Bu vatan uğruna canını, kanını vermiş, şu an hala oturup burada rahat rahat yazabiliyor olmamızı dahi borçlu olduğumuz -tüm geçmişlerimizi- şu mübarek günde duayla yad ediyorum. Allah, bu vatana hizmet etmiş herkesten razı olsun inşallah. Allah'a şükürler ve hamdolsun ki; bizleri yersiz yurtsuz komamış ve şu rahatımız için bizlere hepimizin atalarını, dedelerini, ninelerini vesile kılmış.
Etle tırnak bütündür, birdir...
Ne et ben, tırnak sen, ne de et sen, tırnak ben değil, hepsi birdir.
Yeter ki, birlik ve beraberlik duygularımızı ''eti tırnaktan ayırmak çabası veya asla olmayan ırkçılık söylemiymiş'' gibi, sırf kendi sevgisizlik, kışkırtma gibi sınırları dahilinde yorup yorumlayanlar, kendi zehirli potalarında eritip, eti tırnağı bir değil ayrı görüyormuş gibi alakasız lanse etmeye çalışanlar olmasın ...
Hepimiz aynı sokaklarda oynadık, hepimiz birbirimizle müşterek hayatlar paylaşıyoruz, birbirimizle kız alıp verdik, veriyoruz.
Et tırnaktan ayrılmaz. Bu vatanda yaşayan hepimiz kardeş değil miyiz?
Lütfen, Türkiye Cumhuriyeti olarak, içinde bulunduğumuz, hepimizin vatanı olan bu topraklarda birlik ve beraberlik duygu ve düşüncelerim adına olan yorumlarımı, asla ama asla niyetim olmayan saçma ayırımcı düşüncelerine ve duygularına alet etmesin kimse, rica ediyorum.
Benim için aslolan insan, hatta olabilse keşke tüm yeryüzü sınırları olmadan, tüm canlıların müşterek yaşam hakkı içinde bulunabildiği bir yer olabilse...
Dünya üzerinde, bu ülkede yaşayan herkes Türk olarak tanımlanmıyor mu zaten?
Bunu, genetikle, ırkçılıkla bağdaştırmak sadece bunu yapan veya yapacak olan o kişilerin art niyetli algılamalarını bağlar, benim olmayan amacımı değil.