• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı

Arkaaslar canlar sonucu aldım sonuç temiz çıktı. Rabbime cok şükür. Rabbim şu mübarek ramazan ayında su mubarek cuma gününde sıkıntı yaşayan herkesin yardımcısı olsun. Rabbim evlatlarını sağlıkla sıhhatle kucağına almayi koklamayi nasip etsin🙏🏼 Rabbim dualarımızı kabul etsin. Ben de her gun dua edicem sıkıntıda olanlar için. Rabbim yüzümüzü güldürsün 🙏🏼
Aminn cok saol o güzel dualar için Allah kimseyi kokrtuguna ugratmasın

Arkadaşlar bu ikili/üçlü testleri filan hepiniz yaptırıyor musunuz? Ben 28 yaşındayım ilk gebeliğim. Şu an için normal gidiyor. Ben ikili test yaptırmak istemiyorum. 20.haftada detaylı ultrasona gireyim diye düşünüyorum. Sonucu Allah korusun olumsuz da çıksa gebeliği sonlandırmak istemiyoruz o yüzden yaptırıp stres olmak istemiyorum ama burda yazılanları okudukça tedirgin oldum. Hiç yaptırmayan yok mu?

Arkadaşlar bu ikili/üçlü testleri filan hepiniz yaptırıyor musunuz? Ben 28 yaşındayım ilk gebeliğim. Şu an için normal gidiyor. Ben ikili test yaptırmak istemiyorum. 20.haftada detaylı ultrasona gireyim diye düşünüyorum. Sonucu Allah korusun olumsuz da çıksa gebeliği sonlandırmak istemiyoruz o yüzden yaptırıp stres olmak istemiyorum ama burda yazılanları okudukça tedirgin oldum. Hiç yaptırmayan yok mu?

Bende bilmeden yaptırdım ikili testi. Kan vereceğimi söyledi doktor ama açıklama yapmayınca bende eksik bir testim kalmıştır herhalde diye yaptırdım sonradan fark ettim. Banada mantıksız geliyor bu testler bebeğimizde bir sıkıntı çıksa dahi doktorlara sonuçlara güvenerek onu asla aldırmak istemem. Üstelik hiçbir test garanti değil sonuçların devamlı yanlış çıktığı için bebeğini aldıran ancak bebeği sağlam çıkınca yıkılan bir çok ailenin yazılarını okudum. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor

Bende bilmeden yaptırdım ikili testi. Kan vereceğimi söyledi doktor ama açıklama yapmayınca bende eksik bir testim kalmıştır herhalde diye yaptırdım sonradan fark ettim. Banada mantıksız geliyor bu testler bebeğimizde bir sıkıntı çıksa dahi doktorlara sonuçlara güvenerek onu asla aldırmak istemem. Üstelik hiçbir test garanti değil sonuçların devamlı yanlış çıktığı için bebeğini aldıran ancak bebeği sağlam çıkınca yıkılan bir çok ailenin yazılarını okudum. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor
Şükür benim gibi düşünen birileri daha varmış☺️ Ben mi yanlış anlıyorum acaba diye düşünmüştüm ben de. Aynen katılıyorum sana canım yaptıran arkadaşların da tabi kendi tercihi Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Nem güzel haberlerle geldimm ense de ki ödem suan 4 mm düşmüş kistik higroma degilmiş ama takibe devam dedi. 3lü için kan verdim çünkü yine de anomali ihtimali var. Geeçi doktora dedim down çıksa bşke aldırmayı zaten düşünmüyorum ben. Suan herşey normal gözüküyor çok şükür. Sizlere umut olsun çünkü 7mm doktorun ölçtüğü radyoloji doktoru 9mm yazmış rapora ve şuan 4e gerilemiş

Nem güzel haberlerle geldimm ense de ki ödem suan 4 mm düşmüş kistik higroma degilmiş ama takibe devam dedi. 3lü için kan verdim çünkü yine de anomali ihtimali var. Geeçi doktora dedim down çıksa bşke aldırmayı zaten düşünmüyorum ben. Suan herşey normal gözüküyor çok şükür. Sizlere umut olsun çünkü 7mm doktorun ölçtüğü radyoloji doktoru 9mm yazmış rapora ve şuan 4e gerilemiş
Cok sukur canim cok sevindim senin adina🤗

Acaba benimkide gerilermiydi cok acele ettik cookkk :KK43: :kızgın:

Hayirli haber insallah canm burdan yaz bizede🤗
Amin inşallah canım.
Canım en son ne dendikten sonra aldırdın sen?
Benim dotkorum diyor ki, ödem ilerleyen haftalarda indebilir. Ama bu demek değil ki sorun ortadan kalkmıştır. Ödem oluştuysa bu bi nedene dayanıyordur . Basit ya da ölümcül. Mesela boğazdaki lenf düğümleri de sebep olabilirmiş ki bu basit ve geçici bir sebep veya kalbin sol tarafında bulunan bi sorundan da kaynaklanabilir ki bu da ölümcül bir neden.

Kuzum doktorlar sadece ense de ödem için direk sonlandırma demiyor senin beraberinde başka bi sorun var mıydı mesela yayılma oldu mu vücuda. 3lü yaptırdık mesela sendromlu olabilir ihtimal hep var hala ama umrumda degil.

T
Amin inşallah canım.

Canım en son ne dendikten sonra aldırdın sen?
Benim dotkorum diyor ki, ödem ilerleyen haftalarda indebilir. Ama bu demek değil ki sorun ortadan kalkmıştır. Ödem oluştuysa bu bi nedene dayanıyordur . Basit ya da ölümcül. Mesela boğazdaki lenf düğümleri de sebep olabilirmiş ki bu basit ve geçici bir sebep veya kalbin sol tarafında bulunan bi sorundan da kaynaklanabilir ki bu da ölümcül bir neden.
Turner sendromu teshisi konulmustu

Kuzum doktorlar sadece ense de ödem için direk sonlandırma demiyor senin beraberinde başka bi sorun var mıydı mesela yayılma oldu mu vücuda. 3lü yaptırdık mesela sendromlu olabilir ihtimal hep var hala ama umrumda degil.
Turner sendromu teshisi konulmustu. Ama artik amniyosenteze de guvenim kalmadi

Once vucut ense heryerindeydi yani sonra vucuttaki indi sadece ensede kalmisti

T

Turner sendromu teshisi konulmustu
Canım ben bakmıştım bi sendroma.kız çocuklarında oluyor. Yumurtlama yok. Çocuk sahibi olamıyor. İlerde anne olmak istediğinde neler hissedecekti Kim bilir. Ben ne düşüneceğimi bilmiyorum ama böyle bi şey olursa Eşim aldırmayı düşünüyor. Çok zor bi karar. Ama kendimizden çok o çocuğun yaşayacağı şeyleri düşünmek lazım belki de. Biz her türlü fedakarlığı yaparız, bundan eminim. Ama ne kadar yeterli olabiliriz, ne kadar yanında olabiliriz bilemiyorum :(

Canım ben bakmıştım bi sendroma.kız çocuklarında oluyor. Yumurtlama yok. Çocuk sahibi olamıyor. İlerde anne olmak istediğinde neler hissedecekti Kim bilir. Ben ne düşüneceğimi bilmiyorum ama böyle bi şey olursa Eşim aldırmayı düşünüyor. Çok zor bi karar. Ama kendimizden çok o çocuğun yaşayacağı şeyleri düşünmek lazım belki de. Biz her türlü fedakarlığı yaparız, bundan eminim. Ama ne kadar yeterli olabiliriz, ne kadar yanında olabiliriz bilemiyorum :KK43:
Bizde onu dusunduk ya zaten onun iyiligi icin yaptik. Ama amniyosenteze guvenmemeliydim bazen yanlis cikabiliyormus yani ksiacasi aldirmamaliydim diye dusunuyorum pisman olmak ustemiyorsaniz aldirmayin ben cok pismanim cok :KK43:

Back