- 20 Mart 2008
- 141.045
- 212.006
- 60
Hayir kadin istediği kisi ile evlenmekte özgür ama kuma kabul etmeme luksu yok
Diyanet İşleri: Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
Eerinizden izin alin.
Kismi nerede?
kuranı bilim için kullanmış olsaydık zamanında şimdi herkes bize imreniyor olurduKuranda rıza ile ilgili bir şey yok mu? O zaman bize kuranı sevimli göstermek için mi böyle öğrettiler? Bu ülkede kadınlar ezildiği için en kötüsünü düşünüyorum. Her durumda en kötüsünü düşünüp ona göre belirlenmeli değil mi yasalar kanunlar. Herkesin haklarını koruyacak şekilde belirlenmeli zaten. Biz de kötüsünü düşünüyoruz haklı olarak. Şimdi 2. Eş istemeyen kadın günah işlemiş oluyor yani.
Deans konu ezilmek degil ki ben sadece net bir soru sordum
Islama itaat eden kadin bu ayet e itaat ederek bu olaya riza gosterse bundan kime ne?
Oteki konular ayrıca tartışılır
herşey kuranda yazmıyor, kuran, sünnet, icma, kıyas diye deliller var. diyanetin bu açıklamasında sanki herkes kafasına göre 4 kadın alabiliyormuş izlenimi var. halbuki almanın sebepleri ve şartları var.Diyanet İşleri: Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
Eerinizden izin alin.
Kismi nerede?
Ama ben bu durimdan hoslanmak veya hoslanmamaktan bahsetmiyorumHangi aklı selim kadın buna rıza gösterir meryem.
Sen bekarsın demi,velevki başına geldi sen ne düşünürsğn bu konuda kabul edermisin bunu..
Geçen ay bi aklı evvel Rizeli olduğu için Rize kutsal topraktır demişti!müezzinin biri de yönettiği kadınlar reisi Cumhur'a helaldir demişti...gidip diceksin ona kardeşim açılışı sen yap gönder karını diye.,tövbe tövbe..
Dini yorum yazan tek bem miyim pardon?herşey kuranda yazmıyor, kuran, sünnet, icma, kıyas diye deliller var. diyanetin bu açıklamasında sanki herkes kafasına göre 4 kadın alabiliyormuş izlenimi var. halbuki almanın sebepleri ve şartları var.
rica edicem kişisel tartışmalarınıza kuranı karıştırmayın.
ayrıca dini yorum hala yasak.
Evimde resmi,balkonumda bayrağım,kolumda ATATÜRK imzalı dövmem var..
Hangi aklı selim kadın buna rıza gösterir meryem.
Sen bekarsın demi,velevki başına geldi sen ne düşünürsğn bu konuda kabul edermisin bunu..
tamam diyanet zaten ayeti tercüme ediyor, ayet öyle diyor fakat bunun olabilmesi için başka şartlar gerek diyorum bende, Peygamberimizin hayatını örnek alarak. diğer delillerle karşılaştırarak. kuranda namaz emroluyor ama nasıl kılınacağı yazmıyor mesela. sizin mantığınızla bakarsak herkes kafasına göre kılabilir. bundan bahsediyorum.Dini yorum yazan tek bem miyim pardon?
Ayrıca diyanet aciklamasi yorum degil moda mod tercumedir o
Alın size örnek.. Ve bu kişi oldukça ölçülü ve gerektiği gibi konuşuyor. Gerçek sevgi budur ve bunun gibi iki üç kişi daha var. Diğerleri hep hava civa.
müslümanım elhamdülillah. ama 10lu yaşlarındaki bir kız çocuğunun orta yaşlı bir adamla evlenmesini doğru bulmuyorum. dine göre bu adam günah işlemeyebilir peki tamam ama bizim bunu suç adletmemizde ne gibi bir sakınca var bunu merak ediyorum. dinin özgür kıldığını biz yasayla kısıtlasak ne olur onu anlatabilir misin ?
Ne diyorsun sen oky bemeryeminde çok umurunda ya milletin psikolojisi. acısı ,üzüntüsü..
bunlar hep böyle kendilerine müslümandırlar.
yeterki istediği düzen gelsin bu ülkeye. bitti. gerisini boşveriyor işte
eşcinselde olabilirim değilim ama olabilirimde. beddua edebilirsin. benim için beddua olacak bir şey değilNe diyorsun sen oky be
İstediği duzen gelsin gerisi bis dusuncesi sana ait olmasa benim inandiklarima saygı gosterirdin
Ama düşüncesi bile seni rahatsiz ediyor
İslam deyince akliniza hemen recm geliyor di mi arkadas da yazmis ya taslamak diye kuranda mevcut bile degil
Saygısız olan kim acaba
Tek bir örnek verdim ya ayaga.kalktiniz
Bana gore ters olan dusincelerinizde ben boyle ayaga kalkmadim ama
Savundugun özgürlükler icin sana insallah escinsel olursun su olursun bu olursun diye beddua etmedim ben.
O iki üç kişi ve hava civa olanlar kim? İsim verirseniz ve neye göre tespit ettiğinizi söylerseniz biz de ona göre muamele ederiz insanlara.