meryem paradoks yaşatma bana.Ben kumaligi tavsiye etmiyorum ki kadini kahreden bir durum da olabilir. Ben sadexe islam bunu mubah kilmis ve kadin da raziyim derse kime ne bundan desim bunu derken de recm mis kumaymis hemen en cetrefilli konulari sunup da islam kurallari deyince aklina boyle seyler gelen insanlara e madem ozgurluk var boyle olunca kime ne dedim bu kadar yani
Kuran bi sistemdir diger sistemler gibi bagli kalip kalinmamasi ayri bir konuÇünkü günümüzdeki sözde islam ülkelerinin yaşadığı sözde şeriat erkeğin uçkuruna göre hazırlanmıştır. Biz değil onlar Kuran-ı Kerim'den istediğini cımbızlayıp istediği gibi yorumlayıp, istediğini göz ardı eden.
Siz gerçekten ama gerçekten şu devirde şeriatın yalın, temiz ve Allah'ın emirlerine göre düzenleneceğine inanıyor musunuz? Var mı o derece hakkaniyetli bir müslüman yönetici????
Allah başka bir Peygamber ve kitap göndermeyeceğine göre gerçek şeriat yaşanamayacak. Yeni ayetler yollasa eminim Kuran-ı Kerim'de yerin dibine soktuğu kavimler gibi cümle müslümanım diyen ülkeyi ve yöneticileri de yerin dibine sokar kurban olduğum....
Kuran bi sistemdir diger sistemler gibi bagli kalip kalinmamasi ayri bir konuÇünkü günümüzdeki sözde islam ülkelerinin yaşadığı sözde şeriat erkeğin uçkuruna göre hazırlanmıştır. Biz değil onlar Kuran-ı Kerim'den istediğini cımbızlayıp istediği gibi yorumlayıp, istediğini göz ardı eden.
Siz gerçekten ama gerçekten şu devirde şeriatın yalın, temiz ve Allah'ın emirlerine göre düzenleneceğine inanıyor musunuz? Var mı o derece hakkaniyetli bir müslüman yönetici????
Allah başka bir Peygamber ve kitap göndermeyeceğine göre gerçek şeriat yaşanamayacak. Yeni ayetler yollasa eminim Kuran-ı Kerim'de yerin dibine soktuğu kavimler gibi cümle müslümanım diyen ülkeyi ve yöneticileri de yerin dibine sokar kurban olduğum....
Görmedim ki o mesajı..haksız bir eleştiriyse tabi ki karşı çıkarım..E madem bu kadar adaletlisin beni tanımadan hakkimda ev işlerinden sıkılmış belli diyenlere elestirin hani ?
ama apla o zaman ki erkekler öküz ve ötesi olduğu için bu şekilde adaletli davranmak kaydıyla izin verilmiş bir de gerçekten esir düşen veya dul olan kadınlara herkesin malı gözüyle bakılıyormuş
ama şimdi durum farklı aradan adırlar geçmiş erkekler level atlayıp öküz mertebesine yükseldiği için tekeşlilik esas alınır
bu arada ben de öküzlere hakaret ettim zannımca
zaten çokeşli olup da kadınlarını mutlu eden var mı ayrıca o ortamda yetişen çocuklar ne kadar sağlıklı ve mutlu birey olabilir ki
Fanatik olanlarını hepiniz tanıyoruz ve herşekilde belli oluyor sevdikleri.. Sözüm yok onlara..
Ben kumaligi tavsiye etmiyorum ki kadini kahreden bir durum da olabilir. Ben sadexe islam bunu mubah kilmis ve kadin da raziyim derse kime ne bundan desim bunu derken de recm mis kumaymis hemen en cetrefilli konulari sunup da islam kurallari deyince aklina boyle seyler gelen insanlara e madem ozgurluk var boyle olunca kime ne dedim bu kadar yani
Bem de diyorum ki bemim amacim bu olayı savunmak degil sadexe bu konu uzerinden empati yapmak ozgurluk noktasindameryem paradoks yaşatma bana.
tek bir şey yazıyorum tekrar ama olsun,
yine yazıyorum.
hangi kadın üstüne kadın gelmesini,yatağını ,yuvasını, kocasını başka bir kadınla paylaşmak, hemde aynı evde, gözünün önünde ister.
gece boş yatağına yatarken, yan odada sevdiğinin başka kadınla yatmasına ,uyumasına izin verir.
buna cevap ver,
kim buna rıza gösterir
kendini bilen hiç bir kadın vermez ama etrafımızdada resmi nikahlılar gayri resmi nikahlılar güzelce yaşamaktalar.ikiside aynı rezil durummeryem paradoks yaşatma bana.
yine yazıyorum.
hangi kadın üstüne kadın gelmesini,yatağını yuvasını kocasını başka bir kadınla paylaşmak hemde aynı evde gözünün önünde ister. gece boş yatağına yatarken yan odada sevdiğinin başka kadınla yatmasına ,uyumasına izin verir. buna cevap ver kim buna rıza gösterir
Anlamışsın neden soruyorsun tekrar..tabi ki herkese memleketi 1 numara gelir ,konu o değil ki! Erdoğan dese bunu rizeliyim bana kutsaldır Rize diye buna itiraz etmeyiz..ama artık yalakalıkta sınır tanımayan bir kesim diyorsa bizde eleştiririz...Yok anladım o kısmı.
okypete neler okuyup görüyoruz çıkar muhakkakmeryem paradoks yaşatma bana.
yine yazıyorum.
hangi kadın üstüne kadın gelmesini,yatağını ,yuvasını, kocasını başka bir kadınla paylaşmak, hemde aynı evde, gözünün önünde ister.
gece boş yatağına yatarken, yan odada sevdiğinin ,başka kadınla yatmasına ,uyumasına izin verir.
buna cevap ver,
kim buna rıza gösterir
Ben kumaligi tavsiye etmiyorum ki kadini kahreden bir durum da olabilir. Ben sadexe islam bunu mubah kilmis ve kadin da raziyim derse kime ne bundan desim bunu derken de recm mis kumaymis hemen en cetrefilli konulari sunup da islam kurallari deyince aklina boyle seyler gelen insanlara e madem ozgurluk var boyle olunca kime ne dedim bu kadar yani
birde düşünkü aynı evde şahitsin kocanla bir kadın gözünün önünde cilveleşiyorlar ve sen buna rıza gösteriyorsun. böye bir kadın dünyada olmaz.kendini bilen hiç bir kadın vermez ama etrafımızdada resmi nikahlılar gayri resmi nikahlılar güzelce yaşamaktalar.ikiside aynı rezil durum
Kirmizi yeri simdi gordum burada bajsettigim riza buna can atmak degil Allah mubah gordugu icin allaha boyun egmemeryem paradoks yaşatma bana.
yine yazıyorum.
gece boş yatağına yatarken, yan odada sevdiğinin ,başka kadınla yatmasına ,uyumasına izin verir.
buna cevap ver,
kim buna rıza gösterir
no caiz'ntÖküzler level atlasa ne olacak kaşları gözleri ayrı oynuyor,tabi hepsini kastetmiyorum mesela..
Çok eşlide olsa adam hangi birine yetecek,masraflar ikiye çıkacak.
İşi abartıp doruğa çıkarıyorlar,bizde haklı olarak tepki veriyoruz bunlara..
Tamam sev ama bununda bir seviyesi olsun değilmi..
Meyem kadın hayır dese ne olacak,adam kararlıysa gene getirir eve kumayı..
Bu durumda ne olacak peki..
Biri diğerine cahil diyor, öteki diğerine dinsiz imansız. İki tarafı da analiz etmek gerek, tek taraflı analiz olunca bir taraf haksızlığa uğramış gibi görünüyor.
O değil de bu aralarda moda olan siz gerçek Atatürkçü değilsiniz, Attüark'ü kullanıyorsunuz, aslında Atatürk'ü sevmiyorsunuz, çişlisiniz, sidiklisiniz falan.
En kolay yol da bu, tamam biz Atatürk'ten nefret ediyoruz ve amacımız onu itibarsızlaştırmak ama sen de sevmiyorsun. Eeeee nerden anladın, çünkü her yere Atatürk'ü katıyorsunuz
Atatürk'ü seviyorum ve her yere onu katacağım, onu unutturmayacağım, size göre onu sevmiyorum bana göre Atatürk benim siyasi idolüm. Siyasi idolü başkası olanlar her yere başkalarını katıyorsa ben de onu katıyorum. Kimseyi ırgalamasa gerek.....
B
Bem de diyorum ki bemim amacim bu olayı savunmak degil sadexe bu konu uzerinden empati yapmak ozgurluk noktasinda
Yiksa bunu tartisacaksak bak yazdiklarinda bile cok hata var
Mesela adam kadinlara ayri evler tahsis etmek zorunda kuranda adalet kelimesi gectigi icin de zaman mekan maddiyat her acidan esit olmak zorunda seklinde devam eder bu
Ama beni m soylemek istediğim bu degildi buraya girince benim vurgu yaptigim alam iyice sapmis oluyor
Haaa işte bu,Adam 2.kadını getirecek kadar karısını hiç görürken bide soracak mı,"karıcım ben senden sıkıldım azıcık,2.bi kadın getireyim diyorum,ne dersin? -olur bey,değişiklik iyidir...Öküzler level atlasa ne olacak kaşları gözleri ayrı oynuyor,tabi hepsini kastetmiyorum mesela..
Çok eşlide olsa adam hangi birine yetecek,masraflar ikiye çıkacak.
İşi abartıp doruğa çıkarıyorlar,bizde haklı olarak tepki veriyoruz bunlara..
Tamam sev ama bununda bir seviyesi olsun değilmi..
Meyem kadın hayır dese ne olacak,adam kararlıysa gene getirir eve kumayı..
Bu durumda ne olacak peki..
Kuran bi sistemdir diger sistemler gibi bagli kalip kalinmamasi ayri bir konu
Ama o bahsedilen ulkeler ile kiyaslanmak neden iugulamalarinin cogu kuranda gecmiyor yoneticileri kumar kadin icki gibi ahlaksizligin dibine vurmuş ve oldukca geri kalmis ülkeler
Neden bunlarla kiyaslayalim bunlarin boyle olmasi dinden degil ki gerikalmisliklarindan neden bunu SOZDE uygulayanlar vu toplumlar diye islamin yasalarini adaletini utopya olarak gorelim