Epidural sezeryan olanlar yardım edebilir mi?

Malatyagelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
599
77
0
İçel Mersin
Merhaba arkadaşlar,
Haftaya sezeryanla doğum yapacağım Allah izin verirse. Merak ediyorum nasıl bir ameliyat? Epidural anesteziyi tercih ettim. Sezeryandan hemen sonra neler hissediyoruz, kanama çok mu fazla oluyor? Ben gecelik almadım 2 takım pijama koydum yeterli mi? Sonda takılacak, pijamayı giyebilir miyim?Bu benim ilk doğumum olacak. Hepsini herşeyi merak ediyorum. Bu yöntemle doğum yapmış olan arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Bi tane uzun gecelik alin mutlaka çünkü sonda takilcgi icin ameliyattan sonra pijama giyemzsnz benm kanamn cok olmdi kişiye göre değişir belki.agri acin olmuyo sadece ilk gun yatp kalkmk zor oluyo bol bol yuruyn ameliyttn sonra yurudukce aciliysn bol da su icin.rabbim saglkla kucağına almyi nasp etsn ins

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Gecelik te giysek sonuçta kanama olacak ve hasta bezleri kocaman oluyor bildiğim kadarıyla bağlanmıyor sadece seriliyor altımıza di mi? Bu durumda aslında aşağı kısmın tamamen çıplak olması bana daha mantıklı gibi geliyor ama tecrübem olmadığı için bilemiyorum nasıl olur. Yatarken pijamanın altını giymesem sonda çıkarılıp yürümeye başlayınca pijamanın altını giysem sizce mantıklı mı?

Hayırlısı ile kucagına alırsın inşallah cnm. Sana yardımcı olayım ben üç ay önce Spinal sezeryan oldum. Ameliyattan çıktım odama geldim sadece atlet giydim altımda da sonda ve hasta bezi üstümü çarşaf lâ örttüler. Üç saat sonra felan su içmeme izin verdiler sonra yavaş yavaş bisküvi kayısı suyu ve nescafe içtim ama bol bol su içmelisin. Ben öğlen On bir gibi çıkmıştım ameliyattan akşama doğru gelip sondayı çıkarttılar üstümü giydirip beni kaldırıp yürüttü ler bol bol yürü gazını rahat çıkarırsın çok ta ağrın olmaz. Gecelik almana gerek yok yani iki pijama takımı iç çamaşırı felan yeterli oluyo bi de hırka al hastane koridorlarında yürürsen üşütme. Bi soru n olursa cevapları m cnm yardımcı olurum sana msj atabilirsin

Bende sadece pijama üstümü giyindim zaten alta işk etapta bişey giyinemiyosun. Bana çıkar çıkmaz nescafe ve bitter çikolata yemem söylendi dr tarafından. Hani kafeinli şeyler yenmesi gerekiyormuşki baş ağrısı olmasın. Ve ertesi gun öğlene kadar 5 litre su iç dedi dr. Devam eden bir haftada en az gunluk 3 litre demişti içilmezse baş ağrısı kalıyormuş. Gerçekten bir gun fazla su içemedim vebaş ağrısından öldüm. Benimilk sezeryanım genel olmuştu onda uyanırken daha çok acı çekmiştim. Epiduralde ağrı azar azar artıyor ve daha az hissediyorsun. Zaten ağrı kesici vuruyorlar. Ben ilk sezryanımda on gun birinin yardımı olmadan kalkamadım bunda hastanede daha kendim kalkmaya başladım. Kanama konusu kişiden kişiye değişir. Benim çok fazla olmadı.

canım ben 45 gün önce spinal sezeryan oldum. ilk doğumum genel anesteziydi ama epidural çok çok daha rahat bi ameliyat oldu benim için. ameliyat sırasında hiç bişey hissetmedim başladı mı açana derken kızımın sesini duyuverdim. sonrasında sakinleştrici yapalm dediler istemedim çok rahattım çünkü. 6 saat sonra bişeyler içmeye başladım ve ardından ayağa kalktım. kendim bile kalkabilecek derecede iyi hissediyodum kendimi. gecelik falan almadım ben de zaten sondayı çıkarana kadar ameliyat önlüğüm üstümdeydi sonrada pijamalarımı giydim. oğluma doğum yaptığımda ameliyat sonram ölüm gibiydi. ama bol bol su ve sade neskafa iç. bana ameliyattan sonra başını çok oynatma dediler ama ben pek dikkat edemedim 4-5 gün fena bi bas ağrısı çektim ama bu az görülen bi yan etkiymiş bol sıvı almak bunu önlüyomuş. ben tavsiye ederim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinnn

Çok sağolun kızlar içimi rahatlattınız. Tam da düşündüğüm gibi sonuçta gecelik giysek bile altta sürekli bir kanama olacak geceliği hep yukarda tutmak zorunda kalırız o zaman ne anlamı var. Zaten normalde de hiç sevmem geceliği. İnşallah yatağı filan batırmam Çok dikkat etmeyi düşünüyorum yatarken kalkarken. Ve inşallah doğumdan hemen sonra erkek akrabalar falan gelmez hastaneye insan tedirgin oluyor çarşaf açılır falan Allah korusun. Bol su içmek bu kadar önemli demek. Hastaneye giderken küçük pet şişelerdeki sulardan birsürü almayı düşünüyorum. Ya kızlar bende boğaz ağrısı var hafiften. Anestezi sonrası zaten boğazda ağrı falan oluyormuş ya hani, acaba çok zorlanır mıyım? Ne yapsam da en az ağrıyla atlatsam şu iki günü? Bir de hani öksürük oluıyormuş sezeryandan sonra, vicks merhem ayağınızın altına sürüp çorabınızı giyip yatarsanız anında öksürük kesilir diyorlar, bunu hastanede sezeryan sonrası yapsak olur mu ki? Eğer kesiyorsa öksürüğü süper bişi. Sonuçta doğal da bi merhem benim aklıma yattı açıkçası ama deneyen var mı hiç bilmiyorum. Doktora da sorasım yok şimdi sürme der kesin. :44:

önce allah kurtarsın diyim ben 5.5 sene önce epıdurallı sezeryan yaptım benım yazdı doğumum uzun gecelik gıydım sezeryanda öyle aşırı kanama olmuyor genelde ben hasta bezı degıl normal orkıd ped koydum oda gayet emıcı sonucta emzirmek ıcın fln dogrulcaksn yatakta zor olur kapkalın hasta bezı yatağa yatak koruyucu serıyolar ayrıca bır ped koyman lazım yada hasta bezı ama dedıgım gıbı o rahat olmaz sezeryandan sonra gıcık fln olmaz yanı sanırım o genel anesteziden sonr aoluyor boğazına entube tpü takıldığından tahrıs oluyor epıduralde öyle bır sorun yasamazsın zaten öksürmekle fln dikişlere bırsey olmaz merak etme ama bence gecelik daha rahat olur sondaylada zor olur pıjama sabahlık al yanına kalkınca ustune onu gıyersın hastaneler sıcak sonuçta üşümezsın

canım epidural olacaksan boğaz ağrının önemi yok sonuçta narkozu tüm vücuduna almayacaksın o öksürük falan genel anestezide oluyo canım.. ben ikisini de yaşadığım için deneyimlerimi söylüyorum :))9

Bunu duyduğuma çok sevindim çok sağol canım. Bakalım benim epidural sezeryan hikayem nasıl olacak. Çok merak ediyorum. Forumda yazarım inşallah doğum hikayemi.

Konu sahibi olarak ben de tecrübemi aktarayım. Kesinlikle geceliğe gerek yok. Ben doğumdan sonra odama geldim ve pijamanın yalnızca üstünü giydim. Altıma hasta bezi serdiler ve üzerime zaten pike örttüler. Alta bişi giymeye hiç gerek yok. Zaten uzunca bi süre kalkamıyorsunuz. Sonra serumlarım bitip ayağa kalkmam gerektiğinde eşim alt pijamamı giydirdi. Biraz yürüdüm lavaboya gittim. Öyle yani geceliğe hiç mi hiç ihtiyaç duymadım. Kanamam da fazla olmadı. Yatağa hiç bulaşmadı mesela. Canpedin büyük boy hasta bezini almıştım 8 li paket. Herhalde 3 ya da 4 tane kullandım hastanede. Ertesi gün çıkardılar zaten. 1 gün de evde kullandım gerek olmamasına rağman sonra orkide geçtim.

gözün aydın Allah sağlıkla büyütmeyi de nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…