Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Asgari ucret ekonominin ve o ulkede yasayan halkin refahinin en temel gostergesidir de ondan. Butun isci ucretleri ve maaslar asgari ucretin ustunde basamaklanir. Herkesin maasi ona gore belirlenir, asgari ucret en alt seviyeyi belirler. Bu yuzden asgari ucret onemli.ay evet yaa taktilar asgari ucret asgari ucret baska konu bulamiyolar herhalde banada gina geldi sizin bu yorununuz olmasa bisiy daha yazicak hal birakmadilar..bizde diyoz az diye ama anlamiolar sanki biz belirlioz asgari ucreti ..
Litvanya'da patatesin kilo fiyatı 0,09 Euro=0,27 TL.Artık onlar mı acından ölüyor biz mi orasını Allah bilir.
kime demisim kaynak gösterilsin diye ve hangi konuda ??yurt dışında yaşadığınızı kendiniz söylediniz,kaynak gösterilsin demişsiniz,asgari ücretlinin emeklinin maaşı yüksekte bizmi uyduruyoruz burda!
ya birak begeni almasin söyledikleri anlasilsin yeterli ama oda olmuyor...bir kişi hariç beğeni almışsınız ve şu yazdıklarınız ne kadar doğru tespit ama bunları yapan akp işte o yüzden beğeni almayı beklemeyinn..
Sizin de mesajımdan aynı asgari ücretin ödendiğini,aynı piyasaların olduğunu düşündüğümü çıkarmanız çok saçma olmuş.Bundan 2 önceki mesajımda paylaştığım videodaki "yurtdışına gitsen 1 tane alamazsın kaç euroya" lafı üzerine yaptığımız konuşma sonucu paylaştım o resmi.Acikcasi bu postunuza sasirdim
Ab ye üye ülkelerin hepsinde ayni asgari ücretin ödendigini ve piyasalarinin ayni oldugunu düsünmeniz sacma olmus!
Litvanyada saat basi asgari ücret 1,82 € iken avusturyada 7 € mesela ve ona görede burada domatesin kilosu en assagi 1€ dur oda yaz mevsiminde
ayrica burda insanlarin 1000€ dan assagiya calismadigi isleri macarlar polonyalilar gelip 400 500 € ya kacak yapiyorlar.
cünkü aksamina sinirdan gecip evlerine gidiyorlar ve ülkelerinde o 500 euro oluyor sana alim gücü anlaminda 2000!! hallerinden memnunlar...
litvanyayida örnek gösterdiniz ya ne söylesem bos...
postunuzu begenenlerinde bundan haberi yok belli ki, hani hep baskalari icin cahil cühela okumayan arastirmayan kulaktan dolma bilgilerle konusanlar diyorlar ya. kisi kendinden bilirmis isi!!!
Asgari ucret sadece devletin tekelinde olan bisey degil,tusiad ve is adamlari 1500 lira maasi desteklesinler akp oy vermeyelim...
Baska bir partinin gelmesinden kastiniz chp ise inanin butun vaatleri utopya cunki yapilan herhayirli isi anayasa mahkemesine goturup engellemeye calismaktan baska icraatlerini gormediulke..
Ilahi adalete herkonuda inanrim bunu tartimiycaz demi..bu dunyada olmassa oteside var ...
Diknot:chp olmassa hdp ittifakin dibide bu olsa gerek..askiniza gipta ediyoruz..
kendinizle celisiyorsunuzSizin de mesajımdan aynı asgari ücretin ödendiğini,aynı piyasaların olduğunu düşündüğümü çıkarmanız çok saçma olmuş.Bundan 2 önceki mesajımda paylaştığım videodaki "yurtdışına gitsen 1 tane alamazsın kaç euroya" lafı üzerine yaptığımız konuşma sonucu paylaştım o resmi.
Ha ama şöyle hesaba vurursak,Litvanya da asgari ücretin saati 1,82 euro ise Türkiye'deki ortalama çalışma şartlarına göre hesaplasak günde 10 saatten 18,2 euro eder.Bizde özel sektörde cumartesi çalışmamak gibi şansınız olmayacağı için haftada 6 günden 109,2 euro ediyor.Ki benim bildiğim Avrupa standartlarına göre normal çalışma süresinin üzerinde olduğu için fazla mesaiye girer fakat ben yine de minimumdan hesaplayayım.Bu durumda aylık 436,8 euro demektir ki 1319 Türk Lirası ediyor.Vikipedia da yazana göre ise Litvanya'da asgari ücret aylık net 1686 LTL imiş bu da 1,477 Türk Lirasına denk geliyor.Peki bizdeki asgari net ücret kaç?940 lira.Patatesin kilosu kaç?5 liraya dayandı.Peekiii Litvanya'da patatesin kilosu kaç?27 kuruş.
Gördüğünüz gibi basit matematik hesaplarıyla gösterdiğim örneği bir mantığa oturtabildiğim sürece istediğim yerden örnek verebilirim.Yani evet ne söyleseniz boş oluyor bu durumda.
Yoo çelişmiyorum,siz oradaki indirimsiz fiyatla bizdeki indirimli fiyatı kıyaslıyorsunuz.Oradaki indirimsiz fiyat 1 lira iken bizdeki indirimsiz fiyat 4-5 lira,yine aynı hesap işte.kendinizle celisiyorsunuz
resme göre 0.31€ dan 0.29€ ya ve sonrada 0.09€ ya düsmüs yani indirimde, normal fiyati yaklasik 1tl
türkiyede tarim yönünden zengin bir bölgede salataligin 1kilosu 1tl oldugu olmuyor mu sanki hic?
resme bakarak ülkenin hangi mevsimde hangi bölgede ve hangi yilda bu fiyati verdigini bilemeyiz, yani bu resmi örnek vermeniz bir kere bastan yanlis.
asgari ücret avrupadada var ve yetmiyor evet o yüzden cogu kisi ya kacak yada legal yolla ek is yapiyor cocuk krese baslar baslamaz kadinlarda calisiyor yoksa sartlar türkiyeyle ayni!
ay yesinler sosyal devleti..Yoo çelişmiyorum,siz oradaki indirimsiz fiyatla bizdeki indirimli fiyatı kıyaslıyorsunuz.Oradaki indirimsiz fiyat 1 lira iken bizdeki indirimsiz fiyat 4-5 lira,yine aynı hesap işte.
Avrupa'daki asgari ücret de yeterli olmayabilir ama orada sosyal devlet diye birşey var,burada yok.Aradaki fark da bu.
Şu kırmızıyla işaretlediğim yerde kötü bir şey yok bence,maaş karşılığı kamu hizmeti sağlıyorlarmış işte.İşsizlik maaşı suistimale açık bir durum olduğu için bu konuda sıkı olmaları da normal,eh Avrupa da eskisi kadar zengin değil ne de olsa,ha yine bizden iyidir her türlü orası ayrı mevzu.ay yesinler sosyal devleti..
tutturmussunuz bir sosyal devlet diye nesi sosyal??
tembellik yapip calismamak istesen tamam issizlik maasi var ama karsiliginda gönüllü olarak sokak süpürtüyorlar cöp toplatiyorlar yada eglencelerden sonra sokaklari yikatiyorlar hergün bir yerde..
yada haftada en az 50 yere cv yollamani ve belgelemeni sart kosuyorlar...
egitimine uymasada yolladiklari is yeri seni alirsa yok deme sansin yok issislik maasin kesiliyor yoksa 6 hafta!! boyunca..
mikrobiyolog arkadasim bu yüzden kasiyerlik yapti yeni bir is bulana kadar cünkü temizlik isine gönderdiler ve gitmeyince parasini kestiler..
calisirken bir cocukla 3 odali evde mi oturuyordun issizlik parasi alirken o ev size cok daha kücük ve daha ucuz bir eve cik yoksa issislik maasi vermiyoruz diyorlar..
bumu sosyal devlet??
sizin anladiginiz sekilde sosyal devlet eskide kaldi yoktu demiyorum vardi ama eskide kaldi artik yok!
ben calistigim icin hicbir yardim almiyoruz hakkimizda yok zaten yardim alanda bir is bulsamda iyi kötü su isbulma kurumundan kurtulsam diye bakiyor kimse gönüllü issiz degil cünkü issizlik biraak maddi anlamda isbulma kurumunun ve sosyal devletin tutumu yüzünden manevi anlamda eziyet oluyor insanlara artik...
burda patatesten örnek vermissiniz ama ilk bastaki haberde zaten aciklamasi yapilmis.
yine böyle olmustu ama ithalat izni cikarilinca isi bu boyuta fiyati bu seviyeye cekenler geri vitese takmis fiyatlar normale inmis cünkü yoksa mallari ellerinde kalacakmis. burda devletin sucu ne? ciftcinin yada aracinin dünden bugünemi maliyeti artmista fiyatlar böyle ucmus??? ortada bir hinlik var iste belli adamlarda düzeltmeye calisiyor!! bunda anlamayacak ne var?? ama sizede gün dogdu sanki patates 10 yildir du denli pahaliymis gibi vurun hükümete....
bende senin üslubunla cevap vereyim o zamanŞu kırmızıyla işaretlediğim yerde kötü bir şey yok bence,maaş karşılığı kamu hizmeti sağlıyorlarmış işte.İşsizlik maaşı suistimale açık bir durum olduğu için bu konuda sıkı olmaları da normal,eh Avrupa da eskisi kadar zengin değil ne de olsa,ha yine bizden iyidir her türlü orası ayrı mevzu.
Mesajınızın geri kalanına sizin seviyenize inmeden kısaca şöyle cevap vereyim,tarım ürünlerine üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde bir kota koymak devletin görevi.Ayrıca patates burada sadece bir örnek,tek pahalı olan şey o değil,bütün tarım ve hayvan ürünleri halkın alım gücüne göre pahalı şu an.
Erdoganin yaptigi guzel seyleri destekliyorsun oyle mi? Biz onlari gormezden geliyoruz diye de kiziyorsun. Seninki neye benziyor biliyor musun? Adamin birine cifligini kiralayip guzelce idare et diye vekalet de veriyorsun.. Adam evini parsel parsel satiyor, kisim kisim devrediyor, yuze satarsa elliye sattim deyip ellisinle kendini zengin ediyor, ogluna karisina senin evini parani kullanarak mal mulk edindiriyor, agaclarini kesip bir kenara bakkal dukkani yapip satiyor, tarlalarini coraklastiriyor, etini bugdayini komsudan alacak hale getiriyor, hik desen vekaletim var istedigimi yaparim diyor, evini temiz tutuyorum ya, daha ne istiyorsun diyor, bak evde artik namaz da kiliyorum, Kuran da okunuyor bu evde diyor, sirtindan zengin oluyor ama sen git gide fakirlesiyorsun.. Sen de aferin, adam satti sivadi sirtimdan da zengin oldu ama bak evde Kuran okutuyor, copleri de aksam cop tenekesine atiyor, gelirim dustu, fakirledim ama olsun, yardim paketi geliyor ya diyorsun. Borcum uce katlandi ama evimin onundeki tekli yol duble oldu diyorsun. Sonra da neden bu insanlar kadir kiymet bilmiyor, neden bu adami istemiyor, neden yaptigi iyi seyleri gormuyor diye kiziyorsun.. Sen insanlari aptal mi zannediyorsun?ya birak begeni almasin söyledikleri anlasilsin yeterli ama oda olmuyor...
aslinda bir günah kecisi ariyorlar
hani biri ciksada akpnin her yaptigini erdoganin her söyledigini destekliyorum yasasin akp heyyooooooooo desede bari sistemin eksikliklerinin hincini o kisiden cikarsalar istedikleri kadar assagilasalar rahatlasalar bizide akp nin avukati olarak görmekten vazgecseler :) sonrada bizim gibi akp nin her icraatini desteklemeyen gereken yerde tepkisini gösteren ama gereken yerdede yigidi öldürüp hakkini yemeyenlere biraz kulak verip herkesin ayni kazana atilmamasi gerektigini anlasalar ne güzel olurdu dimi :)
Evet gayet normal fikirlerimizi tartışırken birdenbire "Bunda anlamayacak ne var??","Size de gün doğdu,vurun hükümete" gibi muhabbetlere girerek siz mağmaya çoktan ulaştınız zaten,kusura bakmayın oralar çok uzak ben gelemem,size hayırlı işler.bende senin üslubunla cevap vereyim o zaman
benim seviyeme inemezsin sen zaten, cünkü cikman! gerekir...
buda, böyle normal bir sekilde fikirlerimizi paylasirken birden parlayip pat diye seviye muhabbetine girerek ve burnunun kaf daginda oldugunu hatirlamanla zor coook zor!!!!!!!
o söylediklerimle magmaya gidiliyorsa siz hala nasil yazabiliryorsunuz hayret. teknoloji o kadar ilerlemis ki hat kurmussunuz ordan buraya...malum siz ve sizin düsüncenize sahip olanlarin kullandiklari kelimeler ortada benimkiler devede kulak kalmis... isine gelince bunda anlamayacak ne var ve sizede gün dogdu kelimelerini seviyesizlik olarak gör isine gelmeyince cahil, kör, aptal, okumaya arastirmaya üsenen, menfaatci, omurgasiz vb kendi kullandiginiz kelimeleri görme.Evet gayet normal fikirlerimizi tartışırken birdenbire "Bunda anlamayacak ne var??","Size de gün doğdu,vurun hükümete" gibi muhabbetlere girerek siz mağmaya çoktan ulaştınız zaten,kusura bakmayın oralar çok uzak ben gelemem,size hayırlı işler.
Yuuuuh uydurmanın da bu kadarı.Benim buradaki herhangi birine cahil,kör,aptal,omurgasız vs dediğim tek bir mesajımı bulamazsın,olsa zaten 50 kere banlanmıştım şimdiye kadar.Gözünü nasıl bi hırs bürümüşse iftira işine de girmişsin artık hayırlı olsun.Polemiğe devam edip senin yüzünden banlanmak istemiyorum,git bi soğuk duş filan al anca sakinleşirsin.+
o söylediklerimle magmaya gidiliyorsa siz hala nasil yazabiliryorsunuz hayret. teknoloji o kadar ilerlemis ki hat kurmussunuz ordan buraya...malum siz ve sizin düsüncenize sahip olanlarin kullandiklari kelimeler ortada benimkiler devede kulak kalmis... isine gelince bunda anlamayacak ne var ve sizede gün dogdu kelimelerini seviyesizlik olarak gör isine gelmeyince cahil, kör, aptal, okumaya arastirmaya üsenen, menfaatci, omurgasiz vb kendi kullandiginiz kelimeleri görme.
bu nedir ya? hakkaten nedir bu ikiyüzlülük bile denmez artik bambaska bir kafa yapisi...
burda sonlandiriyorum iyi geceler
anlamak icin sormadigini bildigim icin kisa ve net yazicam anlamak istedigini hissetsem inan sayfalarca yazarim gocunmam.Erdoganin yaptigi guzel seyleri destekliyorsun oyle mi? Biz onlari gormezden geliyoruz diye de kiziyorsun. Seninki neye benziyor biliyor musun? Adamin birine cifligini kiralayip guzelce idare et diye vekalet de veriyorsun.. Adam evini parsel parsel satiyor, kisim kisim devrediyor, yuze satarsa elliye sattim deyip ellisinle kendini zengin ediyor, ogluna karisina senin evini parani kullanarak mal mulk edindiriyor, agaclarini kesip bir kenara bakkal dukkani yapip satiyor, tarlalarini coraklastiriyor, etini bugdayini komsudan alacak hale getiriyor, hik desen vekaletim var istedigimi yaparim diyor, evini temiz tutuyorum ya, daha ne istiyorsun diyor, bak evde artik namaz da kiliyorum, Kuran da okunuyor bu evde diyor, sirtindan zengin oluyor ama sen git gide fakirlesiyorsun.. Sen de aferin, adam satti sivadi sirtimdan da zengin oldu ama bak evde Kuran okutuyor, copleri de aksam cop tenekesine atiyor, gelirim dustu, fakirledim ama olsun, yardim paketi geliyor ya diyorsun. Borcum uce katlandi ama evimin onundeki tekli yol duble oldu diyorsun. Sonra da neden bu insanlar kadir kiymet bilmiyor, neden bu adami istemiyor, neden yaptigi iyi seyleri gormuyor diye kiziyorsun.. Sen insanlari aptal mi zannediyorsun?