- 1 Şubat 2017
- 791
- 364
-
- Konu Sahibi Guzelseylerolsun88
Nasıl peki nasıl bir deneyim benim ilk olacak o yüzden pek birşey bilmiyorum . Ben Yelda hanim à gitmiştim orda ama muayenesi nden çok memnun kalmadım dr unuz aynı kişi mı acaba. Birde birsey soracağım uyuşturma olunca ikinma nasıl oluyor doğum için karina mi bastırıyor lar Bebek çıksın diye . Birde ikınà biliyorsam demekki hissediyorum ağrı yi da mı hissedeceğm. Biliyorum çok soru soruyorum kusura bakmayınMedipol mega bagcilarda yaptim ben tavsiye ederim
Ozlem hanima gittim kontrollerde cok sicakkanli degildiNasıl peki nasıl bir deneyim benim ilk olacak o yüzden pek birşey bilmiyorum . Ben Yelda hanim à gitmiştim orda ama muayenesi nden çok memnun kalmadım dr unuz aynı kişi mı acaba. Birde birsey soracağım uyuşturma olunca ikinma nasıl oluyor doğum için karina mi bastırıyor lar Bebek çıksın diye . Birde ikınà biliyorsam demekki hissediyorum ağrı yi da mı hissedeceğm. Biliyorum çok soru soruyorum kusura bakmayın
Sancını odan da çekiyorsun derken kaç cm açıklıkla anestezi verdiler. Yani doğum anında mi sadece anestezi yapılıyorOzlem hanima gittim kontrollerde cok sicakkanli degildi
Aman dedim dogumda baska dr olacak zaten dogumuma cagirmayi dusunmuyordum arti ucret oluyor diye
Tesadufen nobetciydi o gun dogumhaneyi surekli aradi bilgi aldi ilgilendi herturlu nazimi cekti
Dogum baslamak uzere anestezi gelmezse dogurmam dedim kadin anesteziyi acil cagirip ek yaptirdi o kadar yani
Agrin olmuyor sancini odanda cekiyorsun yanina refakatci geliyor esini bazen cagiriyorlar fakat mahremiyetede cok onem veriyorlar
Ebeler hemsireler cok ilgili
Dogumhanede dr ikin diyor oyle ikiniyorsun sanci hissetmiyorsun tamam diyince birakiyorsun
Hemsire bebegini vermeden once surekli bileklikleri kontrol ediyor cok dikkatliler
Surekli gelip bilgi veriyorlar yardim ediyorlar
4 cm den sonra epidural takiliyorSancını odan da çekiyorsun derken kaç cm açıklıkla anestezi verdiler. Yani doğum anında mi sadece anestezi yapılıyor
Yok istanbul degil .Bu surecte en onemli faktör dr sizi yonlendirmesi ,cesaret vermesi ,rahatlatması ve tecrübesi onemli.Anladım çok acı hissetmemis sanırım özel de mi yaptı arkadaşınız doğumu birde istanbul da mı yaptı acaba
4 cm den sonra epidural takiliyor
Benim sancim yoktu anesteziyi hemen vermedi 6 cm den sonra aldim
Agri esigimde biraz yüksekti o yuzden az verdiler ama acilma uzun surdu epiduralin etkisi gecti o yuzden birdaha istedim dogumhanede
Hayir agri aci yokDoğum anında peki ikinma da acı çektin mi
Ona prenses doğummu diyorlarmış :) Dedikleri kadar var ama bende ilk doğumumu epidural normal yaptım,4.85 oldu oğlum istanbulda değil ama,4 cm açılmam vardı gittiğimde epidurali aldım 9 cm kadar kendi odamdaydım sancı duymuyosun ama kınma hissi geliyo yani onu açılma çok olunca vurmuyolar galiba ıkınma olsun diye ben acıbademde doğum yaptım bi sıkıntı çekmedim şimdi ikinciyi doğurabilir miyim acaba epiduralsiz diyorum ama ilkse o korkuyu tahmin edebiliyorum kesinlikle tavsiye ederim.Arkadaşlar ağrı eşiğim genel olarak çok düşük ve de doğumdan çok fazla korkuyorum ilk gebeliğim bu. Aranızda Epidural yani prenses doğum yapànlar varmı özellikle istanbul da ki arkadaşlar nereyi öneriler .
Tsk ler cnm inşallah bende epidural normal doğum yapacağım inşallahbende yaptim epidural dogum, gercektende prenses dogum.
Ilk 3 santim acilana kadar agrilari hissettim sonra iste belden igne yapip sonda takiyorlar. Ve acilma cabuk olsun diye serumla ilac verdiler hic bir sey hissetmedim agrilar kesildi. 1-2 saat yatirdilar beni sonra boyle alttan baski hissediyorsun doktorlar hemsire falan geldi ikincma hissi hissedince ikiniyordum oylece dogdu ne agri ne sizi hic birsey hissetmedim.Cok rahatti. Epidural dogum yapmak varken ameliyatla sezeryan olmak cok ama cok sacma geliyor. Sezeryanda gercek bir ameliyat geciriyorsun ama epidural oyle degil agri hissetmeden ikinarak dogal sekilde doguyor bebegin
Tsk ler cnm inşallah bende epidural normal doğum yapacağım inşallah
Sanci ayni valla ben 3. De yaptirdimhic korkma hayirlisiyla insallah. Bende cok korkuyordum dogumdan, hatta doktor doguma baslicaz diye yanima geldiginde ilaci kesicekler agrilari tekrar hissedicem diye resmen odum koptu titremeye basladim ama meger kesilmiyormus. Cunku bazen ikinmaya baslamadan morfinin kesildigni duymustum.
Simdi ikinci cocuguma hamileyim ama yine korkular icindeyim ikinci daha kolay oluyormus diye normal denicem bu sefer ama yine dayanamazsam epidural isterim.
'Sanci ayni valla ben 3. De yaptirdim
Yaptir rahat et
Ben gisbirde yaptim ferda hanim di doktorumArkadaşlar ağrı eşiğim genel olarak çok düşük ve de doğumdan çok fazla korkuyorum ilk gebeliğim bu. Aranızda Epidural yani prenses doğum yapànlar varmı özellikle istanbul da ki arkadaşlar nereyi öneriler .