- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.054
Burayı proveke etmeye calisan senin istedigin taslanmak senin istedigin kuma diyen degil de ama kuma olayi islamda var ve buna riza gosteren de olabilir bu da kimseyi ilgilendirmez diye n ben miyimAllah aşkına yarın kocası sana kuma getiriyorum dese kadının saçını başını yolar,kocasını evden kovar,gelmiş burada sanki normal bişeymiş gibi savunuyor bence burayı provoke etmeye çalışıyor!
Ama ben bu durimdan hoslanmak veya hoslanmamaktan bahsetmiyorum
Üzerinde durduğum tek nokta var o da islama göreligi
Alın size örnek.. Ve bu kişi oldukça ölçülü ve gerektiği gibi konuşuyor. Gerçek sevgi budur ve bunun gibi iki üç kişi daha var. Diğerleri hep hava civa.
Kuran düz bir kitap değil.
Sure içindeki bir ayet farklı bir ayetle ilişkilendirilmiştir. O yüzden okudum bu yazıyordu böyle yorumlayayım doğru bir tavır değildir.
Ev işlerinden bıkmış bir kadın sanırım : p
Ben zaten delisi degilim kuranda bile bir tane ile kalmak adalet icin tavsiye edilirama o zamanın şartlarıyla şimdiki şartlar bir değil ki
o dönemde avrupada insanlar kadınları kumar masasında paraları kalmayınca ortaya koyarmış
cahiliyye döneminde de eşi vefat eden kadınlar herkesin malı sayılırmış lisede siyer hocamız anlatırdı kadınların durumu berbatmış
bu nedenle eşi vefat eden hanımları peygamberimiz himayesi altına almış ama siz tüm eşlere eşit bakmak şartıyla 4 eş edinebilirsiniz demiş
ama şu an şartlar farklı kadınlar daha korunaklı haldeler kadınlara bakış açısı farklı
tekeşlilik için ortam müsaittir ve bu nedenle tekeşlilik efdaldir
olayları yorumlarken o zamanın şartlarını ve bu zamanın şartlarını da hesaba katarsak doğru sonuca ulaşırız
Hanim abla alacaksin demez izin verir ama hemen sonrasında da uyarir ayette bir tanesi daha iyi seklindeİslam 4 kadın alacaksın diyorsa,adamlarda bunamı uyacak şimdi..
Şimdi hava civa dersen tartışmaya açık olur,yazılan yorumlar görüyoruz burada.
Fanatik boyunda olunca arkadaşlarda kendilerini haklı olarak tutamıyorlar,bundada tepkilerini gösteriyorlar.
Ben çok fazla polemiğe girmek istemediğim için uzak kalıyorum,yoksa vercek cevabım hazır,yeri geldimide veriyorum zaten..
Yok bekar kendisi..
öyle yapan insan bunu yaparmı peki.Ayette adaletsizlik yapmaktan korkuyorsaniz, tek eşli olun diyor. Başka ayet aramaya gerek var mı? Duygusal ya da baska ihtiyaçlar konusunda bir kadının rızasını alamiyorsan, adaletsizlik yaparsın, al sana kul hakkı. Gerçek müslüman kul hakkından korkar kardeşim.
Bir de ne zaman Atatürk söz konusu olsa laf dine geliyor. Sanırsın Atatürk camileri yaktirmis, ibadeti yasaklamis.
Arkadaşım Rizeli olan Rize kutsal topraktır diyen Adam değil,eksik yazmışım sanırım Erdoğan Rizeli olduğu için öyle dedi..Herkes kendi memleketini kutsal görür. Konuyu bir yere çekmeye gerek yok ki .
O muezzin dediğiniz kişi her kimse mesleğini hak etmiyor.. Mesleğini hak edenlerden örnek verin.. Öyle diyen var mı bakın ?
Hanim abla alacaksin demez izin verir ama hemen sonrasında da uyarir ayette bir tanesi daha iyi seklinde
Ben zatwn burada bunu anlatmadim
Bumu gundeme getiren birine varsayimla ornek verdim ama masallah herkew nir yere cekti
NO COMMENT!Burayı proveke etmeye calisan senin istedigin taslanmak senin istedigin kuma diyen degil de ama kuma olayi islamda var ve buna riza gosteren de olabilir bu da kimseyi ilgilendirmez diye n ben miyim
Komiksin
Cunku birisi diğer uyeye istediğin recm mi kuma mi demis alakasizca konu burdan basladi ben de velwv ki kabul etti sanane dedim buradaki kasit da kumayi hunharca savunmak degildi ama malzeme lazim hatunlaraya hakkatten konu neden dine gelmiş ben başını kaçırdım?
konu Atatürk'e atılan laf değil miydi?
bende bekliyorum o hava civayıO iki üç kişi ve hava civa olanlar kim? İsim verirseniz ve neye göre tespit ettiğinizi söylerseniz biz de ona göre muamele ederiz insanlara.
alakasızca mı bilemiyorum ama ne zaman ki Cumhuriyet ve Atatürk olursa konu hep böyle oluyor ilginçtir...Cunku birisi diğer uyeye istediğin recm mi kuma mi demis alakasizca konu burdan basladi ben de velwv ki kabul etti sanane dedim buradaki kasit da kumayi hunharca savunmak degildi ama malzeme lazim hatunlara
Erkegin pis nefsi iste bilmiyorum ama zaten kurandaki kurallar geneldir. Bunu kisitlamak uyarlamakk toplum yapisi zaman gibi unsurlara bakarak gelisir yani yeri gelir bu âyet teşvik etmedi sadece izin verdi ama erkekler bunu kullandi adil olmadi diyerek yasak olur yeri gelir savas vs gibi durumlarla izin verilir. Kuran sadece temeli olurNiye izin veriyor 1 tane eş yetmiyormu öküzlere yani..
Öküzede hakaret gibi oldu ama neysee.
Oooooo yine sözde dinci, vatan haini, emperyalistlerin kucağından kalkamayanların tohumları gösteri yapmış konuda.
Bide Atatürkün evliliğini dolamış diline, Latife hanımın boşandıktan sonra, defalarca Atatürkle barışmak istediğini ve bu mektupların latife hanım arşivinde olduğunu bilmeden.
Özel hayata dil uzatacak kadar edepsizleşildiyse, kendi özel hayatınıza bakın azizim..Köpeğiniz bile kaçmış sizden be
Hem ayrıca biz sorguluyor muyuz, özel hayatları, muta nikahlarını, nikahsız beraberlikleri
E tabi dokunuyor, acıtıyor her resmi törende Atatürk'ün önünde "sap gibi" dikilmeleri bazılarına
Seve seve buna devam edecekler..
İç savaş mı istiyorsunuz? İç savaş çıkınca istiklal mahkemelerinde sallandırılan dedeleriniz gibi gavurların kucağına kaçıp oturmak yok ama
Yok canım yok, yavaş yavaş bu ülkenin içine edildi ama Cumhuriyete dokunmak, anayasaya dokunmak öyle kolay değil.
O yüzden ekmeğini yediğiniz cumhuriyete, sayesinde oy kullandığınız Atatürke daha fazla k...pelik yapmayın o iğrenç tavırlarınızla emi?
Bundan sonra kimse seviyeden, üsluptan, "banlarmış bazılarını tutan" muhabbetinden bahsetmesin.
Böyle ipini koparmış, kudurmuş köpek gibi ordan oraya at koşturan Atatürk düşmanı ne idüğü belirsizler olduğu sürece, biz de böyleyiz. Yapcak bişey yok.
Oda bana kalsın.. İnsan gibi konuşmayı bilmeyen, hakareti kendine baz alan ve doğadan söz edince altına sen ne diyorsun yoksa Atatürk ' e hakaret mi ediyorsun e be cahil diyenler.
Herkes kendi bildikleri ve gördükleri kadardır.
Hele hele bir başkasına fütursuzca cahil diyen tiplerin kendilerini hiç doldurmadıklarına emin oluyor insan.
O konunun oncesini gormedim ama alakasiz buldugum kisim neden seriat ve islam deyince kumalik veya kuranda bile gecmeyen recm gundeme gelir neden yanialakasızca mı bilemiyorum ama ne zaman ki Cumhuriyet ve Atatürk olursa konu hep böyle oluyor ilginçtir...
ben getirmedim ,O konunun oncesini gormedim ama alakasiz buldugum kisim neden seriat ve islam deyince kumalik veya kuranda bile gecmeyen recm gundeme gelir neden yani