• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı bu kadar yüksek olmasına rağmen çocuğum sağlıklı doğabilir mi?

canım benim en güzel günlerini ağlayarak üzülerek geçirme zira ben aynı hatayı yaptım şuan yirmi aylık bi kızım var 20 haftalık gittiğimde beyninde kist var iki tane dedi inan doktorun odasından çıkmadan göz yaşlarım sel oldu bir sürü olumsuzluk saydı amniyon sentez önerdi . Geçedebilir yirmidördüncü haftaya kadar bekleyelim dedi ağla ağla içim dışıma çıktı 24 oldu geçmedi kistler 28 oldu yine geçmedi ben aldırmayı hiç düşünmediğim için amniyon sentez yaptırmadım sonrasında bu stresle erken doğum yaptım ve çocuğum doğarken ağlamadı oksijensiz kalmış anne karnında kuzum bundada dediler bana selebral palsi olabilir takip edecez alt bacaklarda sertlik var falan bir yaşına kadarda ona ağlayıp nasıl olacak diye bekledim yani işin özü kaçırdım bebeğimin güzel günlerini. Üzme kendisni anı yaşa dua et lütfen çocuğuna zarar verme ağlayıp sızlayarak.
simdi nasıl kuzunuz

Canım söyleyen oldu mu bilmiyorum ama vaktinden sonra yapıldığı için bu kadar fazla çıkmıştır, benim ki vaktindeydi ve tam hatırlamıyorum 2.40 mı ne çıkmıştı yaşımda 33, benim surat değişti tabi dr da birşey yok ee dedim kalın değil mi ensesi evet azcık kalın ama dedim ben okudum atıyorum 1.90 olması lazım neye göre dedi burada milimetrik hesaplar yapıyoruz ne kadar %100 doğru olabilir ki dedi bende gülerek ya babasının da ensesi kalın dedim bu sefer dr gülmeye başladı ense kalınlığı genetik bir şey değil bebeğin ensesi ölçülmüyor bebekle kesenin arasındaki yeri ölçüyoruz dedi :D Sıkma canını sana dr demesi lazımdı haftası geçtiği için bu testin hiç bir hükmü yok diye, ayrıntılı da burun kemiğini ölçmeleri lazım.

Sanırım bunu yaşayan bilir ancak. Bebeğinize ultrasonda bakıp ellerini ayaklarını severken, acaba kime benzeyecek diye düşünürken bir anda doktorun yüz ifadesinin değişip ense kalınlığı çok yüksek demesi her şeyin bir anda tepenize garç diye göçmesi ne demek bunu ancak yaşayan anneler bilir diye düşünüyorum.
Ayrıntılı ultrasonda baktılar ve 4,6 dediler. Aslında biraz geç bakıldı ben ikili tarama testi yaptırmak istemedim.Hatta doktor da böyle bir konuyu hiç açmasaydı daha mutlu olurdum. Ense kalınlığı 4,6 çıktığında 14+4 haftalık hamileydim. Yaşım henüz 23 belki de bu yüzden böyle bir riski de beklemiyordum ama kaç gündür sanki benim yerime bir ölü yaşıyor. Yediğim herşeyi zorla yutkunarak yiyorum. Gözyaşlarım bir anda akmaya başlıyor. Hiçbir şey yapmak, hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bebeği için böyle bir şey söylendiği halde sağlıklı dünyaya getiren oldu mu? Bunu duymaya ihtiyacım var çünkü nasıl olursa olsun aldırmak istemiyorum.Kendimi teselli etmeye çalışmaktan başka yapabilecek hiç bir şeyim yok. Amniyosentezi de bu yüzden istemedim. Zaten elimden bir şey gelmeyecek olduktan sonra bir de çocuğumu düşük tehlikesiyle yüzleştirmek istemedim. Lütfen bana söyleyin ensesi bu kalınlıkta çıkıp da çocuğu sağlıklı olan oldu mu? Bir de 14 haftayı geçmiş olmasının kalın çıkmasına etkisi olmuş olabilir mi?
GüzeL anne inanma sen onLara neLer neLer var oyLe deyipte cikmayan hem kesin sonuc degiL ki zaten bazen o 2 li 3 lu 4lu testi yaptirsinLar diye insanin icine suphe atip para amacli yaptiriyorlar.icini ferah tut ben 3testide hatta seker yukLemesi biLe yaptirmadim.dedigin gibi kesin sonuc yok ki zaten neden yaptiripta 9ay bpyunca o supheyle elimden bisey gelmeden yasayayimki dedim.hem uzulmek benege de zararLi.o yuzden ben cok duydum cevremden cocugum ozurLu oLabiLirmis deyipte oLmayan aLLahim bebegine aza noksanLigi vermesin sagLikLi bi sekiLde dunyaya getirmeni nasip etsin dua et sen oLsada oLmasada rabbim sesini duyacaktir ..

benim kızımın da ense kalınlığı yüksek çıktı. Sizin ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Benim doktorum cvs testi önerdi. Bu test bebeğin diğer gelişim bozukluklarını da belirliyor. Ben kabul ettim zaten artık bu tip testlerde düşük riski çok az. Benim test yaptırmamın sebebi bi an evvel bebeğimin durumunu öğrenmek eğer sağlıklı değil ise de hemen bu durumu kabullenip neler yapabilirim nasıl yetiştirebilirim konularında kendimi donatmaktı. Testi yaptırdığımda da kendimi en kötüsüne hazırlayarak araştırmaya da başlamıştım. Eğitim vs konularında. Şükürler olsun ki kızımın sağlıklı olduğunu öğrendik ve şu an dört aylık. Size tavsiyem kendinize bu eziyeti çektirmeyin belirsizlik insanın beynini kemiren bi illet gibi ve en kötü sonuçtan bile daha kötü. Allah sizin bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

Bana dendi burnumdan geldi hamilelik amiosentez yapıldı ve rahatladım derken başka bir sorun çıktı şimdi 1 yaşında ve sağlıklı. Bu yüzden benim yaptığım hataları yapma
Zor düşünmeden edemiyorsun ama kendine zehir etmen üzülmen hiç bir faydası yok. Amiosentezi öneririm.

Benim bir arkadaşımın akrabasınada down sendromu dedi dr.Kararınızi verin kürtaj icin dedi amm aldırmadılar.Bebek sağlıkli doğdu büyüdü bile.Belliki doğurmak niyetindesin.İnşallah sağlıklıdır bebeğin canım.Gönlünü ferah tut.

Evet komsumuzda hatta 2 li 3 lu testlerde tani konuldu.Doktor kesin falan demis yani dusun.O da senin gibi aglamis gunlerce bitap dusmus ne cektigimi ben bilirim diyor.Hala hungur hungur aglar o anlari yasiyorum diyor tekrar.

Ama suan oglu var masallah gayette saglikli.Tosuncuk adeta :) Kendini uzmemelisin.Ve benim bildigim ablam arastirmada calisiyor Ankarada. +5 oldugunda cok yuksek risk oluyor ama yinede saglikli olan var sadece enseden anlasilmaz diyordu

Sanırım bunu yaşayan bilir ancak. Bebeğinize ultrasonda bakıp ellerini ayaklarını severken, acaba kime benzeyecek diye düşünürken bir anda doktorun yüz ifadesinin değişip ense kalınlığı çok yüksek demesi her şeyin bir anda tepenize garç diye göçmesi ne demek bunu ancak yaşayan anneler bilir diye düşünüyorum.
Ayrıntılı ultrasonda baktılar ve 4,6 dediler. Aslında biraz geç bakıldı ben ikili tarama testi yaptırmak istemedim.Hatta doktor da böyle bir konuyu hiç açmasaydı daha mutlu olurdum. Ense kalınlığı 4,6 çıktığında 14+4 haftalık hamileydim. Yaşım henüz 23 belki de bu yüzden böyle bir riski de beklemiyordum ama kaç gündür sanki benim yerime bir ölü yaşıyor. Yediğim herşeyi zorla yutkunarak yiyorum. Gözyaşlarım bir anda akmaya başlıyor. Hiçbir şey yapmak, hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bebeği için böyle bir şey söylendiği halde sağlıklı dünyaya getiren oldu mu? Bunu duymaya ihtiyacım var çünkü nasıl olursa olsun aldırmak istemiyorum.Kendimi teselli etmeye çalışmaktan başka yapabilecek hiç bir şeyim yok. Amniyosentezi de bu yüzden istemedim. Zaten elimden bir şey gelmeyecek olduktan sonra bir de çocuğumu düşük tehlikesiyle yüzleştirmek istemedim. Lütfen bana söyleyin ensesi bu kalınlıkta çıkıp da çocuğu sağlıklı olan oldu mu? Bir de 14 haftayı geçmiş olmasının kalın çıkmasına etkisi olmuş olabilir mi?
Oncelikle üzulme canim ins etrafimda duydugum boyle durumlar ve sonuclarinin guzel ciktigi gibi sonuclanir senin bebisin de durumu.etrafimda 2-3 kiside duydum boyle kalin denmis sonra hicbisey cikmadi ve o kadar guzeldiki bebekler oyuncak gibi.uzme kendini allah korusun dusuge sebep olur.icini ferah tut hep duydugum kisilerde bu tahlil sonuclari boyle yanlis cikio.umarim sizinde oyledir.guzel dusun guzel olsun derin derin nefes al ve uzulme hersey cok guzel olur ins.rabbim saglicakla kucagins almayi nasip etsin ins.

hiç bi sorun olmadı canım onuc ayda yurudu hamdolsun şimdide konuşmaya başladı bıcır bıcır hanfendi
Masallah Allah bagislasin kuzuyu ben iki hamileligimdede hicbir test yaptrimadim zaten olsada kabullenerek isteyerek hamile kaldim ben bu cocugu istiyorum ne olursa olsun dedim devlette bi ac dr baski yaptilar test yaptirmayan hasta diye etiketliydim gelince test yaptirmayan hasta diye konusuyorlqrdi ..ayrintili ultrason oldum hep ondada fiziksel bi anomalide aninda mudahale olsun diye..insan hayalinde parise gitmek ister ucak bileti alir ama bindigi ucak amsterdama iner ben parisi gezecektim diye amsterdami gormemek hic tanimadan sevmemk bana gore degildi Allah cin cook zor durumlqr Allah kimseye vrmesin ..ama hayat ne getirir bilemeyiz ...istemeyen arkadaslarada saygim var herkesin sabri yok malesef bu konular sabir isi yaninda uzuntu stres acida cabasi

benimde yarın ikili test günüm. doktoruma istemediğimi söyleyeceğim. bebişi görmek için gidiyorum yarın. olasılık hesabı yapıp elimize kağıt veriyorlar. amacı tam anlamadım şahsen.

yarın bizim bile özürlü olma ihtimalimiz bir hayli yüksekken. bir bebeğin özürlü olup olmama ihtimalini oranlamak garip geliyor.

inşallah test yaptırmak için ikna olmam.

Herkese mesajları, olumlu yorumları, duaları için teşekkür ederim. Tavsiye etiğiniz doktora 21-22. hafta gibi gidip ultrasonda bir kez daha baktıracağım. Belki diğer annelere umut verdiği gibi bana da verir. Amniyosentezi dediğim gibi dinlenme imkanım bulunmadığından, cvs yi parça alınırken çocuğa zarar gelir diye korktuğumdan yaptıramam gibi geliyor ama ilerki günler ne gösterir bakacağım. Sizlere de buradan ne oldu ne bitti yazmaya çalışacağım. İnşallah herkese güzel haberler verebilirim. Allah hepinizden razı olsun.

Daha önce başka yere de yazmıştım size de yazayım benim yengem abimin eşi de hamileyken 4 küsür bir değeri oldu amniyosentez bile yapıldı çok sağlıklı bir kızı var hatta burda bir arkadaşa da çok yüksek dediler bir iki hafta sonra da normal dediler kaldı ki yüksek de olsa dert etme ensesi her kalın olan hasta doğmuyor çoğu çok sağlıklı

Amniyosentez yerine alternatif bir test var. Senden kan alıyorlar bebegin dna sı senin kanın içine az miktarda karışiyor. Onu bulup ona kromozom testi yapıyorlar. Adı harmony testi. 2-3 bin tl civarında ama herhangi bir düşük riski yok. İnternette araştır çıkıyor zaten. Ya da doktoruna sor. O bilgi verir.

yaradanımdan en büyük dileğim hiç bir kulunu evladıyla sınamasın , içinde benide
durumuna yorumum boğazımda kaldııı

Aynısını yakın bi arkadaşıma da söyledi pis doktor o da 2 li test zamanını kacirmisti küt diye söylemiş doktor kız 24 saat ağladı sonra başka doktora gitti o doktor çocuğun boyunu da ölçmüş evet ense kalın ama bu bebeğin boyu da uzun demiş hem baba hem iki dede kalın enseli yani bebişimiz 2 yaşında sapasağlam maşallah moralinizi bozmayın ense kalın olması illa down demek değildir. Bazı bebekler iridir.

ben yanlış biliyor olabilirim ama sanırım ilerleyen haftalarda da yüksek çıkabiliyor. Ben ilk 12 haftalıkken ölçüldü daha sonra kaçtaydı bilmiyorum sanırım 14 dü ilk ölçülenden daha kalındı.

Down sendromlu olma ihtimali yüksek çıksa bile çocuğu aldırmayacaksanız, neden bu testi yaptıyorsunuz? Bu testin amacı bu. Aldırmayacaksan eğer, down sendromlu bir çocuk doğurma ihtimalin olduğunu bilmek sana ne kazandırabilir ki? Hani önlem vs.. yok ki onları yapsan hamilelikte....
Kendini piskolojik olarak haziairlaya bilir doguma kadar acabayla gecmezki hem bu test sadece down senremunu degil baska hastaliklarida olcuyo tedavi edile bilir bir hastaliksa onlem ala bilir vs ..

Bu Nasıl oluyor ya? Amniyo sonucu temizdir muhakkak

Evet gayet bildiğin "zeka engelli" denmiş kendilerine. Aldırmaları konusunda da tavsiyeler verilmiş doktor tarafından. Çocuk şuan büyük insan gibi akıllı bir çocuk. Al karşına gündemden, siyasetten konuş.

Merhaba

Bugün doktora gittim. 12+4 haftalık gebelik ve ense kalınlığı var dedi ayrıntılı ultrason istediler oradada ense kalınlığı var denildi. Sabahtan beri kendimde değilim resmen. Ayrıntılı ultrason sonucuna baktığımda NT değeri 2,88 görünüyo üstelik burun kemiğide oluşmuş. Kan alındı ikili test için cumartesi çıkacak sonuç ama zaman nasıl geçecek.
Araştırmalarıma göre 3mm üstü riskliymiş ama bana neden doktor risktesin bebeğin sakat olabilir dedi anlamadım.

Sizin sonuçlarınız çıktımı acaba son durumları paylaşmanızı rica ederim

Back