Benimde babam epilepsi hastası o kadar iyi anliyorumki seni....Merhaba herkese iyi geceler
Benim otizm ve epilepsi hastası kardeşim var. Yaklaşık 10 yıldır epilepsisi var, nöbetleri alıştığımız bir şey maalesefBayağıdır nöbetleri ağır değildi. Bugün birden ağır nöbetler geçirdi kendinden geçti ve beni de ağlama krizi tuttu. Kardeşim benim en hassas noktam ve bu kadar dirençsiz olmak istemiyorum soğukkanlı olmak istiyorum. Her epilepsi geçirdiğinde elim ayağım buz kesiyor ağlıyorum bir şey olacak ona diye korkuyorum.
Nasıl soğukkanlı olabilirim, sakin davranabilirim bilmiyorum. (Normalde soğukkanlıyım bir kardeşime karşı böyle) Annemler kardeşimle ilgilenirken bir de beni sakinleştirmeye çalışsınlar istemiyorum. Var mı bir çözümü olan? Nasıl düşünmeliyim o an?
Ketojenik diyet benim yüksek lisans ödevimdi ben de uygulamak istemiştim ama ayriyeten otizm hastası olduğu için uygulamamız zor ve çoğu durumda sakin kalamıyor. Yine de olabildiğince ekmek gibi zararlı gıdalardan uzak tutuyoruz teşekkürler düşündüğünüz içinKetojenik diyet (KD), ilaca dirençli epilepsi nöbetlerinde alternatif bir tedavi yöntemi olarak öne sürülen, yüksek yağ, düşük karbonhidrat ve yeterli protein içeriğine sahip bir diyet tedavisidir. Diyetle alınan karbonhidratların sınırlanması ile oluşan ketonların beyinde çeşitli etki mekanizmaları ile epileptik nöbetleri azalttığı düşünülmektedir. Bunu okumuştum kopyaladım belki faydası olur
21Kaç yaşında kardeşiniz
Çok haklısınız. Normalde soğukkanlıyımdır, çoğu şeyden hemen etkilenmem ama söz konusu kardeşim olduğunda olmuyor yapamıyorumpanik yapmaniz yada endiselenmenizin o an kardesinize bir yardimi oluyormu?
hayir degilmi
kardesiniz icin bir sey yapmak istiyorsaniz önce durumu kendi icinizde kabullenip neler yapabileceginizi ogrenmeniz ve gerektigi anda en dogru mudahaleyi yapmaniz hem kardesinizin hemde sizin kendinizi iyi hissetmenizi saglayacak.
yanlis anlamayin dogru kelimeyimi seciyorum bilmiyorum ama sizlanmak hayatin hic bir aninda bir ise yaramaz
çözüm odakli olun
Çok sağolun Allah razı olsun. Abinizin epilepsisi nasıl geçti acaba? Kendiliğinden mi oldu?Canım benim çok geçmiş olsun. Benim kardeşim de epilepsi hastasıydı baya bir süre çekti bu hastalığı uzun yıllar sonucunda Allah’a şükür geçti tabi bir sürü cesidi var umarım sizinki de geçebilecek türdendi. Kardeşim ilk kriz geçirdiginde beni tanımamıştı. Hayatımın şokunu yaşamıştım. Ama sonradan kendi kendimi şöyle teselli ettim. O an kriz geçirdiginde zaten kendisi zor durumdayken yanında güçlü duran biri olması lazım ve krizi geçtiginde seni yanında güçlü bir şekilde görmesi inan onu inanilmaz bir derecede rahatlatacak. Hersey beyinde bitiyor kuzum unutma..
bende abime anneme ve herkes gibi kizima cok duskunumdurÇok haklısınız. Normalde soğukkanlıyımdır, çoğu şeyden hemen etkilenmem ama söz konusu kardeşim olduğunda olmuyor yapamıyorumO an müdahale ediyorum başını falan tutuyorum ama ağlayarak
Rica ederim geçmiş olsunKetojenik diyet benim yüksek lisans ödevimdi ben de uygulamak istemiştim ama ayriyeten otizm hastası olduğu için uygulamamız zor ve çoğu durumda sakin kalamıyor. Yine de olabildiğince ekmek gibi zararlı gıdalardan uzak tutuyoruz teşekkürler düşündüğünüz için❤
4-5 sene boyunca her yediği ictigine dikkat ettik. Üzüntü stres ortami asla olusturmadik. En ufacik seylere bile dikkat ettik televizyonu izleme uzakligi bile önemli. İlaclarini seneler boyunca dakikası dakikasında içti. Ve yavas yavas kurtulduk bu hastalıktan. Sizinde geçer umarımÇok sağolun Allah razı olsun. Abinizin epilepsisi nasıl geçti acaba? Kendiliğinden mi oldu?
epilepsinin hangi sendromuydu ? cok sukur atlatmissiniz4-5 sene boyunca her yediği ictigine dikkat ettik. Üzüntü stres ortami asla olusturmadik. En ufacik seylere bile dikkat ettik televizyonu izleme uzakligi bile önemli. İlaclarini seneler boyunca dakikası dakikasında içti. Ve yavas yavas kurtulduk bu hastalıktan. Sizinde geçer umarım
Hatırlamıyorum anneme sorarım sizinki hangisiepilepsinin hangi sendromuydu ? cok sukur atlatmissiniz
dravet sendromuHatırlamıyorum anneme sorarım sizinki hangisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?