• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı bu kadar yüksek olmasına rağmen çocuğum sağlıklı doğabilir mi?

Biz 20. Haftada dörtlü teste gittik. Orda bebegin beyninde iki kis görüldü. Doktor üc hafta sonra görmem lazım dedi. Ordan cıkınca da nift testini önerdi. O da ekstradan seks kromozomuna da bakıyormuş tesadüfen klinefer oldugunu ögrendik. Bakalm bebek dogsun bir daha test yapcaz
Anladım. İkili normal çıktı o zaman sizin.
Tekrar geçmiş olsun diliyorum.

Bizim her sey normal de bu durum var bakalm ne olacak.sagol seninde insallah bir sey yoktur
Nifty'nin yanılma payıyla alakalı bir şey dedi mi doktorunuz acaba?
Yüzde99.9 doğruluk payı olduğunu biliyorum ama doktorunuz ne diyor?

normal doğuranlar var böyle olup ileriki testlerde bir şey çıkmazsa normal olur.yine de doktorların yanılma payı var.

normal doğuranlar var böyle olup ileriki testlerde bir şey çıkmazsa normal olur.yine de doktorların yanılma payı var.
Nifty amniyosentez kadar kesin sonuç veriyor nerdeyse. Sizin dedikleriniz ikili üçlü ve dörtlü testler sanırım.
btlyur btlyur Ayrıntılı ultrasona da girdiniz mi?

Nifty amniyosentez kadar kesin sonuç veriyor nerdeyse. Sizin dedikleriniz ikili üçlü ve dörtlü testler sanırım.
btlyur btlyur Ayrıntılı ultrasona da girdiniz mi?
bende değil arkadaşım kızına hamileyken böyle bi sonuç aldı ama kızı şimdi sağlıklı nurtopu gibi

Nifty'nin yanılma payıyla alakalı bir şey dedi mi doktorunuz acaba?
Yüzde99.9 doğruluk payı olduğunu biliyorum ama doktorunuz ne diyor?
Down sendromunda %99 seks kromozomunda %95

Hamileliğim süresince forumları okuyarak bir umut aradim. 12. Haftada 5.6mm ense kalınlığı ölçüldü. Cvs yapıldı temiz çıktı. Detaylı ultrason haftası beklendi ama bebegin pozisyonu ve benim dokularımın özelliğinden hiç bir zaman kalp konusunda net görüntü alınamadi. Sonraki haftalarda fl ve hl (bacak kol kemikleri) olması gerekenden kısa görünüyordu. Stresle doğumu bekledik. Çok şükür bebeğimiz sağlıklı olarak doğdu, 3 ayımız bitti bile. Güvenebileceğiniz iyi bir doktor bulup, testlerinizi yaptirin. Sağlıklı doğan çok örnek var. İnşallah herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır.

Bende tüp bebek yöntemiyle ikizlerime hamileyim 12+6 da sadece ense kalınlığına baktırdım bir tanesi 1,52 diğerine 2,09 sınır 3 ama birlerde olsaydı daha iyi olurdu dedi doktor ben devlette baktırmıştım zaten. birşey var demedi ama demiş kadar üzüldüm ben konuşma tarzından etkilendim.ikiz olduğu için ikili taramanın kan testi doğru sonuç vermiyor yurt dışında yapılan bir test varmış prinaydı sanırım adı onu yaptırdık %99 doğru sonuç veriyormuş sonuç bekliyorum şimdi. Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucaklamayı nasip etsin bu çok başka korku..

Bende tüp bebek yöntemiyle ikizlerime hamileyim 12+6 da sadece ense kalınlığına baktırdım bir tanesi 1,52 diğerine 2,09 sınır 3 ama birlerde olsaydı daha iyi olurdu dedi doktor ben devlette baktırmıştım zaten. birşey var demedi ama demiş kadar üzüldüm ben konuşma tarzından etkilendim.ikiz olduğu için ikili taramanın kan testi doğru sonuç vermiyor yurt dışında yapılan bir test varmış prinaydı sanırım adı onu yaptırdık %99 doğru sonuç veriyormuş sonuç bekliyorum şimdi. Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucaklamayı nasip etsin bu çok başka korku..
Prena Test. Ben de yaptırdım geçtiğimiz cuma sonucu aldım. Temiz çıktı. Darısı sizin başınıza. Tetsi nerede ve ne kadara yaptırdınız?

Prena Test. Ben de yaptırdım geçtiğimiz cuma sonucu aldım. Temiz çıktı. Darısı sizin başınıza. Tetsi nerede ve ne kadara yaptırdınız?

amin inşallah güzel haber bekleyen herkesin başına olsun darısı.inan firma adı hatırlamıyorum doktorumun kontak halinde olduğu özel biryer ilgilenen bayanın adını kayıt etmişim birtek telefonuma gelip evde aldılar kanımı 2.800 TL verdim

amin inşallah güzel haber bekleyen herkesin başına olsun darısı.inan firma adı hatırlamıyorum doktorumun kontak halinde olduğu özel biryer ilgilenen bayanın adını kayıt etmişim birtek telefonuma gelip evde aldılar kanımı 2.800 TL verdim
Aynı yer olabilir. Benim de hemşire bayan işyerimden geldi aldı. Biogen'di firmanın adı.

Mrb bebeklerinizin son durumu nedir ? Aradan baya zaman geçmiş kimse durum yazmamış? İnşallah sağlıklıdır lar ..

bebeğim down sendromunun çok ender bir hali ile doğdu "mozaik translokasyon". diğer down sendromlu bebeklere göre hareketleri daha normal ve gelişmesi kısmen daha iyi. Fakat çok fazla sağlık sorunu var doğumdan sonra 43 gün yoğun bakımda yattı. Orada kaldığı hergün yanına gidip şunu söyledim sadece bu küvezden çıksın ve sağlığı düzelsin bir daha asla down sendromlu oduğu için bu kadar üzmeyeceğim kendimi. En sonunda çıktı ve bir kez bağırsak ameliyatı bir de anjiyo geçirdi. Kalbindeki problemden dolayı da 14-15 aylıkken ameliyat olacak ve öncesinde bir bağırsak ameliyatı daha var. O sağlıklı olsun yaşasın ve bu problemleri atlasın ben mutluyum onunla inanın hiç bir şikayetim yok. Size de tavsiyem sırf down sendromlu doğacak diye çocuklarınızı aldırmayın. Sakın benden sonra ne yapar diyip hayatına kıymayın bebeklerinizin. Şu an 6 aylık ama sağılıklı kızım neyse down sendromlu kızım da o benim için. Sırtımda hayatım boyunca taşıyacağım bir şekilde özürlü de doğsaydı o benim kızım olacaktı, canımın içi olacaktı. Hiç bir çocuk ölümü hak etmez çocuklarınızı öldürmeyin

Ense kalinligi kac çıkmıştı ki sizin .. Rabbim evladınız a şifa versin size bagislasin inşallah ..size katılıyorum Rabbim verdi asla kıymak haddimize deil . İnş kızınız bi an önce sağlığına kavuşur

Tanıdığım var ikizlerinden biri için öyle söylemişler ama şuan sağlıklı kızları oldu

Ense kalinligi kac çıkmıştı ki sizin .. Rabbim evladınız a şifa versin size bagislasin inşallah ..size katılıyorum Rabbim verdi asla kıymak haddimize deil . İnş kızınız bi an önce sağlığına kavuşur
Ense kalınlığı 4,6 ydı. Konuyu acan kişiyim bayadır noldu ne bitti yazamamıştım.

Back