• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı

Evet klavye azizligi burun lazer kemigi gorundu mu ayni seyleri yasadigimdan sordum kusara bakmayin ins iyi bebginiz cinsiyeti ne
Kalp ve diğer organlarda bir sıkıntı yok çok şükür...21. Haftada ense kalınlığı 6.27 burun kemiği 4.41 olarak ölçüldü...organlarında bir sıkıntı görülmemesi olumlu bir durum olarak değerlendiriliyor ama işte ense kalınlığı ve ona eşlik eden kısa burun kemiği şüphelendiriyor.

Merhaba arkadaslar
Aynı seyi bende yasadım . 11+2 gittiğimde 5.1 ense kalınlığı çıktı 12+1 de 6.2 olmuştu cvs önerdiler işlem sırasında fenalaştığım için yapılamadı ve panaroma test yaptırdım ve sonuç turner sendromu çıktı. Bütün doktorlar aldırmamı kötü bir durum olduğundan bahsettiler aldırmadım ancak 16+1 de kalbi durmuş doğum yapmak zorunda kaldım çok üzücü yıkıcı bir süreç allah şifa versin
Kistik hogroma varmiydi sizde? Benimde amniyosentez sonucum turner sendrom cikti ve malesef sonlandirmak zorunda kaldim.

Kistik hogroma varmiydi sizde? Benimde amniyosentez sonucum turner sendrom cikti ve malesef sonlandirmak zorunda kaldim.
Hayir yoktu nasil bir rahatsizlik ben bugun cocugun biyopsisini aldim temiz geldi yani gen bozuklugu yokmus benden veya esimden geln bir genden kaynaklanmiyo tekrar kan verdim kizamikcik degerime bakilacak negatif gelirse asi vurulacammisim ve 5 adet donemo gectikten sonra hamile kalabileckmisim

Merhaba arkadaslar
Aynı seyi bende yasadım . 11+2 gittiğimde 5.1 ense kalınlığı çıktı 12+1 de 6.2 olmuştu cvs önerdiler işlem sırasında fenalaştığım için yapılamadı ve panaroma test yaptırdım ve sonuç turner sendromu çıktı. Bütün doktorlar aldırmamı kötü bir durum olduğundan bahsettiler aldırmadım ancak 16+1 de kalbi durmuş doğum yapmak zorunda kaldım çok üzücü yıkıcı bir süreç allah şifa versin
Cok cok gecmis olsun Allah yardimcimiz olsun insallah benim bebegimede ayni teshis konulmustu keske bende bekleseydim diyorum kendimi suclamazdim

Merhaba arkadaslar
Merhaba kistik higroma gorulmusmuydu ultrasonda

Günaydın,perşembe günü ayrıntılı ultrasona girdim ben de kızlar,21 haftalıkken yani...Ense kalınlığının hala olduğunu ve 6,27mm olduğunu bununla birlikte burun kemiğinin küçük olmasının down riskini daha da artırdığını söyledi doktor...amniosentez yaptırmayacağımızı birkez daha belirttik,o zaman doğum sonrasını bekleyeceksiniz dedi,dualarınıza ben de talibim,lütfen dua edin bizede
Merhaba su an kac haftaliksin canim. Dualarim seninle insallah sag salim saglikli bir sekilde kucagina alirsin. Ne durumda su an bebegin

B
merhaba 11+1 haftalık ense kalınlığı 4.1 cıktı ödem oluşmuş lütfen yorum yapar mısınız sizler ne yaptınız
Bizde vaedi o sorun 6mmdi. Amniyosentez yaptirdim sonucum turner sendromdu sonalndirildi. Senin bebeginin duzeldimi insallah duzelmistir bazilari mucizevi bir sekilde iniyor ödemi

Iyi gunler bayanlar bi sorum ucakti eltim 13 haftalik hamile ve bebekte 7 milim ense kalinligi cikti ve bebegin vucudu su topluyo aynisini yasayan varmi

Arkadaslar benim de ikili testim cok kötü cıktı 1/30 trizomi 21 riski; 1/80 trizomi 13-18 riski.. suan 16+6 oldum. CVS yaptırdık hala sonuç çıkmadı. Yaşıyor muyum ölü muyum bilmiyorum. Üstelik 4. Tüp bebek denememde hamile kaldım. Bugun yarın sonuçlar cikacak nolur dua edin yalvarırım. Allah kimseyi böylesine çaresiz bırakmasın.

Merhaba arkadaslar
Allah sabır versin canım. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Çok zor bi şey. :(

Merhaba kızlar, arkadaşımın bebeğinin ense kalınlığı ileriki haftalarda normal seviyelere düştüğü için bir problem kalmadı. Yorum yapıp fikir verenler için çok teşekkür ederim
Doktorumun bana dediği şey, ense kalınlığı ileriki zamanlarda normal seviyeye inse dahi bu ölçümü görmüş olmak bile yetiyor dedi. Şu an bebek ne durumda? CVS yapılmadı mı sonrasında?

Cok gecmis olsun benim bebegimded de ense kalinligi cikti 4 cvs yapildi temiz geldi ama bebegin iskelet yapisi bozukmus olumcul.iskelet displazisi dendi ve degerlerimi oynattigi icin dogum karari cikti 18 haftalikken doguma aldilar olu dogum yaptim cok zor allah kimseye yasatmasin ins
Allah sabır versin. Ne zor şeyler :( Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın.

Günaydın,perşembe günü ayrıntılı ultrasona girdim ben de kızlar,21 haftalıkken yani...Ense kalınlığının hala olduğunu ve 6,27mm olduğunu bununla birlikte burun kemiğinin küçük olmasının down riskini daha da artırdığını söyledi doktor...amniosentez yaptırmayacağımızı birkez daha belirttik,o zaman doğum sonrasını bekleyeceksiniz dedi,dualarınıza ben de talibim,lütfen dua edin bizede
Rabbim yardımcınız olsun. Sağlıkla doğar inşallah. En azından down ile ilgili her şeyi araştırmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü her aşamada eğitim gerektiren bi durum .

Kistik higroma ense kalınlığı ile aynı anlama geliyor canım. Ense kalınlığının bölüm bölüm ayrılmış olma durumu kistik higroma.
Arkadaslar benim de ikili testim cok kötü cıktı 1/30 trizomi 21 riski; 1/80 trizomi 13-18 riski.. suan 16+6 oldum. CVS yaptırdık hala sonuç çıkmadı. Yaşıyor muyum ölü muyum bilmiyorum. Üstelik 4. Tüp bebek denememde hamile kaldım. Bugun yarın sonuçlar cikacak nolur dua edin yalvarırım. Allah kimseyi böylesine çaresiz bırakmasın.
Allah yardımcın olsun :( Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Çok zor şeyler. Ama lütfen güçlü ol. Nasbimizde ne varsa onu yaşıyoruz maalesef. Ben de yarın CVS ye gireceğim. Ne hissedeceğimi, ne düşüneceğimi bilmiyorum.

Canim sonuclarin ciktimi bebegin ne durumda?

Allah sabır versin canım. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Çok zor bi şey. :KK43:

Doktorumun bana dediği şey, ense kalınlığı ileriki zamanlarda normal seviyeye inse dahi bu ölçümü görmüş olmak bile yetiyor dedi. Şu an bebek ne durumda? CVS yapılmadı mı sonrasında?

Allah sabır versin. Ne zor şeyler :KK43: Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın.

Rabbim yardımcınız olsun. Sağlıkla doğar inşallah. En azından down ile ilgili her şeyi araştırmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü her aşamada eğitim gerektiren bi durum .

Kistik higroma ense kalınlığı ile aynı anlama geliyor canım. Ense kalınlığının bölüm bölüm ayrılmış olma durumu kistik higroma.

Allah yardımcın olsun :KK43: Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Çok zor şeyler. Ama lütfen güçlü ol. Nasbimizde ne varsa onu yaşıyoruz maalesef. Ben de yarın CVS ye gireceğim. Ne hissedeceğimi, ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Bilmiyordum canimsagol. Senin bebeginde ne sorun var cvs yaptirdinmi sonuclar ciktimi

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak kız arkadaşım 12+2 haftalık hamile bugün kontrole gittiğinde bebeğin ense kalınlığı 6.5 çıkmış. Kordondan sıvı alınması için fakülteye yönlendirmişler başına böyle bişey gelen var mı? Süreç nasıl devam edecek
Suanda arkadaşınızın bebeği doğdu ve sağlıklı mı acaba?

Allah sabır versin canım. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Çok zor bi şey. :KK43:

Allah sabır versin. Ne zor şeyler :KK43: Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın.

Allah yardımcın olsun :KK43: Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Çok zor şeyler. Ama lütfen güçlü ol. Nasbimizde ne varsa onu yaşıyoruz maalesef. Ben de yarın CVS ye gireceğim. Ne hissedeceğimi, ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Insallah temiz sonuclar alirsin canim Alllah bbegini sana bagislasin insallah

Back