Erdoğan ‘lan’ demedi, ‘yav’ dedi, o kadar da kibar bir zat yani

siyaset gercekten de polemik olmadan olmuyor. Bir de din konusunun yasak olmasini dogru bulmuyorum siyasal islamla yonetilirken hem de... :)

Ben de katiliyorum. Bu kadar tahrik flan varken neden sen banlandin ben de anlamadim. karsi taraf hic ceza almamis...

Din konularının konuşulmasıdan yanayım yönetime sesleniyorum

Alıntıladığım arkadaşlar ve yönetimin uygulamalarına Katılan veya Katılmayan herkese cevap olsun bu yorum.

27.01,
Siz üsluptan ceza aldınız, bilmem neresinin kılıyım diyenleri destekliyorsunuz, ben gözümle okudum siz nerenizde okudunuz gibi bir yorum hoş değildir, siyaset polemiksiz olmaz evet ama bununda bir adabı Olmalı.
Aklındakini dile getirmekten sakınmayan biriyim, o yüzden şimdiden hepinizden özür dilerim ama gördüklerimi yazayım, Cumhurbaşkanıyla, AKP'yle ilgili bir topik Açılıyor, sevenlerinin üstüne tabii size bilmem nerenize bilmem ne yapanlar müstahak, yetmemiş biraz daha ...... koysunlar yorumu yapılıyor, yetmiyor, taraflar gruplaşıp birbirine dalıyor.
Burda bana adlı adınca yazdırtmayın Yorumları, yalnız bu her iki tarafında yaptığı birşey, bakıyorsun diğer tarafta heee demek hepiniz CHP'lisiniz, ğılıçtaroğlu, SGK'yı soyan, dinsiz vs gibi yorumlar yapıyorlar.

Sorarsanız AKP'li birinin söylediği söz vurgulanıyor ama içten içe laf sokulmuş oluyor mu oluyor, diğer taraf keza öyle, nerden vursamda alt etsem, dur Atatürk'e saydırayım, bunların yumuşak Karnı Atatürk denip sataşılıyor.

Hiiiiççç kusura bakmayın siyaset tartışmak böyle olmaz, belaltı vurarak siyaset yapılmaz.

Din konusu mu valla onda da kusura bakmayın, Müslümanlar Ateistlere sövüyor, Ateistler Müslümanlar'a laf sokuyor, öyle laf sokuyor diyorum ama yumuşatarak anlatıyorum, burda peygamberimize bile neler sövüldü, Hz. İsa hakkında neler yazılıp çizildi, kimsenin kimseye inanç konusunda saygısı yok, saygı olmayan bir yerde din konuşulmaz, banlıyoruz da ne oluyor, dönünce aynı Saygısızlık devam ediyor.

Polemiksiz olmaz diyorsunuz ya, 1 sene önce Nisan ayında burda polemiği serbest bıraktık, 1 hafta dayanabildi üyeler, o günlere Şahit olanlar yazsın, serbest olsun diye çırpınanlar bile özelden bana ne olur Mune hepimizi banla, dayanamıyorum artık Mesajı attı, çünkü neden, o polemikler senin partin var yaaa diye Başlayan çok afedersiniz mahalle kavgalarına döndü.
Konular ilerlemedi, olduğu yerde sayıp elini beline koyup birbirinin saçını yolan kadınlar grubuna döndü.

Sitenin Kuralları bunlar, polemik, hakaret, küfür vs yasak. Kurallar değişmeyecek, esnemeyecek.

Benden bu kadar, elimde cımbız gezerim, kurallara uymayanları da banlarım.

K.İ.B butonuna basın bildirin, sanmayın ki her Kiblendiğinizde banlanıyorsunuz, ben kimin kurallar sebebiyle, kimin Şahsi garez nedeniyle bildirim yaptığını anlayacak kadar Tecrübe sahibiyim, kriterim site Kuralları, kurallara uyan hiçbir yoruma Şahsi garezi Olanları mutlu etmek için uyarı vermedim.

Amaaa karşısındaki aşağılayan, hakaret eden, Saygısızlık yapanı da affetmem, adım Hıdır, elimden gelen budur.

Mune dini konu yasak olsa da içinde din geçen her konu kapatılmamalı bence. Örneğin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplum ya da siyaset üzerine yaptığı açıklamalar Diyanet İşleri tarafından yapıldığı için dini konu kategorisine girmemeli. Bu sağlanamaz mı?

Duka tesla bu konuda ilim derya gibidir senin benim bildigim üç vecibe bir edille-i şeriyye iki ayet beş hadis olarak kapanmıyor mevzu..

Sen zamanın seyrine ve şartlarına göre bir içtihad üzerinden fikir beyan edebilirsin amenna ya da yanlış bir olgu üzerinden bence diyerek savunmanı da yapabilirsin ama hükümler üzerinde su götürmez oldugunu bildikleri halde nice tartışmalar sonrası kapanan konulara şahitlik etti 4 yıllık üyeligim.

Bir vecibe üzerinden ya da şerh konulan bir durum üzerinden reddiyesini bile yazabilmek için ciddi bir birikim şart..

Ha dersen ki arkadaş ben sadece neşr olan hükümün müdafası niteliginde yanlışları eleştirecegim bununla alakalı siyaset meydanı ve BDV bölümünde onlarca konu mevcut ve akabinde ki kapanma sebebine de bakınca insanın neden yasak oldugunu anlamaması içten bile değil.

Hani lekum dinikum veliyedin hesabı içine girersek çıkamayız..İncinir,incitiriz.

Daha siyaset konusunda bunu başaramıyoruz nerede kaldı din eksenli konuları masaya yatıracaz :))))

Mune ,
iş o durumlara gelene kadar bende durdum ama insanlar ileri gidince farkındaysan bende çığrından çıktım ama olan hırsızın hiç mi suçu yok olayına döndü..
şahsım adına dini konular tartışalım derken oturup dini tartışalım hadisleri , peygamberleri demedim. arkadasın dediği gibi dini konularda kapatılıyor.
peygamberlere , dinlere edilecek hakareti küfürü savunacak biri zaten değilim.

Mune abla sahit olan varsa yazsin demis.Valla burda yalvar yakar ban geri gelsin dedigimizi hatirliyorum.Resmen çıgrından çıkmıştı burasi ki ozamanlar yanlis hatirlamiyorsam ceza puanlarimiz da silinmisti bol bol sallayabiliyorduk karsilikli.

Iyi de burda o aralar tek banlanan siz değildiniz, burda zaman zaman benimde kızdığım yorumlar oluyor, her iki taraftanda yapılan yorumlara bakıyorum deliriyorum ama birgün bile siyasileri, yapılan icraatları eleştirirken üslubum bozulmadı, eleştirirsiniz, burda herkes siyasileri eleştirme hakkına sahip fakat parti liderlerini veya onlara oy verenleri ahmaklıkla, cehaletle, bilmem neresine birşey yapılmasından zevk almakla suçlarsa orda bir durun derim, ki şu sözleri sarf ettiğim için bile utanıyorum, nasıl yazsamda edebimi zorlamasam diye düşünüyorum, diyebilirsiniz sen moderatörsün tabii dikkat edeceksin, öyle değil işte ben 10 yılı aşkındır burdayım ve sizler gibi üyeyim, foruma üye olurken tepeden inme Moderatör olmadım, üslubum hep böyleydi, siyaset 10 yıl önce de konuşurdu burda, tek uygunsuz yorumum olmadı.

Dini konular kapatılır çünkü din içerikli haberlerin yorumlarını okuyun, hemen bir sataşma oluyor, Yanlışta anlaşılmasın sakın Müslüman Olduğum için yalnızca Müslümanlar zedeleniyor diyerek Şahsi ve duygusal bir karar değil bu yasak, cidden haddi aşan yorumlar oluyor her inanç için, ki burda Hıristiyan, Deist, Ateist, Alevi olduğunu bildiğim insanlarda var, Müslüman kendine saldırı olunca otomatikman diğer inançlara veya mezheplere sataşıyor, diğerleri de kendilerine bir sataşma olunca bu sefer sizin peygamberiniz bilmem kaç kadın Aldı, yok efendim hanımı evlendiğinde bilmem kaç yaşındaydı, yani konuyu sübyancılığa ve sapkınlığa çekiyorlar, 3-5 ay önce kapatılmış dini konuları aratın bir okuyun Allah Aşkına, özellikle adını unuttum derginin yabancı bir dergi vardı, saldırı düzenlendi hani, Peygamberimizi resmettiği için saldırmışlardı, arayın okuyun.

Bilmiyorum ben mi çok özgürlükçü düşünüyorum ancak ortada küfürler ya da hakaretler uçuşmadıkça bir konu kapanmamalı zaten. Buna din de dahil.

Reformist açıdan bakarsak dinde su götürmez dediğimiz hükümlerin de tartışmaya açılması dine saygısızlık değil aksine inanan açısından inancı da tazeleyip kuvvetlendirebilecek bir eylem aslında. Belki sorgulamadan kabul ettiğin bir fikrin sorgulanınca da mantıklı geleceğine dair bir ışık yakacak kafanda ve "insanın aklının almayacağı şeyler var"dan bir madde sileceksin?

Söylediklerim gerçekçi olmuyor tabii ben bu tarz tartışmalardan karşılıklı kazanım sağlayanı çok az gördüm genelde hakaret ettin, hassas değerlerime dokundun vs ile noktalanıyor. Pek hassas bir insan olmadığımdan mütevellit "hassas değerler" bana anlamsız gelse de insanları anlayabiliyorum.

Neyse kısaca "yassah hemşerim"

Neyse hanımlar,
konu sabote oldu resmen, ben yeterince açıkladım diye düşünüyorum, kurallar aynen devam, ne bir eksik ne bir fazla.
Hepimiz bu kurallara uymalıyız başka yolu yok, ben kaçıyorum bakılacak bildirimlerim var, sizde bildirin, bildirimi çocukların birbirini öğretmenine şikayeti gibi algılamayın, bildirimler sayesinde küfür edenleri, erkekleri, hakarette Level atlamışlara dur diyoruz.

Allah o günleri bir daha göstermesin. konu açtımdı cezalar geri gelsin diye:)

Aynen öyle ama şu var ki Tesla hiçbirimiz hanif olan İbrahim'in dini sorgularken aslında ulaşmak istedigi şeyin samimiyetinde değiliz..Bak buna ben de dahilim..

Reformist olanların düşünceleri benim düşüncemi yargılayacak ve neden inandıgıma dair hassasiyetlerim konu gidişatında habire sedir degiştirecekse ne anlamı kaldı medeni insan gibi tartışmanın ? Kaldı ki işin içine din mevhumu girince hassasiyet başlar hassasiyet başlayınca da hakaret devreye girer.

Bir çok dini öğrenin ya da çeşitli lüteratürlerin tartışıldıgı forumların akibeti ortadayken yönetimin böyle bir konuda yasak getirmesi takdir edilir bir durumdur..Mune'ye hak vermemek elde değil..

Geçen sene yedigim banın haddi vardır hesabı yoktur..

sevgili Mune
öncelikle Elhamdülillah ve çok şükür ki bende müslümanım. İslama dayanan konularda deşmeden irdelemeden kabul ettiğim konular vardır bende tartışmaya açık tutamadığım. neysekı ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.
diğer konuya gelince biri demiş ağzına öpücükler kondurayım vermiş malzemeyi , yapma ayıptır günahtır vs .. konu ılerledı ve madem herkes bu kadar rahat bende rahatca konustum yanı. sevıye denız sevıyesıne ındı sonuc olarakk..
neyse kolay gelsin size..

Ama bakın ağzını öpeyim bizde artık kalıplaşmış bir tabir oldu, bana da bazen hay ağzını öpeyim diyorlar, şimdi bana yazan kişi eşcinsel mi? Ya da ben öp yavrumm, öp kuzummmm dediğimde Sapık mı oluyorum, o yorumu okudum, özür dilerim ama üyenin yazdığı resmen abartıldı, he böyle yorumlara hemen şu yapıştırılıyor, bunlar var ya zaten kocalarını bırakıp başkanlarına gidecekler deyip bazı Seçmenlerin söylediği sözleri yapıştırıyorlar ve akabinde onun haremine girin o zaman gibi yorumlar yazıyorlar, bu Yorumları hatırlayanlar hangi topikte olduğunu söylerler size, ben o kadar çok konu geziyorum ki hangisinde yazıldı bilmiyorum ama haremine girin o zaman yazıldığını biliyorum, bunlar ayıp Şeyler.

Yani birde birkaç seçmenin söylediği bencede hoş olmayan, sevgilerini gösterdiklerini zannettikleri sözleri baz alıp tüm oy verenlere aynı zihniyettteler muamelesi yapılamaz.
Bu hem AKP hem CHP hemde diğer partilerin seçmenleri için geçerli bir durum, insanların tümünü birkaç kişinin yaptığı veya söylediklerini baz alıp aynı kefeye koymamalılar.

Yine beni konuya yazmak ihtiyacında hissettirdiniz ben mesela reşit Olduğumdan bu yana belli bir parti fanatiği değilimdir, yani bunca Yıldır verdiğim oylara baksalar bu kadın falanca partili diyemezler, hele CHP'ye hiç oy vermedim, hayatımda bir defa geçerli oy attım o da 18 doldurur doldurmaz olan ilk seçimde rahmetli Özal'a, o zamanlar onu çok seviyordum, öldüğünde ağladım ama seneler geçti yav bazı icraatleri de ne fenaymış dedim, yani insanların Düşünceleri yıllar içinde değişebiliyor, bugün sever yarın belki yaptığı da yanlıştı der ama sevdi diye ya da nefret ediyor diye kimse hor görülmeyi hak etmiyor.

Bu sefer kaçtım, yazmayayım, konu gerçekten çöktü gitti yahu

Mune
2009 dan bu yana burdayım 2006 da kullandıgım nıckımı kaybettım..
ama yıllarca hıc bır yonetıcıyle ters dusmek bıyana selam sabahım olcak bır durumum bıle olmadı..
bıraz partızan olabılırım ama cok canım acıdıgı ıcındır bılesın..
hala hem fıkır olamadık ama sevdım senı üslubundandır zannımca..
hadı ısın basından aşkındır tutmayım senı. kolay gelsin..

O okypete sende kusurumuza bakmıcan artık

Ohh beee klavyen o yazan ellerin dert görmesinn yahu diyorum her zaman sen bir başkasın..aklını öpemm aklınııı..

yok yok ben şaka yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…