• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezeryan hakkında içimi rahatlatıcı şeyler söyleseniz :)

AMıNNN..diken diken oldum.Neden 2 yöntemi aynı anda yaptılar acaba? :S

BUGÜN HAMıLELıĞıMıN SON GÜNÜÜÜÜ. Yarın benimde MASUM MELEĞıM kollarımda olacakk içim kıpır kıpır sanki sıfırlanmış durumdayım sadece doğuma odaklanmış durumdayım.. Her şey çok güzel :nazar:

kızlar benim epidural spinal aynı anda yaptılar epispi deniyormuş belimden yukarı bir kablo vardı doğum sonrası ve ağrım olursa ordan ilaç yollayacaklarını söölediler ağrım bir kez oldu oda hafifti ilacı yaptıktan sonra 15 dakika içinde ağrım geçti ayaklarımın uyuşukluğuda dört saat içinde açıldı kendim odama yürüdüm yardım fln almadan bebeğimide doğumdan hemen sonra yoğun bakım odasına getirdiler emzirdim doğumdada hiç bişi anlamadım anestezi uzmanıyla bol bol sohbet ettik arada doktorumda kafasını uzatıp bize laf yetiştirdi şarkılar çaldılar söyledik hep beraber konser salonu gibiydi ameliyathane hiç tahmin etmezdim ''anlamazdın'' şarkısı eşliğinde bebeğim dünyaya geldi harika bir duyguydu asla unutamam normal doğum istemiştim hep kısmet olmadı göremeyeceğim diye çok üzülmüştüm ama böyleside çok güselmiş iyiki genel olmadım diyorum kızlar bence çok panik biri değilseniz böyle yaptırın o anın tadını çıkarın derim doğumdan sonra baş ve bel ağrım olmadı doğumdan sonra üçüncü günü yatıp kalkarken olan o sızı hisside kalmadı 20.gün alışveriş merkezinde bebeğimle geziyordum çok rahat bir doğum geçirdim allah szede böylesini kısmet etsin inşaallaah bir an önce kavuştursun bebeklerinizle :teselli:

arkadaşım o kadar güzel anlatmışsın ki ikinci bebeği hemen düşünesim geldi. yerimseniben

canım hayırlı doğumlar diliyorum.bende yeni üyeyim.5 aylık bir kızım var.ben epidural normal doğum yaptım çok rahat geçti.sezeryan olursan genel anesteziden farkı yok diye biliyorum acı hep aynı.ben normal epidural yaptığım için hiç pişman olmadım:CüvCüv:

ARKADAŞLAAAAARRRRRRRR

DOĞURDUUUUUMMMMMMM :D :D :))

ben ve bebeğim çok iyiyiz doğum çok kolay güzel eğlenceli geçti korktuğuma değmedi:)) spinal oldum. emeliyat baslasın diye beklerken yavrumu çıkardılar bile:))) sonradan ben onu izlerken yapılan seyleri aşı vs filan beni hallettiler.sadece hissettiğim bebeği çıkarırlarken karnım sadece vakumlanır gibi oldu 8 9 kez o ama o anları yaşamaya değerdi herseye bedel . bana destek olduğunuz için hepinize ok tşk ederim çok öpüyorum ( evime gecicem hastaneden çıktıktan sonra orada netim yok malesef henüz bağlanmadı cvpları 40 gün sonraya bırakçam sanırım anneme geçtiğimde )

canım ben de spinal anestezi oldum ve hemen emzirdim, ayaklarını hissetmeni bekletmek gibi bir şey de duymadım daha önce ki bu konuda oldukca bilgim var. nescafe içmen ise inanılır gibi değil, çünkü kafein tüketimi emizrdigin sürece yasak, içeceksen de günde bir fincanı gecmemeli. idrar söktürücü özelliğinden dolayı kafein almanı istemiş olabilirler desem bunun için ilaçlar var, sana kahve içirmelerine gerek yok, ki yeni dogmus bebekte sütten gecen kafeinin yarılanma ömrü 3-4 gün civarında ve bu bebegin uyumamasına, huzursuzlanmasına yol açar. nerde dogum yaptın merak ettim açıkçası...

canım bana bunu tavsiye eden bir doktordu ve daha önce kendiside spinal anastezi ile doğum yapmış ben yaptım sende yap dedi.canım ben ayaklarım için 2 saat bekledim yanımda yatan başka biri daha vardı o sadece yarım saat bekledi ve geçen bir arkadaşım 4 saat beklediğini söylemişti bünyeye ve şehre göre değişiyor demekki.kafein baş ağrısı geçirir canım ağrı kesici yerine kahve tüketmemi istediler

tigerboxer canım gecmiş olsun.
çok sevindim herseyin yolunda gitmesine. allah analı babalı, saglıkla buyutmek nasip etsin bebeğini.
ben de ogluma kavustum 1 hafta once, şimdi hasret gideriyoruz :)

spinal anestezi ile oldum iddia ediyorum kimse ben kadar rahat bir doğum yapmamıştır.tansiyonunu sürekli takip ediyorlar ve anında müdahele ediyorlar sen farkında bile olmuyorsun.bir ara heyecan yapmışım ve tansiyonum yükselmiş bir ilaç verdiler damardan oldum leyla.herşey rüya gibiydi.bebeğimin ilk anını gördüm.ağrısız acısız güle oynaya emzirdim.şiddetle tavsiye ederim.hayırlı doğumlar dilerim

ARKADAŞLAAAAARRRRRRRR

DOĞURDUUUUUMMMMMMM :D :D :))

ben ve bebeğim çok iyiyiz doğum çok kolay güzel eğlenceli geçti korktuğuma değmedi:)) spinal oldum. emeliyat baslasın diye beklerken yavrumu çıkardılar bile:))) sonradan ben onu izlerken yapılan seyleri aşı vs filan beni hallettiler.sadece hissettiğim bebeği çıkarırlarken karnım sadece vakumlanır gibi oldu 8 9 kez o ama o anları yaşamaya değerdi herseye bedel . bana destek olduğunuz için hepinize ok tşk ederim çok öpüyorum ( evime gecicem hastaneden çıktıktan sonra orada netim yok malesef henüz bağlanmadı cvpları 40 gün sonraya bırakçam sanırım anneme geçtiğimde )

arkadaş doğum yapmış bile:) güle güle büyüt canım bebeğini

arkadaşım bence kesinlikle epidural ol derim ben çünkü bebeğinin doğduğu anı ilk sen gör daha rahat toplarsın kendini bebişini çıktığı anı kaçırma bende 15 gün sonra epidural sezeryn olcam normalde çok korkak biriyimdir ama hiç korkmuyorum elbette o anda heyecan olcaktır bu kaçınılmaz ama ben asıl narkoz almaktan korkarım açıkcası .ve bebeğimi ilk gören ben olmak istiyorum şuurumunda açık olmasıın istiyorum.korkma allah o gücü veriyor sadece bebeğini düşün ve bence kesinlikle epidural ol bebeşin için değer

bende spinal sezeryanı tavsiye ediyorum..ilk gün uyuşuksun zaten ağrı sızı yok.hastane çantama saç maşamı koymuştum.ikinci gün odamın banyosunda saçlarımı yaptım.Hiç yatmadım sürekli ayaktaydım.hastane dönüşü de evde temizlik yaptım..korkulacak hiç birşey yok.ameliyat sırasındada sürekli konuştururuyorlar kafan dağılsın panik olma die..

Back