ewt cnm zor bir durum ama çözeceğiz inş sen nerdesin haziran başından beri yapmadı ama kendi bile bazen kontrol ediyor yaptımmı bi bakiyim diyor kızmak veya dövmek korkutmak çözüm değil bizede dr ilaç verdi bende kullanmadım birde takvim yaptık yapmadığı günler güneş yapıyoruz yaparsa şayet kar yağmur yağacak takvinim o günü sende dene kolay gelsin bizide gelişmelerden haberdar et bu dert lepaylaştıkça aşılır inş
canım bizim ki bu gece gene kaçırdı çişini. oda çok utanıyo ama çocuk o kadar çok yoruluyoki gece kendinden geçiyo. gece işini nasıl halledecem bilmiyorum . kakasını yapmadı iki gündür . bizimki genelde kabız oluyor ve küçüklüğündren beri hep bi yerlere saklanark önce kakayı çıkarmak istiyor. sonrada tuvalete gitmeyi unutuyor yada erteliyo dolayısıyla çamaşırı berbat oluyor. dedğin gibi inşallah halledecez. senin için çok sevindim. kızının bu bilince ulaşması çok güzel bi gelişme . seninkini yaşı daha küçük şimdi kavrarsa unutmaz inşallah. allah yardımcımız olsun. yazacaz bakalım gelişmeleri . öptüm canıma.s.
Bir de arkadaşlar bu hastalık çocuğunuzun
piskolojisinin zaten zayıf olduğunun göstergesi doktorun
verdiği ilaçları lütfen kullanın ve ilacı vermegibi tabirler kullanmayın
O kızcağızın pisikolojiside var ortada
bu konuyu biraz araştırabilirim aslında okulun kütüphanesinde
fakat bugün okulum yok eğer unutmassam araştıracağım
lütfen doktorunuza güvenin a.s.
psikolog olduğuna eminmisin onlar tıp adamı olmadığından ilaç yazamaz yada öneremez.psikiyatrist olmasın?çocuğun fizyolojik bir rahatsızlığı varsa ilaçla tedavi edilmelidir tabiki.ama psikolojik yani tamamen duygusal bişeyse ilaçsız davranış değişikliğini oluşturmak gerek.
Heralde Bu Sorun La Uğraşan Sadece Benim Neyse çare Bulursam Herkese Duyuracam
ewt malesef kabızlık var şu anda bizde debritat şrp kullanıyoruz ama zaten kardeşi olacağını öğrendiğinden beri hiç yapmadı 3 aydır rahatız inş kurtulmuşuzdurcanim benim kizda da ayni problem vardi.4 yasinda ic camasiri islaniyordu.damla damla yapyiyordu.kizim niye böyle yapiyorsun diyordum.geldigini anlamiyorum diyordu.
sana bir soru kizinda uzun süredir bir kabizlik varmi????
benim kizimda bu sorun vardi ve doktorun bana dedigi bagirsaklar dolu ve idrar torbasina baski oluyor buda o yüzden fak etmiyor dedi.bana bir fitil birde surup verdi.fitili koydun 5 dakika olmadan bagirsaklar bosaldi.daha sonrada 1 ay boyunca diger surubu kullandik.bagirsaklari düzene girdi.sükür alti aydir bir damla bile islanmiyor.senikindede kabizlik varsa önce onu bir arastirin canim.
sanırım biz aştık ilk defa bu kadar uzun zamandır problem yaşamadık benim kızımın bağırsak tembelliği var ben çareyi birazda kendim buldum düşündüm ve bu çocuk sindiremiyor ona bu konuda yardımcı olmalıyım ve aklıma sindirim enzim prepatı olan debritat geldi doktora danıştık ve onu kullanıyoruz bence bir çocuk doktoru ile konuş ve sonra başla eeğer psikolojik değilse sırf çözüm bulursunuz ve birde kızım çok sessiz çok mutsuz gibi duruyordu hep şimdi kardeş geliyor inan ben bu kadar çok istediğini farketmemiştim meğer nasıl özlem duyuyormuş kardeşe tamamen değişti şimdi çok mutlu bir çocuk bence senin kızında çalışıyorsun diye tepkisini veriyor olabilir biraz gözlemle bence geçmiş olsuncanım arkadaşım son durumun ne bilmiyorum ama ben de 5 yaşındaki kızımla savaş halindeyim resmen artık eşimin ve benim doktora ihtiyacımız var yaklaşık 9 aydır altına yapıyor az az yani yaklaşık oda günde 8 veya 9 kez oluyor artık çıldırmak üzereyim eğer üzerine gidersemdfe ygünlerce yemek yemiyor doktora gittik ayrıca canım maraş buraya 2 saatlik mesafede antepte pedogog var ben götürdüm ama çare bulamadım nereye kadar gidicek bilmiyorum ama tıkanmış durumdayım hele birde çalışan anneyse dahada zor bilmiyorum tanrım sabır versin
öncelikle geçmiş olsun ama sorun kabızlık olduğunu sende biliyorsun bence doktoru ile konuş ve debritat veya pankreoflat başlayın bu ilaçlar yediğini bağırsakta sindirmeye yumuşatıp dışarı atmasınayarayacak benceço fayda sı olacak ben nasıl senelerdir düşünemedim şimdi çok üzülüyorum benim kızım bir gün okulda kaçırıp geldi çok kötü bir olay ertesi gün okula yollayamadım şimdilik kurtulduk ama yeniden olurmu bilemiyorum ALLAH senin oğlunada şifalar versinslm nar bu sorun benim oğlumdada var belki inanmıyacaksın ama tam 6 yıldır bununla savaş veriyorum
yani kakasını kaçırıyorr.öyle bıktım ki elimde çamaşır yıkamaktan.belki 30-34 tane kilot aldım bir hafta demeden hepsi kirleniyoroğlum 6 yaşındaydı başladığında sorunu.şimdi ise 11 yaşında hala geçmedi(çok dktora götürdük .temelinde kabızlık yatıyor.bebekliğinden beri kabzlık var.kimisi tofranil verdi,kimisi duplac şurup,kimisi diyet verdi.ama geçmedi işte.ben şuna inanıyorum artık büyüdükçe kendiliğinden geçecek.çok sinirleniyorum yaptığını görünce ama aynı zamanda çok üzülüyorum.okula gidiyor,okuldan gelince çamaşırı kirlenmiş oluyor.onun okulda nr kadar sıkıldığını düşünüyorum arkadaşlarının yanında vede utandığını.11 yaşındaki bir çocuk bunu bilerek yapamz heralde.ayrıca kendide kaçırdığını hissetmediğini söylüyor.doktor demiştiki kabızlıktan dolayı anüsete dışkılar birikiyo,baskı yapıyor ve kendiliğinden dışarı çıkıyor.çocukta bunu hissedemiyor.orası kesinlikle doğru.oğlum kilolu yemek yemeği çok seviyor:)ayrıca çok gaz çıkartıyor.mesela bilgisayar başındayken gaz saatlerce oturuyor gaz geldi sanıyor çıkarayım derken kakasını kaçırıyor.bu gibi durumlarıda çok yaşıyorum.neler denedim neler.ödüller verdim,hediyeler aldım,olmadı ceza verdim hiçbiri fayda etmedi.artık zamana bıraktım inşallah geçecek.beklemekten başka çarem yok senin kızınada şifalar dilerim byy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?