- 20 Ocak 2016
- 2.305
- 4.726
- 133
Evet canım normalde üç ve üzeri risk hrubunda ancak benim de 2.95 gibi bi şey çıkmıştı ben gözünle gördüm dr ölçümü üç diye girdi ve test önerdi. Bu tedbir midir yoksa para tuzağı mı hâlâ bilemiyorum. Ben cvs olmuştum temiz çıktı. Kızım doğdu şu an beş aylık ve gerçekten ensesi kalın ama babasına çekmiş bi sağlık sorunumuz yok şükürler olsun. Canını boş yere sıkma miniğini de üzme. Büyük ihtimal senin bebiş de gayet sağlıklıdırMerhaba
Bugün doktora gittim. 12+4 haftalık gebelik ve ense kalınlığı var dedi ayrıntılı ultrason istediler oradada ense kalınlığı var denildi. Sabahtan beri kendimde değilim resmen. Ayrıntılı ultrason sonucuna baktığımda NT değeri 2,88 görünüyo üstelik burun kemiğide oluşmuş. Kan alındı ikili test için cumartesi çıkacak sonuç ama zaman nasıl geçecek.
Araştırmalarıma göre 3mm üstü riskliymiş ama bana neden doktor risktesin bebeğin sakat olabilir dedi anlamadım.
Sizin sonuçlarınız çıktımı acaba son durumları paylaşmanızı rica ederim
Evet canım normalde üç ve üzeri risk hrubunda ancak benim de 2.95 gibi bi şey çıkmıştı ben gözünle gördüm dr ölçümü üç diye girdi ve test önerdi. Bu tedbir midir yoksa para tuzağı mı hâlâ bilemiyorum. Ben cvs olmuştum temiz çıktı. Kızım doğdu şu an beş aylık ve gerçekten ensesi kalın ama babasına çekmiş bi sağlık sorunumuz yok şükürler olsun. Canını boş yere sıkma miniğini de üzme. Büyük ihtimal senin bebiş de gayet sağlıklıdır
aminnnİnşallah benimkide öyledir. Dua ediyorum benim ve bütün annelerin bebeğini sağlıkla kucağına alması için
Kuzenim Bursada bir özel hastaneye gidiyordu doktor 2.5 cm sorun olabilir demiş. Istanbula geldiler iki doktora daha muayene oldu ikisi de yanlış ölçüm yapılmış bir problem yok dedi. Başka bir doktora daha gidin.
Şuan 26. haftada bebek sağlıklı görünüyor.
inşallahBelkide dediğiniz gibi bazı hastaneler sırf para hırsı yüzünden olmayan şeyleri büyük risk gibi anlatabiliyor. Bugün başka bir hastaneye daha gideceğim. İnşallah güzel bir haber alırım bende
Belkide dediğiniz gibi bazı hastaneler sırf para hırsı yüzünden olmayan şeyleri büyük risk gibi anlatabiliyor. Bugün başka bir hastaneye daha gideceğim. İnşallah güzel bir haber alırım bende
ben de 23'uncu haftadayim hamileligimin. 2'li testim ve tum olcumlerim normalken detaylida bambaska bir belirtec ile risk tespit edildi, nipty test yaptirdik ve bugun geldi yaniti, temizmis. imkanlariniz musait ise nipty test yaptirin, doktorunuz ne oneriyor.
Canım merhaba. Nifty testin ücreti nedir?
Biz nift testi yaptırdık kromozom bozukluğundan klinefer cıktı.Bekliyoruz simdiAmniyosentez yerine yurt disinda yapilan alternatif bir test. Iki tup kan alinip almanya veya amerikaya gonderiliyo, cocugun dna sinda 7 farkli kromozom anomalisina bakiliyor. Dogruluk payi%99 , internette biogen diye bi firma var ordan iletisime gecebilirsiniz
Ben y. K ya gittim gittiğime gideceğime pişman oldum. Bebegi aldırmam gerektiğini söyledimerhaba. Bizim yaşadığımız sizden farklıydı ama belki bir yararı dokunur diye yazmak istedim. Benim oğlumun 16. haftasında karnında şişlik oluşmuştu ve doktorum su mu asit mi bilemiyorum demişti. Her şeye hazırlıklı olun. Her ihtimali düşünüp öyle karar verin demişti. Hatta hiç unutmuyorum renkli ultrason çeken teknisyen nasıl olsa ölecek boşuna kendini riske atma aldır demişti. O zaman bir şey yapacak halim yoktu ama şimdi o adamı hatırlasam gidip Allah ne verdiyse.... Doktorum asla aldır demedi bana sadece çok iyi düşün karar vermeden de mutlaka Yalçın Kimya ya git. Bu konuda en iyi doktor o demişti. (Gerçi ne olursa olsun aklımdan biran bile bebeğimi aldırmak geçmedi. Kendi kendime hep belki böyle bir durum olmayacaktı ama Allah korusun doğduktan sonra bir şey olsa ondan vazgeçebilir misin ki şimdi vazgeçesin diye düşündüm.)
Yalçın Kimya ya gidebilirseniz gitmenizi tavsiye ederim. Gerçekten harika bir doktor. ilk görüşmemizde öncelikle aklından kötü düşünceleri at. sen normal hamileliğini yaşa. inşallah her şey yoluna girecek demişti. Öylede oldu. Allaha şükür oğlum şimdi 4 yaşında. Ben iğneden bile deli gibi korkarım ama Yalçın Bey amniyosentez testini yapalım en azından genetik bir şey var mı yok mu bakalım dediğinde hiç düşünmeden kabul etmiştim.Hatta bu testi yaptırmak için birinin imza atması gerekiyordu annem de kayınvalidem de riske girme biz imzalamayız demişlerdi:))
Oğlumun karnındaki şişlik tam 1 ay sonra geçti. Yalçın Bey eğer bir ay doktora gitmeseymişsin hiç haberin bile olmayacakmış demişti. zaten geçince de artık bana gelmene gerek yok demişti. Sizde gitme şansınız varsa mutlaka gidin Yalçın Bey e. Sizin durumunuzda birçok anne vardı.Hatta bir tanesi bebeği ile gelmişti ziyaret için ve ona doktoru mutlaka aldır çocuğa yazık ömrü boyunca çeker demiş ama maşallah gayet sağlıklı doğmuş:) İnşalla siz de bebeğinizi hayırlısı ile sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Birde Yalçın Bey ense kalınlığı testlerinin Türkiye standartlarına uymadığını başka ülkelerin ölçülerinin baz alındığını söylemişti. içinizi ferah tutun. bol bol dua edin.
Merhabalar. Nifty sonrası amniyosentez yaptırdınız mı?Biz nift testi yaptırdık kromozom bozukluğundan klinefer cıktı.Bekliyoruz simdi
Yaptırmadım bebegimin seks kromozomunu klinefer cıktı %95. Aldırmayı dusunmedigim icin istemedim. Genelde amniyosentezin amacı aldırmayı dusunenler icin. Sadece kısırlık en büyük problem klineferdeMerhabalar. Nifty sonrası amniyosentez yaptırdınız mı?
Geçmiş olsun. Umarım klinefer de ileri düzey bir şey değil. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.Yaptırmadım bebegimin seks kromozomunu klinefer cıktı %95. Aldırmayı dusunmedigim icin istemedim. Genelde amniyosentezin amacı aldırmayı dusunenler icin. Sadece kısırlık en büyük problem klineferde
İnsallah bir sey cıkmaz canım saglıklı sıhhatli bir bebegin olur insallahGeçmiş olsun. Umarım klinefer de ileri düzey bir şey değil. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Cevabınız için de teşekkürler. Ben de pztsi prenatest yaptırdığım için sormak istedim. Bizim ense kalınlığı normal çıktı da ikili test çok iyi değil
Teşekkürler. Peki sizi nifty yapmaya yönlendiren şey neydi??İnsallah bir sey cıkmaz canım saglıklı sıhhatli bir bebegin olur insallah
Biz 20. Haftada dörtlü teste gittik. Orda bebegin beyninde iki kis görüldü. Doktor üc hafta sonra görmem lazım dedi. Ordan cıkınca da nift testini önerdi. O da ekstradan seks kromozomuna da bakıyormuş tesadüfen klinefer oldugunu ögrendik. Bakalm bebek dogsun bir daha test yapcazTeşekkürler. Peki sizi nifty yapmaya yönlendiren şey neydi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?