- 11 Mart 2013
- 9.605
- 12.975
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok canm aksam sohbetiPsstttt kavga yok, kavga yok
Iyiii cnm o dediklerinle ben huc karsilasmiyorum.Hayat da herseyde cokkk guzel.
deistim ve amin derim. ağız alışkanlıkları ,çocukluğumdan kalan alışkanlıklarım var.ateistim diyo ama nasilsiniz insallah diye soruyor arkadasim buda bi celiski tabiij
ateistim diyo ama nasilsiniz insallah diye soruyor arkadasim buda bi celiski tabiij
Abla tamam sustum 23 nisan var önümüzde banlama beni daha koltuk için like topliycamHe he belli, burda uzun uzun Bahsettiğim bel altı vurmayı siyaset Konuşmak zannettiğiniz noktaya gelmişsiniz yine.
Yav benim cımbız olmadan olmuyor sitede, ben cımbızı sevip şımartayım biraz, hak ediyor kerata
Sariyer canm Istanbulda hani.O zaman biz ayrı ülkelerin insanlariyiz bizler türkiyede yaşıyoruz evlaefe sen Nerede ikamet etmektesin?
Yokkk kendi isimde gucumdeyim.Allaha sukur kimseyede minnetim yok.Cekirdek aileyi buyutuyrm .Ateist değilseniz, devlet harcamalarıyla ilgili, sağlık, eğitim sorunlarıyla ilgili değilseniz, ve elbette bir de bahsettiğim şirketlere yakınsanız, sizden iyisi yok zaten. Allah arttırsın.
Ben halimizi hatrımızı sormuşsunuz diye sizinkini de sorayım dedim. Adab-ı muaşeret bunu gerektirir.
Öğrenmek için de hiçbir zaman geç değildir.
Kavga falan yok yani.
Abla duygularımız karşılıklıCanlarım, ilham kaynaklarım benim
Şiir yazdım size ve cımbızıma, o kadar seviyorum anlayın
Cımbız var Kaş alır,
Cımbız var dönen kılı alır,
Müdirenin cımbızı,
Adamı fena banlatır.
Cımbız var kıla,
Cımbız var tüye çare,
Müdirenin cımbızı,
Mapus damında eder bi'çare.
Çelişki mi? Başka insanların değerlerine saygı göstermek çelişki değildir.
O amaçla yapmasaydım bile çelişki değil ironi olurdu. Ama anladığım kadarıyla kelimelerle aranız pek iyi değil.
Vuhu sen nesin boyle arkadas...
Benim de ilk anladigim ironi oldu. Ben deistim ama cok ironi yaparim bazi kelimelerle. Ve kucuklugumuzsen beri beynimize kazinan bazi dini selamlasma kelimeleri vesaire bunlari atmak icin cok cabalarim... arada kaciyor tabi 30 kisinin ayni seyi soyledigi biryerde ister istemez insan alismis oluyor...
Kullandığımız birçok başka sözcük/deyim de diğer dinler için anlamlı zaten, ama neredeyse kimsenin haberi yok. Bir neden alışkanlık olabilir bahsettiğiniz gibi.
Ama alışkanlık olmasa dahi bir kültürün veya inancın insanlarıyla o kültüre veya inanca ait kelimelerle konuşmakta garip bir durum yok.
Ben birine Hayırlı Bayramlar diyorsam bu garip olmaz, ancak saygı gereği olur. Noellerini de kutluyorum insanların.
Asıl herkes aynı dine veya herhangi bir dine sahipmiş gibi yazılar yazmak garip bana göre. Farketmişsinizdir, bu forumda çok oluyor.
Universitedeki docent bir hocamla sohbet ediyorduk. Agzindan "ya" cikti ve hemen arkasindan ozur diledi. saygisizlik ettigini dusundu sanirim hani normal olarak...Yav demeside rezillik lan demesi de... Turkce de standart ustu bir kimsenin kurmasi gereken cumlelerde bulunmamasi gereken kelimeler. "Ya" demek bile nasil bir saygisizlik addedilir siz dusunun?