- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.029
- 78
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim dualarınız için.Lütfen üzmeyin kendinizi. Bende ayrıntılı ultrasona gitmiştim. Doktor çok iyi diye ona gittim. Tavsiye üzerine yani. Bebeğin kafasında kitle var dedi. Üniversite hastanesine git. Bebeğe emar çektir korkma zararı olmaz dedi. Gitmedim ama bende çok ağladım. Bir radyoloji uzmanına gittim yok öyle birşey dedi. Şükürler olsun sağlıklı doğdu. Hiç düşünmeyin böyle şeyler. Dua edin. Hiç birşey kesin değildir. Dua edeceğim size
Hem Eyüp bey hem de ümit beye gidebilirim. Giderim de benim tam anlamadığım mesele şu örneğin 16 haftalıkken çocuğa bakarak bir şey söyleyebilecekler mi?Ense kalınlığı hala önem taşıyor mu 14. haftadan sonra yada başka bir göstergeye bakarak mı söyleyecekler? Mesela çocuğun yüzüne gözüne bakarak belirleyebiliyorlar mı? Eğer öyleyse ultrasondan en net sonucu almak için kaçıncı haftada gitmem gerekir?
Sanırım bunu yaşayan bilir ancak. Bebeğinize ultrasonda bakıp ellerini ayaklarını severken, acaba kime benzeyecek diye düşünürken bir anda doktorun yüz ifadesinin değişip ense kalınlığı çok yüksek demesi her şeyin bir anda tepenize garç diye göçmesi ne demek bunu ancak yaşayan anneler bilir diye düşünüyorum.
Ayrıntılı ultrasonda baktılar ve 4,6 dediler. Aslında biraz geç bakıldı ben ikili tarama testi yaptırmak istemedim.Hatta doktor da böyle bir konuyu hiç açmasaydı daha mutlu olurdum. Ense kalınlığı 4,6 çıktığında 14+4 haftalık hamileydim. Yaşım henüz 23 belki de bu yüzden böyle bir riski de beklemiyordum ama kaç gündür sanki benim yerime bir ölü yaşıyor. Yediğim herşeyi zorla yutkunarak yiyorum. Gözyaşlarım bir anda akmaya başlıyor. Hiçbir şey yapmak, hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bebeği için böyle bir şey söylendiği halde sağlıklı dünyaya getiren oldu mu? Bunu duymaya ihtiyacım var çünkü nasıl olursa olsun aldırmak istemiyorum.Kendimi teselli etmeye çalışmaktan başka yapabilecek hiç bir şeyim yok. Amniyosentezi de bu yüzden istemedim. Zaten elimden bir şey gelmeyecek olduktan sonra bir de çocuğumu düşük tehlikesiyle yüzleştirmek istemedim. Lütfen bana söyleyin ensesi bu kalınlıkta çıkıp da çocuğu sağlıklı olan oldu mu? Bir de 14 haftayı geçmiş olmasının kalın çıkmasına etkisi olmuş olabilir
Insallah yanilma vardir riskli bir durum yoktur,baska bur dr daha gorunseniz iyi olur icinizde rahat ederSanırım bunu yaşayan bilir ancak. Bebeğinize ultrasonda bakıp ellerini ayaklarını severken, acaba kime benzeyecek diye düşünürken bir anda doktorun yüz ifadesinin değişip ense kalınlığı çok yüksek demesi her şeyin bir anda tepenize garç diye göçmesi ne demek bunu ancak yaşayan anneler bilir diye düşünüyorum.
Ayrıntılı ultrasonda baktılar ve 4,6 dediler. Aslında biraz geç bakıldı ben ikili tarama testi yaptırmak istemedim.Hatta doktor da böyle bir konuyu hiç açmasaydı daha mutlu olurdum. Ense kalınlığı 4,6 çıktığında 14+4 haftalık hamileydim. Yaşım henüz 23 belki de bu yüzden böyle bir riski de beklemiyordum ama kaç gündür sanki benim yerime bir ölü yaşıyor. Yediğim herşeyi zorla yutkunarak yiyorum. Gözyaşlarım bir anda akmaya başlıyor. Hiçbir şey yapmak, hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bebeği için böyle bir şey söylendiği halde sağlıklı dünyaya getiren oldu mu? Bunu duymaya ihtiyacım var çünkü nasıl olursa olsun aldırmak istemiyorum.Kendimi teselli etmeye çalışmaktan başka yapabilecek hiç bir şeyim yok. Amniyosentezi de bu yüzden istemedim. Zaten elimden bir şey gelmeyecek olduktan sonra bir de çocuğumu düşük tehlikesiyle yüzleştirmek istemedim. Lütfen bana söyleyin ensesi bu kalınlıkta çıkıp da çocuğu sağlıklı olan oldu mu? Bir de 14 haftayı geçmiş olmasının kalın çıkmasına etkisi olmuş olabilir mi?
cnm en net 21.haftada görünür zaten üçlü testte o dönemde yapılır..biraz daha bekle istersen ve eyüp beye git...llah yardımcın olsunHem Eyüp bey hem de ümit beye gidebilirim. Giderim de benim tam anlamadığım mesele şu örneğin 16 haftalıkken çocuğa bakarak bir şey söyleyebilecekler mi?Ense kalınlığı hala önem taşıyor mu 14. haftadan sonra yada başka bir göstergeye bakarak mı söyleyecekler? Mesela çocuğun yüzüne gözüne bakarak belirleyebiliyorlar mı? Eğer öyleyse ultrasondan en net sonucu almak için kaçıncı haftada gitmem gerekir?
Hah işte bunu demek istemiştim. Haftaları benim için önemli çünkü doğru zamanda gitmezsem tekrar tekrar gidemeyebilirim. Maddi olarak zor benim için. Bu yüzden en doğru zamanda gitmek istedim.benim bildiğim de ense kalınlığı bir süreden sonra tam fikir vermiyor.
3lü ve 4lü testler var, muhtemelen onları yaptırman bu zamandan sonra daha doğru olacak.
sanırım 20-25 hafta civarında da ayrıntılı ultrason yapılıyor.
21. haftaya ayarlayayım o zaman. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için.cnm en net 21.haftada görünür zaten üçlü testte o dönemde yapılır..biraz daha bekle istersen ve eyüp beye git...llah yardımcın olsun
amincnm oğlumun1,6 idi ona da düşük risk te olsa down send olabilir demişlerdi.....Bir arkadaşımın 3 ün üstünde çıkmıştı onada dediler çok şükür her ikiside sağlıklı oldu......Sen sadece dua et İnşallah sağlıklıdır ...Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın......
Hah işte bunu demek istemiştim. Haftaları benim için önemli çünkü doğru zamanda gitmezsem tekrar tekrar gidemeyebilirim. Maddi olarak zor benim için. Bu yüzden en doğru zamanda gitmek istedim.
Cnm benimde ensesi kalin cikti ilk ecografide ikincide normaldi kan testide 15 te bir ihtimal riskli cikti doktor amniyosentez yapmadan kesin bilgiye ulasamayiz dedi biz down sendromundan korkuyorduk doktor daha baska rahatsizliklarin da olabilecegini soyledi kalp rahatsizligida ola bilir dedi amniyosentez yapmadan kesin bilgiye ulasamayiz dedi bende her halukarda bebegimi dogurmak istiyorum o yuzden ilk basta dusuk riski var diye karsi ciktim bu teste ama risk 100de 0,5 gibi kucuk bir risk o kadar risk herseyde vardir Allahin izniyle bir sey olmaz hem doguma kadar supheyle yasamaktansa en azindan net bir bilgin olur ve hazirligini ona gore yaparsin pskolajik olarakta kendini bi sekilde hazirlarsin tedavi edilebilir bir rahatsizlik sa doktorunu hastenesi arastirirsin onlemini alirsin ben boyle dusunerek testi yaptirdim cok sukur down senromlu degilmis diger hastaliklarin olup olmadigini henuz belili degil sonuclari bekliyoruz ..... ensesi ilk olcumde 5.5mm ydi ikincide 1.69mm cikti zorlu bir surec ama kendini cok yipratmamaya calis cnm Allah ol demeden olmaz Rabbim senide benide bebek bekleyen isteyen herkesin yuzunu guldursun INsAllah ..Sanırım bunu yaşayan bilir ancak. Bebeğinize ultrasonda bakıp ellerini ayaklarını severken, acaba kime benzeyecek diye düşünürken bir anda doktorun yüz ifadesinin değişip ense kalınlığı çok yüksek demesi her şeyin bir anda tepenize garç diye göçmesi ne demek bunu ancak yaşayan anneler bilir diye düşünüyorum.
Ayrıntılı ultrasonda baktılar ve 4,6 dediler. Aslında biraz geç bakıldı ben ikili tarama testi yaptırmak istemedim.Hatta doktor da böyle bir konuyu hiç açmasaydı daha mutlu olurdum. Ense kalınlığı 4,6 çıktığında 14+4 haftalık hamileydim. Yaşım henüz 23 belki de bu yüzden böyle bir riski de beklemiyordum ama kaç gündür sanki benim yerime bir ölü yaşıyor. Yediğim herşeyi zorla yutkunarak yiyorum. Gözyaşlarım bir anda akmaya başlıyor. Hiçbir şey yapmak, hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bebeği için böyle bir şey söylendiği halde sağlıklı dünyaya getiren oldu mu? Bunu duymaya ihtiyacım var çünkü nasıl olursa olsun aldırmak istemiyorum.Kendimi teselli etmeye çalışmaktan başka yapabilecek hiç bir şeyim yok. Amniyosentezi de bu yüzden istemedim. Zaten elimden bir şey gelmeyecek olduktan sonra bir de çocuğumu düşük tehlikesiyle yüzleştirmek istemedim. Lütfen bana söyleyin ensesi bu kalınlıkta çıkıp da çocuğu sağlıklı olan oldu mu? Bir de 14 haftayı geçmiş olmasının kalın çıkmasına etkisi olmuş olabilir mi?
Sanırım bunu yaşayan bilir ancak. Bebeğinize ultrasonda bakıp ellerini ayaklarını severken, acaba kime benzeyecek diye düşünürken bir anda doktorun yüz ifadesinin değişip ense kalınlığı çok yüksek demesi her şeyin bir anda tepenize garç diye göçmesi ne demek bunu ancak yaşayan anneler bilir diye düşünüyorum.
konu sahibi istememis bakilmasini....detaylı ult. girince hayırlısıyla netleşir ama 12. haftada ikili neden geç bakıldı?
tarama testlerinde bir şey çıkmaz.ayrıntılı ultrasonda çıkar zaten ayrıntılı için vakit gelmişTarama testlerinde sonuç daha kesin çıkar. Yaptırmalısınız.
Dünyaya getirmek bakmak mesele değil zaten, siz göçup gittikten sonra ona ne olacak diye düşünmelisiniz sorun çıkarsa.