Tuvalet Eğitimi (enkopezis) altına büyük abdest kaçırma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
canım benim 6 yaşındaki oğlumda da aynı sorun var hem çiş hem kaka. bizde nasıl mücadele edeceğimizi bilemiyoruz. bazen çok sinirleniyorum oğlanıda kendmiide yıpratıyorum geri yaptığıma çok pişman oluyorum .burda da pedgog yok. ben de gitmiştim çiş kaçırması için bi ilaç vermişti dokto. ama kullanmadım. psikoloğu götürcektim doktor ilacı kullanın sonra düşünürz dedi.
hayırılısı çok kötü bi durum.

ewt cnm zor bir durum ama çözeceğiz inş sen nerdesin haziran başından beri yapmadı ama kendi bile bazen kontrol ediyor yaptımmı bi bakiyim diyor kızmak veya dövmek korkutmak çözüm değil bizede dr ilaç verdi bende kullanmadım birde takvim yaptık yapmadığı günler güneş yapıyoruz yaparsa şayet kar yağmur yağacak takvinim o günü sende dene kolay gelsin bizide gelişmelerden haberdar et bu dert lepaylaştıkça aşılır inş

canım bizim ki bu gece gene kaçırdı çişini. oda çok utanıyo ama çocuk o kadar çok yoruluyoki gece kendinden geçiyo. gece işini nasıl halledecem bilmiyorum . kakasını yapmadı iki gündür . bizimki genelde kabız oluyor ve küçüklüğündren beri hep bi yerlere saklanark önce kakayı çıkarmak istiyor. sonrada tuvalete gitmeyi unutuyor yada erteliyo dolayısıyla çamaşırı berbat oluyor. dedğin gibi inşallah halledecez. senin için çok sevindim. kızının bu bilince ulaşması çok güzel bi gelişme . seninkini yaşı daha küçük şimdi kavrarsa unutmaz inşallah. allah yardımcımız olsun. yazacaz bakalım gelişmeleri . öptüm canıma.s.

a.s.:bizim gece problemimiz yok çok şükür çişini de kaçırmaz şayet oyuna dalmazsa oda kırk yılda bir cnm her gece aynı saatte kaldırmayı denesen ben öyle duymuştum faydası olur bizimde gündüz vakit lerimiz var sabah 8 öğlen 3 akşam 8 de gidip oturuyoruz olsun olmasın bi deneme uzunotursun diye dediğim gibi sevdiği bir şey yanında bu ara müzik dinlemeyi seviyor ama iki gündür hiç oturmak istemedi sadece sıkışınca gidiyor gidip kızım deneyelim dediğimdede (anne ben biliyorum çok terlediğim zaman gidicem o zaman gelmiş oluyor )diyor nasıl karnı ağrımıyor hissetmiyor anlamadım ben bakalım bu ara bir kaza bekliyorum inş yanılırım.

sevgili nar' cım topiği yeni gördüm.öncelikle geçmiş olsun. ben hemşireyim ve böyle hastalığı olan çocuklara da bakım veriyorum çocuğunu en kısa zamanda bir çocuk cerrahisine götürmelisin. bunu sakın atlama. gereken tetkikler yapılsın. çocuğuma kıyamadım da deme. çünkü eğer bir sorun varsa bu yaşla ilgili değildir ve beklemekle geçmez müdahale gerektirir

Son düzenleme:
normalde bizler büyük abdestimiz geldiğinde hissederiz bu da anüs çevresindeki sinirlerden kaynaklanır ve bu sayede de tutabiliriz. bazı kişilerde bu sinirler çalışmayabilir. tetkikler yapılır ve ona göre tedavi başlanır.

slm tontişim ewt çocuk cerrahı değil ama genel cerraha gittik tam bağırsak filmi verdi çekim yapan kişi bile sanki tereddüt etti acab çocuk durumu diye nasıl yapacak bilgi de tam vermedi ilaç vericekmişim bi akşam evvel bağırsağı boşaltıp sonra sabah ta ilaçla beraber film çekilecekmiş bunu duyunca korktum nasıl vericek ilacı popodan hortumla helarde kıyamadım ya ağlar durmaz daha iğne bile olmadık aşı dışın da hani öyle acılara dayanamaz gibi geldi zaten babamızda yanımızdaydı o daha duyar duymaz kızı aldı kendini attı dışarı çektirmem ben o filmi idye bunun daha başka yolu yokmu acaba film sanırım bağırsakta problem varmı onu görüntüleyecekti ilgilendiğin için teşkler

evet canım popodan verecekler beyaz yoğur gibi bir ilaç baryum. benim bildiğim başka bir yolu yok. önce bu filmin çekilmesi lazım

enkoprezis CADIARZU
bu çok ciddi bir hastalık ve bu teşhisi ilk başta doktor koymalı
bir pedagogla görüşün eğer olumlu sonuç vermesse gerekirse çok daha
ilgili bir çocuk cerrahının yardımı ile doktorunuzun size belirttiği yolda devam edin
anüs çevresinde sorunlar varolabilir
kıyamamakla alakası yok eğer bu hastalık varsa bunun
en kısa zamanda önlemi alınır ve geç kalınmaz

Geçmiş olsn a.s.

Son düzenleme:
Bir de arkadaşlar bu hastalık çocuğunuzun
piskolojisinin zaten zayıf olduğunun göstergesi doktorun
verdiği ilaçları lütfen kullanın ve ilacı verme gibi tabirler kullanmayın
O kızcağızın pisikolojiside var ortada
bu konuyu biraz araştırabilirim aslında okulun kütüphanesinde
fakat bugün okulum yok eğer unutmassam araştıracağım

lütfen doktorunuza güvenin a.s.

teşkler ilgilendiğin için tamam doğru diyorsun doktoruna güven ver ilacı ben o doktora güvenemedim çünkü doktorlaa konuşmamız 10 dk sürmedi yani bana hiç bir şey sormadı artı bulunduğumuz ilde pedagog yokmuş psikologtu kendisi direk ilacı yazdı kullan dedi yani beni tatmin etmedi tedavi şekli doktora güvenebilsem ilaca başlıyacaktım ama güven vermedi araştırırsan sevinirim bir aya kadar ist. gelicem inş orda doktora götürme şansım olur ben esasında istanbulluyum kızım daha 4 yaşındayken cerrrahpaşadan gün aldım ve ilk seansa götürmüştüm ama daha evelki yazılarımı okursan o zaman yanımızda yeğenim de vardı yani onada annelik yapıyordum ve çocuklara nasıl davranmalıyım ikisinide kırmadan kıskançlık yaşamadan kızımıda yeğenimide nasıl büyütebilirim gibi sorunlarla başladık daha bu rahatsızlığı konuşamamıştıkki yine bir kötü olay geldi başımıza babamı kaybettim tabi o arada randevu kaçırdık ve devamı gelemedi biliyormusunuz sizler cevap verdikçe ben daha bir rahatlıyorum ve kendimi çok yıpratmıyorum gerçekten çok teşkler

psikolog olduğuna eminmisin onlar tıp adamı olmadığından ilaç yazamaz yada öneremez.psikiyatrist olmasın?çocuğun fizyolojik bir rahatsızlığı varsa ilaçla tedavi edilmelidir tabiki.ama psikolojik yani tamamen duygusal bişeyse ilaçsız davranış değişikliğini oluşturmak gerek.

tabiki psikiyatr pedagoktan bahsedince yanlış yazmışım pardon iki kere daha yaşadık şimdi yine normaliz bakalım ne a.s.

slm problemi bi< daha aşmış değiliz üstelik birde okulda yaptı hemde felaket bir biçimde çoook canım sıkkın artık çare buamıyoruzzz artık malesef kızıyorum çünkü tahammül bitti iyileşen düzelen varsa bilgi almak isterim çünkü doktor şansımız yok burda sağlık ocağı var sadece

Heralde Bu Sorun La Uğraşan Sadece Benim Neyse çare Bulursam Herkese Duyuracam

canim benim kizda da ayni problem vardi.4 yasinda ic camasiri islaniyordu.damla damla yapyiyordu.kizim niye böyle yapiyorsun diyordum.geldigini anlamiyorum diyordu.
sana bir soru kizinda uzun süredir bir kabizlik varmi????
benim kizimda bu sorun vardi ve doktorun bana dedigi bagirsaklar dolu ve idrar torbasina baski oluyor buda o yüzden fak etmiyor dedi.bana bir fitil birde surup verdi.fitili koydun 5 dakika olmadan bagirsaklar bosaldi.daha sonrada 1 ay boyunca diger surubu kullandik.bagirsaklari düzene girdi.sükür alti aydir bir damla bile islanmiyor.senikindede kabizlik varsa önce onu bir arastirin canim.

ewt malesef kabızlık var şu anda bizde debritat şrp kullanıyoruz ama zaten kardeşi olacağını öğrendiğinden beri hiç yapmadı 3 aydır rahatız inş kurtulmuşuzdur

canım arkadaşım son durumun ne bilmiyorum ama ben de 5 yaşındaki kızımla savaş halindeyim resmen artık eşimin ve benim doktora ihtiyacımız var yaklaşık 9 aydır altına yapıyor az az yani yaklaşık oda günde 8 veya 9 kez oluyor artık çıldırmak üzereyim eğer üzerine gidersemdfe ygünlerce yemek yemiyor doktora gittik ayrıca canım maraş buraya 2 saatlik mesafede antepte pedogog var ben götürdüm ama çare bulamadım nereye kadar gidicek bilmiyorum ama tıkanmış durumdayım hele birde çalışan anneyse dahada zor bilmiyorum tanrım sabır versin

sanırım biz aştık ilk defa bu kadar uzun zamandır problem yaşamadık benim kızımın bağırsak tembelliği var ben çareyi birazda kendim buldum düşündüm ve bu çocuk sindiremiyor ona bu konuda yardımcı olmalıyım ve aklıma sindirim enzim prepatı olan debritat geldi doktora danıştık ve onu kullanıyoruz bence bir çocuk doktoru ile konuş ve sonra başla eeğer psikolojik değilse sırf çözüm bulursunuz ve birde kızım çok sessiz çok mutsuz gibi duruyordu hep şimdi kardeş geliyor inan ben bu kadar çok istediğini farketmemiştim meğer nasıl özlem duyuyormuş kardeşe tamamen değişti şimdi çok mutlu bir çocuk bence senin kızında çalışıyorsun diye tepkisini veriyor olabilir biraz gözlemle bence geçmiş olsun

slm nar bu sorun benim oğlumdada var belki inanmıyacaksın ama tam 6 yıldır bununla savaş veriyorum
yani kakasını kaçırıyorr.öyle bıktım ki elimde çamaşır yıkamaktan.belki 30-34 tane kilot aldım bir hafta demeden hepsi kirleniyoroğlum 6 yaşındaydı başladığında sorunu.şimdi ise 11 yaşında hala geçmedi(çok dktora götürdük .temelinde kabızlık yatıyor.bebekliğinden beri kabzlık var.kimisi tofranil verdi,kimisi duplac şurup,kimisi diyet verdi.ama geçmedi işte.ben şuna inanıyorum artık büyüdükçe kendiliğinden geçecek.çok sinirleniyorum yaptığını görünce ama aynı zamanda çok üzülüyorum.okula gidiyor,okuldan gelince çamaşırı kirlenmiş oluyor.onun okulda nr kadar sıkıldığını düşünüyorum arkadaşlarının yanında vede utandığını.11 yaşındaki bir çocuk bunu bilerek yapamz heralde.ayrıca kendide kaçırdığını hissetmediğini söylüyor.doktor demiştiki kabızlıktan dolayı anüsete dışkılar birikiyo,baskı yapıyor ve kendiliğinden dışarı çıkıyor.çocukta bunu hissedemiyor.orası kesinlikle doğru.oğlum kilolu yemek yemeği çok seviyor:)ayrıca çok gaz çıkartıyor.mesela bilgisayar başındayken gaz saatlerce oturuyor gaz geldi sanıyor çıkarayım derken kakasını kaçırıyor.bu gibi durumlarıda çok yaşıyorum.neler denedim neler.ödüller verdim,hediyeler aldım,olmadı ceza verdim hiçbiri fayda etmedi.artık zamana bıraktım inşallah geçecek.beklemekten başka çarem yok senin kızınada şifalar dilerim byy

öncelikle geçmiş olsun ama sorun kabızlık olduğunu sende biliyorsun bence doktoru ile konuş ve debritat veya pankreoflat başlayın bu ilaçlar yediğini bağırsakta sindirmeye yumuşatıp dışarı atmasınayarayacak benceço fayda sı olacak ben nasıl senelerdir düşünemedim şimdi çok üzülüyorum benim kızım bir gün okulda kaçırıp geldi çok kötü bir olay ertesi gün okula yollayamadım şimdilik kurtulduk ama yeniden olurmu bilemiyorum ALLAH senin oğlunada şifalar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…