Ense kalınlığı bu kadar yüksek olmasına rağmen çocuğum sağlıklı doğabilir mi?

başka hastanelere de git. bi arkadaşıma çocuk down sendromlu dediler. o doğurdu gayet sağlıklı bebekti. yanlış sonuç söylüyolar yıpratma kendini böyle lütfen

Teşekkür ederim dualarınız için.

benim bildiğim de ense kalınlığı bir süreden sonra tam fikir vermiyor.

3lü ve 4lü testler var, muhtemelen onları yaptırman bu zamandan sonra daha doğru olacak.
sanırım 20-25 hafta civarında da ayrıntılı ultrason yapılıyor.

Ankarada Eyüp ekici alanında 1 numara tam böyle testleri kötü çıkan annelerin kapısını çaldığı bir doktor mutlaka gidin kafa nuz rahat olsun

cnm en net 21.haftada görünür zaten üçlü testte o dönemde yapılır..biraz daha bekle istersen ve eyüp beye git...llah yardımcın olsun

Hah işte bunu demek istemiştim. Haftaları benim için önemli çünkü doğru zamanda gitmezsem tekrar tekrar gidemeyebilirim. Maddi olarak zor benim için. Bu yüzden en doğru zamanda gitmek istedim.

Yengemin bebeği için Almanya' da ensesi çok kalın dendi. Aldırmayı düşündü kadın o kadar endişelendi. Çocukta hiçbir sorun yok. Çok tatlı bir kızımız var. Sonuç her zaman doğru olmayabiliyor. Zaten yanlış hatırlamıyorsam ikili testin sonucunda bunun istatistiki bir analiz olduğu ve sonucun netlik ifade etmediği yazıyordu.

cnm en net 21.haftada görünür zaten üçlü testte o dönemde yapılır..biraz daha bekle istersen ve eyüp beye git...llah yardımcın olsun
21. haftaya ayarlayayım o zaman. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

Sizi cok iyi anlıyorum. Yaşayan bilir zaten.. başına gelmeden aldir vs demek çok kolay. Benim ikili testimde ense kalınlığı iyiydi fakat kan sonucum berbattı. Sizin gibi yıkıldım. Amniyosentezi istemedim düşük ihtimali var diye. Yurt dışında yapılan kan testleri var. %99.9 doğru sonuç veriyor. Maddi durumunuz iyiyse gönderin kanınızi derim. Ben sonuç kötü gelse de aldirmayacaktim ama sırf iyiyse rahatlamak kotuyse de alışmak icin gönderdim. Sonucum temiz geldi çok sukur. Bu tür durumlarda genelde bebek aslında problemsiz oluyor. Ensesi kalın olup da sağlıklı olan çok bebek var, çevremden duyuyorum. Bol bol dua edin. Hicbirimizin bebeği testler temiz çıksa da garanti altında degil. Allah sağlıkla kucağımiza almayi nasip etsin. Bu zor günleri tez zamanda atlatmaniz dileğiyle...

amin

Hah işte bunu demek istemiştim. Haftaları benim için önemli çünkü doğru zamanda gitmezsem tekrar tekrar gidemeyebilirim. Maddi olarak zor benim için. Bu yüzden en doğru zamanda gitmek istedim.

3l ü test: 16.-18. haftalar arası
4lü test 16.-20. haftalar arası

amniyosentez de 16. haftada yapılıyormuş.

ikili test hakkında daha dataylı bilgi için;
http://www.gebelik.org/dosyalar/prenatal/nukal.html

Cnm benimde ensesi kalin cikti ilk ecografide ikincide normaldi kan testide 15 te bir ihtimal riskli cikti doktor amniyosentez yapmadan kesin bilgiye ulasamayiz dedi biz down sendromundan korkuyorduk doktor daha baska rahatsizliklarin da olabilecegini soyledi kalp rahatsizligida ola bilir dedi amniyosentez yapmadan kesin bilgiye ulasamayiz dedi bende her halukarda bebegimi dogurmak istiyorum o yuzden ilk basta dusuk riski var diye karsi ciktim bu teste ama risk 100de 0,5 gibi kucuk bir risk o kadar risk herseyde vardir Allahin izniyle bir sey olmaz hem doguma kadar supheyle yasamaktansa en azindan net bir bilgin olur ve hazirligini ona gore yaparsin pskolajik olarakta kendini bi sekilde hazirlarsin tedavi edilebilir bir rahatsizlik sa doktorunu hastenesi arastirirsin onlemini alirsin ben boyle dusunerek testi yaptirdim cok sukur down senromlu degilmis diger hastaliklarin olup olmadigini henuz belili degil sonuclari bekliyoruz ..... ensesi ilk olcumde 5.5mm ydi ikincide 1.69mm cikti zorlu bir surec ama kendini cok yipratmamaya calis cnm Allah ol demeden olmaz Rabbim senide benide bebek bekleyen isteyen herkesin yuzunu guldursun INsAllah ..

Down sendromlu olma ihtimali yüksek çıksa bile çocuğu aldırmayacaksanız, neden bu testi yaptıyorsunuz? Bu testin amacı bu. Aldırmayacaksan eğer, down sendromlu bir çocuk doğurma ihtimalin olduğunu bilmek sana ne kazandırabilir ki? Hani önlem vs.. yok ki onları yapsan hamilelikte....

çok yakın arkadaşım başta olmak üzere böyle denilip bebeği sağlıklı doğan pek çok örnek biliyorum.
arkadaşımın oğlu 10 yaşında ve maşallah zehir gibidir, arkadaşım hamilelikte yaşadığı stresle gözyaşıyla üzüntüyle kaldı
işin bilimsel boyutunu tam bilemiyorum ama bu tür testler bir olasılık içeriyorlar kesin bir sonuç değil.
hakkınızda hayırlısı olsun, güçlü olun.

ben de 23'uncu haftadayim hamileligimin. 2'li testim ve tum olcumlerim normalken detaylida bambaska bir belirtec ile risk tespit edildi, nipty test yaptirdik ve bugun geldi yaniti, temizmis. imkanlariniz musait ise nipty test yaptirin, doktorunuz ne oneriyor.

canım benim en güzel günlerini ağlayarak üzülerek geçirme zira ben aynı hatayı yaptım şuan yirmi aylık bi kızım var 20 haftalık gittiğimde beyninde kist var iki tane dedi inan doktorun odasından çıkmadan göz yaşlarım sel oldu bir sürü olumsuzluk saydı amniyon sentez önerdi . Geçedebilir yirmidördüncü haftaya kadar bekleyelim dedi ağla ağla içim dışıma çıktı 24 oldu geçmedi kistler 28 oldu yine geçmedi ben aldırmayı hiç düşünmediğim için amniyon sentez yaptırmadım sonrasında bu stresle erken doğum yaptım ve çocuğum doğarken ağlamadı oksijensiz kalmış anne karnında kuzum bundada dediler bana selebral palsi olabilir takip edecez alt bacaklarda sertlik var falan bir yaşına kadarda ona ağlayıp nasıl olacak diye bekledim yani işin özü kaçırdım bebeğimin güzel günlerini. Üzme kendisni anı yaşa dua et lütfen çocuğuna zarar verme ağlayıp sızlayarak.

Tarama testlerinde sonuç daha kesin çıkar. Yaptırmalısınız.

Dünyaya getirmek bakmak mesele değil zaten, siz göçup gittikten sonra ona ne olacak diye düşünmelisiniz sorun çıkarsa.
tarama testlerinde bir şey çıkmaz.ayrıntılı ultrasonda çıkar zaten ayrıntılı için vakit gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…