Erdoğan ‘lan’ demedi, ‘yav’ dedi, o kadar da kibar bir zat yani

Iyiii cnm o dediklerinle ben huc karsilasmiyorum.Hayat da herseyde cokkk guzel.

Ateist değilseniz, devlet harcamalarıyla ilgili, sağlık, eğitim sorunlarıyla ilgili değilseniz, ve elbette bir de bahsettiğim şirketlere yakınsanız, sizden iyisi yok zaten. Allah arttırsın.

Ben halimizi hatrımızı sormuşsunuz diye sizinkini de sorayım dedim. Adab-ı muaşeret bunu gerektirir.

Öğrenmek için de hiçbir zaman geç değildir.

Kavga falan yok yani.

ateistim diyo ama nasilsiniz insallah diye soruyor arkadasim buda bi celiski tabiij

Çelişki mi? Başka insanların değerlerine saygı göstermek çelişki değildir.

O amaçla yapmasaydım bile çelişki değil ironi olurdu. Ama anladığım kadarıyla kelimelerle aranız pek iyi değil.

He he belli, burda uzun uzun Bahsettiğim bel altı vurmayı siyaset Konuşmak zannettiğiniz noktaya gelmişsiniz yine.

Yav benim cımbız olmadan olmuyor sitede, ben cımbızı sevip şımartayım biraz, hak ediyor kerata

Abla tamam sustum 23 nisan var önümüzde banlama beni daha koltuk için like topliycam

O zaman biz ayrı ülkelerin insanlariyiz bizler türkiyede yaşıyoruz evlaefe sen Nerede ikamet etmektesin?
Sariyer canm Istanbulda hani.
Yokkk kendi isimde gucumdeyim.Allaha sukur kimseyede minnetim yok.Cekirdek aileyi buyutuyrm .

Canlarım, ilham kaynaklarım benim
Şiir yazdım size ve cımbızıma, o kadar seviyorum anlayın

Cımbız var Kaş alır,
Cımbız var dönen kılı alır,
Müdirenin cımbızı,
Adamı fena banlatır.

Cımbız var kıla,
Cımbız var tüye çare,
Müdirenin cımbızı,
Mapus damında eder bi'çare.

Abla duygularımız karşılıklı

Vuhu sen nesin boyle arkadas...

Benim de ilk anladigim ironi oldu. Ben deistim ama cok ironi yaparim bazi kelimelerle. Ve kucuklugumuzsen beri beynimize kazinan bazi dini selamlasma kelimeleri vesaire bunlari atmak icin cok cabalarim... arada kaciyor tabi 30 kisinin ayni seyi soyledigi biryerde ister istemez insan alismis oluyor...

Yav demeside rezillik lan demesi de... Turkce de standart ustu bir kimsenin kurmasi gereken cumlelerde bulunmamasi gereken kelimeler. "Ya" demek bile nasil bir saygisizlik addedilir siz dusunun?

Kullandığımız birçok başka sözcük/deyim de diğer dinler için anlamlı zaten, ama neredeyse kimsenin haberi yok. Bir neden alışkanlık olabilir bahsettiğiniz gibi.

Ama alışkanlık olmasa dahi bir kültürün veya inancın insanlarıyla o kültüre veya inanca ait kelimelerle konuşmakta garip bir durum yok.

Ben birine Hayırlı Bayramlar diyorsam bu garip olmaz, ancak saygı gereği olur. Noellerini de kutluyorum insanların.

Asıl herkes aynı dine veya herhangi bir dine sahipmiş gibi yazılar yazmak garip bana göre. Farketmişsinizdir, bu forumda çok oluyor.

Farketmem mi erkek arkadasimla birlikte yasiyorum diye neler duydum... burasi kadinlar klubu full kadin. Dolayisiyla var boyle en mukemmel benim havasi. Herkeste... konuyu dagitmayalim neyse...

Yav demeside rezillik lan demesi de... Turkce de standart ustu bir kimsenin kurmasi gereken cumlelerde bulunmamasi gereken kelimeler. "Ya" demek bile nasil bir saygisizlik addedilir siz dusunun?
Universitedeki docent bir hocamla sohbet ediyorduk. Agzindan "ya" cikti ve hemen arkasindan ozur diledi. saygisizlik ettigini dusundu sanirim hani normal olarak...

Turkiyede universite mezunu olmak ve TC vatandasi olmak basbakan olmak icin de cumhurbaskani olmak icinde yeterli. Sozumona demokratik bir ulkeyiz, ancak devletin bekaasini ve halki koruyan kurallar eksik, ya da zaten uygulanmiyor. Kurallari olmayan demokrasi, demokrasi degildir.

Amerika ve diger kalkinmis ulkelerde demokrasi kendini kurallarla sikica korur. Ornegin, Amerikada herkes cok akilli, egitimli, kendini yonetecek adayi secmeye cok muktedir degildir, ayni diger butun ulkelerde oldugu gibi orada da cahil insanlar oldukca cok.. Ancak devlet bunu da guvence altina almis. Baskani halk secer, ama baskan adayinin o halkin onune cikabilmesi icin sadece Amerikan vatandasi olmasi ve iyi bir egitimden gecmis olmasi yetmez. Baskan adayinin tum hayati devlet tarafindan suzgecten gecirilir, cok deger verdikleri Amerikan halkini ve devletini temsil edebilecek ve yonetebilecek bir ozgecmisi, karakteri, durustlugu, devlet adami ozellikleri var mi hepsi arastirilir. Sabika kaydi da tabii en basta olmak uzere... Takdir edersiniz ki bizimki gibi daha taa belediye baskanligindan kalma 60 adet ihaleye fesat, rusvet davalari adliye raflarinda yargilanmayi bekleyen bir adayin degil basbakan veya cumhurbaskani, o baskanin soforu olmaya dahi yeterliligi yoktur.

Bir de Japonyayi dusunun... Yolsuzluk tapeleri havalarda ucusan bir basbakanin (istedigi kadar montaj, santaj, paralel desin) Japonyada secimle daha da yuksek bir mertebeye getirildigini dusunebiliyor musunuz? Onur, haysiyetin timsali Japonlar boyle birseye izin verebilirler mi? Tabii ki olanaksiz.. Ama Turkiyede bu mumkun, bu desteklenen, yargiya gitmeye bile gerek duymadan kabullenilebilen, yenilir, yutulur, hazmedilir birsey.. Ortadoguda, gelismemis ulkelerde de.. Neden? Bir Japon ne zaman bir Turkten daha onuruna, serefine duskun oldu? Bize ne oldu? Bizde eksik olan nedir? Onurumuz mu? Haysiyetimiz mi? Demokrasi mi? Bunlarin cevabi yok...Kisaca igrenc bir duruma indirildik, yerlerdeyiz. Asil isyanim bunadir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…