Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

ama o zamanın şartlarıyla şimdiki şartlar bir değil ki
o dönemde avrupada insanlar kadınları kumar masasında paraları kalmayınca ortaya koyarmış
cahiliyye döneminde de eşi vefat eden kadınlar herkesin malı sayılırmış lisede siyer hocamız anlatırdı kadınların durumu berbatmış
bu nedenle eşi vefat eden hanımları peygamberimiz himayesi altına almış ama siz tüm eşlere eşit bakmak şartıyla 4 eş edinebilirsiniz demiş
ama şu an şartlar farklı kadınlar daha korunaklı haldeler kadınlara bakış açısı farklı
tekeşlilik için ortam müsaittir ve bu nedenle tekeşlilik efdaldir
olayları yorumlarken o zamanın şartlarını ve bu zamanın şartlarını da hesaba katarsak doğru sonuca ulaşırız

Burayı proveke etmeye calisan senin istedigin taslanmak senin istedigin kuma diyen degil de ama kuma olayi islamda var ve buna riza gosteren de olabilir bu da kimseyi ilgilendirmez diye n ben miyim
Komiksin

Dini yorum yasak yasak yasak diye Dinin d sinden söz ettiğimizde yazan arkadaşlar niye şimdi söylemiyorsunuz?

Biri samimiyet mi demişti !

Ama ben bu durimdan hoslanmak veya hoslanmamaktan bahsetmiyorum
Üzerinde durduğum tek nokta var o da islama göreligi

İslam 4 kadın alacaksın diyorsa,adamlarda bunamı uyacak şimdi..

Alın size örnek.. Ve bu kişi oldukça ölçülü ve gerektiği gibi konuşuyor. Gerçek sevgi budur ve bunun gibi iki üç kişi daha var. Diğerleri hep hava civa.

Şimdi hava civa dersen tartışmaya açık olur,yazılan yorumlar görüyoruz burada.
Fanatik boyunda olunca arkadaşlarda kendilerini haklı olarak tutamıyorlar,bundada tepkilerini gösteriyorlar.
Ben çok fazla polemiğe girmek istemediğim için uzak kalıyorum,yoksa vercek cevabım hazır,yeri geldimide veriyorum zaten..

Yok bekar kendisi..

Ben zaten delisi degilim kuranda bile bir tane ile kalmak adalet icin tavsiye edilir
Ama konu bu degil
Bir uyeye recm mi kuma mi istiyorsun diyen olmuş ben de dedim ki velev ki kuma kabul etti ee özgürlük defil mi olanaz mi sorum sadexe buydu ama baska yerlere cekildi
Recm ise zaten kuranda bile yok.

Hanim abla alacaksin demez izin verir ama hemen sonrasında da uyarir ayette bir tanesi daha iyi seklinde
Ben zatwn burada bunu anlatmadim
Bumu gundeme getiren birine varsayimla ornek verdim ama masallah herkew nir yere cekti

öyle yapan insan bunu yaparmı peki.
milleti yiyorlar işte

Herkes kendi memleketini kutsal görür. Konuyu bir yere çekmeye gerek yok ki .

O muezzin dediğiniz kişi her kimse mesleğini hak etmiyor.. Mesleğini hak edenlerden örnek verin.. Öyle diyen var mı bakın ?
Arkadaşım Rizeli olan Rize kutsal topraktır diyen Adam değil,eksik yazmışım sanırım Erdoğan Rizeli olduğu için öyle dedi..

ya hakkatten konu neden dine gelmiş ben başını kaçırdım?
konu Atatürk'e atılan laf değil miydi?

Meşhur bel alti yorumlarinizi okurken eglendim sagolun da ben bos beles niri degilim birisi demis ya ev işleri falan ki bunda da gocunacak bişey yok
Nisa suresi tefsirini siz sıcak yataklarinizda yatarken iki ayrı yerden tefsir ettim ben yani kafama gore lafzatullahi uydurmam bu vebali almam ben. Ki bolumumu de bilenler bilir zaten. Su anda bos ahkam kesmiyorum

Hanim abla alacaksin demez izin verir ama hemen sonrasında da uyarir ayette bir tanesi daha iyi seklinde
Ben zatwn burada bunu anlatmadim
Bumu gundeme getiren birine varsayimla ornek verdim ama masallah herkew nir yere cekti

Niye izin veriyor 1 tane eş yetmiyormu öküzlere yani..
Öküzede hakaret gibi oldu ama neysee.

Burayı proveke etmeye calisan senin istedigin taslanmak senin istedigin kuma diyen degil de ama kuma olayi islamda var ve buna riza gosteren de olabilir bu da kimseyi ilgilendirmez diye n ben miyim
Komiksin
NO COMMENT!

ya hakkatten konu neden dine gelmiş ben başını kaçırdım?
konu Atatürk'e atılan laf değil miydi?
Cunku birisi diğer uyeye istediğin recm mi kuma mi demis alakasizca konu burdan basladi ben de velwv ki kabul etti sanane dedim buradaki kasit da kumayi hunharca savunmak degildi ama malzeme lazim hatunlara

Cunku birisi diğer uyeye istediğin recm mi kuma mi demis alakasizca konu burdan basladi ben de velwv ki kabul etti sanane dedim buradaki kasit da kumayi hunharca savunmak degildi ama malzeme lazim hatunlara
alakasızca mı bilemiyorum ama ne zaman ki Cumhuriyet ve Atatürk olursa konu hep böyle oluyor ilginçtir...

Niye izin veriyor 1 tane eş yetmiyormu öküzlere yani..
Öküzede hakaret gibi oldu ama neysee.
Erkegin pis nefsi iste bilmiyorum ama zaten kurandaki kurallar geneldir. Bunu kisitlamak uyarlamakk toplum yapisi zaman gibi unsurlara bakarak gelisir yani yeri gelir bu âyet teşvik etmedi sadece izin verdi ama erkekler bunu kullandi adil olmadi diyerek yasak olur yeri gelir savas vs gibi durumlarla izin verilir. Kuran sadece temeli olur

cimcimegfb bu mesaj mı kafana takıldı canım? Bu mesajın neresi rahatsız etti?
Sen şimdi kendi "kudurun" mesajınla med'in
"kudurmuş köpek gibi ordan oraya at koşturan Atatürk düşmanı ne idüğü belirsizler olduğu sürece, biz de böyleyiz."deki kudurmuş kelimesini mi kıyaslıyorsun? Gerçekten buna mı takıldın, inanamıyorum. Mesajın bütününe bakarsan ne kadar saçma bir kıyas içinde olduğunu görürsün.

Biri diğerine cahil diyor, öteki diğerine dinsiz imansız. İki tarafı da analiz etmek gerek, tek taraflı analiz olunca bir taraf haksızlığa uğramış gibi görünüyor.

O değil de bu aralarda moda olan siz gerçek Atatürkçü değilsiniz, Attüark'ü kullanıyorsunuz, aslında Atatürk'ü sevmiyorsunuz, çişlisiniz, sidiklisiniz falan.

En kolay yol da bu, tamam biz Atatürk'ten nefret ediyoruz ve amacımız onu itibarsızlaştırmak ama sen de sevmiyorsun. Eeeee nerden anladın, çünkü her yere Atatürk'ü katıyorsunuz

Atatürk'ü seviyorum ve her yere onu katacağım, onu unutturmayacağım, size göre onu sevmiyorum bana göre Atatürk benim siyasi idolüm. Siyasi idolü başkası olanlar her yere başkalarını katıyorsa ben de onu katıyorum. Kimseyi ırgalamasa gerek.....

alakasızca mı bilemiyorum ama ne zaman ki Cumhuriyet ve Atatürk olursa konu hep böyle oluyor ilginçtir...
O konunun oncesini gormedim ama alakasiz buldugum kisim neden seriat ve islam deyince kumalik veya kuranda bile gecmeyen recm gundeme gelir neden yani

O konunun oncesini gormedim ama alakasiz buldugum kisim neden seriat ve islam deyince kumalik veya kuranda bile gecmeyen recm gundeme gelir neden yani
ben getirmedim ,
geldiğimde konuyu okumaya,
maşallah sen yazıp durmuşsun buraya kumalığı öven kelimeler. onu okuyunca yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…