Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Epilepsi......( Sara) Paylaşalım

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.064
30.531
1.123
61
Konya
Epilepsi Nedir?

Epilepsi, halk arasındaki adıyla sara, yineleyen nöbetler ile karakterize ve sıklıkla geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur. Ancak bu geçici ve bilinç kaybı her zaman oluşmaz.

Nöbetler çok farklı şekilde ortaya çıkabilirler. Bazı nöbetlerden önce bir koku hissi gibi olağandışı bir algılama yaşanırken, bazı nöbetlerde kişi yere düşebilir veya ağzı köpürebilir. Bazen de boşluk nöbetleri denilen kişinin gözlerini bir noktaya dikmesi ve donuklaşması gibi durumlar ortaya çıkar.


Epilepsi Neden Oluşur?
Tümör


Cerrahi
Beyin ameliyatlarından sonraki dönemde nöbetleri önlemek amacı ile sıklıkla antiepileptik ilaçlar kullanılır.


İskemik Lezyonlar
Beyne giden kan akımı azaldığında (iskemi) beyin dokusundaki besin maddeleri ve oksijen azalır. Bu da iskeminin neden olduğu hücre hasarına yol açar ve epileptik nöbet oluşur.


Konjenital Malformasyonlar
(Doğuştan olan bozukluklar)


Bazı beyin lezyonları(Değişim gösteren doku bölgesi)
Doğum sırasında oluşabilir.


Febril Konvülziyonlar
(Ateşe bağlı istem dışı şiddetli kasılmalar)
Febril konvülziyonun tek nedeni yüksek ateştir. Her 1000 çocuktan 19 ile 36'sında en az bir kez yüksek ateş nedeni ile konvülziyon geliştiği tahmin edilmektedir.


Enfeksiyon
Sistemik (tüm vücudu etkileyen) ya da şiddetli enfeksiyonlar yüksek ateşe ve dolayısıyla febril konvülziyonlara neden olabilirler.


Tiroid HastalıklarıTiroid bezi vücuttaki sıvı dengesinin kontrolünde önemli bir rol oynar. Sıvı dengesi ise epilepsi eğilimini belirleyen bir faktördür. Genellikle tiroid sorununun tedavi edilmesi epilepsinin düzelmesi için yeterlidir.


Beslenme
Bazı insanlarda epilepsinin nedeni olarak B6 vitaminin eksikliği saptanmıştır.
 
okurken içim cız etti, geçen sene oğlum (11 yaşında) ateşlenmiş ve havale geçirmişti, daha sonrada viral menenjit teşhisi kondu ama havale geçirmesini epilepsi başlangıcı olarak gördüler eeg ler falan çekildi çok zor günlerdi neyseki havalenin nedeni viral menenjitten kaynaklanıyormuş epilepsi çıkmadı. O zamanlar bende çok araştırmalar yapmıştım. İşyerinde 12 yıldır çalıştığım bir arkadaşta 26 yaşından sonra epilepsi olmuştu ve çok zor günler yaşıyordu onunla birlikte hep sohbet edip bu konuyu tartışırdık. Bu bilgileri onada göstereceğim. Emeğine sağlık güzelim.
 
benim yeğenim 2 yıl boşuboşuna epilepsi tedavisi gördü.meğer sadece migrenmiş.ona da eeg filan çekilmişti.dr.lar yanlış teşhis koyabiliyor.helede devlet hastanelerinde.klava:
 
benim yeğenim 2 yıl boşuboşuna epilepsi tedavisi gördü.meğer sadece migrenmiş.ona da eeg filan çekilmişti.dr.lar yanlış teşhis koyabiliyor.helede devlet hastanelerinde.klava:

benim oğlum içinde dr hemen epilepsi demişti, diğer doktor karşı çıktı ikisinin tartışmalarının arasında kalmıştık. Sonunda 2 kere eeg çektirdim ve arkadaşımın ablası Çapa Tıp Fak. de çocuk nörolojisi dalında profosördü ona götürdüm iki eeg yide. Hiç bir şeyi olmadığını söyledi eğer ilk doktora baksaydık bizde şu anda epilepsi ilaçları kullanıyorduk.
 

evet benim yeğenimide istanbula çapa ya getirdiler öyle anlaşıldı durum.
 
benim babam 24 yıldır bu hastalıkla mücadele eder malesef biçaresi yok hayatı sadece ilaca bağlı hem kendi acı çekiyor hem biz çok zor bi hastalık nerde yakalıcağı belli olmuyor bazen şiddetli bazende hafif atlatıyo ama şiddetli olduğu zaman zannediyosunuzki ölecek o anı ALLAH kimseye yaşatmasın kimseye dermansız dert vermesin
 

allah yardımcınız olsun canım.benim babamda ve 2 kızındada var.genetik geçiş var.genellikle erkeklerde çıkıyor.kadınlar taşıyıcı.sizlerde dikkat edin.tetikleyicişeyler var mesela düşüp kafayı çarpma gibi.ben hep dikkat ediyorum düşmemeye çalışıyorum.bendede varsa ortaya çıkmasın diye.
 


Burbuk senden rica etsem Çapadaki profosör olan doktorun adını, varsa telefon numarasını verebilirmisin. Benimde yeğenim daha 2 aylıkken çok hafif nöbet geçirdi şimdi 9 aylık 7 aydır epilepsi ilacı kullanıyoruz bizde bebeğimizi bahsettiğin doktora götürelim çünkü bizimde eeg lerimizde hiçbirşey çıkmadı şimdiden teşekkürler
 

canım mesajını yeni gördüm dr. ismini vereyim ama telefonu yanımda yok yarın bulursam tekrar buraya yazarım. Prof.Dr. Meral Özmen, çok geçmiş olsun güzelim tavsiyem epilepsi ilaçlarını hiç aksatmadan hatta saati saatine kullanın çocukluk çağı epilepsisinde ilaç kullanımının düzenli olması epilepsinin tedavisinde oldukça faydalı ve Meral hanımın bana dediği çocukluk çağı epilepsileri genellikle buluğ çağında geçermiş ve tedavi edilebilirmiş, yarın sana telide yazarım güzelim.
 
Burbuk canım çok teşekkür ederim dediğin gibi bizde dakikasını şaşırmadan veriyoruz ilaçlarını , iki ayrı doktor tarafından takip ediliyoruz bizim doktorlarımızdan biri de prof. dr. mine çalışkan senin de dediğin gibi 2 yıl boyunca o ilacı kullanmamız gerektiğini söyledi bebeklik dönemindeki epilepsinin nedeni anlaşılamıyormuş inşallah geçicidir hastalığı Allah tüm hastalığı olana şifalar versin ...
 
allah herkese şifa versin canlarım benimm evet çaresi yok bu hastalığın deniyor ama ben iyileşiebileceğine inanıyorum canlarım:))) bi doktor tanıyorum epilepsi doktoru kendide bu hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş hep güler hiç kafasına takmaz hep dalga geçer hastaları ile:)) epilepsinin tek çaresi pozitif düşünme :)))Allah herkese şifa versin
 

aman güzelim sakın ilaçları aksatmayın, Hıncal Uluç'un bir yazısında okumuştum, arkadaşının oğlu epilepsi imiş ve arkadaşı tedavi etmek için amerikaya gitmiş, Hıncal Uluç yazısında orada bu hastalığın tedavinin yapılabildiğini yazıyordu yazısında ama inan hatırlamıyorum hangi tarihli gazetedeydi. Ben bu hastalığın tedavisinin bulunacağına inanıyorum hatta bulunduğunu bile tahmin ediyorum.
 
DOĞRU DİYORSUN TATLIM BENİM TANIDIĞIM DOKTOR AMERİKADA AMELİYAT OLUP GELMİŞ VE HİÇBİR SORUNU YOK :)))
 
Ayni sorun bu yil bizdede yasandi,1 yil boyunca ilaclari düzenli saatinde alindigi takdirde sonuc iyi oluyormus,insallah gelecek günlerde daha iyi olur,Allah"tan tüm hastalara acil sifalar diliyorum...
SEVGİLİ YAĞMUR İLAÇLAR DÜZENLİ KULLANILDIĞI TAKDİRDE EĞER BEŞ SENE HASTA NÖBET GEÇİRMEZSE İLAÇLAR LAR DOKTOR KONTROLÜNDE BIRAKTIRILIYOR:) Bİ DAHA KULLANMIYORSUN.AMA HASTANIN UNUTMAMASI GEREKEN ŞEYLER VAR MESELA UYKUSUZ KALMAYACAK ASLA VE ASLA AÇ KALMAYACAK BEYNİNİ ÇOK YORMAYACAK (YANİ FAZLA HERŞEYİ DÜŞÜNÜP ÜZÜNTÜ YAPMAYACAK KENDİNE)) BEDENİNİ ÇOK YORMAYACAK (YANİ BEDENSEL OLARAK FAZLA YORULMAYACAK SPORUN BELLİ DALLARI YASAK)) KISACASI KİŞİ KENDİNE ÇOK İYİ BAKACAK:)) BUNLARI UYGULADIĞI SÜRECE HAYAT DAHA KOLAY ONLAR İÇİN:))ACİL ŞİFALAR DİLERİMM TATLIM
 
Arkadaşlar Size Bir şey Daha Söyleyeyim Bu önemlii Bişey çevrenizde Belliki Hasta Olan Insanlar Var Onlari Yardimci Olmak Istiyorsaniz Eğer Hasta Olan Kişilere Yanlarinda Bir Dondurma Cubuğu Tutmalarini öneririm. Bu çubuk Hastalarin Hayatlarini Kurtaran Ufak Bi Ayrinti Arkadaşlar:))
Kişi Nöbet Geçireceğini Anladiği Anda Bu çubuğu Isirirsa Eğer Dişleri Kenetlendiğinde Daha Kolay Açilmasini Ve Nefes Almasini Sağliyor.BU DA DAHA HIZLI BEYNE OKSİJEN GİTMESİ DEMEK VE BÖYLECE HASTANIN BİLİNCİNİN DAHA KISA SÜREDE AÇILMASI DEMEK :1rolleyes:

HERKESE SAĞLIKLI Bİ YAŞAM DİLİYORUM ALLAH KİMSEYE BÖYLE HASTALIK VERMESİN ARKADAŞLAR:1rolleyes::asigim:
 

twety'cim söylediklerin doğru ama bu nöbetler sırasında asıl önemli iş hastanın yanındakilere düşüyor yani epilepsi nöbeti geçiren kişiye yapılacak en iyi yardım eğer dondurma çubuğu yoksa, kafasını yan çevirmek ve başka müdahalede bulunmamak, daha öncede söyledim 10 senelik arkadaşım bu rahatsızlığı taşıyor, nöbet sırasında bize yapmamız gerekenleri önceden söylemişti. uykusuzluk, moral, ve ilaçların zamanında alınması dediğin gibi bu hastalığın tedavisinde müthiş iyi rol oynuyor.
 
yazmayı unuttum, epilepsi hastası olan veya hasta yakını olanlara bir örnek vericem.. benim arkadaşımın eşiyle problemleri var bu nedenle morali bozulduğu ve o moral bozukluğunun üstüne uykusuzlukta bindiği zaman günde en az 3 nöbet geçiriyor, uykusuzluk ve moral nöbeti tetikliyor arkadaşlar.
 
Epilepsi ve Toplum Derneği Başkanı Alparslan Varer, epilepsi hastalarına ve yakınlarına daha etkin bir şekilde destek olmak için bir merkez kurulduklarını belirtti.


Epilepsi ve Toplum Derneği Başkanı Alparslan Varer, Türkiye'de 800 binden fazla epilepsi hastası olduğunu, epilepsi hastalarına ulaşmakta güçlük yaşadıklarını söyledi.

Varer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sara olarak da adlandırılan epilepsinin, çeşitli nedenlerle ya da nedeni belirlenemeyen şekilde beyinde meydana gelen kısa süreli elektriksel denge bozukluğu sonucu kişilerin çeşitli şekillerde ve belirli aralıklarla nöbet geçirmesi olarak tanımlandığını belirtti.

Dernek olarak epilepsi hastaları ve yakınlarını bir araya getirmeyi, hastaların ve ailelerinin sorunlarına çözüm bulmayı ve onları hastalık konusunda doğru bilgilendirip yönlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Varer, şöyle konuştu: ''Ülkemizde 800 binden fazla epilepsi hastası olduğunu tahmin ediyoruz. Şu anda 110 üyemiz var. Bu sayı hastaların sayısını göz önüne aldığımızda çok yetersiz. Bu epilepsi hastalarının toplumun ön yargılı yaklaşımından dolayı kendilerini bir şekilde gizleme ihtiyacı duymalarından kaynaklanıyor. Yapılan araştırmalarda da genellikle epilepsi hastaları engelliler sınıfında süreğen hastalıklar kategorisinde yer alıyor. Epilepsi hastalarına ulaşmakta güçlük yaşıyoruz.''

Varer, epilepsi hastalarına ve yakınlarına daha etkin bir şekilde destek olmak için bir merkez kurduklarını ve bu merkezin Türkiye'de ilk olduğunu belirtti.

Merkez faaliyetlerinin üç derslikte planlandığını, bu dersliklerde üyelerine, ud, satranç, ney, resim ve gitar dersleri ile şiddetten kaçınma, iç huzur, topluma hizmet, sevgi ana başlıkları altında insani değerler eğitimi vermeyi hedeflediklerini bildiren Varer, şunları söyledi: ''Merkezimizde ayrıca epilepsi hastalarından oluşan bir tiyatro ve koro kurmayı düşünüyoruz. Ayrıca kamplar, sinema ve tiyatro günleri ile geziler de düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerin hepsinin temeli hazır, ancak yeni gelişen bir dernek olarak bu hedeflerimizi gerçekleştirmede çeşitli sorunlar yaşıyoruz.''

-''SİZ DE EPİLEPSİ GÖNÜLLÜSÜ OLUN''-

Epilepsi ve Toplum Derneği Başkanı Alparslan Varer, hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Epilepsi olan birçok kişinin derneklerinden ve yürüttüğü çalışmalardan habersiz olduğunu ifade eden Varer, şöyle konuştu: ''Çalışmalarımızı yürütürken maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sosyal sorumluluk sahibi kişi ve kuruluşların desteklerini bekliyoruz. Üyelerimiz hasta ve hasta yakını olduğu için onlardan çok az destek alabiliyoruz. Merkezimizin çalışmalarının devamlılığı için destek çok önemli.''

Varer, gönüllü desteğinin de kendileri ve epilepsi sorunu yaşayanlar için son derece değerli olduğunu vurguladı. ''www.epilepsi.org.tr'' internet adresinde insanları ''epilepsi ve toplum gönüllüsü olmaya çağırdıklarını belirten Varer, gönüllülerin, derneklerine araştırma, eğitim, organizasyon, halkla ilişkiler, müzik, tiyatro ve daha birçok alanlarda yardımcı olabileceğini kaydetti.
__________________
 
arkadaşlar birde akupunkturu deneyin.ben 14 yıldır ilaç myoklonik epilepsi hastasıydım.depakin ve epdantoin kullandım.geçen yıl fibromiyalji hastalığım için akupunktura başladım.doktorum epilepsiyide iyileştiririm dedi.inanamadım ama son 6 aydır ilaçsız bir hayatım var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…