Anne.

Merhabalar herkese..biraz icimi dökmeye biraz farkli dusunceye,bildiklerinize,duyduklarinizi dinlemeye ihtiyacim var kizlar..

Annem hamileligimin 8.ayinda felc gecirdi ve suan yuruyemiyor konusamiyor.ilk donemler hayli zordu bagirmalar tuvalet ihtiyacini karsilayamamalar vs..bu surecte evli olmayan iki teyzem bakimi ustlendi Allah razi olsun.ben ayri sehirdeyim ve annemde baska kardesim yok..anneler ayri bir ablam var.
Dogumu yaptim daha sonra bir bakici ayarlayarak annemi baba evine yerlestirdik.bakici 9da geliyor 6da gidiyor ve 6dan sonra babam ilgileniyordu kadinda allah icin cok iyidi icimiz rahatti derken bu gelisimde babamin asiri toleransli davrandigini farkettim soyleki kadin izin gununde bir yere gidecekse dahii babam sofor gibi birakiyor..hastaneye gidiyor.en zoruma gidende cocugumun mamasi bitti dedim aliriz deyip gecistirilirken kadin ilacim bitti dediginde babamin gidip ilacini almasiydi..dedikodu yapiyor teyzemlere soylenme luksu var.vee son olarak gece 11de facebook msjni gorunce bende sarteller atti..baya sinirliydim o gun kadin anlamis olacakki neyin var senin bise varsa soyle gibi tepeden konustu bende sen neden ustune aliniyorsun diyerek sesimi yukselttim evden ciktim cocukla..son gunde yine annemin kanamasi oldu soylersin ona dememle babamin bana bagirmalari basladi..10 gundur buradayim evden cikmiyorum babam sıksık annemo birakip cikiyor cocuk bir yanda annem bir yanda bakiyorum sesim cikmiyor buna ragmen babam bana sana küs ölecegim dedi..neden baba bebekle anneme bakamadigim icinmo boylemi dusunuyodun beni dedim.basladi ben bittim tukendim demeye..sonrasi o bana soyledi ben ona..o bana evladim degilsin mezarima gomulme dedi ben ona sen babamisin sana kim bakacak gibi cok agir kelimeler kullandik..annemi ertesi gun bosayacagini soyledi..bende bu esnada toparladim esyalari anneminkileride ve teyzem geldi..ortalik sakinlesti yatisti ben sarildim ozur diledim agir konustm ama iyi degilim bende sende degilsin dedim..bu arada babam surekli bi senmi cocuk buyuttun herkes buyutuyo al anneni bak gibi sinirle bi cok sozde daha oncesinde soylemisti..

Esim her zaman annemizi alalim bakariz biz genciz dedi ve suan cok kararli ama kendimde o cesareti bulamiyorum cocugumu yalniz 11 aylik yaptim ama neler yasadgimi bir ben biliyorum yani herkes bir sinavdan gecti.evliligimiz cocukla bambaska hal aldi birde annemle ne hale geliriz bilemesemde esim yalvariyor suan ben insanligimi kaybetmedim henuz annenin orada morali bozuk alalim iyi olacak ben bakacam goreceksin diyor bi bakici ayarlicz gunduz diyor..bende annem babamin yetim cocuklarini buyutrugu ve yillardir hakki oldugu icin biraz babamda hakkini odesin modunda oldugumdan tukurdugumu yalamis modundayim suan..ama beni reddetmesini ve sonrasinda bise yok gibi konusmasinida unitmayacagm o da kirgin olecekmis zaten :) suan ne yone gitmem gerektigini bilmiyorum baba kapisini kapatmak istemem esim ben bayramda o adamin yuzuni gormem diyor.gece yarisi benim evladimi kapiya koydu diyor.simdi bir olayda oradan cikmasin diye esime yinede benim icin gel diyecegim ama eninde sonunda annemi alacagim..vee son olarak
Emboli atali tam 1 yil oldu.teyzemlerde bi ayagina basarken suan basamiyor ve epilepsi seyretti bu ilactanmi iyilesme surecimi bilmiyorum surekli uyuyor..kadin inanin hicbir sey yapmiyor ama babama kalsa anneme kimseler bakmazmis :) laf soyleedim diye evlatlikten redddilme boyutuna geldim duzenini bozmus oldum vs vs..
Yanii bu durumda olup sagligina kavusan var mi? Kac sene surer ? Biz Ankarada yasiyoruz varmi bildginiz yerler doktorlar ?
Fizik tedavi devlet suan vermiyor bir yarar saglamadi diyerek onuda ozel almak gerrkiyor annemde ellettirmiyor bile buraya geldikten sonra iyice yatar vaziyette...
Okuyan varsa kocaman sarildim 😊

insan yuku ne kadar agir 😞 Allah annenize sifa, bakanlara sabir ve merhamet versin😞

Babanızın kalbine merhamet diliyorum. Babam kanser hastasıydı bir süre sonra belden aşağısı tutmamaya başlamıştı ben yeni evliyim ve çalışıyorum . Annemle babam ayrı. Babam annesi ile kalıyordu. E yaşlı kadın haliyle zorlanıyordu . Ama en kötüsü ağızdan çıkan kelimeler .. insan kendi evladı ölmeden okutacağı Mevlüt’ü düşünür mü ? O Mevlüt te ne dağıtacağını ... unutulmuyor çok zor bir süreçtesin Allah sabır versin . Al yada alma anneni yanına diyemem kendi kararın kendi vicdanın. hastalığı hakkında da fikrim yok yazmak istedim sadece

Eşiniz bakıcı tutalım bakalım diyor ve siz hala düşünüyor musunuz?evet çok zor ama anneniz o sizin. Babanız yok farzedin ki anlattığınız göre zaten yok. Siz yokken kadının, babanızın, annenize nasıl davrandığını bilmiyorsunuz, içiniz rahat ediyor mu. Ben bu kadar olaydan sonra eşimden de destek almışken annemi yanıma alırdım. Yardımcı da olucak, rahatlamak için size zaman da yaratır. İleri de çok pişman olursunuz, yazık kadına.

Allah kimseyi boyle kocaya dusurmesin
Annenize gecmis olsun
Size de bol sabir diliyorum
Bu arada esimin annesine emboli attigi icin felc kaldi , 17 sene yatalakti kayınvalidem ve esim bakti yardimci destegiyle
Bildigim kadariyla emboliden felc geciren hastalar iyilesemiyor

Esiniz alalım diyor bakıcı da tutarız diyor siz hala dusmussunuz bakıcı derdine yada babam baksın annem onun yetim çocuklarına baktı bla bla bla. Evinizde nasıl rahat ediyorsunuz yiyor içiyor uyuyorsunuz mesela? Söz konusu olan anneniz
Bugunki tebligatla bakim paramizda kesildi ne yazik ki oyle bir yatili bakici tutma planida tutmuyor cocukla hic hasta bakmayip atip tutmak kolay elbette dilerim kimse sınanmasin boyle..bakarim ederimle olmuyor anne benim annem aklimda kaliyor elbette ama bir yanda da bana muhtac bebegim var.babam gununu gun edecek ben ölecegim.kaldiki cok saglikli degilim bakici olmadan ustleneyim.yasim 30 seker hastasi oldum vs vs..buyuk konusmamak gerek insan bazen sıkısmıs caresiz kaliyor keske durumum.cok iyi olsada anneme en guzel bakicari tutsam yanima alsam.sallanan bir evlilik bir bebek ve tukenmis bi insan var karsinizda bu yorumu yaparken siz vicdaniniza seslendinizmi?

Babanızın kalbine merhamet diliyorum. Babam kanser hastasıydı bir süre sonra belden aşağısı tutmamaya başlamıştı ben yeni evliyim ve çalışıyorum . Annemle babam ayrı. Babam annesi ile kalıyordu. E yaşlı kadın haliyle zorlanıyordu . Ama en kötüsü ağızdan çıkan kelimeler .. insan kendi evladı ölmeden okutacağı Mevlüt’ü düşünür mü ? O Mevlüt te ne dağıtacağını ... unutulmuyor çok zor bir süreçtesin Allah sabır versin . Al yada alma anneni yanına diyemem kendi kararın kendi vicdanın. hastalığı hakkında da fikrim yok yazmak istedim sadece
Ne aci ama Sanirim bakanlar daha acimasizca konusuyor cunku hic kolay degil hasta bakimi kabul ediyorum bunu..cok guzel cok kutsal bir sey ama bir o kadar yipratici.

Allah kimseyi boyle kocaya dusurmesin
Annenize gecmis olsun
Size de bol sabir diliyorum
Bu arada esimin annesine emboli attigi icin felc kaldi , 17 sene yatalakti kayınvalidem ve esim bakti yardimci destegiyle
Bildigim kadariyla emboliden felc geciren hastalar iyilesemiyor
Cok uzun sene yasamis gencmiydi ? Annem 75 yasinda..kalp yetmezligi yuzunden atti..birde yorgunluk kendini korumamazlik..hala durumuna cok icerliyor cok zor bilinc yerinde oldugu icin hep uzuluyor

Yok eleştirmek icin degil gercekten anlayamamistim🙏 ne kotu babanizla bunu yasamaniz. Eminim kendinizi cok caresiz hissediyorsunuzdur.. Dilerim anneniz sagligina kavuşur. Dilerim babanizin akli başına gelir🙏
Esimde bende ayni seyi soyledik ilk kez boyle caresiz hissediyoruz..maddi imkan olsa hic dusunulmez bakici ayarlanir..simdi 15 tl fazla cikti denetimde diye bakim ayliginida kestiler 😔 bi sekilde herkes birleesip ayarlicak ama para bu yelloza gidceek bir de ben bununla birlite evime alacaktim aram bozukken alamam bayramda bahaneyle arayi yumusatsam diye dusunuyorum elin kasarina boyun egmekte istemiyorum :KK43:(((

Esimde bende ayni seyi soyledik ilk kez boyle caresiz hissediyoruz..maddi imkan olsa hic dusunulmez bakici ayarlanir..simdi 15 tl fazla cikti denetimde diye bakim ayliginida kestiler 😔 bi sekilde herkes birleesip ayarlicak ama para bu yelloza gidceek bir de ben bununla birlite evime alacaktim aram bozukken alamam bayramda bahaneyle arayi yumusatsam diye dusunuyorum elin kasarina boyun egmekte istemiyorum :KK43:(((

İyi ya da kötü bakıyor olsun fark etmez, annenize bakan kadın hakkında böyle söylemenizi hiç hoş karşılamadım. Lütfen yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyi arkasından söylemeyin. Yaşlı bakımı zordur, yatalak yaşlı bakımı ise daha zordur. Biraz daha anlayışlı yaklaşmaya çalışıp güzelce konuşabilirsiniz, beklentilerinizi söyleyebilirsiniz. Olmuyorsa da yolları ayırırsınız, bu kadar basit.

İyi ya da kötü bakıyor olsun fark etmez, annenize bakan kadın hakkında böyle söylemenizi hiç hoş karşılamadım. Lütfen yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyi arkasından söylemeyin. Yaşlı bakımı zordur, yatalak yaşlı bakımı ise daha zordur. Biraz daha anlayışlı yaklaşmaya çalışıp güzelce konuşabilirsiniz, beklentilerinizi söyleyebilirsiniz. Olmuyorsa da yolları ayırırsınız, bu kadar basit.
Sorun bakımı değil. Babayla başka işler çevirdiğinden şüpheleniyor. Tabir gerçekten hoş olmamış.

Eşinize helal olsun ben çok mu iyimser bakyrm blmyrm ama bence babanizla bakıcı arasınsa bişey yok kendinizde diyrsunuz bakıcı çok iyi bakıyor diye bide babanız herkese böyleymiş bence anneye bakmak zoe babanizda bakıcı bulmuş kacsn istemyr ki haklı bence. Bizim bir akrabada byleydi. Kızlarına gel alt katta kal annene de bak dediler istemedi evden gelir giderim dedu bakıcı tuttular ev dede bakici kalıyordu yani bencede normal boş evde kalması kdr dogal bişey yok benim anneme byle iyi bakacaklr bende ilacinq kdr alırım ne var bunda anlamadm ben

Bence konu sahibi bakıcıya kinlenmis yok evde kalmasn ilacı babam niye alsin diye. Valah hem bakmiyim hemde bakana mani olayım olmaz

Allah yardımcınız olsun baştan sona okudum çok üzüldüm zor bi durumdasınız ınsallah herşey kısa zamanda yoluna girer 🙏

Babanız ne vicdansızmış yahu, kusura bakmayın ama öyle.
Senelerce kahrını çeken, hayatını paylaşan kadına ‘bakıcıyla’ bakmak bile yük gelmiş.
Bizim bir komşu Kocası hapse düşüyor 20 yıla yakın Bekliyor kocasını neyse adam hapisten çıkıyor ama kadın felç geçiriyor . Adam hemen bi kadın bulup eskiyi boşayıp bununla evleniyor. Eski karısınada kızı bakıyor. Arada yeni karısıyla ziyaretine gidior. Kadının kalbi kırık senelerce hapisteyken bekledim ama ben felç geçirince bıraktı beni diyor. Birde çocuk istiyorlarmış bu yaşta (50-60) . Kadıncağızda beddua etti insallah olmaz diye ... ne diyim film gibi.. bazıları gerçekten haketmiyor bunları üzülüyorum

Anneniz sizi kimselere bırakmaz bakardı.İnanin babam yoğun bakımda kafasından aşağısı felç oldu Allah a sadece nefes alsın ama benle kalsin diye secdeler ettim nasip olmadı 😔 Bakıcıya yürüyor babaniz.Sizi anlıyorum birazda annemin emeklerine karşılık versin diyorsunuz da vefa kalpten gelir.Yoksa yoktur annenizi alın yanınıza varsa tedavisi arayın baktırın.Allah yardımcınız olsun

Esiniz size destek çıkmış durumunuz da musaitse bebeginiz de varmis. Annenizi eve alin ve basina bir bakıcı bulun. Hem iciniz rahat eder hem diger insanlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Annenizin kocasindan cok medet ummayin. Allah yardimciniz olsun cokczoe bir durum iyi ki esiniz var ve size destek cıkmıs

Cok uzun sene yasamis gencmiydi ? Annem 75 yasinda..kalp yetmezligi yuzunden atti..birde yorgunluk kendini korumamazlik..hala durumuna cok icerliyor cok zor bilinc yerinde oldugu icin hep uzuluyor

60 yasindaydi emboli attiginda , annenizin yasi varmış, allah aci cektirmesin , cok zor

Kardeşim ben de senle aynı durumdayım, benim de annem öldü ve babamla özürlü bir amcam kaldı, erkek kardeşim var ama kendi ne bile hayrı yok maalesef, Ben evlendim sonra eşim le İstanbul a gittik onlar iyi kötü idare ettiler sonra benim iş nedeniyle bursaya geri dönüş yaptık ve eşim inan onlara çok iyi çıktı hep bakıyor hastalandı lar bezleri değiş tirdi hastanelerde bekledi benimde şu an bi kızım var 4 aylık ama yetebildiğim kdr yetmeye çalışıyorum şu an eşimde ben de işsiz kaldık maalesef zor durumda kaldık ama naplım belki Rabbim iyilikleri mizin karşılığını verir bu arada benim babam çok huysuzdur ama evlilik hiç düşünmedi ben Ce anneni yanına al mutlaka zor olacak ama her iyiliğin sana her kötülükte sana geri döner mutlaka unutma bunu düşün

Babanıza ve bakıcı kadına inat ettiğinizden dolayı annenizi orda harcıyorsunuz resmen. Neymiş keyif yaparlarmis. Ne halleri varsa görsünler. Annenize yazık degil mi? Kendisini istemeyen, ona zorla bakan bir adam nasıl davranıyordur bir düşünsenize. Zorla insan mı baktırılır? İçten gelmesi gerekir bazı şeylerin. Eşiniz alalım ben bakarım dedigi halde almıyorsunuz. Yazık kadına. Ne eşten hayır var ne evlattan... ikisi arasında inat konusu olmuş kalmış canıyla mücadele veriyor..

X