Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Islamda zaten 4 kadin alacaksin durumu yok. O zamanin sartlari savas vs durumundan dolayı kadinlar basibos kaldığı için Peygamber efendimiz korumasina almıştır. Bu nefsinden dolayi degil yani.
Ki kimse O yuce insan kadar nefsine hakim olamaz.
Her neyse zaten bilenler açıklamış.
Ama şöyle bir sey var ki bugun nasıl hurafeler alip başını gitmişse eger birgün seriat gelirse dini kendine uygun olarak kullanan cok insan cikacaktir.
Zaten Atatürk'te bu yüzden laikliği getirdi. Tabi ki Allah'in kurallarindan daha mukemmel kurallar olamaz. Ama bu devirde herkes kendi menfaatindeyken o kuralları adam gibi işletecek birini tanımıyorum.

meryem paradoks yaşatma bana.
tek bir şey yazıyorum tekrar ama olsun,
yine yazıyorum.
hangi kadın üstüne kadın gelmesini,yatağını ,yuvasını, kocasını başka bir kadınla paylaşmak, hemde aynı evde, gözünün önünde ister.
gece boş yatağına yatarken, yan odada sevdiğinin ,başka kadınla yatmasına ,uyumasına izin verir.
buna cevap ver,
kim buna rıza gösterir

Kuran bi sistemdir diger sistemler gibi bagli kalip kalinmamasi ayri bir konu
Ama o bahsedilen ulkeler ile kiyaslanmak neden iugulamalarinin cogu kuranda gecmiyor yoneticileri kumar kadin icki gibi ahlaksizligin dibine vurmuş ve oldukca geri kalmis ülkeler
Neden bunlarla kiyaslayalim bunlarin boyle olmasi dinden degil ki gerikalmisliklarindan neden bunu SOZDE uygulayanlar vu toplumlar diye islamin yasalarini adaletini utopya olarak gorelim

Kuran bi sistemdir diger sistemler gibi bagli kalip kalinmamasi ayri bir konu
Ama o bahsedilen ulkeler ile kiyaslanmak neden iugulamalarinin cogu kuranda gecmiyor yoneticileri kumar kadin icki gibi ahlaksizligin dibine vurmuş ve oldukca geri kalmis ülkeler
Neden bunlarla kiyaslayalim bunlarin boyle olmasi dinden degil ki gerikalmisliklarindan neden bunu SOZDE uygulayanlar vu toplumlar diye islamin yasalarini adaletini utopya olarak gorelim

E madem bu kadar adaletlisin beni tanımadan hakkimda ev işlerinden sıkılmış belli diyenlere elestirin hani ?
Görmedim ki o mesajı..haksız bir eleştiriyse tabi ki karşı çıkarım..

Öküzler level atlasa ne olacak kaşları gözleri ayrı oynuyor,tabi hepsini kastetmiyorum mesela..
Çok eşlide olsa adam hangi birine yetecek,masraflar ikiye çıkacak.

Fanatik olanlarını hepiniz tanıyoruz ve herşekilde belli oluyor sevdikleri.. Sözüm yok onlara..

İşi abartıp doruğa çıkarıyorlar,bizde haklı olarak tepki veriyoruz bunlara..
Tamam sev ama bununda bir seviyesi olsun değilmi..

Meyem kadın hayır dese ne olacak,adam kararlıysa gene getirir eve kumayı..
Bu durumda ne olacak peki..

B
Bem de diyorum ki bemim amacim bu olayı savunmak degil sadexe bu konu uzerinden empati yapmak ozgurluk noktasinda
Yiksa bunu tartisacaksak bak yazdiklarinda bile cok hata var
Mesela adam kadinlara ayri evler tahsis etmek zorunda kuranda adalet kelimesi gectigi icin de zaman mekan maddiyat her acidan esit olmak zorunda seklinde devam eder bu
Ama beni m soylemek istediğim bu degildi buraya girince benim vurgu yaptigim alam iyice sapmis oluyor

kendini bilen hiç bir kadın vermez ama etrafımızdada resmi nikahlılar gayri resmi nikahlılar güzelce yaşamaktalar.ikiside aynı rezil durum

Yok anladım o kısmı.
Anlamışsın neden soruyorsun tekrar..tabi ki herkese memleketi 1 numara gelir ,konu o değil ki! Erdoğan dese bunu rizeliyim bana kutsaldır Rize diye buna itiraz etmeyiz..ama artık yalakalıkta sınır tanımayan bir kesim diyorsa bizde eleştiririz...

okypete neler okuyup görüyoruz çıkar muhakkak
ben karısı aldatıp da ses çıkarmayan erkeğe bile şahit oldum

Kuran-ı Kerim'in indirildiği cahiliye dönemi, kadınıyla modern kadını bir tutmayın.

Bakın Kuran-ı Kerim evrenseldir ama Kuran-ı Kerim indirildiği döneme uygun yazılmıştır. o dönemdeki kadın hakları ile şimdiki çok çok farklıdır. Ayrıca oradaki alınması gereken 2. 3. ve 4. kadınların aciz olması, yetim vs olması vurgulanır. Şimdi 3 kadın daha alan adam ayeti ya da sünneti yerine getirmek değil uçkur sevdasına kendinden yaşça çok çok küçük kadınları almmaktadır. Bu da Allah'ın emrettiği şey asla olamaz.

Günümüz müslüman din adamlarına bakarsanız hiçbirinin çok eşliliğe yönlendirmediğini hatta bundan sakındırdığını, kendilerinin de tek eşli olduğunu görürsünüz. Şu anda Türkiye'de çok eşli bir din adamı, alimi hatta tarikat lideri görmeniz çok mümkün değildir.

Diyorum ya Kuran-ı Kerim çok yalındır ama herşeyi olduğu gibi almak, kafana göre yorumlamak da bazen yanlıştır. Bu noktada din alimlerine kulak vermek gerek.

kendini bilen hiç bir kadın vermez ama etrafımızdada resmi nikahlılar gayri resmi nikahlılar güzelce yaşamaktalar.ikiside aynı rezil durum
birde düşünkü aynı evde şahitsin kocanla bir kadın gözünün önünde cilveleşiyorlar ve sen buna rıza gösteriyorsun. böye bir kadın dünyada olmaz.

ha şu var. zorla evlenir ,sevmez nefret eder kocasından, şiddet vardır göz yumar. belki oda

Kirmizi yeri simdi gordum burada bajsettigim riza buna can atmak degil Allah mubah gordugu icin allaha boyun egme

no caiz'nt

Dinsiz diyende aynı cahil diyende , şahsa ve ya değerlere hakaret edende aynı. Zaten ben devamlı olarak hep bunu diyorum ve asla yapmıyorum.

Ama bunu deyipte yapanlara soyle bunu lütfen.

Herşeye Atatürk u katıyorlar demiyorum. Bir başkasının yorumunu kendi idrakı kadar anlayıp konuyu Atatürk e getiriyorlar.

Ben görüyorum, siz neden görmüyorsunuz? Subliminal mesajlar bunlar hep.. Sırf Atatürk, vatan millet geçiyor mesajında diye alkış yapılıyor oysa kendisinin alakası yok ve arada imceden mesajlar veriyorlar.

Adamın cebinde parası yoksa nasıl ev açsın sevgilisine..
Evede getirse karısı yolar kumayı..

Dedim kimse aldırmadı . Hani dini yorum yasak diyen topluluk neden birinizde yazmıyorsunuz yasak diye ?

Dua edilse yasak kardeşim bu bölümde yasak dini alana git diyenler nerede ?

Haaa işte bu,Adam 2.kadını getirecek kadar karısını hiç görürken bide soracak mı,"karıcım ben senden sıkıldım azıcık,2.bi kadın getireyim diyorum,ne dersin? -olur bey,değişiklik iyidir...

İşte sen de uygulasan şeriatı sen de aynı olacaksın güzel kardeşim. Farklı mı olacak sanıyorsun ki? Türkiye çok mu ileri, insanlar çok mu kültürlü? İran ki şeriatı en berbat uygulayan ülkelerden biri, okuma oranı bizden kat kat fazla......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…