EPİLEPSİ HASTALIĞI...

Ablacığım ne sülüğü ne hacematı allahaşkına yıl gelmiş 2018 e dayanmış. Doğru düzgün bir doktora gidin, ilacınızı tedavinizi düzgün olmaya bakın. Benim de babamda çıktı epilepsi 50 yaşından sonra ve çok şiddetli bir atak geçirdi ve tamamen şans eseri olarak hastanede oldu. Hemen müdahale edildi. Araba kullanırken olabilirdi, merdiven çıkar inerken olabilirdi... çoluk çocuk sahibi insanlarsınız, artık vebal sadece kendi canınız da değil yani.

Ben zaten ilac kullaniyorum..hacemat ve sülûk de tedavi yöntemidir koca kari ilaci degil..doktorlar bile yapiyor ve tavsiye ediyor..1400 sene once efendimiz de hacemat yaptirmis ve faydali oldugunu söylemiş biz bunun bilincine daha yeni yeni variyoruz..sunnet olan seylerin hepsi sagliga yararli..teee o zamandan söylemiş, mesela efendimiz yemeğe tuzla baslayip tuzla bitirmemizi istermis cunku bu yemek borusundaki butun mikrobu kiriyor daha yeni mesela tip dünyası bunu kesfetti..sonra bebek 7 günlükken sacinin kesilmesi bebege göz sagligindan tutunda ne faydalari var ve yurt dışındaki doktorlar öneriyorlar 7.gununde sac kesimini vs vs cok uzattım :KK49:

Yani kisacasi sünnet olduğu icin doktorlarda önerdiği için bir tedavi seklidir.

Maalesef bende geçirdim,ama görümcem de ki daha ağır.
Benim boşanma sonrası sanırım aşırı stresten ve üzüntüden oldu,2,5 yıl Depakin ve Trileptal kullandım yanlış hatırlamıyorsam. Aynı zamanlarda iş hayatına atıldım ve atak gündüz uykuda olmuştu.İlaçlar hayatımı olumsuz etkiliyordu,yanlış biliyorum ama bir gün dedim artık ben bu hastalığa esir olmayacağım ve ilaçları attım.O gün bugündür hiç atak geçirmedim iş hayatının verdiği huzurla,kafa meşguliyetiyle stres bitmişti zaten.
Görümcem de daha ağır çünkü havale sonucu 6 aylık bebekken ortaya çıkmış şu an 38 yaşında , aşırı saldırgan ve sinirli,davranış bozukluğu ,zeka geriliği ne desen var maalesef.
Çay,Et yasak,sosyalleşmek de şart.Uykusuzluk atakları beraberinde getirebilir.

Zaten bu hastalıkta gözlemlediğim kadarıyla ilactan bile onemli sey uyku ben ilaclarimi duzenli icip uyumasam atak geciriyorum ama hic ilac içmeyip uykumu alsam bir sey olmuyor..sadece dogumdan sonra bir kac ay icinde kötü oluyorum sonra toplaniyorum çok şükür..

Cay ve eti size doktor mu yasakladi ve ne sebeple yasakladi.

Çay,Et yasak
Zaten bu hastalıkta gözlemlediğim kadarıyla ilactan bile onemli sey uyku ben ilaclarimi duzenli icip uyumasam atak geciriyorum ama hic ilac içmeyip uykumu alsam bir sey olmuyor..sadece dogumdan sonra bir kac ay icinde kötü oluyorum sonra toplaniyorum çok şükür..

Cay ve eti size doktor mu yasakladi ve ne sebeple yasakladi.
Görümceme söylenmişti oradan duydum. Sebeplerini açıklamamıştı ama ilaç etkisi ya da atakları için olumsuz olduğunu dile getirdiler.

Ben de epilepsi hastasıyım. Benimkini uykusuzluk tetikliyor. Uykusuzluk sinir de yapıyor doğal olarak. 2 küçük çocukla haklısınız bunalmakta.

Kan değerlerinize de baktırın derim. Mesela demir, folik asit eksikliği sinir, stres, depresyon sebebidir. Bir de tiroid vb. hormonlarınıza baktırın.

Ben epilepsi için gidip doktor kan değerlerime de bakmak isteyince öğrendim referansın bile çok altında olduğumu..

Himm ben çok et yerim caysizda yapamam ama:kahve:
Onun durumu maalesef çok vahim.Şu an da bir araştırma hastanesinde beynine bazı cihazlar bağlı ve ameliyat olacağı günü bekliyor.Mevlam dermansız dert vermesin ve tüm hastalara şifa versin....Sizde mümkün mertebe az tüketin lütfen.

Onun durumu maalesef çok vahim.Şu an da bir araştırma hastanesinde beynine bazı cihazlar bağlı ve ameliyat olacağı günü bekliyor.Mevlam dermansız dert vermesin ve tüm hastalara şifa versin....Sizde mümkün mertebe az tüketin lütfen.

Demek onunki cok ilerlemiş Allah şifa versin..

Ben de epilepsi hastasıyım. Benimkini uykusuzluk tetikliyor. Uykusuzluk sinir de yapıyor doğal olarak. 2 küçük çocukla haklısınız bunalmakta.

Kan değerlerinize de baktırın derim. Mesela demir, folik asit eksikliği sinir, stres, depresyon sebebidir. Bir de tiroid vb. hormonlarınıza baktırın.

Ben epilepsi için gidip doktor kan değerlerime de bakmak isteyince öğrendim referansın bile çok altında olduğumu..

Yani hastalığınız çok ilerlememiş sizin öyle mi?

Bende de var evet ama ben tedaviye gitmiyorum.
Benimle aynı şiddette bir arkadaşımda vardı epilepsi ilacı kullanmaya başladıktan sonra bayılmaları ve titremeleri şiddetlendi ( tedavi sonrası )
Titreme anında cümle kuramıyorum, söylemek istediklerim ağzımdan çıkmıyor ve aşırı sinirli oluyorum. Eşim sağolsun o an idare ediyor her konuda ben sakinleşiyorum yatakta.

5 -6 senedir var ve kafam aşırı yoğun olduğu bir dönemde tamamen durdu. Sonra zihnen ne zaman o olay hafifledi bu tekrar başladı.

Demek ki dedim bu tamamen benim elimde. Kontrol şuan bende. İlerlerse o zaman başvurucam.

Arkadaşınız çok normal bir şekilde ilaca tepki vermiş. Doktorlar ilacın dozunu ayarlarken buna bakarlar zaten. Ben tedavi için gittiğim hastanede başka bir hastayla konuşurken x ilacın mg yüksek olduğu için bayılmasının titremesinin arttığını söylemişti.

Yani ilaç kötü etti diye bir şey yok. Doktor takibi gerekiyor sadece. Sonrası derken ilacı bıraktı demek istediniz sanırım. Ama bu ilaçlar bir anda bırakılmıyor. Ben hamilelikte bile daha düşük ve başka etken maddeli bir ilaca başladım.

Arkadaşınız çok normal bir şekilde ilaca tepki vermiş. Doktorlar ilacın dozunu ayarlarken buna bakarlar zaten. Ben tedavi için gittiğim hastanede başka bir hastayla konuşurken x ilacın mg yüksek olduğu için bayılmasının titremesinin arttığını söylemişti.

Yani ilaç kötü etti diye bir şey yok. Doktor takibi gerekiyor sadece. Sonrası derken ilacı bıraktı demek istediniz sanırım. Ama bu ilaçlar bir anda bırakılmıyor. Ben hamilelikte bile daha düşük ve başka etken maddeli bir ilaca başladım.

Hamilelikte lamictal kullandiniz heralde gunde kac mg ictiniz

Yani hastalığınız çok ilerlememiş sizin öyle mi?

Allah'a şükür uzun zamandır nöbet geçirmiyorum. Ama zamanında ağır nöbetler geçirdim. Bu dediklerim 22-31 yaş arası. Yani 9 yıl bu hastalıkla geçti. Benim mr ve eeg sonucumda direk epilepsi denemez diyordu doktor. ama nöbet gibi acı bir gerçek de vardı.

Nöbet geçirmiyorum uzun süredir. İlacı da içmiyorum ama bırakmadan önce baya bir süre içtim. Çünkü 2 defa kafama göre bırakıp çook ağır nöbet geçirmiştim.

En son geçirdiğim ağır nöbet sonrası gittiğim doktor benim için milad oldu. O yüzden size kan değerlerinizi işaret ettim.
Hamilelikte bile içtim ama ilacım değiştirildi. Çünkü önceki ilacımdaki karbamazepin maddesi bebeğe zararlıydı. Lamotrigine içeren başka bir ilaçla değiştirmişti. Hamilelikte veya doğumda nöbet geçiririm diye çok korktum ama korktuğum olmadı çok şükür.

Şimdi iyiyim ilaç içmiyorum ama hala arada bir aklıma gelir evde bebekle yalnızken geçirirsem çocuğum ne yapar diye. Allah'a emanetiz..

Okuduğum kitaptan sizin için alıntı yaptım ,konuyla alakası yok ama epilepsi hastasıyım diyince paylaşmak istedim.

Ekran Alıntısı.PNG

Hayır canım kendi kendine bırakılır mı. Doktor tedavi olduğunu bitirmesi gerektiğini söylediler bıraktı. Ama öyle böyle titreme değildi onunki , ileri parkinson gibi olmuştu en son.
Şu an mecburen ömür boyu ilaç kullanıyor. Arada dozunu artırıyorlar yada azaltıyorlar seyrine göre.

Bende ki titreme dışardan görünmüyor dediğim gibi hiç beni etkilemedi ve bir dakikadan kısa sürdüğü için hiç olumsuz etkilenmiyorum ömürlük ilaç kullanacak kadar.

Hamdolsun yeterince bilinçli ve sorumluluklarımı ve bana emanet edilenlere bakmayı biliyorum :KK66:

Allah'a şükür uzun zamandır nöbet geçirmiyorum. Ama zamanında ağır nöbetler geçirdim. Bu dediklerim 22-31 yaş arası. Yani 9 yıl bu hastalıkla geçti. Benim mr ve eeg sonucumda direk epilepsi denemez diyordu doktor. ama nöbet gibi acı bir gerçek de vardı.

Nöbet geçirmiyorum uzun süredir. İlacı da içmiyorum ama bırakmadan önce baya bir süre içtim. Çünkü 2 defa kafama göre bırakıp çook ağır nöbet geçirmiştim.

En son geçirdiğim ağır nöbet sonrası gittiğim doktor benim için milad oldu. O yüzden size kan değerlerinizi işaret ettim.
Hamilelikte bile içtim ama ilacım değiştirildi. Çünkü önceki ilacımdaki karbamazepin maddesi bebeğe zararlıydı. Lamotrigine içeren başka bir ilaçla değiştirmişti. Hamilelikte veya doğumda nöbet geçiririm diye çok korktum ama korktuğum olmadı çok şükür.

Şimdi iyiyim ilaç içmiyorum ama hala arada bir aklıma gelir evde bebekle yalnızken geçirirsem çocuğum ne yapar diye. Allah'a emanetiz..

Doktora gidip kan değerlerime baktiracagim ama doktor anliycak mi acaba??

Zaten epilepsi ergenlik caglarinda siddetli geciyor sonrasinda yani otuzlu yaslarin sonu gibi bazi hastalarda tamamen duzelme bazilarindada azalma oluyor dedi doktorlar hep..bizde 40 yasimi bekliyoruz:dondurma:

Evet lamictal..
Sabah akşam günde 200mg..

Bende ilk basta depakin kullandim bi anda kilo ve tuylenme sorunum oldu sonra lamictal basladim 50 mg kullanmaya ama hic duzenli içmedim genelde tek bir tane ictim 5 yil bu sekilde gitti evlendim hamile kaldim o zaman duzenli kullandim hep..dogum sonrasi bayilinca doktor 100 mg yapti ama simdide bir içip 3 gun icmiyorum..

Ablacığım ne sülüğü ne hacematı allahaşkına yıl gelmiş 2018 e dayanmış. Doğru düzgün bir doktora gidin, ilacınızı tedavinizi düzgün olmaya bakın. Benim de babamda çıktı epilepsi 50 yaşından sonra ve çok şiddetli bir atak geçirdi ve tamamen şans eseri olarak hastanede oldu. Hemen müdahale edildi. Araba kullanırken olabilirdi, merdiven çıkar inerken olabilirdi... çoluk çocuk sahibi insanlarsınız, artık vebal sadece kendi canınız da değil yani.

yıl 2018 ama artık doktorlar yapıyor hacamat ve sülük tedavisi. iş arkadaşımın eşi dr. özel eğitim alıyorlarmış bu konuda. ilaçlardan daha güvenilir yani. mesela ben ağrı kesici bile içemiyorum şu an. çünkü uzman bir dr un yazdığı ilaç karaciğerimi mahvetmiş! bunun üzerine dr olan kardeşim, eczacı olan kuzenim, karaciğerimin için gittiğim doktorum ilaçlar bir yeri yaparken diğerini yıkıyor kullanmamaya özen gösterelim diye telkinde bulundular.

Doktora gidip kan değerlerime baktiracagim ama doktor anliycak mi acaba??

Zaten epilepsi ergenlik caglarinda siddetli geciyor sonrasinda yani otuzlu yaslarin sonu gibi bazi hastalarda tamamen duzelme bazilarindada azalma oluyor dedi doktorlar hep..bizde 40 yasimi bekliyoruz:dondurma:

Dediğim gibi kan değerlerindeki düşüş epilepsiyi tetikliyor.. Ben çok stresli ve gergin olurdum mesela. Yorgunluğum geçmezdi vitamin eksikliği nedeniyle. Benden testi isteyen nöroloji doktoruydu.

Bende ilk basta depakin kullandim bi anda kilo ve tuylenme sorunum oldu sonra lamictal basladim 50 mg kullanmaya ama hic duzenli içmedim genelde tek bir tane ictim 5 yil bu sekilde gitti evlendim hamile kaldim o zaman duzenli kullandim hep..dogum sonrasi bayilinca doktor 100 mg yapti ama simdide bir içip 3 gun icmiyorum..

Depakinle ilgili böyle şeyler duymuştum. Ben tegretol ile başladım lamictal ile devam ettim. Bence düzenli içmek için biraz daha gayret et. Zaten çok yüksek değilmiş dozu.
Doktorumun bana söylediği "eğer bunu kendi kendine bırakırsan ve düzensiz içersen hep en şiddetli şekliyle başa dönersin" Ki ben de bunu zamanında kendim test etmiş oldum zaten bırakarak..

yıl 2018 ama artık doktorlar yapıyor hacamat ve sülük tedavisi. iş arkadaşımın eşi dr. özel eğitim alıyorlarmış bu konuda. ilaçlardan daha güvenilir yani. mesela ben ağrı kesici bile içemiyorum şu an. çünkü uzman bir dr un yazdığı ilaç karaciğerimi mahvetmiş! bunun üzerine dr olan kardeşim, eczacı olan kuzenim, karaciğerimin için gittiğim doktorum ilaçlar bir yeri yaparken diğerini yıkıyor kullanmamaya özen gösterelim diye telkinde bulundular.

Bir bıçak gibi ilaclar ne yazikki aksatmamin tek sebebi karacigerlerime yazik diye

Gecmis olsun benim esim de 6yil epilepsi ile mucadele etti bu 6 yilin 4yilinda ben yanindaydim.Evet genel bir ofke hali oluyor hatta sinir krizinden sonra nobet bile geçiriyordu. Ama cok guvendigim bir psikolog sinirle hastaligi karistirip sinirlenince epilepsinin arkadasina sığınma demisti esime ve aldigimiz bir kac tavsiye ile hayatimiza yon verdik boylece sinirlenmeyip sakin kaldikca hastaligi hafifledi su an ilac kullanmiyor 2 yil once bıraktı tekrar nobet gecirmedi .Psikolojik destek alabilirsiniz terapi seklinde ve goreceksiniz size iyi gelecek

X