Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Erkegin pis nefsi iste bilmiyorum ama zaten kurandaki kurallar geneldir. Bunu kisitlamak uyarlamakk toplum yapisi zaman gibi unsurlara bakarak gelisir yani yeri gelir bu âyet teşvik etmedi sadece izin verdi ama erkekler bunu kullandi adil olmadi diyerek yasak olur yeri gelir savas vs gibi durumlarla izin verilir. Kuran sadece temeli olur

İşte bu çirkin ve gereksiz kurallar yüzünden kadınlarımızın düştüğü hale bakmak lazım..
Hakkını talep edemiyor,doğurduğu çocuk toplumda nelere maruz kalıyor,miras hakkını bile alamıyor..
Daha çok örnek var aslında..

Meşhur bel alti yorumlarinizi okurken eglendim sagolun da ben bos beles niri degilim birisi demis ya ev işleri falan ki bunda da gocunacak bişey yok
Nisa suresi tefsirini siz sıcak yataklarinizda yatarken iki ayrı yerden tefsir ettim ben yani kafama gore lafzatullahi uydurmam bu vebali almam ben. Ki bolumumu de bilenler bilir zaten. Su anda bos ahkam kesmiyorum

Meryem kardeşim bak hemen ayrımcılık yapıyorsun işte...siz sıcak yataklarınızda yatarken diyerek...şimdi ben de diyeyim ki aaa sen 2 tefsirden mi okudun Nisa Suresini benim evimde 3 tefsir var hepsinden okudum..(uydurma değil)sonra biri çıkar o da laf mı ben bütün tefsirlerden ders geçtim der..yapmayalım bunları..dinle ilgili ben yaptım,ben okudum demek kibire girer..biz okumuyoruz Allah bize okutturuyor,denir...bilirsin dinde öğrenmek "hiçlik makamı"na geçince başlar...(bunları polemik hakaret gibi algılama lütfen konuşuyoruz saygı çerçevesi içinde)

Biri diğerine cahil diyor, öteki diğerine dinsiz imansız. İki tarafı da analiz etmek gerek, tek taraflı analiz olunca bir taraf haksızlığa uğramış gibi görünüyor.

O değil de bu aralarda moda olan siz gerçek Atatürkçü değilsiniz, Attüark'ü kullanıyorsunuz, aslında Atatürk'ü sevmiyorsunuz, çişlisiniz, sidiklisiniz falan.

En kolay yol da bu, tamam biz Atatürk'ten nefret ediyoruz ve amacımız onu itibarsızlaştırmak ama sen de sevmiyorsun. Eeeee nerden anladın, çünkü her yere Atatürk'ü katıyorsunuz :KK57::KK57::KK57:

Atatürk'ü seviyorum ve her yere onu katacağım, onu unutturmayacağım, size göre onu sevmiyorum bana göre Atatürk benim siyasi idolüm. Siyasi idolü başkası olanlar her yere başkalarını katıyorsa ben de onu katıyorum. Kimseyi ırgalamasa gerek.....
bugün bi söz vardı tv de gördüm Bill Clinton tarafından aksedilmiş ;
''Shakespeare wrote,Einstein thought and Ataturk built''

daha başka lafa gerek yok

İşte bu çirkin ve gereksiz kurallar yüzünden kadınlarımızın düştüğü hale bakmak lazım..
Hakkını talep edemiyor,doğurduğu çocuk toplumda nelere maruz kalıyor,miras hakkını bile alamıyor..
o kadınların,çocukların hakkınımı düşünecek meryem. çokta tın onun için

ben getirmedim ,
geldiğimde konuyu okumaya,
maşallah sen yazıp durmuşsun buraya kumalığı öven kelimeler. onu okuyunca yazdım
Ne ovmesi yahu sadece bir soru sordum bir kadın bunu kabul ederse sanane bunu da sirf özgürlük kelimesi kendi tekelinde olan kafalara empati icin sordum ben. O mesajda sadece kuma olayi da yoktu ayrica. Benim vermek istedigim mesaj acikti isteyen anlar isteyen carpitip ozelime laf atarak cirkinlesir

Ne ovmesi yahu sadece bir soru sordum bir kadın bunu kabul ederse sanane bunu da sirf özgürlük kelimesi kendi tekelinde olan kafalara empati icin sordum ben. O mesajda sadece kuma olayi da yoktu ayrica. Benim vermek istedigim mesaj acikti isteyen anlar isteyen carpitip ozelime laf atarak cirkinlesir
gel o zaman de kumalık kötü bir şey. kadına yakışmaz de. kadınlara acı verir de. aferin bravo meryem diyeyim o zaman anlayım seni

ablacım ya avrupa ülkelerinde de var mı bu durum yoksa sadece müslüman topraklarda mı geçerli?
hep dikkatimi çekiyor neden müslüman kadınlar bu kadar eziliyor?

Cirkin kurallar derken ne icn dedin

Avrupanın 50 buyuk yalanı icinde bahsediliyor bu durumdan
Mustafa armagan
ha referansımız işine gelmediğinde hiçbir tarihi kaynak göstermeyen Mustafa Armağan yani öyle mi?
Sultan Abdülaziz Osmanlı'nın en ilerici, en sanatkar padişahlarındandır, sanatçı dostudur, sayısız bestesi vardır, vals de bunlardan biridir.
Çok da güzel bir vals bestelemiştir.
mesela Fatih de Resim yapmanın günah olarak kabul edildiği çağda kendi tablosunu "gavur" bir ressama yaptırmış bir Osmanlı padişahıdır.

Müslüman olmayanı anlarim da müslüman olup da allahın kurallarindan bu derece kacanlari anlamıyorum siz hangi katagoridensiniz?
Sanki allahin kurallari=iran
neden?
ben de mesela kadın olup da seküler bir toplumdan bu kadar korkanları anlamıyorum. Hz. Ömer'den sonra adam gibi yönetilmiş tek bir şeriat devleti gösterin dişimi kıracağım.

Meryem kardeşim bak hemen ayrımcılık yapıyorsun işte...siz sıcak yataklarınızda yatarken diyerek...şimdi ben de diyeyim ki aaa sen 2 tefsirden mi okudun Nisa Suresini benim evimde 3 tefsir var hepsinden okudum..(uydurma değil)sonra biri çıkar o da laf mı ben bütün tefsirlerden ders geçtim der..yapmayalım bunları..dinle ilgili ben yaptım,ben okudum demek kibire girer..biz okumuyoruz Allah bize okutturuyor,denir...bilirsin dinde öğrenmek "hiçlik makamı"na geçince başlar...(bunları polemik hakaret gibi algılama lütfen konuşuyoruz saygı çerçevesi içinde)
E madem bu kadar adaletlisin beni tanımadan hakkimda ev işlerinden sıkılmış belli diyenlere elestirin hani ?

Niye izin veriyor 1 tane eş yetmiyormu öküzlere yani..
Öküzede hakaret gibi oldu ama neysee.
ama apla o zaman ki erkekler öküz ve ötesi olduğu için bu şekilde adaletli davranmak kaydıyla izin verilmiş bir de gerçekten esir düşen veya dul olan kadınlara herkesin malı gözüyle bakılıyormuş
ama şimdi durum farklı aradan adırlar geçmiş erkekler level atlayıp öküz mertebesine yükseldiği için tekeşlilik esas alınır
bu arada ben de öküzlere hakaret ettim zannımca
zaten çokeşli olup da kadınlarını mutlu eden var mı ayrıca o ortamda yetişen çocuklar ne kadar sağlıklı ve mutlu birey olabilir ki

O konunun oncesini gormedim ama alakasiz buldugum kisim neden seriat ve islam deyince kumalik veya kuranda bile gecmeyen recm gundeme gelir neden yani

Çünkü günümüzdeki sözde islam ülkelerinin yaşadığı sözde şeriat erkeğin uçkuruna göre hazırlanmıştır. Biz değil onlar Kuran-ı Kerim'den istediğini cımbızlayıp istediği gibi yorumlayıp, istediğini göz ardı eden.

Siz gerçekten ama gerçekten şu devirde şeriatın yalın, temiz ve Allah'ın emirlerine göre düzenleneceğine inanıyor musunuz? Var mı o derece hakkaniyetli bir müslüman yönetici????

Allah başka bir Peygamber ve kitap göndermeyeceğine göre gerçek şeriat yaşanamayacak. Yeni ayetler yollasa eminim Kuran-ı Kerim'de yerin dibine soktuğu kavimler gibi cümle müslümanım diyen ülkeyi ve yöneticileri de yerin dibine sokar kurban olduğum....

İslam 4 kadın alacaksın diyorsa,adamlarda bunamı uyacak şimdi..

Şimdi hava civa dersen tartışmaya açık olur,yazılan yorumlar görüyoruz burada.
Fanatik boyunda olunca arkadaşlarda kendilerini haklı olarak tutamıyorlar,bundada tepkilerini gösteriyorlar.
Ben çok fazla polemiğe girmek istemediğim için uzak kalıyorum,yoksa vercek cevabım hazır,yeri geldimide veriyorum zaten..

Yok bekar kendisi..

Fanatik olanlarını hepiniz tanıyoruz ve herşekilde belli oluyor sevdikleri.. Sözüm yok onlara..

Diyanet İşleri: Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

Eerinizden izin alin.
Kismi nerede?
dışarıdan misafir olarak hep takip ederdim burasını ama sizi okuyuncaya kadar üye oldum ve yazma gereği hissettim. lütfen bilmediğiniz konularda buraya ayetler filan sunmayın o ayetlerin açılımı var. nedeni niçini var.

bugün bi söz vardı tv de gördüm Bill Clinton tarafından aksedilmiş ;
''Shakespeare wrote,Einstein thought and Ataturk built''

daha başka lafa gerek yok

Vawww harbi mi, tüylerim tiken tiken oldu :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

o kadınların,çocukların hakkınımı düşünecek meryem. çokta tın onun için

Valla geriliyorum okurken..

ablacım ya avrupa ülkelerinde de var mı bu durum yoksa sadece müslüman topraklarda mı geçerli?
hep dikkatimi çekiyor neden müslüman kadınlar bu kadar eziliyor?

Yabancı ülkelerdede var,ama onlar tarikat adı altında çok eşlilik yaşıyorlar.
NGC kanalda tabu programı var cuma akşamları gösteriyor,oarada seyretmiştim.
Müslüman kadınların kaderi herhalde buda..

Cirkin kurallar derken ne icn dedin

Kuma olayı için dedim..

gel o zaman de kumalık kötü bir şey. kadına yakışmaz de. kadınlara acı verir de. aferin bravo meryem diyeyim o zaman anlayım seni
Ben kumaligi tavsiye etmiyorum ki kadini kahreden bir durum da olabilir. Ben sadexe islam bunu mubah kilmis ve kadin da raziyim derse kime ne bundan desim bunu derken de recm mis kumaymis hemen en cetrefilli konulari sunup da islam kurallari deyince aklina boyle seyler gelen insanlara e madem ozgurluk var boyle olunca kime ne dedim bu kadar yani

X