Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Farklı bir ayette var. Çok eşlilikle ilgili tek ayet bu değil. Şu an iş yerimdeyim. Akşam mesajlaşalım :)

O okypete canım bulabiliyosan bul allasen ya :)

kuranı bilim için kullanmış olsaydık zamanında şimdi herkes bize imreniyor olurdu
ama erkekler ne yapıyor?işine geldiği yöne çeviriyor
böyle saçma şeylere kafa yoruyorlar
çok kızıyorum ya çookkk

Deans konu ezilmek degil ki ben sadece net bir soru sordum
Islama itaat eden kadin bu ayet e itaat ederek bu olaya riza gosterse bundan kime ne?
Oteki konular ayrıca tartışılır

Hangi aklı selim kadın buna rıza gösterir meryem.
Sen bekarsın demi,velevki başına geldi sen ne düşünürsğn bu konuda kabul edermisin bunu..

herşey kuranda yazmıyor, kuran, sünnet, icma, kıyas diye deliller var. diyanetin bu açıklamasında sanki herkes kafasına göre 4 kadın alabiliyormuş izlenimi var. halbuki almanın sebepleri ve şartları var.
rica edicem kişisel tartışmalarınıza kuranı karıştırmayın.
ayrıca dini yorum hala yasak.

Sen bekarsın demi,velevki başına geldi sen ne düşünürsğn bu konuda kabul edermisin bunu..
Ama ben bu durimdan hoslanmak veya hoslanmamaktan bahsetmiyorum
Üzerinde durduğum tek nokta var o da islama göreligi

Herkes kendi memleketini kutsal görür. Konuyu bir yere çekmeye gerek yok ki .

O muezzin dediğiniz kişi her kimse mesleğini hak etmiyor.. Mesleğini hak edenlerden örnek verin.. Öyle diyen var mı bakın ?

Dini yorum yazan tek bem miyim pardon?
Ayrıca diyanet aciklamasi yorum degil moda mod tercumedir o

kadın akitte kocası başka kadınla evlenmesin diye şart koşarsa, bazı fakihlere göre böyle bir şart doğrudur ve erkek buna aykırı davranamaz. Ancak yeni aileyi koruma kanuna göre erkeğin daimi bir eşi varsa özel şartların dışında başka bir kadınla evlenemez.

Kuran düz bir kitap değil.
Sure içindeki bir ayet farklı bir ayetle ilişkilendirilmiştir. O yüzden okudum bu yazıyordu böyle yorumlayayım doğru bir tavır değildir.

Ev işlerinden bıkmış bir kadın sanırım : p

Dini yorum yazan tek bem miyim pardon?
Ayrıca diyanet aciklamasi yorum degil moda mod tercumedir o
tamam diyanet zaten ayeti tercüme ediyor, ayet öyle diyor fakat bunun olabilmesi için başka şartlar gerek diyorum bende, Peygamberimizin hayatını örnek alarak. diğer delillerle karşılaştırarak. kuranda namaz emroluyor ama nasıl kılınacağı yazmıyor mesela. sizin mantığınızla bakarsak herkes kafasına göre kılabilir. bundan bahsediyorum.

dini yorum yazmayın derken herkese seslenen ben kralını yazıyorum ama neyse :)

Böyle bir açıklama var,eşin rızası diye açıklama yok..

İSA-3 için 39 meâl bulundu. Adem Uğur(4/NİSÂ-3: Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.) / Ahmed Hulusi(4/NİSÂ-3: Eğer yetimler (kadınlar) konusunda haklarını vermede korkunuz yoksa, o zaman sizin için temiz olan (şirk ehli olmayan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer (aralarında) adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile veya ellerinizin mâliki ile (yetinin). (Nikâhsız {evlilik anlaşmasız} birlikte yaşamayın. ) Zulmetmemeniz için bu en ehven olanıdır.

Alın size örnek.. Ve bu kişi oldukça ölçülü ve gerektiği gibi konuşuyor. Gerçek sevgi budur ve bunun gibi iki üç kişi daha var. Diğerleri hep hava civa.

O iki üç kişi ve hava civa olanlar kim? İsim verirseniz ve neye göre tespit ettiğinizi söylerseniz biz de ona göre muamele ederiz insanlara.

meryeminde çok umurunda ya milletin psikolojisi. acısı ,üzüntüsü..
bunlar hep böyle kendilerine müslümandırlar.
yeterki istediği düzen gelsin bu ülkeye. bitti. gerisini boşveriyor işte
Ne diyorsun sen oky be
İstediği duzen gelsin gerisi bis dusuncesi sana ait olmasa benim inandiklarima saygı gosterirdin
Ama düşüncesi bile seni rahatsiz ediyor
İslam deyince akliniza hemen recm geliyor di mi arkadas da yazmis ya taslamak diye kuranda mevcut bile degil
Saygısız olan kim acaba
Tek bir örnek verdim ya ayaga.kalktiniz
Bana gore ters olan dusincelerinizde ben boyle ayaga kalkmadim ama
Savundugun özgürlükler icin sana insallah escinsel olursun su olursun bu olursun diye beddua etmedim ben.

eşcinselde olabilirim değilim ama olabilirimde. beddua edebilirsin. benim için beddua olacak bir şey değil

O iki üç kişi ve hava civa olanlar kim? İsim verirseniz ve neye göre tespit ettiğinizi söylerseniz biz de ona göre muamele ederiz insanlara.

Oda bana kalsın.. İnsan gibi konuşmayı bilmeyen, hakareti kendine baz alan ve doğadan söz edince altına sen ne diyorsun yoksa Atatürk ' e hakaret mi ediyorsun e be cahil diyenler.

Herkes kendi bildikleri ve gördükleri kadardır.

Hele hele bir başkasına fütursuzca cahil diyen tiplerin kendilerini hiç doldurmadıklarına emin oluyor insan.

Ayette adaletsizlik yapmaktan korkuyorsaniz, tek eşli olun diyor. Başka ayet aramaya gerek var mı? Duygusal ya da baska ihtiyaçlar konusunda bir kadının rızasını alamiyorsan, adaletsizlik yaparsın, al sana kul hakkı. Gerçek müslüman kul hakkından korkar kardeşim.
Bir de ne zaman Atatürk söz konusu olsa laf dine geliyor. Sanırsın Atatürk camileri yaktirmis, ibadeti yasaklamis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…