epidural sezeryan hakkında içimi rahatlatıcı şeyler söyleseniz :)

sorma nasıl kendimden geçtim : sırnaşık şey amin canım inşallah.anlatırım tabi hayırlısıyla bir geleyimde ayyy yeni evimde net henüz bağlı değil 40 ım çıktığında anneme gelincemi girerimki acaba ya nete CADIARZU yok ya hastane odasında wiriles var allahtan 2. günü girerim inşallah.Sondayı taktırcam saolun uyarınız için a.s.bencede o sekilde mantıklı geldi.

doktorun iyi olması bence çok önemli ve anestezi uzmanının . Benim doktorum korkma herşeyin en iyisini ayarlıcam ben dei sağolsun öylede yaptı. epidural sezeryan oldum. bebeğimi hemen görebildim sanki normal doğum gibi. hemen emzirdim.Genel anesteziyle doğum yapanlar ağrıyla uyanıyorlar. ama epiduralde zaten ayık oluyorsun sızı başlayıncada hemen ağrıkesici yapıyorlar

evet doktorum ve ekibine çok güveniyor seviyorum:) elime bir buton vereceklermiş ağrıyı hisseteden bile basabilirmişim istediğim kadar basarmısım alet dozunu ayarlarmış çok vermezmiş . hayırlısıyla su 6 günümüzüde bir atlatsak allah ın izniyle ağrısız sıkıntısız :Saruboceq:

canım ben de 3 ay kadar önce epidural sezeryanla doğum yaptım.
hiç korkulacak bişey yok. ben de çok korkup panik yapmıştım ve bu yüzden sakinleştirici yapmışlardı bana ve bebek doğduğu an içim geçmiş sanırım. bebeğimi sevmişim falan ama hatırlamıyorum. sana tavsiyem çok rahat ol. hiç panik yapma. sonucunda bebeğine kavuşacaksın, onlar için herşeye değer. 3-4 günde de gayet iyi duruma geldim. dışarı bile çıkmıştım yani. hem bak sana ağrı kesici pompa da takacaklarmış. bana takmadılar mesela sadece belirli aralıklarla hemşire gelip ağrı kesici yapıyordu. ama tekrar doğum yapsam yine epidurali seçerim herhalde. narkoz fobisi var bende çünkü. genel yapamam herhalde.

sakinleştiricide iyi fikir aslında du bende isteyeyim bi sakinleştirici bişiler heycandan aklıma bile gelmemişti iyi oldu vallahi hatırlattığın :) saolasın arkadaşım 5 günüm kaldı şurda hatta şimdiden yapsalar bi sakinleştirici olmazmı :))) bursa da kime gidiyodun?

Canım,öncelikle hayırlı doğumlar dilerim..Benim 16 aylık bir oğlum var ve epiduralli sezeryanla doğum yaptım..çok rahattı,sondayı uyuştuktan sonra taktılar,ameliyathaneden çıkmadan çıkarttılar,pek hissetmedim yani..daha uyuştu mu,başlıyorlar mı derken oğlumun ağlamasını duydum:) doğum sonrasında hiç ağrım olmadı..hastanede kaldığım 26 saat boyunca 3 kere kalçadan ağrı kesici iğne yaptılar..gaz sorunum olmadığı için hemen normal yemek yedim,ameliyattan 8 saat sonra ayağa kalktım,yürüdüm..ertesi gün eve geldik,ben hep ayaktaydım..benim için çok olumluydu.sonrasında evde hiç ağrım olmadı..yani şimdi doğum yapıcak olsam,kesinlikle epiduralli sezeryanı tercih ederdim..sevgiler..

teşekkür ederim canım amin. negüzel olmuş seninki inşallah benimde işlerim yolunda gider umarım seninki gibi.5 günüm kaldı ve ilk zamanlar gibi değilim içim rahat artık pek bir sıkıntım yok heyecandan başka.Allah yavruna sağlık sıhat versin sizlerle inşallah canım

Sağol canım,heyecanlı olman çok normal..Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah..Güzel haberlerini bekliyoruz..

hayır canım şimdiden olurmu hiç.
o anda eğer çok panik ve heyecan yaparsan benim gibi doktorun önerecektir zaten. daha rahat atlatırsın hem.
ama belki hiç heyecan falan yapmazsın herşey o anda gelişiyor. ben doğuma girene kadar o kadar sakindim ki. herkes şaşırıyordu bana, benimle birlikte aynı gün doğum yapacak kızlarla sezeryan sırasını beklerken muhabbet falan ediyorduk ne kadar sakinsin şaştık kaldık senin sakinliğine dediler ama tam ameliyathaneye girerken ne olduysa oldu, yani ben ben değildim sanki. çok korktum, epidural tutmayacakmış gibi geldi birden. ama hiç öyle bişey olmadı tabi. çok rahat ve güzel geçti. sen de sıkma kendini.

bursa da op. dr Özer Kutlu ya gidiyordum, zübeydahanım doğumevinin doktoru. çok süper bir doktor, bütün bursalı bayanlara tavsiye ediyorum.

:)) olmaz tabi şimdiden. takılmıştım ben öylesine onu derken :)
aklım ilk zamanlardaki gibi karışık değil korkumda okadar kalmadı içimden bi his rahat geçeceğini söylüyor.umarım şanslıyımdır. bugün gittim hastaneye kan verdim kan sayımıda yaptırdım.. şimdi sıra bu 4 günün geçmesini beklemeye kaldı

canım sen daha önce bursa topiğinde değilmiydin, ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa. doktor ve hastane tavsiyeleri topiğinde görmüştüm sanki seni.

için rahat olsun canım, inşallah herşey istediğin gibi geçer ve hayırlısıyla alırsın yavrunu kucağına. hayırlı doğumlar diliyorum sana.

maşallah canım güzel bir hafızan varmış. Hamile kaldığımda Bursa daydım evet.Ama Ankara ya taşındım.çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için canım. amin.

allah kolaylık versin öncelikle ben spinal anestezi ile doğum yaptım kesinlikle tavsiye ederim ne baş ağrısı oldu nede öksürük.prensesimin ilk anlarınada şahit oldum..kesinlikle cok rahattı

bende sezeryapiduralle oldum ama şunu söyleyebilirim eğer doğumu anının heyecanını yaşamak bebeğini görmek istersen epidural çok güzel ayrıca ameliyat anını görmüyor ve hissetmiyorsun hatta eğer ameliyata giren ekip eğlancaliyse çok bile zevkli olabilir ameliyatın.ama bir dez avantajı var genl anesteziye göre genel anestesi olunca yaklaşık 30 dakika içinde ayılıyorsun ve bebeğini emzirebiliyorsun epidurallide ise yaklaşık 2 saat hatta bazen bu 4 saate kadar çıkabiliyor ayaklarını hissetmeni bekilyorlar ve bebeğini ancak o zaman emzirebiliyorsun.birde sezeryandan çıkınca nescafe ve su tüketimi yapman gerekiyor bolca.ama ben ikinci çocuğum olacağı zamanda epidurali tercih edeceğim bebeğimin doğumunu görmek çok güzeldi

canım ben spinal anestezi ile dogum yaptım. sonrasında bel ya da bas agrım hiç olmadı. ameliyat esnasında uyanık olmak, o anlara tanık olmak çok güzel bir şey. genel anestezi olanların çok şey kaçırdıgını üzülerek belirtmek istiyorum maalesef. eger tansiyon problemin yoksa, çok heyecanlı ve panik bir yapıya sahip değilsen, engelleyecek baska sağlık problemlerin yoksa mutlaka spinal anestezi öneriyorum. ameliyat zaten cok kısa sürüyor ve cok eglenceli geçiyor. ben anestezistimle muhabbet ediyordum ne iş yaptıgımız üzerine mesela ve dr. umla ya hazır açmışken şu yagları da alsak falan diye geyik yapıyordum, o arada kızım doğdu :)) sonrasında hiç agrım sızım olmadı. gece 22:51 de dogum yaptım, sabah 06:00 gibi bütün uyuşuklugum geçmişti. 08:00 gibi hafif ağrılarım basladı, zaten o zaman da voltaren iğne yapıyorlar, 20 dk. sonra etkisini gösteriyor ve 12 saate kadar etkili. hiç korkma, o ana tanık ol ve tadını çıkar derim. bebegini saglıkla kucagına alman dileğiyle...

canım ben de spinal anestezi oldum ve hemen emzirdim, ayaklarını hissetmeni bekletmek gibi bir şey de duymadım daha önce ki bu konuda oldukca bilgim var. nescafe içmen ise inanılır gibi değil, çünkü kafein tüketimi emizrdigin sürece yasak, içeceksen de günde bir fincanı gecmemeli. idrar söktürücü özelliğinden dolayı kafein almanı istemiş olabilirler desem bunun için ilaçlar var, sana kahve içirmelerine gerek yok, ki yeni dogmus bebekte sütten gecen kafeinin yarılanma ömrü 3-4 gün civarında ve bu bebegin uyumamasına, huzursuzlanmasına yol açar. nerde dogum yaptın merak ettim açıkçası...

teşekkür ederim telkinleriniz için arkadaşlar. katılıyorum size eğlenceli olacağına inanıyorum. son 3 günümüz kaldı..iple çekiyorum gelmesini kendimi şartladım herşeyimiz hazır. Allah hepinizin evlatlarına sağlıkla uzun ömürler nasip etsin inşallah..

uyuşukluğun geçmesini beklemek banada biraz garip geldi bi dolu dr ile görüştüm ameliyat olanlarla görüştüm hemşirelerle o işlerle alakalılarla görştüm ama ilk kez öyle bir şey duydum. sipinal ve epidural arasındaki fark sadece EPıDURALDE ELıMDE BUTON OLACAKMIŞ AĞRI GELECEĞıNı HıSSETTıĞıM AN BASTIĞMDA KENDı AĞRI KESıCıMı KENDıM VERECEKMıŞıM ALET DOZUNU AYARLIYORMUŞ ıSTEDıĞıM KADAR BASABıLıRMıŞıM ,,,, SıPıNALDE ıSE AĞRI KESıCıLERı 3 SAAT ARAYLA DAMAR YOLUNDAN HEMŞıRELER YAPIYORMUŞ..

o zman spinale göre epidural le doğum yapmak daha mantıklı.değil mi?

evet canım bencede mantıklı olan epidural. anestezi uzmanı yaptığı testlerin sonucuna göre karar verirmiş hangisinin uygun olacağına

kızlar benim epidural spinal aynı anda yaptılar epispi deniyormuş belimden yukarı bir kablo vardı doğum sonrası ve ağrım olursa ordan ilaç yollayacaklarını söölediler ağrım bir kez oldu oda hafifti ilacı yaptıktan sonra 15 dakika içinde ağrım geçti ayaklarımın uyuşukluğuda dört saat içinde açıldı kendim odama yürüdüm yardım fln almadan bebeğimide doğumdan hemen sonra yoğun bakım odasına getirdiler emzirdim doğumdada hiç bişi anlamadım anestezi uzmanıyla bol bol sohbet ettik arada doktorumda kafasını uzatıp bize laf yetiştirdi şarkılar çaldılar söyledik hep beraber konser salonu gibiydi ameliyathane hiç tahmin etmezdim ''anlamazdın'' şarkısı eşliğinde bebeğim dünyaya geldi harika bir duyguydu asla unutamam normal doğum istemiştim hep kısmet olmadı göremeyeceğim diye çok üzülmüştüm ama böyleside çok güselmiş iyiki genel olmadım diyorum kızlar bence çok panik biri değilseniz böyle yaptırın o anın tadını çıkarın derim doğumdan sonra baş ve bel ağrım olmadı doğumdan sonra üçüncü günü yatıp kalkarken olan o sızı hisside kalmadı 20.gün alışveriş merkezinde bebeğimle geziyordum çok rahat bir doğum geçirdim allah szede böylesini kısmet etsin inşaallaah bir an önce kavuştursun bebeklerinizle :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…