• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Entele Saçlari Uzatan Bitki (Arsiv)

bende entele kullanmaya başladım.dün uyguladımda,şampuanımada çamterebentin kattım bakalım sonuçlar nasıl olucak .bukadar kullanan sonuç aldıgına göre işe yarıyor. ayrıca zehirli oldugu kısmına gelince aktar göze ve agıza deydirmeyin yeterli dedi yani eldivenede gerek yokmuş .

kız biz eldiveni ellerimiz kıllanmasın diye takıyoznaniknanik

bide isveç iksiri şurubu kullanan arkadaşlar varmı acaba yorumlarını alabilirmiyim işe yarıyormu yani

bide isveç iksiri şurubu kullanan arkadaşlar varmı acaba yorumlarını alabilirmiyim işe yarıyormu yani

kullandım ben ondan, valla çok iyiydim kullandığım sürece tavsiye ederim...selvi suyunun tarifini önceki sayfalarda verdim zaten, ordan bakabilirsiniz...

arkadaşlar bu entele otunu yakşaık 3 haftadır kullanıyorum gerçekten uzadı saçlarım hatta boyatmıyorum çünkü yine çabuk uzayacağının farkındayım istediğim uzunluğa gelince boyatmayı düşünüyorum

ama bişey sorucam bide çam terabantinini şampuanıma kattım ama ne kadar katılcağını bilemediğim için biraz abattım galiba iğrenç kokuyo ve saçımı çok sertleştiriyo kullananlara soruyorum ne kadar katılıyo

ama bişey sorucam bide çam terabantinini şampuanıma kattım ama ne kadar katılcağını bilemediğim için biraz abattım galiba iğrenç kokuyo ve saçımı çok sertleştiriyo kullananlara soruyorum ne kadar katılıyo

cok katınca sacı sertlestiriyor. bende ilk aldıgımda sisenin yarısını katmıstım. sonra kullanamadım sampuanı tarak girmiyordu sacıma. yeni sampuan alıp 1 kapak cam terebentin 1 kapak badem yagı kattım. simdi cok memnunum cok rahat taranıyor ve yumusacık olmuyor saclarım

isvec iksiri ne kızlar

isveçli bir doktorun, öldükten sonra reçeteleri arasında bulunan, ömrü uzatmak da dahil 1001 derde deva olduğu iddia edilen, bilimum otun, kanyakla karıştırılmasıyla elde edilen bir şurup, bilimum ot dedim ama bunlar belli otlar ve de belli miktardalar... aktar katologlarımın birinde yazıyordu, bulursam aktarırım...

he bu arada doktor 104 yaşında attan düşerek ölmüş yerimseniben

edit:

buldum :)

İSVEÇ ŞURUBU

İçeriği ve Kullanım Alanları:

Bu acı şurubun reçetesi, İsviçreli Dr. Samst'ın notları arasında, kendisinin ölümünden sonra bulunmuştur. Kuşaklar boyunca bireyleri çok uzun ve sağlıklı yaşamış olan Samst ailesinin son ferdi olan Dr. Samst da 104 yaşında iken attan düşerek ölmüştür. İsveç şurubu dediğimiz bu acı şurup, dahilen ve haricen, akla gelen tüm rahatsızlıklarda başarıyla kullanılabilir. İsveç şurubu hakkında ayrıntılı bilgi: "Tanrının Eczanesinden Sağlık" ve " Sağlık Doğadan Gelir" adlı kitaplardan elde edinilebilir.

REÇETE:

10 gr sarısabır
9 gr ravent kökü
7 gr mirra
5,5 gr cedvar
3,5 gr centiyane
2 gr domuzdikeni
6,5 gr melekotu kökü
1 gr doğal kafur
1 gr sinameki
9 gr eğir kökü
1 gr besbase
0,1 gr safran
1 gr tarçın
0,5 gr kakule

Tüm bu droglar, 1,5 lt 35 derecelik konyakla karıştırılır. Konyak ve içine drogların konulduğu şişe 2-3 litrelik ve geniş ağızlı olmalıdır. Şurup şişesi 14 gün süreyle sıcak bir ortamda bekletilir ve her gün çalkalanır. Süre sonunda kullanılabilecek kadarı bir tülbentten süzülerek, koyu renkli temiz bir şişeye aktarılır ve kullanılmaya başlanır. Büyük şişede kalan posalı şurup, bekledikçe daha da güçlenir ve serin bir ortamda saklanır. Bozulması sözkonusu değildir.

içten kullanımda; günde 1-4 kere, 1-6 kahve kaşığı dolusu şurup bitki çaylarına ve biraz ılık suya karıştırılarak içilmelidir. Çocuklarda dozaj yarıya indirilmelidir. Akut vakalarda 1-2 yemek kaşığı dolusu şurup, yarıyarıya suyla karıştırılarak da kullanılabilir. Allerjik bünyeli kişiler, şurupla birlikte süt içmemeliler. Dıştan kullanımda; yaranın ya da sorunun olduğu yere şurup kompres yapılır bir pamuk vasıtasıyle.

kullandım ben ondan, valla çok iyiydim kullandığım sürece tavsiye ederim...selvi suyunun tarifini önceki sayfalarda verdim zaten, ordan bakabilirsiniz...
sagol nir selvi suyunu bulmak biraz zormuş . ama şu isveç şurubu iyiydi diyosun bakmak lazım yani.yerimseniben

şampuana 1 kapak yeterli oluyor. ama sen diger şampuanını da ziyan etme üzerine biraz daha şampuan ekle kullan derim .gerçekten yumuşatıyor

bende enteleyi kullandım 2bardk su ve 2 bardak elma sirke ile kaynattım.saçlarımın diplerine sürdüm 1-2 saat bekledim.ama uzamadı saçlarım.merak ettim acaba haftada kaç kez aynı işlemi uyguladınızda saçlarınız uzadı.ben tekrar denicemde :) şimdiden sağol.

not: kokusu biraz kötü ama yıkadığınız zaman böyle bi sorununuz kalmıyor.sadece beklerken zorlayabilir.

arkadaşlar bu entele otunu yakşaık 3 haftadır kullanıyorum gerçekten uzadı saçlarım hatta boyatmıyorum çünkü yine çabuk uzayacağının farkındayım istediğim uzunluğa gelince boyatmayı düşünüyorum

enteleyi ne kadar sıklıkta kullanıyosun.hafta 3 kez falanmı.bende artık saçlarımın uzamasını istiyorum.birde benim saçlarımın uçları boyadan çok yıprandı kesmeden nasıl eski halie getirebilirim fikri olan varmı...yerimseniben

arkdaşlar ENTELE zehirli diyorsunuz ya .peki size şunu söylesem ben enteleyi şifalı bitkiler ansiklopedisinde görüp aldım..adı üstünde ŞİFALI BİTKİLER neden zehirli bi otu yazsınki.boyayı yaptığınızda sorun yaşamıyosanız ki kimyasal madde.bence bi ottan hiç bi zarar gelmez.ben kaynattım ama fazla kullanmadım aralıklı kullandım 0,5 lik şişenin yarsını kullandım sadece.sanırım uzatmamasının nedeni buydu.düsenli kullanmayı deneyeceğim faydasını inş. görebiliim.sizi bilgilendireceğim...

haftada 2 kere kullanıyorum ben ama iki günde bir kullananlarda var ama ben abarmaya gerek yok diyorum formülü yapıp bir gün beklet ve fısfıslı bir kutuya koy öyle uygula sonra saçımı sarıp sarmalıyorum sıcak olunca kafa daha iyi emer bence gerçekten uzatıyo bende uzun saç hayranıyım hatta kaynak bile yaptırdım ama kendi saçın gibi olmuyo sonra çıkarttırdım şimdi bu son çare umarım herşey yolunda gider sanada kolay gelsin şekerim

yarın saclarımı boyatacam 1 ay sonra ölcerim. gecen ay düzenli yapamadım 1 cm uzamıstı. bu sefer hiç aksatmadan haftada 2 kez yapmayı planlıyorum. sonuc yine aynı olursa demek ki benim sacım uzamıyor

slm arkadaşlar saç maskelerini araştırırken buldum bunu haberiniz olsun dedim.
Saçları uzatmak için: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar.

slm arkadaşlar saç maskelerini araştırırken buldum bunu haberiniz olsun dedim.
Saçları uzatmak için: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar.

alfalfa ne yaa ilk duydumkafamçokkarıştı kişniş tamam da bunları karıştırınca iğrenç bi tat olur yaaa kim içecek..

alfalfa ne yaa ilk duydum kişniş tamam da bunları karıştırınca iğrenç bi tat olur yaaa kim içecek..

Asya kökenli bir bitki olup Romalılar ve Araplar tarafından dünyaya yayılmıştır. Araplar ona içerdiği vitamin, protein ve minerallerden dolayı "Besinlerin Babası" ismini vermişlerdir. Çinliler onu 6. yüzyıldan beri böbrek taşı düşürmeye yardımcı, vücuttaki fazla suyu atmak, romatizmal rahatsızlıklar, şişkinlik ve gaz gidermek için kullanmaktadır. Alfalfa bitkisi protein, vitamin, mineral ve besleyici gıdalar yönünden zengindir. Alfalfa, manganez, kalsiyum ve beta-karoten (Kalp hastalıkları ve kansere karşı çok yararlı), proteinler, A, C ve K vitaminleri içerir. Alfalfa, gıda üreticileri tarafından klorofil ve karoten kaynağı olarak da kullanılmaktadır. Alfalfa, K vitamininin en iyi doğal kaynaklarından birisidir. Vitamin K belirli proteinlerin kalsiyuma bağlanmasına yardım eder ve uygun kemik mineralizasyonu için gereklidir. Düşük vitamin K alımıyla erkek ve kadınlarda kalça çatlaması veya kırılması riskinin artması arasında bir ilişki olduğu yakın zamanlarda yapılan bir araştırma ile ortaya çıkarılmıştır. Vitamin K, kemik sağlığı ile ilgili en azından üç proteini aktive etmektedir. Vitamin K'nin bir diğer fonksiyonu kanı pıhtılaştıran etkenlerin, özellikle de protrombin denen maddenin üretilmesine yardımcı olmasıdır. Alfalfa bitkisinin içerdiği manganez ise önemli bir eser mineraldir. manganezin vücutta; sağlıklı kemik gelişimi ve korunması, cinsiyet hormonu sentezi, sinir gelişimi ve fonksiyonu, doğal öldürücü hücrelerin (bağışıklık sistemi ile ilgili) harekete geçirilmesi gibi görevleri vardır.

Back