

Şimdi herkesin hakettiği gibi yaşama zamanı.
Ve o "herkes" artık aynı gemide değil. Çünkü dümene 20 yıldır hiç dokunmamış bir kitle var. Ne zaman şu tarafa çevir kaptan dese, ya vatan haini, ya terörist, ya dinsiz ilan edilen bir kitle var.
Ve emin olun, dibi ilk gören kitle bu kitle olmayacak.

Acaba demek istiyorum. Abd' deki secimlerde de trump elini guclendirmek istiyor. Rahip olayi hem cumhuriyetcilerde hem de demokratlarda karsilik buluyor. Iki tarafli bir kazanim olabilir mi acaba. Bizde bakin kriz abd yuzunden denmesini saglarken abd' de hic sansi olmayan trumpin cirpinislaridir. Neden simdi yasaniyor bunlar. Rahip 2016 da tutuklanmis

Seçimlerle alakalı olduğuna dair haberler okudum diye hatırlıyorum, sonuçta siyasetçiler seçmenlerini memnun etmeye yönelik manevralar yapar, siyasetin cilvesi bu, aklımda kalan haberler doğruysa Amerikan halkının Trump desteği çok düşük, yerine gelecek aday listesi kabarık ve rekor düzeyde deniyor, Kuzey Kore'yle olan temasları Rusya soruşturması, avukatı Michael Cohen ve Stormy Daniels'le alakalı yasal süreci unutturma çabası diye yorumlanmıştı, keza eski CIA direktörü Brennan'ın Trump'ı hedef alan bir çıkış yaparak Amerika'yı yıkamayacaksın demişti, Pentagon deseniz Trump'ın Rusya'yla ilgili tehdit tweetlerine tepki göstermiş, bize değil beyaz saraya sorun demişti, Pentagon hala Trump'ın fevri çıkışlarına tepkili diye kaldı aklımda, bizim iç sorunlarımız bir yana Trump'ın bizi sıkıştırmaya çalışması yadsınamaz bir gerçek, yardımcısı aracılığıyla kendi dedi zaten Brunson'ı vermezseniz sonuçlarına katlanırsınız diye, eğriye eğri doğruya doğru demek lazım, ortada tehdit de var köşeye sıkıştırmak için yapılan çıkışlarda var ve dur diyen olmazsa daha da devamı gelecek gibi görünüyor.

Seçimlerle alakalı olduğuna dair haberler okudum diye hatırlıyorum, sonuçta siyasetçiler seçmenlerini memnun etmeye yönelik manevralar yapar, siyasetin cilvesi bu, aklımda kalan haberler doğruysa Amerikan halkının Trump desteği çok düşük, yerine gelecek aday listesi kabarık ve rekor düzeyde deniyor, Kuzey Kore'yle olan temasları Rusya soruşturması, avukatı Michael Cohen ve Stormy Daniels'le alakalı yasal süreci unutturma çabası diye yorumlanmıştı, keza eski CIA direktörü Brennan'ın Trump'ı hedef alan bir çıkış yaparak Amerika'yı yıkamayacaksın demişti, Pentagon deseniz Trump'ın Rusya'yla ilgili tehdit tweetlerine tepki göstermiş, bize değil beyaz saraya sorun demişti, Pentagon hala Trump'ın fevri çıkışlarına tepkili diye kaldı aklımda, bizim iç sorunlarımız bir yana Trump'ın bizi sıkıştırmaya çalışması yadsınamaz bir gerçek, yardımcısı aracılığıyla kendi dedi zaten Brunson'ı vermezseniz sonuçlarına katlanırsınız diye, eğriye eğri doğruya doğru demek lazım, ortada tehdit de var köşeye sıkıştırmak için yapılan çıkışlarda var ve dur diyen olmazsa daha da devamı gelecek gibi görünüyor.

Trump' a destek konusunda kesinlikle cok haklisiniz. Gecenlerde alabama gibi bir cunhuriyetci kalesini bile kaybettiler. Abd ' de oy kullanma orani cok dusuk ve trump sarsintisi sonrasi kendilerine gelebilirler. Ikinci defa gelebilecegini kesinlikle dusunmuyorum ama destekleyen bir kesim hala var. Fox vs. Ve secimde soz verdigi gibi cinle ticaret savasini baslatti, bu abd acisindan da iyi olmayacaktir. Burdaki buyuk sirketler trump yuzunden bazi yatirimlarini kanadaya tasimayi bile dusunuyorlar(amazon) ki bunlara izin verilecegini sanmiyorum. Suan bir ticaret savasi oldugu bir gercek ve bize de fatura kesildi. Ama bizim ekonomik krizimizin yuzde kac payina sahip inanin emin degilim. Bu savastan cin etkilenmemistir. Iran suan zor durumda olsa da yillardir ambargoya ragmen direnmektedir. Bizim neden bu kadar kirilgan oldugumuz sorgulanmali hepimiz tarafindan.

işte ekonomik darbe:işsiz:

diz çökmeyeceğiz, yılmayacağız, boyun eğmeyeceğizEn Büyük TÜRKİYE

“benim davamın sahibi Hak’tır. ‘Hak’ olan davada zafer muhakkaktır”

krizde olduğumuzu kabul ediyorsunuz ortak bir noktada buluşabiliyoruz en azından ne güzel. çoğu kişinin bu ülkeden başka gidebilecek başka ülkesi yok mecbur direnecekler. peki ne zamana kadar? hiç gerçek kriz yaşamadığımız için başımıza gelebileceklere bir üst model cep telefonu almayarak direnebileceğimizi düşünüyorsunuz, lütfen krizin boyutları konusunda iktisat bilimine vakıf olan uzmanların yorumlarını da biraz dinleyin, haksız çıkarlarsa ne ala ama ya onlar haklıysa?

ve sonu belli olmayan bir zaman boyunca boyun eğmemekten falan bahsediyorsunuz peki bizler içinde bulunduğumuz durumda yöneticilerimizden bu işin içinden nasıl çıkılacağına dair bir plan program duymayı hak etmiyor muyuz? krizin nedenlerini hiç tartışmıyorum bile, velev ki hepsi sizin dediğiniz gibi dış mihrakların ekonomik darbesi, peki bizim önlemlerimiz neler? neden ekonomimiz diğer ülkelerin tehditleriyle sarsılmaya bu kadar açık? bir şeyler yanlış yapılmış ve yapılmakta, bunu da kabul edebilmek gerekiyor.

Trump' a destek konusunda kesinlikle cok haklisiniz. Gecenlerde alabama gibi bir cunhuriyetci kalesini bile kaybettiler. Abd ' de oy kullanma orani cok dusuk ve trump sarsintisi sonrasi kendilerine gelebilirler. Ikinci defa gelebilecegini kesinlikle dusunmuyorum ama destekleyen bir kesim hala var. Fox vs. Ve secimde soz verdigi gibi cinle ticaret savasini baslatti, bu abd acisindan da iyi olmayacaktir. Burdaki buyuk sirketler trump yuzunden bazi yatirimlarini kanadaya tasimayi bile dusunuyorlar(amazon) ki bunlara izin verilecegini sanmiyorum. Suan bir ticaret savasi oldugu bir gercek ve bize de fatura kesildi. Ama bizim ekonomik krizimizin yuzde kac payina sahip inanin emin degilim. Bu savastan cin etkilenmemistir. Iran suan zor durumda olsa da yillardir ambargoya ragmen direnmektedir. Bizim neden bu kadar kirilgan oldugumuz sorgulanmali hepimiz tarafindan.

Bizim kırılganlığımızın nedenlerinden biri özellikle son 6 yıldır bir ekonomik planımızın olmaması, dolar kuruna yapılan baskıya karşılık döviz rezervimizin yetersiz olması, uzun zamandan beridir ülkenin üretim ayağında tek lokomotif sektörün inşaat olması, merkez bankasının zamanında müdahalelerde bulunmaması diye liste devam ediyor, bunların ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor, bu gerçekleri konuşmadan sadece ABD yaptırımlarından bahsetmek, şu anki ekonomik göstergeleri yalnızca bu yaptırımlara indirgemek de konuyu olması gerektiği konuşmamak olur.

Kavganın bize bir faydası yok, bunları teferruatlıca ele alıp konuşmamız da bizi kötü yapmaz, sonuçta hepimizi ilgilendiren ve aynı oranda etkileyen bir konudur ekonomik göstergeler, bir ayakkabı bir tişört almadığınızda yokluğunu hissetmezsiniz ama çocuğunuza bir tas çorba yediremezseniz içinize oturur, ekonomi tüm evlerin gerçeğidir çünkü.

Demir ve Alüminyum da ek vergi yaptırımı olacak Trump'ın, bu ne demek? Ülkemizdeki demir alüminyum sektöründeki fabrikaların ihracatı sekteye uğrayacak demek, adam ihracatla döndürüyor fabrikasını, ihracatı kısıtlanırsa ne olur, küçülmeye gider, bu da işten eleman çıkarması demek, eleman çıkarmak ne demek evine ekmek götürmek için Demir fabrikasında çalışan Ahmet abinin işsiz kalması demek, Ahmet abi işsiz kalırsa bu hane halkına yansır.

Şununda altını çizelim, eleştiriler olmalı, eleştiri gelişmemize yardımcı olur, bakış açımızı değiştirir, farkındalık yaratır ama bir yandan da atılan doğru adımlar da söylenmeli, Çin dediniz, Çin'le ticari anlaşmalar yapıyoruz, bu doğru bir manevra, keşke daha önce yapsaydık ama belki bir süre sonra doğru zaman bu zamanmış diyeceğiz onu da bilemem yaşadıkça göreceğiz zira ilerideki süper güç olma yolunda ilerleyen Çin durum değişmediyse ABD'nin en büyük alacaklılarından biri, Amerika'nın Çin'e epeyce borcu var.

Bunları konuşmak vardı ama neyse.

emin olun darda kalırsam evimi de geçindiririm kimseye ihtiyacım yok. kendi ayaklarımın üzerinde dururum. varsın benim 100₺ 20₺ olsun. ben geçiniyorsam sıkıntı yoktur fazlasında gözüm yok çünkü. bu millet yıllardır aşırı bolluğa alıştığı için keyiflerinden ödün vermek zor geliyor. şu halde bile gayet rahat geçinir bi aile de sırf ‘deniz, kum, güneş’ tatilini yapamıyor diye işsizlik var der. sırf iphone yeni çıkan telefonunu alamadı diye doların yükselmesine köpürür. rahatlık batması böyle bir şey çünkü. ha ben bunları yapmıyor muyum? yapıyorum, ama bunlarsız olmaz demiyorum, ben bunlar olmadan da yapabilirim, tatil yapamamak benim nazarımda bir sorun değildir. ne zaman ki ekmeğimi alamam karnımı doyuramam açıkta kalırım o zaman benim sorunumdur. neyse Allah sonumuzu hayır etsin başka birşey demiyorum
O kadar saçmalıyorsunuz ki. O kadar kişi uğraşmış ki ama anlayacak gibi değilsiniz. Telefon tatil araba neden lüks olsun. İngilterede asgari ücret 2000 pound civarında. Iphone 7, 290 pound. Asgari ücret 2000 pound, orta halli bir araba 700 pound. Alım gücü nedir refah seviyesi nedir bunlar hakkında en ufak bilginiz var mı? Hiç insan gibi yaşamak nedir düşündünüz mü? İnsanların kaliteli gıdaya ulaşmasının kolaylığını. Marketlerinde 3 litre sütün 1 pound olmasını anlayabilir misiniz? 2000 birim maaş alan bir insan bu maaşın 1 birimi ile 3 litre süt 4 birimi ile bir kilo et alıp yiyebilir. İyi telefon almak isterse 290 birim para verip alabilir. Ülkemizdeki gibi böbrek fiyatına eş değil yani.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son dönemde yaşanan gerginlikleri Türkiye aleyhinde yapılan kampanyalara bağlayarak “Onların dolarları varsa bizim de halkımız var, hakkımız var Allah’ımız var” dedi.

Eki Görüntüle 2178094

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde gösterdikleri oy oranıyla rekor kıran Karadeniz illeri Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Trabzon’da yapacağı teşekkür ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanlığına ait özel uçakla saat 23.40 sıralarında Trabzon Havalimanı’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından helikopterle memleketi Rize’nin Güneysu İlçesine geçti. Helikopterle Güneysu ilçe futbol sahasına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı vatandaşlar coşku ve sevgi gösterileriyle karşıladı.

Yeni döneme hazırladıklarını ve Türkiye’yi daha modern bir hale getirmenin gayreti içinde olacaklarını belirten Erdoğan “Şunu bilin; bugün dünden daha iyi, yarın bugünden daha iyi olacak. Hiç şüpheniz olmasın” dedi

Erdoğan konuşmasında TL’daki değer kaybı ve ABD ile yaşanan son gerginliklere atıfta bulunarak şunları söyledi: “Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Hiç bunlara kulak asmayın. Şunu unutmayın onların dolarları varsa, bizim de halkımız var, hakkımız var, Allah’ımız var. Bizler çok çalıştık, çok çalışıyoruz. 16 yıl önce neydik, şimdi neyiz? Daha iyi olacağız. Sizlere sabırlar ve gayretler diliyorum. Çok çalışıp, çok koşacağız ve 2023’e çok farklı gireceğiz.”

Erdoğan, konuşmasının ardından geceyi geçireceği Merkez Mahallesi’ndeki evine geçti.
http://www.diken.com.tr/erdogan-rizede-onlarin-dolari-varsa-bizim-halkimiz-var-allahimiz-var/
Mune Mune Bu konuyu buraya koymandaki amacı anlayamadım açıkçası. Kamuoyu yoklaması mı.? Milleti birbirine çarpıştırmak mı? Zira biiyoruzki biz bölündük artık tam ortadan.

Bizim kırılganlığımızın nedenlerinden biri özellikle son 6 yıldır bir ekonomik planımızın olmaması, dolar kuruna yapılan baskıya karşılık döviz rezervimizin yetersiz olması, uzun zamandan beridir ülkenin üretim ayağında tek lokomotif sektörün inşaat olması, merkez bankasının zamanında müdahalelerde bulunmaması diye liste devam ediyor, bunların ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor, bu gerçekleri konuşmadan sadece ABD yaptırımlarından bahsetmek, şu anki ekonomik göstergeleri yalnızca bu yaptırımlara indirgemek de konuyu olması gerektiği konuşmamak olur.

Kavganın bize bir faydası yok, bunları teferruatlıca ele alıp konuşmamız da bizi kötü yapmaz, sonuçta hepimizi ilgilendiren ve aynı oranda etkileyen bir konudur ekonomik göstergeler, bir ayakkabı bir tişört almadığınızda yokluğunu hissetmezsiniz ama çocuğunuza bir tas çorba yediremezseniz içinize oturur, ekonomi tüm evlerin gerçeğidir çünkü.

Demir ve Alüminyum da ek vergi yaptırımı olacak Trump'ın, bu ne demek? Ülkemizdeki demir alüminyum sektöründeki fabrikaların ihracatı sekteye uğrayacak demek, adam ihracatla döndürüyor fabrikasını, ihracatı kısıtlanırsa ne olur, küçülmeye gider, bu da işten eleman çıkarması demek, eleman çıkarmak ne demek evine ekmek götürmek için Demir fabrikasında çalışan Ahmet abinin işsiz kalması demek, Ahmet abi işsiz kalırsa bu hane halkına yansır.

Şununda altını çizelim, eleştiriler olmalı, eleştiri gelişmemize yardımcı olur, bakış açımızı değiştirir, farkındalık yaratır ama bir yandan da atılan doğru adımlar da söylenmeli, Çin dediniz, Çin'le ticari anlaşmalar yapıyoruz, bu doğru bir manevra, keşke daha önce yapsaydık ama belki bir süre sonra doğru zaman bu zamanmış diyeceğiz onu da bilemem yaşadıkça göreceğiz zira ilerideki süper güç olma yolunda ilerleyen Çin durum değişmediyse ABD'nin en büyük alacaklılarından biri, Amerika'nın Çin'e epeyce borcu var.

Bunları konuşmak vardı ama neyse.
Çin'in güçlenmesiyle ilgili bir not düşmek istedim naçizane. Geçen yıl Çin 162 milyar dolar cari fazla vermiştir. ABD ise 462 milyar dolar cari açık vermiştir.

Buna karşın Çin dünyanın en büyük ekonomilerinde ikinci sırada görünmekte, ABD ise birinci sırada yer almaktadır. Fakat kısa bir zaman sonra Çin'in bir numaraya oturacağı öngörülmektedir ki eldeki veriler de bu doğrultudadır zaten. Aynı zamanda Çin, ABD'nin borç tahvillerinin en büyük alıcısıdır yani Amerika'nın en çok borçlu olduğu ülke Çin'dir.

Yani dediğin gibi Mune abla en büyük kaynağı inşaat olan bir ülke olmanın dezavantajlarını yaşıyoruz bir yandan da geç kalınmış adımların atılmaya başlandığını da gözlemleyebiliyoruz aslında. Umarım tamamen geç kalınmış olmasın ve esas yatırımların taşa toprağa değil, teknolojiye ve katmadeğer sahibi üretime yapılmasına başlansın.

Gerçi malesef bir gerçek daha var. Son yıllarda devlet, kendi desteğiyle verdiği kredilerle üretimin, gelişimin yanında durmaya çalışsa da malesef şark kurnazlığı yapıp kısa yoldan kazanç peşinde koşan halkımızdan bir kesim de var. Bunu da kabul etmek zorundayız. Devletin verdiği kredileri çekip faize yatıran, yorulmaktan/çalışmaktan kaçan, etik değerleri hiçe sayıp paraya tapan insanların sayısı çok fazla... Önce beyinlerin değişmesi lazım geliyor diye düşünüyorum.

küçük de olsa bir eviniz var. ve size yetiyor mu?
kısıtlı da olsa internetiniz var.
az da olsa meyvenizi sebzenizi alıyorsunuz.
gözünüz hep yükseklerde gördüğünüz üzere söylediklerimi tasdiklediniz. size yetiyor demek ki şu şartlar hala yaşamınızı sürdürebildiğinize göre. kaliteli içki bile çok paraymış. ucuza kaliteli içki arıyorsunuz yani. gördüğünüz üzere hiçbir şeyden eksik kalmayım ama az para ödeyim istiyorsunuz. tam olarak şükürsüzlük.

Bak kardesim sen vatandas olarak ekmegini alamayip karnini doyuramazsan senin degil devletin sorunudur Sen kendini guvencede hissediyor olabilirsin yarin ozel sektorde isten cikarmalar baslayinca su klavyede rahatca yazdigin gibi adamin karsisina gecip sen de tatile gitmeyiver alistiniz bolluga falan mi diyeceksin?

X