Doğuma Hazırlık Epidural yani prenses doğum yapan varmı arkadaşlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
hic korkma hayirlisiyla insallah. Bende cok korkuyordum dogumdan, hatta doktor doguma baslicaz diye yanima geldiginde ilaci kesicekler agrilari tekrar hissedicem diye resmen odum koptu titremeye basladim ama meger kesilmiyormus. Cunku bazen ikinmaya baslamadan morfinin kesildigni duymustum.

Simdi ikinci cocuguma hamileyim ama yine korkular icindeyim ikinci daha kolay oluyormus diye normal denicem bu sefer ama yine dayanamazsam epidural isterim.
Bnde ayni sizin durumdayim ilk kizdi ikincide kiz acaba epiduralsiz yapabilir miyim bilmiyorum kiz cocugu daha kolay dogarmis

Anladım çok acı hissetmemis sanırım özel de mi yaptı arkadaşınız doğumu birde istanbul da mı yaptı acaba

ben yapıcam ıyıce araştırdım bı kere epıdural olması ıcın 4 cm açılman olması sart. açılman olduğunda ıgneyı belınden vuruolar ve o sıddetlı ağrıları cekmıyorsun. sadece regılımsı hafıf bı ağrın oluyormuş o da ıkınman ıcın.
o kadar acıyı çekmek yerıne epidural olmak kesınlıkle cok mantıklı

Ben ilk doğumumu prenses Doğum yaptım 4 yıl önce şimdi yine hamileyim ve Allah izin verirse yine o Doğum şeklini tercih edeceğim böyle bir rahatlık yok gerçekten ben çok memnundum sadece bir kaç ay bel ağrısı çektim oda bazı pozisyonlarda sürekli değil

ben yapıcam ıyıce araştırdım bı kere epıdural olması ıcın 4 cm açılman olması sart. açılman olduğunda ıgneyı belınden vuruolar ve o sıddetlı ağrıları cekmıyorsun. sadece regılımsı hafıf bı ağrın oluyormuş o da ıkınman ıcın.
o kadar acıyı çekmek yerıne epidural olmak kesınlıkle cok mantıklı

Açılma olup olmadığını alttan muayene ile mi bakıyor doktor acaba

X