Erdoğan: Aslan yattığı yerden belli olur, ‘Ak Saray’ın maliyeti 1 milyar dolar

"cryptic, post: 40855123, member: 236598"]yok canım ya,pazar market ateş pahası ,haftada bir gün yıkanacak halimiz yok..her gün makarnamı yediricez çocuklara,onlar görmek istemiyor gerçekleri,şu an hayat çok pahalı..millet et yemiyor diye kuru bakliyatı,sebzeyi ateş phası yaptılar yalanmı,fasülye nohut 10 tl ye yakın kilosu[/QUOTE]
Aslında olayı yanlış biliyorlar. Biz su faturasında bir sürü vergi ödüyoruz kullandığımız sudan daha çok oluyor bazen. Yani o komşu kullandığının iki katı su kullansa bir ay fazla gelecek para ya on lira ya değil
Suçu çocukların yıkanmasında tostunda değil de vergilerde aramalı. Ama acaba bakıyor mu kağıda ne kadar değişik vergi kesiliyor. Bence sadece toplam paraya bakıyorlar o kadar

"cryptic, post: 40855123, member: 236598"]yok canım ya,pazar market ateş pahası ,haftada bir gün yıkanacak halimiz yok..her gün makarnamı yediricez çocuklara,onlar görmek istemiyor gerçekleri,şu an hayat çok pahalı..millet et yemiyor diye kuru bakliyatı,sebzeyi ateş phası yaptılar yalanmı,fasülye nohut 10 tl ye yakın kilosu
Aslında olayı yanlış biliyorlar. Biz su faturasında bir sürü vergi ödüyoruz kullandığımız sudan daha çok oluyor bazen. Yani o komşu kullandığının iki katı su kullansa bir ay fazla gelecek para ya on lira ya değil
Suçu çocukların yıkanmasında tostunda değil de vergilerde aramalı. Ama acaba bakıyor mu kağıda ne kadar değişik vergi kesiliyor. Bence sadece toplam paraya bakıyorlar o kadar[/QUOTE]
aynen arkadaşım demek istediğim o ,su faturasının vergisi elektiriği geçti,elektirik faturasının vergiside çok yüksek,kazancımıza göre vergi ve gıda vs,hepsi yüksek zaten,

hayirdir hayat hikayemi mi okudunuz??
türkiyede ne kadar zaman bulundum nerelerde bulundum ne isler yaptim nerden biliyorsunuz??
yurt dışında yaşadığınızı kendiniz söylediniz,kaynak gösterilsin demişsiniz,asgari ücretlinin emeklinin maaşı yüksekte bizmi uyduruyoruz burda!

cogunlukta olmak ezmek manasina mi gelirki...? neden boyle gogsunzu gere gere evet cogunluktayiz dediniz anlayamadim. olabilir cogunlukta olabilirsiniz burada..ama iktidarin cogunlugun sesi oldugundan bence supheniz olmasin.bakin cok ciddi soyluyorum buna ister inanin ister inanmayin..insanlar bu hukumet basa gelmeden evvel cok bicare durumdaydilar.simdi mukemmelmi durum hayir.ama en azindan evde hastalari olanlar maasa baglandi yukleri hafifletildi,evde engelli cocugu olan hem anne hem engelli cocuk maasa baglandi yukleri hafifletildi, evde askere giden oglu olan fakire maas baglandi yukleri hafifletildi,isten atilana issizlik maasi baglandi is bulana kadar yuku hafifletildi..evet asgari ucret yeterli degil maasslar istedigimiz oranda degil ama en azindan gecimimizi dahada zorlastiricak seylerin yuku uzerimizden atildi.ve daha cok seyler eklenir buna.millete hizmet ettiklerini dusunuyorum.ama yetersiz daha cok etmeliler, cunku bu millet gecmisteki senelerin getirdigi fakirligi daha uzerinden atamadi..secim kampanyasina verilen maddi destek asgari ucrete zam olarak donmeli, dogum izni artirilmali, calisan annelere verilen vaadler yerine getirilmeli, iscilerin haklari odenmeli calisma sartlari duzeltilmeli,daha cok duzeltilmeli, denetlemeler siki yapilmali hatasi olanin gozunun yasina bakilmamali ....velhasil daha cokk calismalilar..keske bu istediklerimizin tumunu yeri.e getirecek birileri olsada onlari desteklesek.ama malesef digerleri kuru gurultu.tek kalemde hepsi oyle.biri ciksin ve digerlerinin basa geldiklerinde neleri yapabilceklerini basarabilceklerini inandigini soylesin bakalim neler cikicak ortaya...bizde burada onu konusalim birbirimizi aydinlatalim bakalim.oyle idealist yaklasmakla millet ac millet ac millet fakirr gibi evet ustune basarak soyluyorum klise sozlerle siyaset olmuyor bayanlar!olsaydi suan basimizda baskalari olurdu...
bir kişi hariç beğeni almışsınız ve şu yazdıklarınız ne kadar doğru tespit ama bunları yapan akp işte o yüzden beğeni almayı beklemeyinn..

Siyaset kısmında alıntılayıp ''evet,hayır'' falan yazmamızı bekliyor herhalde bazı arkadaşlar.
Burası adı üzerinde ''gündem ve siyaset'' bölümü.Tabiki de tartışmalar olacak,tartışma fikrin olduğu her yerde olur.Yok ben kimseyle tartışamam deyip karşınızdaki insanlara dolaylı yoldan ''barbar'' demeye getiriyorsanız ve bunu ikide bir yapacaksınız tavsiyem bu kısma hiç girmeyin.
Zaten konuya hiçbir yorumum yok...Şaka gibi bizim seçtiğimiz insanın bizden trilyonlarca kat lüx yaşaması çelişki değil de nedir ?

bir kişi hariç beğeni almışsınız ve şu yazdıklarınız ne kadar doğru tespit ama bunları yapan akp işte o yüzden beğeni almayı beklemeyinn..
siz gerçekleri görmek istemiyorsunuz..ben ne asgari ücretliyim nede emekli,ben halkımın sıkıntısını görürken siz hiç bahsetmiyorsunuz bile..300 tl doğum parası verilecekmiş bir defaya mahsus,anaların sıkıntısı mı azalacak şimdi 300 lirayı alınca,adam gibi arttırsınlar halkın alım gücünü yardım kolisi dağıtıcaklarına

E="gevezeyim, post: 40858401, member: 638897"]bir kişi hariç beğeni almışsınız ve şu yazdıklarınız ne kadar doğru tespit ama bunları yapan akp işte o yüzden beğeni almayı beklemeyinn..[/QUOTE]
Tabii kş beğenmeyiz o dediklerinizin kaçı nerde kime uygulanıyor biliyor musunuz? Şartlar ne vb biliyor musunuz? Yazdım bak bugün hastanede olduğumu. Bizden iki önce giren amca vardı en az 75 yaşında tek ayağı yok tekerlekli sandalyede bekledi durdu ona gitmiyo mu bu evde sağlık hizmeti. Onu geçtim bakın 3.5 tllik ilaç yazmıştı fizik tedavici bize iki ay önce antibiyotik. Kendisi dediki tekrar yazdırırsanız bitince daha pahalıya gelir zaten şu kadar alın aynısından bitince. Doktorun kendisi dedi. Neyse bitti gittik eczaneye artık reçetesiz verilmiyor o ilaç dedi öyle bi yasa gelivermiş ilacca. Biz 3.5 tllik ilaca muayene masrafı falan on tl ödedik. Bu arada muayene falan olma yok elimizde iki ay öncenin reçetesi olduğu için aynısını yazdı doktor çıktık olay bu. diğer konularla ilgili de örnek verirdim ya neyse siz sadece o torba yasaların ana metnini baz alıp alt metinlere bakmıyorsunuz. He bu arada eski fakirlik yok millet üzerinden atamadı derken siz de buna doğru derken şaka yapıyorsunuz heralde. Benim Büyükbabam mesela yılların çiftçisidir. Ben taa beş yaşımdan beri hatırlarım ektiği şeker pancarlarını bal kabaklarını vs. Şimdi hiçbir şey ekemiyor. Icara veriyor çünkü para getirmiyormuş eskisi gibi. He bu aarada kendisi her gelen misafire koyun kesen bilmem ne yapan bir insandı eli de boldur yani. Şimdi zor geçiniyor adam. Doğalgazı en düşükte yakıyor mesela biz ziyarete gittiğimizde Üşüyoruz mesela o kadar yani. Siz çıkmış daha yeni otuz olmuş mu olmamış mı belli olmayan haliyle insanların emekleri ile çabaları ile paraları ile ilgili yorum yapıyorsunuz. Neyse ben artık dün office arkadaşımız sucuğun kokusuna bir dilim alayım nr olur anne diye ağlayan çocuk ve alamayan ve çocuğunu zorla uzaklaştıran anne örneğine ragmen vicdanı sızlamayan ama hala eskiler fakirdi biz yine iyiyiz diyen insana bişey demiyorum. Dünden beri o örnek aklımda benim mesela. Heralde eskiden çocuklar elma için ağlıyordu da anneler alamıyordu. Eskiden daha fakirsek öyle olsa gerek. Neyse bana Farazi şeyler diyecekseniz hiç yazmayın. Ben geçen sene ile bu sene arasında cebimde olan farkı biliyorum. Bilmem ne tarihe gitmeme gerek yok. Zaten bakarsan geçen nisanda dolar bundan bir lira eksikmiş en az. Doların bir senede bir lira artması ne demek düşün istersen. Öyle tenis topu ile hesaplanan enflasyona bakma sen.

E="gevezeyim, post: 40858401, member: 638897"]bir kişi hariç beğeni almışsınız ve şu yazdıklarınız ne kadar doğru tespit ama bunları yapan akp işte o yüzden beğeni almayı beklemeyinn..
T[/QUOTE]oğlumla be n gidiyoruz sağlık ocağına muayneye eczaneden 40 tlden aşağı çıkamıyoruz,o ilacı ödemiyor,bunun bilmem kaçını ödüyor vs..ben gittim devlet hastanesinde fizik tedaviye,sıra ikili ilerliyor bir ordan numara alan bir telefondan alan kapının önü yığılı,yeminle 3 tane tekerleki sandalyeli hasta vardı,dr,yoğunluktan bıkkındı,hastalar kalabalıktan daha öncelikliye yer vermek istemiyordu..

O engelliye maaş olayı da ayrı bi palavra zaten.Benim rahmetli anneannem 2 yıl felçli yattı,vermediler o maaşı.Niye?Dedemin 800 lira emeklisi var diye.800 lira yahu!!Tedavi masraflarına mı harcasın,yeme içme faturalara mı?Biz yardım ediyorduk da öyle geçiniyordu.
Biz burada yazarken yakınlarımızdan ya da etraftan gördüğümüz olaylara dayanarak konuşuyoruz fakat iktidar zehirlenmesi yüzünden halüsinasyon görenler tarafından ajitasyonla suçlanıyoruz.

[QUOptic, post: 40858520, member: 236598"]siz gerçekleri görmek istemiyorsunuz..ben ne asgari ücretliyim nede emekli,ben halkımın sıkıntısını görürken siz hiç bahsetmiyorsunuz bile..300 tl doğum parası verilecekmiş bir defaya mahsus,anaların sıkıntısı mı azalacak şimdi 300 lirayı alınca,adam gibi arttırsınlar halkın alım gücünü yardım kolisi dağıtıcaklarına[/QUOTE]
Yok arkadaşım ben bu kolilerle yardım yapılan bir semtte çalışıyorum. Bayraklar asılmaya başlanmış evlere falan insanların giderken otobüste yolda konuşmalarını duyuyorum. Genelde başka bir sağcı partinin ismi var. Sanki insanlar uyanıyor gibi. Ve bu dediğim yer % 70 falan aldığı yer. Bugün yıllardır orda çalışan meslektaşlarım da konuşuyordu onlar da şaşırmış. Zaten temiz seçim olsa halk otobüsüdür falan birilerinin hizmetine

cogunlukta olmak ezmek manasina mi gelirki...? neden boyle gogsunzu gere gere evet cogunluktayiz dediniz anlayamadim. olabilir cogunlukta olabilirsiniz burada..ama iktidarin cogunlugun sesi oldugundan bence supheniz olmasin.bakin cok ciddi soyluyorum buna ister inanin ister inanmayin..insanlar bu hukumet basa gelmeden evvel cok bicare durumdaydilar.simdi mukemmelmi durum hayir.ama en azindan evde hastalari olanlar maasa baglandi yukleri hafifletildi,evde engelli cocugu olan hem anne hem engelli cocuk maasa baglandi yukleri hafifletildi, evde askere giden oglu olan fakire maas baglandi yukleri hafifletildi,isten atilana issizlik maasi baglandi is bulana kadar yuku hafifletildi..evet asgari ucret yeterli degil maasslar istedigimiz oranda degil ama en azindan gecimimizi dahada zorlastiricak seylerin yuku uzerimizden atildi.ve daha cok seyler eklenir buna.millete hizmet ettiklerini dusunuyorum.ama yetersiz daha cok etmeliler, cunku bu millet gecmisteki senelerin getirdigi fakirligi daha uzerinden atamadi..secim kampanyasina verilen maddi destek asgari ucrete zam olarak donmeli, dogum izni artirilmali, calisan annelere verilen vaadler yerine getirilmeli, iscilerin haklari odenmeli calisma sartlari duzeltilmeli,daha cok duzeltilmeli, denetlemeler siki yapilmali hatasi olanin gozunun yasina bakilmamali ....velhasil daha cokk calismalilar..keske bu istediklerimizin tumunu yeri.e getirecek birileri olsada onlari desteklesek.ama malesef digerleri kuru gurultu.tek kalemde hepsi oyle.biri ciksin ve digerlerinin basa geldiklerinde neleri yapabilceklerini basarabilceklerini inandigini soylesin bakalim neler cikicak ortaya...bizde burada onu konusalim birbirimizi aydinlatalim bakalim.oyle idealist yaklasmakla millet ac millet ac millet fakirr gibi evet ustune basarak soyluyorum klise sozlerle siyaset olmuyor bayanlar!olsaydi suan basimizda baskalari olurdu...

Sizin çok açık bir iddianıza çok açık ve ispatlı bir cevap verilmiş.

Gözü kör yandaş değilseniz neden cevap vermiyorsunuz?

Beyaz Saray yarısından küçük bahsettiğiniz estetikten yoksun yapının. Başka bir şey yazmıyorum size. Bunun cevabını soruyorum.

:KK70:Duyan da sanir ki yurtdisinda yasayanlar acindan oluyor..:KK48:
19487_827751417294866_244093219236024212_n.jpg

Litvanya'da patatesin kilo fiyatı 0,09 Euro=0,27 TL.Artık onlar mı acından ölüyor biz mi orasını Allah bilir.

allah aşkına yazılmıskı ulkenın refah duzeyı arttı eskısı gıbı degıl gozlerınızi acın artık bırakın korü körüne baglanmayı sızın asgarı ucretten kıralardan pazardan haberınızmı yok yahu mıllet borc batagında cıkın sokaga cıkmayda gerek yok cevrenızdekı ınsanlara bakınya sorun borcun varmı dıye kımse gecınemıyor artık ay sonunu getıremıyor yuklenıyor ıster ıstemez kıredı kartlarına noluyor sonra o karttan cekıp oburune ordan cekıp oburune yatırıyolar sonra nıluyor mıllet borc batagında çırpınıyor hacızler bılmem neler ya sızın hıc bıseyden haberınız yok yada ısınıze gelmıyor dımı saraymıs banane saraydan ya işşiszlık sayısından haberınız varmı verılen maalardan haberınız varmı eskıden bursuru fabrıka vardı ıs ımkanı vardı belkı yagda ekmekde herseyde sıra vardı ama aldıkları maşşla evde 8 kısıyı gecındıren tek bı maaş vardı yazık gunah gosterıs ıcın yapılmıs bı saray bıde dın allah kuran demıyormu butun şantellerım atıyor ben vatandas olarak hakkımı helal etmıyorum bırak asgarı ucretı ben esımın aldıgı memur maasıyla bıle zor gecnıyorum faturalar kıralar dogal gaz yıcege gelen zam kıyafet es gecıyorum ya elnızı vıjdanınıza koyun ıslamın neresınde gosterıs var ya sız peygamberımızın sahebenın yaşantısından habersızsınız yada ısınıze gelmıyo devır degıstı dıyorsun onemlı olan devır degıl dusune bılene

Yurtdisi ile kiyaslamak komik olmus..:KK48: Turkiye'de asgari ucret 950 TL. Yurtdisinda, kendi bildigim ulkeden ornek vereyim, meyva sebzenin pahalli sayildigi ulkelerden biridir Amerika, bir kilo domates ortalama TL ile 7-8 TL ye gelir (2-3.5 dolar arasinda degisiyor), asgari ucret ise saati 7.5 dolar. Yani haftada 40 saat calissan 300 dolar.. Haftalik 2.70 x 300 = 810 TL, ay 4.5 hafta desen 4.5 x 810 = 3,645 TL. Bu brut ucret, ancak sene sonunda kesilen butun vergileri geri alirsin, ustune evli ve cocuklu isen bir de cocuk parasi alirsin dusuk gelirli oldugun icin..
Ayriyetten Turkiyedeki insan tam zamanli calismak icin haftada 45 saat calisir, burada tam zaman 40 saattir, fazlasi fazla mesaiye girer, saat ucretin ise geri kalan 5 saat icin 1.5 mislidir. Turkiyede adam seni asgari ucretten gunde 12 saat haftada 72 saat da calistirsa ayni parayi alirsin ay sonunda, bu da cabasi.

Yurtdisi ile meyve sebze fiyatlarini karsilastirmadan once alim gucundeki farki gozonune getirmek gerekir. Ne zaman AKP alim gucunu de ayni seviyeye getirir, emegin hakkinin alinmasini saglar, ondan sonra kalkip "hersey ucuz, mutluyuz" lafi bir anlam kazanir.

Son düzenleme:
bana bazi arkadaslar bu sorularin cevabini ver gibilerinden biraz emrivaki birazda komik sorularda bulunmuslar.ben skoru korune bir partiyi destekliyorda olabilirim bu sizi ilgilendirmez kaldiki koru korune bir anlayisim yok! ikincisi aksarayi begeniyor olabilirim siz buna nie bukadar kafa yordunuz siz baskasiniz ben baska her bireyin bir oyu var diledigine verir.evet tartisma otesinde kisiliklere saldiran arkadaslar var seviyenize inmeyecegim.burasi akpyi desteklemeyen kadinlarin kulubu sanirim o yuzden baska dusunenlere yer yok.yorum yazmayayim demistim ama birkac arkadas israrla cevap ver gibilernden seyler yazmis.bu sordugunuz sorular beni zerre ilgilendirmiyor.asgari ucreti belirleyen ben degilim.yaptiriminizi gidin oyunuzu kullanarak yapin burada insanlarin dusuncelerine saldirarak.degil.(nokta)

bana bazi arkadaslar bu sorularin cevabini ver gibilerinden biraz emrivaki birazda komik sorularda bulunmuslar.ben skoru korune bir partiyi destekliyorda olabilirim bu sizi ilgilendirmez kaldiki koru korune bir anlayisim yok! ikincisi aksarayi begeniyor olabilirim siz buna nie bukadar kafa yordunuz siz baskasiniz ben baska her bireyin bir oyu var diledigine verir.evet tartisma otesinde kisiliklere saldiran arkadaslar var seviyenize inmeyecegim.burasi akpyi desteklemeyen kadinlarin kulubu sanirim o yuzden baska dusunenlere yer yok.yorum yazmayayim demistim ama birkac arkadas israrla cevap ver gibilernden seyler yazmis.bu sordugunuz sorular beni zerre ilgilendirmiyor.asgari ucreti belirleyen ben degilim.yaptiriminizi gidin oyunuzu kullanarak yapin burada insanlarin dusuncelerine saldirarak.degil.(nokta)
asgari ücretle geçinen siz olmadığınız için ilgilendirmeyebilir evet..

Burasi akp ye saldiranlar kulubu..
Sanki simdiye kadar şatolarda yasiyorlardi simdi acliktan agzi kokmus buranin tutup tutup asgari ucretlinin yasamini ornek veriyorlar,benim etrafimdada hep iki maasli refah refah yasaynar var nolcak simdi bir toplumda zenginde fakirde orta hallide oluyor yani kim olursa olsuniktidarda bu farklimi olacak..en iyi donemlerini yasadi ulke..
Ama bu paraleler yokmu iki uc bakanin yolsuzluk haberyle akp nin adini kirlettiler.
Gercekse zaten yapanin yanina kalmaz boynuna dolanr degilsede akp nin adini kirletenlerin boynuna dolansin.
Saray konusuda amma uzadi..azcik vizyon sahibi olun ya..bir suru devlet adami agirlaniyor dunyaya bir mesajdir bu hani insanlar kiyafetleriyle karsilanir fikirleriyle ugurlanir o misal..
Aslan yatigi yerden belli olur cuk oturmus tayyibimin zikrine saglik..
Diknot:ben dip degil diknot seviyorum:)
Diknot2:beni ozlemistiniz hissettim:KK19::KK11::KK11:

Burasi akp ye saldiranlar kulubu..
Sanki simdiye kadar şatolarda yasiyorlardi simdi acliktan agzi kokmus buranin tutup tutup asgari ucretlinin yasamini ornek veriyorlar,benim etrafimdada hep iki maasli refah refah yasaynar var nolcak simdi bir toplumda zenginde fakirde orta hallide oluyor yani kim olursa olsuniktidarda bu farklimi olacak..en iyi donemlerini yasadi ulke..
Ama bu paraleler yokmu iki uc bakanin yolsuzluk haberyle akp nin adini kirlettiler.
Gercekse zaten yapanin yanina kalmaz boynuna dolanr degilsede akp nin adini kirletenlerin boynuna dolansin.
Saray konusuda amma uzadi..azcik vizyon sahibi olun ya..bir suru devlet adami agirlaniyor dunyaya bir mesajdir bu hani insanlar kiyafetleriyle karsilanir fikirleriyle ugurlanir o misal..
Aslan yatigi yerden belli olur cuk oturmus tayyibimin zikrine saglik..
Diknot:ben dip degil diknot seviyorum:)
Diknot2:beni ozlemistiniz hissettim:KK19::KK11::KK11:

ay evet yaa taktilar asgari ucret asgari ucret baska konu bulamiyolar herhalde banada gina geldi sizin bu yorununuz olmasa bisiy daha yazicak hal birakmadilar..bizde diyoz az diye ama anlamiolar sanki biz belirlioz asgari ucreti ..

X