• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezeryan hakkında içimi rahatlatıcı şeyler söyleseniz :)

tigerboxer

14 AĞUSTOS 2009
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
405
1
296
42
Ankara
Nedendir bilmiyorum ama itiraf ediyorum doğumdan korkuyorum ve kesinlikle sezeryan düşünüyorum genel istiyordum ama bebeğime süt verme açısından epiduralın daha uygun olduğuna karar kıldım.Araştırmak istemiyorum çünkü herseyin illaki zor bir yanı oluyor bundada vardır tabi araştırırken onları okuyupta ürkmek panikle doğum yapmak istemiyorum.Beni epidurale ısındırırmısınız :))

canım hayırlı doğumlar diliyorum öncelikle..
aslında bende genel oldum ve hemen süt verdim bebeğime.yani bunun sezeryan şekiyle pek de ilgisi yok..
heyecan varsa bence epidural yapma;çünkü tansiyonun yükselip düşebilir aşırı heyecanla.
şimdiki anesteziler de çok rahat o yüzden ben genel anesteziyi tercih etmeni öneririm.en azından ameliyat sonrası birde başağrın olmuyor.

Teşekkür ederim canım amin. Son 10 günüm kaldı bakalım..
Aldığım eğitimde sezeryanla sütün alakası olmadığını öğrendim evet ama negatif yönü,dr min acıklaması ; ''anesteziden sonra annenin ayılması 1- 1,5 saati bulurmuş ortalama.. bebekte hemen içgüdüsel emmek istermiş sonrasındada yarım 1 saat sonra derin bir uykuya dalarmış bebek, o yüzden emme olayında bazı durumlarda soğukluk olurmuş bebeklerde. Anne baygınken emzirilsede yanlış emme sitilinden göğüs uçları yara olabilirmiş bebek o şekilde emermiş hep

o yüzden öyle düşünüyorum

Son düzenleme:
canım normal doğumda yapsan emin ol yara olabilecek bir göğse sahipsen ilk etapta zaten yara oluyor.ki benim olmadı mesela.genel anestezi ile sezeryan yapmış olmama rağmen.
bilemiyorum ben epidural yapmadığım için yapan arkadaşlar yardımcı olacaklardır

dr nin anlattığı..göğüsün yapısıyla yaraların alakası yokmuş sadece yanlış emzirme stilinden yara olurmuş bilmiyorum ya son 10 günüm ve hala kararsızım genelmi epiduralmi olsun..yarın dr me gitçem bakalım o içimi rahatlatabilicekmi ne dicek hayırlısı bakalım

rahat ol canım benim..son günler çok stresli geçiyor..doktorunla en doğru karraı vereceğinizden eminim.hayırlı doğumlar diliyorum..:a.s.:

arkadaşım ben genel anestezi ile oldum ve hemen daha ameliyat masasında uyandım.herkes aynı zmanda uyanacak diye bir şey yok ama.epidural doğum da herkes de başağrısı olcak diye bir şey de yok.tanıdığım bir çok kişi de başağrısı olmadı.
saruboceg arkadaşın dediği gibi eger çok heyecanlı panik biriysen genel anesteziyi seç.

genel anestezi de sonrası daha komplikasyonlu oluyor,mesela narkoz ben de çok öksürük yaptı,boğuluyormuşum gibi.vb.... bu arada benim seçme şansım olmadı,çünkü normal doğumdan acele ile ameliyata alındım.ama ikinci çocugum olursa büyük ihtimalle ben de epidural olurum.
bir çok arkadaşım ameliyat sonrası komplikasyonları daha az olduğu için,bebeğe narkozun vb.maddelerin daha az geçtiği için ve toparlanması daha kolay olduğu için epidurali tercih ettiler.
hatta benim bir tanıdığım 2 çocuguna genel anestezi olmuş,3. çocuguna epidural olmuş.diyor ki en iyisi epidural ,daha kolaymış diyor.

ama yinede herkese göre değişir,bana kolay gelir başkasına zor gelir,bünyeyle de alakalı,doktorun tecrübesiyle de alakalı.
Allah'a dua et,senin için hangisi hayırlı ise sana onu nasip etsin.

kafanı karıştırmıyayım ama (tabiki doktorunla da konuş)
normal doğumu denesen,herkesin ki zor olcak diye bir şey yok ki.benim arkadaşım ilki normal doğumdu,kendisine zor gelmişti,kesin ameliyat olurum ikincisinde diyordu.
ikincisine ameliyat oldu ama dediki normal doğum daha kolaymış.kimine göre normal kolay kimine göre ameliyat.
dediğim gibi herkesin farklı,sen Allah' a dua et,hakkımda hangisi hayırlıysa beni ona yönlendir diye,eminim seni en hayırlısına yönlendirir.

evet canım kesinlikle dr ve bünyeyle alakalı bir durum ağrı sancı sorunlar..
tansiyon problemin kilo problemim vs mde yok epidural olmalıyım diye şartlamak istiyorum kendimi sanrım epidural iyisi olcak benim için ama işte bilinç altında AMELİYAT kescekler vs olarak yattığı için ki her nekadar ameliyat sayılmasada tıbben epidural.. yinede istemedende olsa heycan yapıyorum yarın bi gideyim dr mede konusayım iyice bakalım hayırlısı olsun.
bir an önce hayırlısıyla sizin aşamalara gelebileyim

canım ben epidural sezeryan oldum.
benim burnum genellikle tıkalı olur.
doğuma giderkende tıkanıktı. o yüzden epidural sezeryan oldum. iyikide öyle olmuş.
sezeryan sırasında önünde bi perde oluyor. hiçbişey görmüyorsun ve hissetmiyorsun korkma.
ayrıca bebiş doğar doğmaz sesini duymak ve görmek çok güzel bir duygu.
baş ağrımda hiç olmadı. hemşirelerde saolsunlar çok rahatlattılar beni. sürekli konuştular. yapılanları anlattılar nasıl olduğumu filan sordular. elimi tuttu sürekli.
sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah canım.

Canım ben gecen cuma epiduralli sezeryanla dogum yaptım. daha dogrusu yapmak zorunda kaldım daha dogum baslamamıstı, 36. haftamdaydım suyum azaldı bebeğimi tehlike atmamak için sezeryana alındım. epidural istedim.
şimdi iyiki epidural istemişim diyorum, hiç korkulcak bi yanı yok. epidurali takıyolar 5 dk içersinde uyusuyosun ztn. belden aşağı hiç birsey hissetmiyosun. 10 dk içinde de bebişi çıkarıyolar hemen :) ondan sonrası ztn kolay.
ben bebeiğimin sesini duydum andan sonra tamam drlar benmle ugrasıyolar fln hic anlamadım bile sonra oglumu getirdiler yanıma optum kokladım goturduler. hatta ondan sonrasında bile istersen ufak bi igne yapalım dikilene kdr uyu dediler ama onu bile istemedim. benim dogumum cok kolaydı. sonrasında da öyle dayanılmayacak kdr bi agrım olmadı. 2 gece kaldım hastanede pazar sabahı gayet rahat yuruyerek çıktım. ilk gun hemen yurudum ztn ama yururken yatıp kalkarken ilk gun sonra rahatsız edici.

şimdi hiç bişeyim yok ufak ufak bazen dikişler batıo ama olcak artk okdr. onun dışında evde gayet rahat dolanıyorum hatta drum şehir dışına bile çıkabilirsin artık dedi..

Yani hiç korkma canım, normal dogum yapma sansın yoksa kesinlikle epiduralli sezeryan derim. 2. sinde gerekirse yine epidural isterim. benm hiç bi problemm olmadı. şimdi evde oğlumun gelcegi gunu bekliyorum..

Allah hayırlı dogumlar nasip etsin canım, saglıkla bebeğini kucagına alırsın inşallah..

aayy çok güzel motive oluyorum saolun hanımlar vallahi diken diken oldum demekki ortalama 15 20 dk sürüyor ha..çok iyi ya diş çekimi gibi birsey okadar bile sürmez hatta belkide ( inşallah :) hani diş çekilirken bazen hissetmeler oluyor aletleri ya sanırım ggeçici felçli gibi olunca hiç birşey hissedilmiyecek. siz anlatırken nasıl aşka geldim anlatamam Şu 10 günüm ah bir an önce gelse opuyorumnanaktan

Canım bebeğin çıkması senin çıkmandan daha kolay :) senn işin biraz dhaa uzun suruyo toparlıyolar seni kaç katman dikiyolar, kolay değil :)
aynen dediğin gibi dokunmaları hareketleri hissediyosun. yani karnında bişi yapıolar hissediyosun ama acı yok, acıyı hissetmiyosun. hatta ben bebeğin çıktıgını bile hissettim, karnımda bi rahatlama oldu, içi boşaldı :)

du ya açma kat kat dikiş mikiş karıştırma oralarını :))

senin prens küvezde olsa gerek nezaman gelicek? dünyanın en zor duygusu beklemesi olsa gerek bu..
Sağa sağlim en kısa zamanda buluşursunuz umarım :1hug:

Bende 12 gün önce sezeryan oldum.ama normal doğumu düşündüğüm için de sezeryanla ilgili hiçbir şeyi araştırıp okumamıştım.taki herşey başımdan bir bir geçinceye kadar.şunu söylemeliyim o sondanın takılması gerçekten sıkıntı ve acı vericiydi.bi süre sonra hiç bişey hissetmedim ama o ilk takılma anı berbattı.hatta iyi yerleşmedi diye bu işlemi bir kaç kez tekrarladılar düşünün durumumu.inleyip durdum.sonra birden ameliyata alındım anestezi hakkında hiç bilgim yoktu beni eğdiler ve sivrisinek sokması gibi bişey hissettim ve sonra bacaklarım ısınmaya başladı sonrasında belimden aşşağısını hissetmedim.hemen önümü kapattılar ve 5-10 dakika gibi kısa bir süre içinde bebeğimin sesini duydum perdenin üstünde bir kaç saniye gösterdiler ve götürdüler tabi ben salya sümük.bi 10 dak kadarda benle uğraştılar ki ben hiç bişey hissetmedim herşey çok rahat geçti.sonra odama alındım ve 8 saat sonra ayağa kaldırılıp gezdirildim.aslında süründüm de diyebiliriz.anestezinin etkisi geçince duyulan acı tarif edilmez.ve bi de ilk tuvalete çıkış.o da çok zordu benim için çünkü sonda yolları tahriş ediyo.daha yeni kendime geliyorum ama ağrılarım ve sancılarım devam ediyo.keşke normal yapsaydım diyorum çünkü arkadaşım benden önce ayağa kalktı ve normal hayatına kaldığı yerden devam ediyo ama ben bu ağrılarları kimbilir daha ne kadar çekicem.

saol arkadaşım ya ben telkin edilmek için bu topiği açmıştım tüm moralim sıfırlandı birden :( özellikle belirtmiştim kötü şeylerini bilmek istemediğim için araştırma yapmadığımı iyi şeylerini bilmek istediğimden bahsetmiştim ki kendimi iyice motive edeyim diye :'( bu arada sana çok geçmiş olsun üzüldüm canım

saol arkadaşım ya ben telkin edilmek için bu topiği açmıştım tüm moralim sıfırlandı birden :( özellikle belirtmiştim kötü şeylerini bilmek istemediğim için araştırma yapmadığımı iyi şeylerini bilmek istediğimden bahsetmiştim ki kendimi iyice motive edeyim diye :'( bu arada sana çok geçmiş olsun üzüldüm canım

üzülme arkadaşım,herkesin ki aynı olacak diye bir şey yok.mesela ben ne sontanın takıldığını hissettim,ne de sonrasında ağrı.
bence sen daha fazla bebeğini radyasyona maruz bırakma :roflol:(yani daha fazla bilgisayar başında durma )
yoksa kafan iyice karışır.:uhm:
bu son günlerinin tadını çıkar.bebeğine büyüdüğünde vereceğin bir günlük yaz.
doğumu hiç düşünme.düşündükçe daha zor olur.buna inan.
çok kolay olacak diye kendine telkinde bulun ve bir daha da düşünme.
seni buralarda dolaşırken görmiyeyim.:jeyyar:
biz sana dua ederiz :1hug:
müjdeli haberlerini bekliyoruz 10 gün sonra :dance:

Back