EPİLEPSİ HASTALIĞI...

Lonely141

BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR..
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
735
947
28
Slm kizlar ben yaklaşık 7 senedir epilepsi (sara) hastasiyim...
Ve 2 küçük prensesim var uyku uyuyamiyorum desem yeridir ve buda beni cok sinirli ve agresif yapiyor dun gece büyük kizim 3 te kalkti ve uyumadi o kadar sinirlendim ki bir kac kez alnima vurdum elimle alnim agriyor su anda..

Ailem yada kaynanam kimse yok yanimda ama aktif bir arkadas cevrem var yani evde oturupta sıkılmam gezerim yada onlar gelirler falan

Işte bazen o kadar yoruluyorumki herseyden beziyorum .. esim sagolsun cocuklara bakar özelliklede gece kalkar uykusuz kalmamam için ama oda cok hassas hic zorluğa gelmiyor 2 gece uykusuz kalsa hemen biz yapamiyoruz cocuklar bizi yoruyor annemi cagiralim diyor..ilk kizimda kaynanami cagirdik ama oturdugu kalktigi her yerde lonely cocuk bakamiyor evi kirli yemek yapmaz kocasiyla aralari cok bozuk o yuzden cagirdilar falan dedi bende esime annenin gelmesini istemiyorum uykusuz kaliyorsan gidip salonda yatabilirsin dedim..sonra tamam soylemem dedi..

Yani ben sanki bu kadar sinirli degildim kizlar onceden acaba epilepsi hastalarinin hepsi mi sinirli merak ediyorum ..gecen gun sinirden atak gecirdim ilk defa..

Bide et yemek iyi gelmiyormus bu hastalığa dogrumu merak ediyorum

Sizin hastaligi hafifletmek adina yaptiginiz seyler varmi ..bitkisel caylar falan ne bilim..hangi ilaci ve mg kullaniyorsunuz

Gecmis olsun oncelikle.

Hastaliginizla ilgili yorum yapamayacagim fakat hicbir kronik rahatsizligi olmayan anneler dahi krizler ataklar gecirebiliyor. Cocuk buyutmek baslibasina zorlu bir surec. Ekstra kolayliklar diliyorum. Allah yardimciniz olsun..

uykunun en tatlı yerinde uyandırıldığımda bende sinirlenirim. Normal geldi bana. Önceden bu kadar sinirli değildiniz çünkü 2 küçük çocuğun sorumluluğu yoktu üzerinizde. Bir de yaşları yakın sanırım kim bilir ne kadar zamandır rahat bi uyku çekemediniz ondandır. Üzülmeyin biz de insanız anne olunca melek olmuyoruz yorulabiliyoruz.

uykunun en tatlı yerinde uyandırıldığımda bende sinirlenirim. Normal geldi bana. Önceden bu kadar sinirli değildiniz çünkü 2 küçük çocuğun sorumluluğu yoktu üzerinizde. Bir de yaşları yakın sanırım kim bilir ne kadar zamandır rahat bi uyku çekemediniz ondandır. Üzülmeyin biz de insanız anne olunca melek olmuyoruz yorulabiliyoruz.

Bugun arkadasima diyorum ki acaba ne zaman deliksiz uyku cekebilecez:anne:

Ilac kullaniyormusunuz?
Bu bahsettikleriniz epilepsiden degil. 2 cocuk gercekten zordur o yüzden. Sabir dile allahtsn. Sara hastalarının kullansigi ilaçlar folik asit eksikligine neden oluyor evde yer fistigi bulundur ve surekli ye tatlim. Daha sakin biri olurusn.

Bak bunuda soracaktim unuttum..evet uykumu alamadan uyandigimda titriyorum bazen hemen geciyor bazende şiddetli oluyor cok sarsılıyorum..sizde mi hastasiniz merak ettim..
Bende de var evet ama ben tedaviye gitmiyorum.
Benimle aynı şiddette bir arkadaşımda vardı epilepsi ilacı kullanmaya başladıktan sonra bayılmaları ve titremeleri şiddetlendi ( tedavi sonrası )
Titreme anında cümle kuramıyorum, söylemek istediklerim ağzımdan çıkmıyor ve aşırı sinirli oluyorum. Eşim sağolsun o an idare ediyor her konuda ben sakinleşiyorum yatakta.

5 -6 senedir var ve kafam aşırı yoğun olduğu bir dönemde tamamen durdu. Sonra zihnen ne zaman o olay hafifledi bu tekrar başladı.

Demek ki dedim bu tamamen benim elimde. Kontrol şuan bende. İlerlerse o zaman başvurucam.

Epilepsi hastalarının hepsi sinirli değil. Sinir, stres, üzüntü bu hastalığı tetikliyor. Etle ilgisini bilmiyorum; ama bulunduğunuz ortamda elektronik eşyaları mümkün mertebe bulundurmayın, yalın ayak toprakta gezin ve bol bol temiz hava alın.

Bugun arkadasima diyorum ki acaba ne zaman deliksiz uyku cekebilecez:anne:
Senin bebeler kaç yaşında bilmiyorum ama benim koca bebem 3 buçuk yaşında. Dün gece 3 de uyandı önce süt istedi, sonra polis arabasını istedi, sonra pışpışla dedi, sonra itfaiyeyi anlat bana dedi dedi de dedi. :KK48: haliyle sinirlendim. Bebekken emzirirken uyanmak daha kolay geliyordu, sonuçta ihtiyaç. Umarım sizin uykusuz geceler bu kadar uzun sürmez. :))

Senin bebeler kaç yaşında bilmiyorum ama benim koca bebem 3 buçuk yaşında. Dün gece 3 de uyandı önce süt istedi, sonra polis arabasını istedi, sonra pışpışla dedi, sonra itfaiyeyi anlat bana dedi dedi de dedi. :KK48: haliyle sinirlendim. Bebekken emzirirken uyanmak daha kolay geliyordu, sonuçta ihtiyaç. Umarım sizin uykusuz geceler bu kadar uzun sürmez. :))

Benim biri iki bucuk yasinda digeri 6 aylik ikinci kazayla oldu ama cok şükür iyiki var prensesim

Bende de var evet ama ben tedaviye gitmiyorum.
Benimle aynı şiddette bir arkadaşımda vardı epilepsi ilacı kullanmaya başladıktan sonra bayılmaları ve titremeleri şiddetlendi ( tedavi sonrası )
Titreme anında cümle kuramıyorum, söylemek istediklerim ağzımdan çıkmıyor ve aşırı sinirli oluyorum. Eşim sağolsun o an idare ediyor her konuda ben sakinleşiyorum yatakta.

5 -6 senedir var ve kafam aşırı yoğun olduğu bir dönemde tamamen durdu. Sonra zihnen ne zaman o olay hafifledi bu tekrar başladı.

Demek ki dedim bu tamamen benim elimde. Kontrol şuan bende. İlerlerse o zaman başvurucam.

Senin yerinde olsam aksatmam ilac asla hastaligi fazlalastirmaz sadece baslangic asamasinda farklı tepkimeler olabilir vucut alisinca gecer ..ben cok doktor hastane ve il gezdim kesinlikle doktora git derim..bende 7 yıldır hastayim cok şükür sadece 5 6 kez bayilmisimdir coguda dogumdan sonraki kan kaybindan oldu ilk aylarda yani benim ataklarim titreme seklinde oluyor..

Senin yerinde olsam aksatmam ilac asla hastaligi fazlalastirmaz sadece baslangic asamasinda farklı tepkimeler olabilir vucut alisinca gecer ..ben cok doktor hastane ve il gezdim kesinlikle doktora git derim..bende 7 yıldır hastayim cok şükür sadece 5 6 kez bayilmisimdir coguda dogumdan sonraki kan kaybindan oldu ilk aylarda yani benim ataklarim titreme seklinde oluyor..
Benimki de sadece uyku anında titreme. İlerlerse tabi ki gidicem. Hacemat denedim ve çok iyi geldi tavsiye ederim.
Birde bende de doğumdan sonra kaldı.

Peki nereden hacemat oldunuz ben bir kere oldumda kafamdan yaptirmaya korktum..sülük yaptirmayi düşünüyorum..

Sülük hiç denemedim, tiksinirim ve korkarım.
Sırt ve kafa. İşin ehli bir doktor bulursanız farkına bile varmazsınız.

Ablacığım ne sülüğü ne hacematı allahaşkına yıl gelmiş 2018 e dayanmış. Doğru düzgün bir doktora gidin, ilacınızı tedavinizi düzgün olmaya bakın. Benim de babamda çıktı epilepsi 50 yaşından sonra ve çok şiddetli bir atak geçirdi ve tamamen şans eseri olarak hastanede oldu. Hemen müdahale edildi. Araba kullanırken olabilirdi, merdiven çıkar inerken olabilirdi... çoluk çocuk sahibi insanlarsınız, artık vebal sadece kendi canınız da değil yani.

Ablacığım ne sülüğü ne hacematı allahaşkına yıl gelmiş 2018 e dayanmış. Doğru düzgün bir doktora gidin, ilacınızı tedavinizi düzgün olmaya bakın. Benim de babamda çıktı epilepsi 50 yaşından sonra ve çok şiddetli bir atak geçirdi ve tamamen şans eseri olarak hastanede oldu. Hemen müdahale edildi. Araba kullanırken olabilirdi, merdiven çıkar inerken olabilirdi... çoluk çocuk sahibi insanlarsınız, artık vebal sadece kendi canınız da değil yani.
:) yalnız benim hayatımı olumsuz etkileyen bir durum olmadı ayda yılda gelen bir titreme için epilepsiyim demek sence de aşırı değil mi:)
Ben sadece titreme var mı diye sordum ve benim arada olan titrememe hacemat iyi geliyor dedim :)

Üslubu değiştirelim önce, sonra vebalimiz bize kalsın :KK66:

Maalesef bende geçirdim,ama görümcem de ki daha ağır.
Benim boşanma sonrası sanırım aşırı stresten ve üzüntüden oldu,2,5 yıl Depakin ve Trileptal kullandım yanlış hatırlamıyorsam. Aynı zamanlarda iş hayatına atıldım ve atak gündüz uykuda olmuştu.İlaçlar hayatımı olumsuz etkiliyordu,yanlış biliyorum ama bir gün dedim artık ben bu hastalığa esir olmayacağım ve ilaçları attım.O gün bugündür hiç atak geçirmedim iş hayatının verdiği huzurla,kafa meşguliyetiyle stres bitmişti zaten.
Görümcem de daha ağır çünkü havale sonucu 6 aylık bebekken ortaya çıkmış şu an 38 yaşında , aşırı saldırgan ve sinirli,davranış bozukluğu ,zeka geriliği ne desen var maalesef.
Çay,Et yasak,sosyalleşmek de şart.Uykusuzluk atakları beraberinde getirebilir.

Son düzenleme:
X