Erdoğan: 'Bu Dövmeler Ne Ya?'

datlum bırak herkez istediği gibi düşünsün..:31:yanlış anlamalardandan çok sevdiğim senden iyi olmasın biriyle bile tartışacaktık nerdeyse farkına vardık sonra Allahtan..değmez birbirini üzmeye..

Evet cry ,herkes istedigi gibi dusunsun. dusunduklerini hakaret etmeden aktarsin. Hakaret içermeyen dusuncelerde art niyet aranmasin. Dunya cennet olsun:)))))

Evet cry ,herkes istedigi gibi dusunsun. dusunduklerini hakaret etmeden aktarsin. Hakaret içermeyen dusuncelerde art niyet aranmasin. Dunya cennet olsun:)))))

boşver datlum takma kafaya..:29:

olabilir diyebilir hatta çokta güzel olmuş ağzınıza sağlık Başbakanım.
doğru değil mi ?
yabancılara özenti değil mi bu yaptıkları ?
sonra kanserle mücadele diye kampanya, eylem başlatırlar...
yaptırmayın sizde dövme
vucuda eziyetten başka bişey değil
Başbakan o gençlerin iyiliğini düşünüp söylemiş aaa tabi ne demiş atalarımız doğru söyleyen 9 köyden kovulurmuş Başbakanı siz hiç bi yere sıgdıramıyosunuz bee dogru diye görmüyosunuz pardon..

Hayir, madem konu basörtüsüne baglanmis, o zaman bir avrupa ülkesinde bir basbakan atiyorum bir okula gitse ve basörtülü vatandasa söylese "kizim bu basörtü ne? Hele bu sicakta, bak bayilirsin felan,.. sonrada ögretmeni çagirsa ve "bu kiza dikkat edin, artik bir daha basörtü felan takmasin, zararli" dese burdaki yorumlar ne olurdu acaba? Simdi Erdoganin laflarini begenen herkes köpürüp "basbakan nasil böyle birseye karisir, kizin kendi karari örtünmek".... evet kilit kelime, kendi karari!

Bir basbakan ülkeyi yönetmek ile mesgul olmasi lazim, vatandaslarin hayat tarzlari ile degil. Basbakan o futbolcunun abisi degil, babasi degil. Bir politikaci, basbakan olsa hiç kimsenin hayatina karisamaz. Sonuçta mesela bu konuda dövme yasa disi degil, birsey degil. Adam isterse her yerini dövme yapabilir, sonuçta yasal hakki adamin.

Yani nasil bir basörtülü, örtüsünü takmakta özgür ise, bir diger kiside dövme yaptirmakla özgür, bir diger kiside sigara içmek ile, bir diger kisi istedigi kadar hamburger yiyerek kadar özgürlerdir hepsi. Demokrasi, özgürlük bunlar demektir. Ama halk artik 10-12 yilda bu sekilde yönetilmeye, bu kadar özel hayatina karisilmasina o kadar alismis ki, bu olay bile normal geliyor. Hatta bazelerine göre olay bile degil, resmen basbakanin hakki. Hakki ise, o zaman yukardaki yazdigim avrupa ülkesinin basbakanida öyle çikislar yapmak ile hakli oluyor degil mi :)

kimsenin anne babası kolundaki dövmeye karışmazken el karışamaz. kendi vücudu. isterse piercing takar isterse dövme yaptırır. kimseyi ilgilendirmez.
kendi zevki, kendi seçimi,kendi güzellik anlayışı.

Son düzenleme:
ha iş yabancılara özentiye geldiyse neden beyaz gelinlik giyiyorsunuz.
oda batıdan gelen bir adet. bizde eskiden, osmanlıda evlenirken beyaz gelinlik denen şey yoktu.
bu örnekleri daha fazla çoğaltabiliriz isterseniz:ssz:

Son düzenleme:
olabilir diyebilir hatta çokta güzel olmuş ağzınıza sağlık Başbakanım.
doğru değil mi ?
yabancılara özenti değil mi bu yaptıkları ?
sonra kanserle mücadele diye kampanya, eylem başlatırlar...
yaptırmayın sizde dövme
vucuda eziyetten başka bişey değil
Başbakan o gençlerin iyiliğini düşünüp söylemiş aaa tabi ne demiş atalarımız doğru söyleyen 9 köyden kovulurmuş Başbakanı siz hiç bi yere sıgdıramıyosunuz bee dogru diye görmüyosunuz pardon..

Konu doğru söylemesi yanlış söylemesi değil bence.
Doğru yanlışı idare edebilecek yaşta bence tavsiye verdiği şahıs.

Tartışılan konu insanların şahsi seçimlerine karışması.
Bir akpli mhpli yada chpli değilim.
Doğru olan yerleri varsa Erdoğanın doğru derim.
Ama birisi bana kalkacak anamın babamın karışmadığı şeye karışacak.

insanlar buna tepkili bence. Hem ülkede daha mühim konular varken,bir gencin dövmesi.... :53:

Yani siyasete yazmak adetim değil ama okuduklarıma gerçekten şaşırdım ve tutamadım kendimi. Zamanında olan yaşanan şeyler nasıl inkar edilmiş pes...

Madem konu sapmış battı balık....

Bazı arkadaşlar başörtüsü başlardanmı çekilmiş demişler bunu hala anlamış değilim.

O zaman yapılan eylemlerde kapı önünde bekleyen kızlara bayan polislerde dahil sert davranmıştır ve örtü çekiştirilmiştir. İkna odaları kurulmuştu başınızı açın diye ikna edilmek için.. Nur Serter ilk aklıma gelen görevli....Bu neyin kafası neyin inkarı bir dönem bunlar yaşandı. İnkar etmek sadece aptallık.

Sadece bunu söylemek istedim belki duymadınız görmediniz ama bunlar yaşandı. Konuya dönersem

Erdoğanı desteklemiş biri olarak her konuya karışır şeklindeki konuşmalarından fazlasıyla rahatsızım. Sadece üç çocuk konusundaki söylemi kişisel değildi.

Kendince belki babacan iyi niyetli ama nolursa olsun bu uyarıyı yapmaya gerek yok helede tanışık değil nazı geçen değil ilk kez görülmüş birine.

I love Bonus

yoo ben hiç bahsini açmam düşünsem bile rahatsızlık duyabilir diye:26:
Aşağa yukarı herkes dedim zaten.
Ben mesela söylerim ayy yaaa canın acımadı mı okadar niye çektirdin kendine öyle
yazık değil mi hem zararlı zaten derim yanii.
Bunda rahatsız olcak birşey yok ki.

Konu doğru söylemesi yanlış söylemesi değil bence.
Doğru yanlışı idare edebilecek yaşta bence tavsiye verdiği şahıs.

Tartışılan konu insanların şahsi seçimlerine karışması.
Bir akpli mhpli yada chpli değilim.
Doğru olan yerleri varsa Erdoğanın doğru derim.
Ama birisi bana kalkacak anamın babamın karışmadığı şeye karışacak.

insanlar buna tepkili bence. Hem ülkede daha mühim konular varken,bir gencin dövmesi.... :53:
konuya yanlış yerden bakılıyo zannımca..
biz gençlere tavsiyelede bulunup dogru yolu göstermesi sahsi secimlere karışmak mı mudahele etmek mi ?

Aşağa yukarı herkes dedim zaten.
Ben mesela söylerim ayy yaaa canın acımadı mı okadar niye çektirdin kendine öyle
yazık değil mi hem zararlı zaten derim yanii.
Bunda rahatsız olcak birşey yok ki.

sildirmesi için söz de alınır mı sence?

biz gençlere tavsiyelede bulunup dogru yolu göstermesi sahsi secimlere karışmak mı mudahele etmek mi ?
bakın elbette şahsi seçimlere karışmak bu.
çünkü bu bir tercih. hoşuna gitmiş yapmış. annesi babasıda bir şey demiyorsa kimse kimsenin seçimine karışamaz. saçımı sarıya boyatırım bu benim tercihim mesela. biri kalkıp neden kendi saçınla dolaşmıyorsun. bunu yapamazsın diyemez. dememeli zaten. yada makyaj yapana yapma denmeyeceği gibi. eğer bu şekilde karışmaya başlanılırsa, ha başbakan yaparda bende yaparım o zaman diyen, önüne gelene laf eder ki bunun sonu hoş olmaz. bir başbakan bunu yapmamalıki,vatandaşta onu örnek alıp yapmasın. çünkü başımızdaki kişiler bizim örneğimizdir. onu örnek alırız çoğu zaman. ki bunu örnek alanın sokakta hoşuna gitmediği çok şeye onu yapma bunu yapma diye dayatması başlarki bunun sonu kaos olur

Son düzenleme:

İlk defa aynı fikirde değiliz canım :26: Belki iyi niyetle söylemiş olabilir evet ama yine de karışmaya hakkı yok bencede. :19: Üslubu da yanlış bence. Başbakan dediğin ülkeyle ilgilenir, dövmeyle değil. Ona ne ? :26:

Dövmenin zararlı olduğu kesin bir gerçek.
zararlı olduğunu söyleyebilir.
tenine yazık olduğunu vs..
Ama sildirmek için söz verdirmesi tartışmaya açık bir konu.

diyelim ki ben yaptırdım. sen geldin dedin ki " bahar nasıl kıydın tenine yazık ayrıca çok zararlı ve bence batı özentisi" < fikrini beyan ettin;bitti.

Ama "bunu sildir" ve "söz almak" tamamen başka birşey.

Dinde de bu böyledir zaten. Biri açıktır türbanlı değildir. Allah rızası için gidersin uyarırsın ama kimseye baskıyla bunu yap şunu yap diyemezsin...

Benim fikrim bu yönde en azından.

herkes istediği konuyu açar demiş biri fakat aylar önce bi arkadaşa böyle konu açılırmı diye kızmışlardı
lütfen tutarlı olun bazı şeylerde,işinize gelen konu açılsın işinize gelmeyen açılmasın
çok samimiyetsiz bi yaklaşım,he bana göre sorun değil açılabilir
chess bunu senin için söylemedim.

İlk defa aynı fikirde değiliz canım :26: Belki iyi niyetle söylemiş olabilir evet ama yine de karışmaya hakkı yok bencede. :19: Üslubu da yanlış bence. Başbakan dediğin ülkeyle ilgilenir, dövmeyle değil. Ona ne ? :26:

Dövmenin zararlı olduğu kesin bir gerçek.
zararlı olduğunu söyleyebilir.
tenine yazık olduğunu vs..
Ama sildirmek için söz verdirmesi tartışmaya açık bir konu.

diyelim ki ben yaptırdım. sen geldin dedin ki " bahar nasıl kıydın tenine yazık ayrıca çok zararlı ve bence batı özentisi" < fikrini beyan ettin;bitti.

Ama "bunu sildir" ve "söz almak" tamamen başka birşey.

Dinde de bu böyledir zaten. Biri açıktır türbanlı değildir. Allah rızası için gidersin uyarırsın ama kimseye baskıyla bunu yap şunu yap diyemezsin...

Benim fikrim bu yönde en azından.
bakın elbette şahsi seçimlere karışmak bu.
çünkü bu bir tercih. hoşuna gitmiş yapmış. annesi babasıda bir şey demiyorsa kimse kimsenin seçimine karışamaz. saçımı sarıya boyatırım bu benim tercihim mesela. biri kalkıp neden kendi saçınla dolaşmıyorsun. bunu yapamazsın diyemez. dememeli zaten. yada makyaj yapana yapma denmeyeceği gibi. eğer bu şekilde karışmaya başlanılırsa, ha başbakan yaparda bende yaparım o zaman diyen, önüne gelene laf eder ki bunun sonu hoş olmaz. bir başbakan bunu yapmamalıki,vatandaşta onu örnek alıp yapmasın. çünkü başımızdaki kişiler bizim örneğimizdir. onu örnek alırız çoğu zaman. ki bunu örnek alanın sokakta hoşuna gitmediği çok şeye onu yapma bunu yapma diye dayatması başlarki bunun sonu kaos olur
kızlarr genç kendisi söz vermiş
BKNZ "Genç futbolcunun dövmeleri silmek için Başbakan Erdoğan'a söz verdiği öğrenildi."

kendi içinden gelmiştir yaptıgının yanlış oludugunu anlayıp birinin ona yol göstermesi iyi olmuştur hiç bu yönden baktınız mı ?

Back