Hayır kuranda riza ile ilgili hiçbir şey yokKadının gerçekten rızası olduğunu bir baskıya maruz kalmadığını nasıl anlayacağız meryem. Sonuçta kurandaki ayette rıza aranması gerektiğinden bahsediliyor. Kadın rızam var diyecek belki dayakla belki tehditle. Kadının kalpten rızam var dediğine kim karar verecek. Bunu erkeklerin insafına mı bırakıcaz?
ol şekerim git birinie kuma. bana ne. ama bunu savunma gelip. senin yaptığun yanlışı doğrular gibi konuşma.Ya konuşma o zaman oky size sevimli gelmek icin kuranda yazani inkar etmem ben
Sen escinselligi savunurken ben sana insallah basina gelir dedim mi mesela
Hayir kadin istediği kisi ile evlenmekte özgür ama kuma kabul etmeme luksu yokİyi de islamda kadının böyle bir şey istememe hakkı da var. İstemeyince itaat etmemiş olmuyor ki?
yuh kuma kabul etmeme lüksü yokmuş.Hayir kadin istediği kisi ile evlenmekte özgür ama kuma kabul etmeme luksu yok
Ya hani olgun insanlar istediğini yapardı ne oldu?ol şekerim git birinie kuma. bana ne. ama bunu savunma gelip. senin yaptığun yanlışı doğrular gibi konuşma.
Evladim, dün 92 Cumhuriyet bayramiydi, tabiki Atatürk`ü anacagiz.
Bilgin yokmu evladim ? Sen nerede yasiyorsun, hangi ülkeden yaziyorsun bizlere ? Baska zamanda her konuyu hic bir Zaman Atatürke getirmiyoruz.
Ama cehalet cogalinca, cahiller türeyince bizde en büyük emanetimiz olan, Kadin haklari, Laiklik, Cumhuriyet, Adalet, Özgürlük, bunlarin hepsini korumaya calisiyoruz ve bunun toplami Atatürk demek.
Yani bir formülle anlatayim cahillerin anlayacagi gibi :
Kadin haklari = Atatürk
Laiklik = Atatürk
Türkiye Cumhuriyeti = Atatürk vs. vs. anladinmi cocugum ?
Biz elde ettigimiz tüm haklarimizi korumaya almisiz, hic bir hükümet icinde vermeyecegiz.
Kadinlardan ikişer ucer alin seklinde devam eden nisa süresi bi izin sartindan bahsetmez.yuh kuma kabul etmeme lüksü yokmuş.
kurandamı var bu. söyle bakayım hangi ayet
özeline girince rahatsızmı oldun. sen miletin özeline kuma olmasına ve böyle redetme lüksü yok diye girerken iyiydiYa hani olgun insanlar istediğini yapardı ne oldu?
Sana sormam olacaksam genelden bahsederken ozelime girmen cok sacma
Dediğim gibi kuranda yazn varken sana sevimli görünmek icin buni yok saymam
o kadının rızasını alın der. yine milleti yiyorsun meryem. rıza olmadan asla derKadinlardan ikişer ucer alin seklinde devam eden nisa süresi bi izin sartindan bahsetmez.
Beni kastediyorsun ama iskembeden yazmadim kaynak var ordaGeç kalmışsın arkadaşım dünyanın 50 yalanından biri diye yazmışlar hemde..
koy kaynağı. bekliyoruz kadının rizası olmadan kuma getirilir ayetini koy bakayımBeni kastediyorsun ama iskembeden yazmadim kaynak var orda
Ayet nerde oky bunu iddia eden sensino kadının rızasını alın der. yine milleti yiyorsun meryem. rıza olmadan asla der
Hayır kuranda riza ile ilgili hiçbir şey yok
Ayrıca neden olay boyutu farkli olinca hep en kötüsü
hadi hadi koyamadın değilmi. aa bu arada kuma delisisin bu kadar savunduğuna göre var birşeylerAyet nerde oky bunu iddia eden sensin
Neden insanlari yiyeyim ayrıca kuma delisi değilim
bende okudum . kadının rızası olacak der ayet.Kuranda rıza ile ilgili bir şey yok mu? O zaman bize kuranı sevimli göstermek için mi böyle öğrettiler? Bu ülkede kadınlar ezildiği için en kötüsünü düşünüyorum. Her durumda en kötüsünü düşünüp ona göre belirlenmeli değil mi yasalar kanunlar. Herkesin haklarını koruyacak şekilde belirlenmeli zaten. Biz de kötüsünü düşünüyoruz haklı olarak. Şimdi 2. Eş istemeyen kadın günah işlemiş oluyor yani.
Diyanet İşleri: Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.koy kaynağı. bekliyoruz kadının rizası olmadan kuma getirilir ayetini koy bakayım
Ay senim belaltini :)hadi hadi koyamadın değilmi. aa bu arada kuma delisisin bu kadar savunduğuna göre var birşeyler
Bir insan öldüğü gün değil adı anılmadığı gün ölür gerçekte...o yüzden biz ve sonra gelenler her zaman her konuyu Atatürk'e bağlayacağız ve adını yaşatacağız.,,Haaa bazılarının zoruna giderse bu bizi hiç mi hiç ırgalamaz...yüzünüze baka baka haykıracağız...ATATÜRK'Ü..1Sen
Deans konu ezilmek degil ki ben sadece net bir soru sordumKuranda rıza ile ilgili bir şey yok mu? O zaman bize kuranı sevimli göstermek için mi böyle öğrettiler? Bu ülkede kadınlar ezildiği için en kötüsünü düşünüyorum. Her durumda en kötüsünü düşünüp ona göre belirlenmeli değil mi yasalar kanunlar. Herkesin haklarını koruyacak şekilde belirlenmeli zaten. Biz de kötüsünü düşünüyoruz haklı olarak. Şimdi 2. Eş istemeyen kadın günah işlemiş oluyor yani.