Ense kalınlığı bu kadar yüksek olmasına rağmen çocuğum sağlıklı doğabilir mi?

Gerçekten mi? Belki de bu iyi haber bile demek olabiliyor bazen. İnşallah benim de bebeğimin kaderi böyle güzel olur. Gerçi sadece sağlıklı doğsa bile onu o ultrasonda kalın çıkan ensesinden öperek uyandırırım bir kaç yıl herhalde.

Ensesi biraz kalın ama zeka süper maşallah. Kötü düşünmeyin madem aldirmayacaksiniz kendinizi iyi motive edin. Hem de o aldırmadıgi bebeği kvdem yatalakken ona bakmış. Her şerde bir hayır vardır. Üzülme tonton ensesinden öpersin kuzunun. Hem esin de kalın enseliyse belki genetiktir.

Evet aslında henüz hayatımın çok ilginç yaşadığım bir kısmındayken geldi başıma bu olay ve stres de tavan yaptı haliyle. Obezite hayatım boyunca hep sorunum olduğundan alışıktım, geri kalanına da yaşarken alıştım. Ama insan evladının bir sorunu olduğu zaman geri kalan her şeyin aslında hiç bir şey olmadığını hatta hayatın güzel yönleri olduğunu anlıyor.

Haklısınız ben de testlerin güvenilir olmaması, bebişimin iyi olması için dua ediyorum sürekli.

Haklısınız ben de testlerin güvenilir olmaması, bebişimin iyi olması için dua ediyorum sürekli.
İyi olacak inşallah annesi. Sen üzme kendini

bizim bi akrabanın herşeyi normal çıktı ultrasonda bile herşey normal görünürken bebek doğduğunda ((bunu söylemekten nefret ediyorum ama)) spastik olduğu anlaşıldı her uvuzunda bi sıkıntı var yavrum şimdi 4 aylık falan ve kaç ameliyat geçirdi..
takdiri ilahi allahın herşeyi o bilir sen sadece dua et içimden bi ses herşeyin normal olduğunu söylüyor.

tarama testleri aslında istatistik bildirir;

mesela der ki; sizin durumunuzda olan 2 milyon hamileden 100ünde doğumdan sonra anomali görülmüştür.

aslında bu demek ki kalan 1 milyon 999 bin 900 kişi sağlıklı doğum yapmış.

bir de bunlara istatistiklere girmeyen doğumları düşünün.

elbette tıb bilimi bunları araştıracak ama bu kadar kesin anomali demek çok enteresan.

amniyosentezde ise 200de 1 oranında düşük riski vardır, o yüzden tarama testleri 200de 1 anomali gösterdiğinde doktorlar amniyosentez önerirler, çünkü anomali riski düşük riskini geçmiştir.

Kendini hazırlamak için tarama testleri yapılabilir ama testlerin kesin sonuç bildirdiğini düşünmemek gerek.

tam tersi durumlar da rapor edilmiş biliyorsunuz ki, 2li 3lü testlerde hiç bir anomali yok ama doğumdan sonra anomali görüldüğü vakalar da var.

bunları düşünürsek direk hamile kalmamayı planlamamız gerekir.

bence hamileliği kendine de kuzuya da zehir etme.
bir arkadaşımın bebeğine dediler. üniversite de takip edildi hep çok zeki cin gibi bir kızı var. komşuma da öyle demişler. 3. bebeğine sonlandıralım hemen demiş ünivde proflar. o da eşimi çağırdım ağlaya ağlaya geldi aldırmam kararı aldık. evimizi hayatımızı engelli bir çocuğa göre hazırladık ama sağlıklı doğdu çocuğum diyor. şimdi 5. sınıfa gidiyor maşallah subanallah çok tatlı çok zeki bir kız çocuğu.
o yüzden hiçbir şey yokmuş gibi geçir hamilelğini hergün konuş bebeğinle herşeyin güzel olacağını hayal edin..

cnm ank. eyüp ekici diye müthiş bi radyoloğ var harika makinası ile bebeğinin yüzünü bile görebiliyorsun adam artık işinin ustası olmuş biraz pahali muayenesi ama inan verdiğine değecek..bence ona git

cnm ank. eyüp ekici diye müthiş bi radyoloğ var harika makinası ile bebeğinin yüzünü bile görebiliyorsun adam artık işinin ustası olmuş biraz pahali muayenesi ama inan verdiğine değecek..bence ona git
Teşekkür ederim ona da bir gideyim madem daha ayrıntılı görebilecek. Peki şu an 14 haftayı geçtiği için öğrenememe ihtimalimiz var mı? Benim doktorum bundan sonra azalsa bile bir gösterge değil artık ense kalınlığı anormali hakkında demişti de.

Bu Nasıl oluyor ya? Amniyo sonucu temizdir muhakkak

Bu Nasıl oluyor ya? Amniyo sonucu temizdir muhakkak

bir arkadaşımın arkadaşı (2. elden hikaye :)) 2li 3lü 4lü ve 5li testlerin tamamında riskli sonuç almış, ağlaya ağlaya doğuma girmiş ve sağlıklı bebek doğurmuş.

istatistiksel olarak gayet de mümkün, elbette bu sebeple bebeğini aldırmaya karar verenlere lafım yok, doktor risk var dedikten sonra biz yok diyemeyiz. ama riskin oluşmaması da gayet ihtimal dahilinde.

cnm bak ben hast. çalışıyorum ve şükürler olsun iki güzel kızım var..ya şöyle bişey var ikili testte sıkıntı görünse dahi hemen sıvı almazlar önce 3lü testi yaparlar ondada sıkıntı görünürse sıvı alırlar bence hiç korkma içini ferah tut..eyüp bey gayet iyi bi dr.

Bunlar kesinlik testi degil canim olabilme ihtimali testi lütfen icini ferah tutmaya calis psikolojinin bozuklugu bebegine daha cok zarar verir

Lütfen üzmeyin kendinizi. Bende ayrıntılı ultrasona gitmiştim. Doktor çok iyi diye ona gittim. Tavsiye üzerine yani. Bebeğin kafasında kitle var dedi. Üniversite hastanesine git. Bebeğe emar çektir korkma zararı olmaz dedi. Gitmedim ama bende çok ağladım. Bir radyoloji uzmanına gittim yok öyle birşey dedi. Şükürler olsun sağlıklı doğdu. Hiç düşünmeyin böyle şeyler. Dua edin. Hiç birşey kesin değildir. Dua edeceğim size

Ümit Korucuoğlu var benim bildiğim lakin özel hastane bilmem düşünür müsün, Ankara dışından bile gelenler var

Başka bir doktora gitmediniz mi, sıze onlar soylerdı haftası buyuk dıyemı boyle olup olmadıgını

Başka bir doktora gitmediniz mi, sıze onlar soylerdı haftası buyuk dıyemı boyle olup olmadıgını
aynı hastanede ultrasonu kendi doktorum yaptı ayrıntılı ultrasonu radyolojide başka bir doktor yaptı. İkisi de olumsuz konuştu.Ama başka hastaneye gitmedim henüz.

Ümit Korucuoğlu var benim bildiğim lakin özel hastane bilmem düşünür müsün, Ankara dışından bile gelenler var

Hem Eyüp bey hem de ümit beye gidebilirim. Giderim de benim tam anlamadığım mesele şu örneğin 16 haftalıkken çocuğa bakarak bir şey söyleyebilecekler mi?Ense kalınlığı hala önem taşıyor mu 14. haftadan sonra yada başka bir göstergeye bakarak mı söyleyecekler? Mesela çocuğun yüzüne gözüne bakarak belirleyebiliyorlar mı? Eğer öyleyse ultrasondan en net sonucu almak için kaçıncı haftada gitmem gerekir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…