Ense kalınlığı bu kadar yüksek olmasına rağmen çocuğum sağlıklı doğabilir mi?

Prenatest nedir?Nerelerde yaptırılabilir?

Canım benim önce Allah'a dua et, ben 38 yaşında hamile kaldım ikili testim normal çıktı doktorum 3 lüye gerek görmedi,
Ama arkadaşlarım aklıma girdi ve 3 lü tarama testinide yaptırdım.. bu defa değerler yüksek çıktımı... Amniyo sentez istedilermi, aynı dediğiniz gibi hayatım bi anda alt üst oldu, hergün ağlıyordum,sonra Allah'a çok dua ettim ve ağlamayı bıraktım, sağlıklı olacağına çok inandım.
Şimdi dünya tatlısı kızım 4 yaşında ve cok sağlıklı maşallah.
İnşallah çok çok sağlıklı olur hayırlısıyla.

yok yahu ne alakası var 5 dk lık iş zaten sizde seyrediyorsunuz kameradan.. ben yaptırdıktan sonra uzun yola gitmiştim dinlenmedim yani..
yalnız anlamadım aynı evde mi yaşıyorsunuz karnınız çıkınca nasıl olsa anlamayacaklar mı?

Ben de sağlıklı olacağına inanmaya çalışıyorum. Gözümün önüne onu hep sağlıklı getiriyorum. İnşallah benim de evladım sizinki gibi sağlıklı olur.

Evet aynı evde yaşıyoruz. Ama ben biraz fazla kilolu (105) olduğum için hamile olduğum 6 aydan önce belli bile olmuyor. Bu yüzden saklayabildiğimiz kadar saklamak mümkün mertebe az laf duymak istemiştik.

Amniyosentez yerine yurt disinda yapilan alternatif bir test. Iki tup kan alinip almanya veya amerikaya gonderiliyo, cocugun dna sinda 7 farkli kromozom anomalisina bakiliyor. Dogruluk payi%99 , internette biogen diye bi firma var ordan iletisime gecebilirsiniz

Yurt dışında yapılıyor dediğiniz için soruyorum. Maddi olarak pahalı bir testi kaldıramıyoruz ne yazık ki. Acaba ne kadara yapılıyor bu test bilginiz var mı?

Uygun bir fiyata yaptırabileceğim ve amniyosentez gibi düşük riskine neden olmayan, tavsiye edebileceğiniz bir test var mı?

merhaba. Bizim yaşadığımız sizden farklıydı ama belki bir yararı dokunur diye yazmak istedim. Benim oğlumun 16. haftasında karnında şişlik oluşmuştu ve doktorum su mu asit mi bilemiyorum demişti. Her şeye hazırlıklı olun. Her ihtimali düşünüp öyle karar verin demişti. Hatta hiç unutmuyorum renkli ultrason çeken teknisyen nasıl olsa ölecek boşuna kendini riske atma aldır demişti. O zaman bir şey yapacak halim yoktu ama şimdi o adamı hatırlasam gidip Allah ne verdiyse.... Doktorum asla aldır demedi bana sadece çok iyi düşün karar vermeden de mutlaka Yalçın Kimya ya git. Bu konuda en iyi doktor o demişti. (Gerçi ne olursa olsun aklımdan biran bile bebeğimi aldırmak geçmedi. Kendi kendime hep belki böyle bir durum olmayacaktı ama Allah korusun doğduktan sonra bir şey olsa ondan vazgeçebilir misin ki şimdi vazgeçesin diye düşündüm.)
Yalçın Kimya ya gidebilirseniz gitmenizi tavsiye ederim. Gerçekten harika bir doktor. ilk görüşmemizde öncelikle aklından kötü düşünceleri at. sen normal hamileliğini yaşa. inşallah her şey yoluna girecek demişti. Öylede oldu. Allaha şükür oğlum şimdi 4 yaşında. Ben iğneden bile deli gibi korkarım ama Yalçın Bey amniyosentez testini yapalım en azından genetik bir şey var mı yok mu bakalım dediğinde hiç düşünmeden kabul etmiştim.Hatta bu testi yaptırmak için birinin imza atması gerekiyordu annem de kayınvalidem de riske girme biz imzalamayız demişlerdi:))
Oğlumun karnındaki şişlik tam 1 ay sonra geçti. Yalçın Bey eğer bir ay doktora gitmeseymişsin hiç haberin bile olmayacakmış demişti. zaten geçince de artık bana gelmene gerek yok demişti. Sizde gitme şansınız varsa mutlaka gidin Yalçın Bey e. Sizin durumunuzda birçok anne vardı.Hatta bir tanesi bebeği ile gelmişti ziyaret için ve ona doktoru mutlaka aldır çocuğa yazık ömrü boyunca çeker demiş ama maşallah gayet sağlıklı doğmuş:) İnşalla siz de bebeğinizi hayırlısı ile sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Birde Yalçın Bey ense kalınlığı testlerinin Türkiye standartlarına uymadığını başka ülkelerin ölçülerinin baz alındığını söylemişti. içinizi ferah tutun. bol bol dua edin.

Hem sizin evinizde yaşayıp hem nasıl çocuk istemiyorlar anlamadım, sen onların evine gelin gitmedin dimi

Yalçın Bey Ankara'da mı acaba?

Küçük yeğenim için büyük risk olduğunu söylemişlerdi. Yengem yazık çok ağladı ama o bizim yavrumuzdu, ne sıkıntısı olursa olsun. Doğduğunda baktık ki hiçbir şey yok. Ben üzülmek istemediğim için hiç test yaptırmadım. Bu testlerin geçerli güvenilir olduğuna da inanmıyorum. O kadar hatalı sonuçlar veriyor ki. Başka bir konu olsa neyse ama hamile annenin bebeği için üzülmesi çok acı gerçekten.

Canim lütfen su tarama testlerini yaptırma sadece ayrıntılı usgyi yaptir bende aynı şeyi yaşadım çocuğuma 6 yil sonra kavustum derken tarama testinden dolayı down sendromun olacak dediler amniyosentez yaptırmadım ne şekilde olursa olsun kabulün dedim hep dua ettim yalnız hamileligim stresle gecti 1 ay erken doğum yaptım yavrum sağlıklı bir bebek çok şükür sadece Allah bilir doktorlar da bilemez sağlıklı derler sağlıklı olmaz hamileliğinin tadını çıkar gerekirse doktorunu değiştir lütfen üzülme ve dua et içinde canlı senden bir parça var sakin kendini üzme 4.5 fazla yüksek değil bildiğim kadariyla

Benim kaynıma engelli olacak demişler. Ve doğuma kadar da kvdemi psikolojik olarak çok üzmüş doktor illa alalim diyerek. Tüm aile aldır demesine rağmen doğurmuş. Şimdi türkiye derecesi var gemi makineleri mühendisi. En yüksek oranda 1\7 ki o da 6 sağlıklı 1 engelli bebek demek.

Hem sizin evinizde yaşayıp hem nasıl çocuk istemiyorlar anlamadım, sen onların evine gelin gitmedin dimi
Yok da, ben hem okuyorum(üniversite son) hem çalışıyorum ve benim kızıma bakmak için geldi kayınvalidem bu sene. Kendi evini bıraktı çocukları da henüz okuyor onları da aldı geldi. Sene başında henüz eşim işe girememişti.Bakıcı yada kreşe bütçemiz yetişmedi. Bu sene memuriyet nasip oldu anca öyle kurtardık paçayı. Bir hayli de uyarmıştı tabi bakın hemen çocuk olmasın diye. Bu yüzden de çekiniyoruz.

Bu konudaki görüslerim
1.baska bir doktordan daha fikir alabilirsin bakan dr yanilmis olabilir
2.amniyosentez yaptirabilirsin daha kesin sonuc verir ama yinede %100 dogru denemez
3.bu bebek her türlü kabulüm olasi bir engellilik durumunda asla aldirmam diyorsan hic bunlarla kafa yorma akışına birak derim

Cok gecmis olsun umarim dr yanılmasi olmustur

Canım konun bebek üzerine alakasız şeyler yazmak istemiyorum ama su konuda yazdıklarından var ya 5 tane bdv konusu çıkar, 23 yaşındasın 105 kilosun çok çok fazla boyun kaç sormuyorum bile, hala okuyorsun 9 aylık bir bebeğin daha var hayatınızın hakimi değilsiniz vs vs, bu hususlara da care bul derim naçizane bir büyüğün olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…