Erdoğan: Bu ülkede doğum kontrolü ile yıllarca ihanet yaptılar

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte dün akşam Bisse gömleklerinin sahibi Mustafa Kefeli'nin oğlu Onur Kefeli ile Cansu Pişirgen'in düğün törenlerine katıldı. Erdoğan burada da 'en az üç çocuk' çağrısını yineleyerek, "Bu ülkede yıllarca bir doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik çiftin nikah şahitliğini yaptı.

"BU ÜLKEDE YILLARCA BİR DOĞUM KONTROLÜ İHANETİ YAPTILAR"

Nikah töreninin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftlere mutluluklar diledi. Erdoğan, "Evlilik uzun bir yolculuk. iyi günler var, kötü günler var. iyi günler paylaştıkça çoğalır ama kötü günlerde sabrettikçe elbet mutluluğa dönüşür. Beypazarı'ndan bir amcamın bana tavsiyesi var, diyor ki; bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah Kerim..." dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz milletimiz güçlü kılmak için, hem nüfus itibariyle daha çok genç nüfusa, dinamik nüfusa ihtiyacımız var. Hem de yetişmiş nüfusa ihtiyacımız var. Bunu ihmal etmeyeceğiz ve muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak istiyorsak bu milletin güçlü olması lazım. Ekonomide bir kaide vardır, 'genç, dinamik demek'. Bu ülkede yıllarca bir doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler. Neslin önemi, gücü ekonomide olduğu gibi manen de çok önemli. Ben sizlere inanıyorum ve aile cüzdanımız da kızımıza verelim."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik cüzdanını geline vererek tekrar mutluluklar diledi.

Düğüne ayrıca, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve çok sayıda milletvekili, belediye başkanlarının yanı sıra, sanat ve iş dünyasından ünlü isimler katıldı.
hürriyet

Yoksulluk sınırı olmuş 3.990,00 ...
Ev kirası en ucuzu hadi olsun 500TL (KALMADI ARTIK YA NEYSE) elektrik , su , telefon , kömür , mutfak masrafı , (ÖZEL İHTİYAÇLARA GİRMİYORUM BİLE) çocuk masrafı , çocuğu okut ,
SEN BU ADAMA ASGARİ DİYE VER ELİNE 900TL , nasıl doyursun , nasıl bezini alsın diye düşünme ...
Sonra de ki 3 ÇOCUK YAP !
Ulan sen mağrada mı yaşıyorsun Di.GİL ! diye haykırasım var

Şimdi dogurayim dogurmasina da. Bu cocuklarin masraflarini kim karsilayacak.?Hadi oyle boyle okul yasina geldiler. Okul demek para demek. Ben 3 cocuk dogursam nasıl bakacagim ki?. Illa benim de calismam gerekecek ee o 3 cocuga nasil zaman ayiracagim.?

Valla babam ablamla beni okutmasaydi iki daire bi araba alırdı.

Insanlar artik kaliteli yasam sunabilecegi kadar cocuk yapiyor yani cocuguna deger veriyor. Bak mesela sen de 4 tane yapmissin Tayyip bey teeee Amerikanyalar da okutmussun. Eee biz de okutalim istiyoruz napak yani

Bu simdi boyle abuk subuk konusmaya basladiysa neler ceviriyor diye dusunkeden edemiyorum

Asgari ücret alan biri 3 tane doğurursa açlık sınırında geçinir , ki çoğunluk asgari ücretli erkeklerin .çoğu mesleki ve eğitim açısından yetersiz , eğer çalıp çırpmıyorsa ,tuzu kuru olan konuşuyor işte birde adam öldümü kalakalırsın 3 çocukla yardım edende olmaz

Aynen öyle teknolojik olarak gelişmiş ülkeler olsada,Halkı sömüren ülkeler ikiside..
İnsan gücü çok ucuz olduğu için üç kuruşa çalışmak zorunda herkes.

Son düzenleme:
Kadınlar bol,bol doğursun eğitim eşltsizliğinden asgari ücretli olsun zenginin çocuğuda müdür olsun , neyse ki kadınlarımız akıllanıyor
Aynen öyle teknolojik olarak gelişmiş ülkeler olsada,Halkı sömüren ülkeler ikiside..
İnsan gücü çok ucuz olduğu üç kuruşa çalışmak zorunda herkes.

onemli olan dunyaya cocuk getirmekmi yoksa iyi nesil yetiştirmekmi aman bakılır Allah rızkısını verir demekle olmuyor bu isler milyarlarca insan ac acıkta o cocukların ayagında ayakkabıları ustlerinde montları yok yazık gunah degilmi herkes bakıcagı kadar cocuk yapsın..ben bir tane cocugu dusunupde kendimi hem maddi hem manevi yonden hazır hissettigimde olsun diyorum bide 4-5 cocuk diyorlar dunyaya bir canlı getirmek ne kadar onemli oysaki..

çocukları düzgün beslemek bile çok masraflı, peynirin etin kilosu kaç para, çok çocuklu ortalama bi ailede çocukların güzel beslendiğine inanmıyorum, okulda bi kaç gün süt dağıtmakla olmuyor bu işler

Eskiden yani çok eskiden değil şehirlerarası otobüste ,mutlaka ağlayan bebek sesi gelirdi şimdi pek fazla rast gelmiyorum her kadının elinde bebek olurdu , sanırım bu gündüz kuşak kadın programlarından kadınların gözü açıldı ,birde eğitim iyi değil erkeklerin meslekleri kaliteli değil çok para kazanmıyorlar ne diye 3 tane doğuracaksın

3 çocuk yapın derken asgari ücrete de zam oranını da açıklayıverseydi ya.ya da çocuk başına kaç lira verdiğini de söleseydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…