Tuvalet Eğitimi (enkopezis) altına büyük abdest kaçırma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nar

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2008
1.895
7
358
Tekirdağ
slm 7 yaşında kızım var ve altına kaçırıo devamlı kendide hissetmediğini söylüyor yaptığını bu gün cerraha götürdüm ve tam bağırsak filmi istedi oda baya zor çekiliyormuş kıyamadım o acıyı çekmesine yaptırmadık böyle problemi olup çare bulan varmı cerrah mı yoksa pedagogamı gitmemiz gerekiyo acaba yardım eder seniz sevinirim teşkler

Heralde Bu Sorun La Uğraşan Sadece Benim Neyse çare Bulursam Herkese Duyuracam

Arkadaşım Öncelikli olarak çocuğunu kendin takibe almalısın...

Bu eylemi hangi sıklıkla gerçekleştiriyor..Zaman zaman mı yoksa sürekliliği varmı?

Kakasını yaparken canı acıyor mu?...Yada oyun esnasında öşengeçlikle mi oluşan bir sorun?

Bu olay yeni mi başladı, yoksa hiç mi tutma eylemi olmadı?

Senin tuvalet eğitimi konusunda baskıcı bir tutumun oldu mu?

Bu sorulara yanıtını alabilirsem..Yardımcı olmak isterim...

Slm Ilgilendiğin Için Tekşkler 1.bazen Aylarca Yapmiyor Kurtulduk Diyoruz Başlayinca Her Gün Bir Ikide Olabiliyor2.acidiğini Her Seferinde Söylemiyorbu Konuda Konuşmayi Sevmiyor Tuvalete Gitmeyi Sevmiyor Sanki Oyun Oynarken Tv Seyrederken Veya Boş Vakit Farketmiyor Her Zaman Olabiliyor3. Bu Olaybezi Attiktan Sonra Hiç Bitmedi Hep Devam Ediyor Ama Tuvalete Yapiyor Tabi O Zaman Kendide çok Seviniyor 4. Evet Malesef Fakat Hani öyle çok Kötü De Olmadi 1 Yaşinda Denendik Olmadi Sonra Sikmadan çocuğu 3 Yaşinda öğrendi Oda Yanimiza Rujlar Ojeler Aldik Bu şekilde öğrendi Tabi Bir Yaşinda Denediğim Için çok Pişmanim

Önce bir pedagogla filan görüşsenCADIARZU

Önemli bir sorun, inşallah çözebilirsiniz.

Kaslarını tam kontrol edemiyormu acaba??

bu yaşta bunu söylemem biraz ayıp oalcak ama bendede küçükken vardı bu :))))

ama büyüdüm geçti.. tabi bizi doktora götürmediler biz bilmezdik öyle enkopezis epokesiz filan.. altına yapıyo büyüyünce geçer dediler walla daha yapmıyom geçtii :roflol::roflol::roflol:

buarada yaşayan olarak o çocugun ağzından söyliyim ben.. ben neden yapardım benim gelirdi tuvalete gitmeye üşenirdim sıkardım sıkardım tutardımmm gitmezdimmm sonra sonunda kaçardııı :)))

Ya Gerçekten şimdi Oturup Ağliyacam çok Kötü Oldum Biraz Başimizdan Geçenn Olaylardan Bahsedecem Evliliğimizin Yildönümüne Yakin Geldi Kizim Dünyaya Bir Yaşindaydi Ablami Kaybettim üç Yiğenim Annesiz Kaldi Bir Sene Kadar Yiğnemin Tekini Arasira Yanimiza Aldik Sonra Devamli Kizimdan 1.5 Yaş Büyük Olan Kiz Yiğenimi Devamli Aldim Yanima Ve Bu Arada Görümcem Boşandi Ve Onada Açtik Evimi Zi Onunda 12 Yaşinda Bir Oğlu Vardi Yani Kizimin Birden Bire Bir Abla Bir Abisi Oldu Görümcem çalişti Ben çocuklarla Ilgilendim Bu Arada Tabi Benimde Psikolaojim Berbatti Kizimi Istesemde Yeterli Ilgi Gösteremedim Onu öbür çocuklarda Ayri Tutamadim Ikisene Sonra Ayri Eve çiktik Yiğenim Yanimda Görümcen Ayri Oldu Yiğenim Okula Başladi Beraber Okula Gidip Geldik Sonra Kizim Anasinifina Başladi Ve Bu Geçtiğimiz Sene Yazin Yiğenimi Annanesine Biratim Baktim Tuvalet Sorunumuz Kalkti Ve Bizim şakr Görevimiz Geldiği Için Yiğenimi Anneneye Temelli Birakip Kizim La Seneler Sonra Beraber Kalma şansini Maraşta Yakaladik Her şey çok Güzel Gidiyordu Ilk Başta Halen çok Sevgi Dolu Büyütülüyor Ama 2_3 Ay Sonra Yne Başladi Yapmaya Ve Devam Ediyor Bu Arada Eşim Bunu Problerm Olarak Algilamiyor Kizi Onun Için Mükemel Bir çocuk Ben ço K üzülüyorum Bu Arada Kizim Sosyal Bir çocuk Değil Sesiz Devamli Ağlama Modunda Kendini Ifadede Zorluk çekiyor Bu Sene Okula Gidiyoruz Ve çok Başarili Değiliz çok Uzun Oldu Ama Ooooh Içimi Döktüm Okumasan Da Kizmmam Teşekkür Ederim

Nar lütfen sakin ol:teselli: Ağlamakla halledilecek şey değilki bu:sm_confused:
Tamam can sıkıcı bir olay ama az şeylerde yaşamamışsınız. Bence psikolojik bu olay.
Pedagogla görüşmenizi tavsiye ederim yine.

Sağol Cnm Düşünüyorum Okullar Tatile Girsin Götürecem Bunu Atlatacağiz Inş Hayat Işte Insanin Başina Türlü Türlü Olaylar Gelebiliyor önce Sağlik Allah Kimseye Başedemeyeceği Dert Vermesin Ilginize Teşkler

sevgili nar! yalnız olmadığınızı belirtmek isterim benim 3.sınıfa giden erkek yeğenimde ve eşimin yeğenindede(anasınıfı) aynı sorunlar yaşanıyor.öncelikle psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü yeğenim daha 1.5 yaşındayken kardeşi oldu ve çok kıskanç bir çocuk.2 yaşından itibaren bunu yapmaya başladı.üstüne düşüldükçe daha çok yaptı.farketmediğini söylüyor ama tamamını değil çok az kaçırıyor.son dönemde neredeyse kesildi diyebilirim.
eşimin yeğenine gelinceyse onunda anne ve babası çalıştığından babannesi bakıyor ve anne çok geç saatlerde eve gelebildiğinden çocuk üzülüyor.sebebinin bu olduğunun sanıyoruz.doktora götürdüklerinde birde kaçırılma olayı yaşadı bu yüzden dahada etkilendi.(bu başlıbaşına bir konu tabiki)

umarım hepside düzelir bizi sonuçlardan haberdar et canım!

Teşkler Yildan Bu Gerçekten Ayri Bir Dert çocuğun Kendine Güveninide çok Etkiliyor Bazi çocuklar Tepkileri Farkli Oluyor Sizede Geçmiş Olsun Aşacağiz Inş Tabiki Haberdar Edeceğim

merhaba benimde 6 yaşında bir oğlum var aynı problem bizde de vardı. ama çok şükür son bir kaç aydır kaçırmıyor artık. bir arkadaşımın kızı da 6 yaşında onda problem hala aynı devam ediyor. ve geçen gün kızı ağlarken gördüm ne oldu dedim "annem kakamı kaçırdığım için dövdü" dedi. sonra ben o arkadaşa ağzıma geleni söyleyerek kız evime aldım ve 1 saat sonra tekrar altına kaçırdı. yani birçok annenin problemi bu sorun. benim oğlum büyük tuvaletini yapmaktan korkardı yaptığı zaman ağlardı erken doğduğu için bağırsakları yavaş çalışıyordu ve sürekli kabızdı. yeni yeni düzene girdi bağırsakları. yani canı acıdığı için yapmak istemiyordu ve sürekli de kaçırıyordu çok şükür artık kaçırma olayımız yok. inşaallah sizde tez zaman da çözersiniz sorununuzu. sevgiler....

slm biz bu gün dr ye gittik sonunda bize bunun annne veya babanın çok titiz davranması sonucu olabileceğini çocuğun tepkiyi böyle verdiğini söyledi eğer problem geçmezse aileyi psikyatrist e göndermek gerek dedi anlıyacağınız bana dr yolu görünüdü benim anlamdığım bu problem olduğun daolmamaışgibi mi davranacağım bunu da denedim hiç bir şey demedim olmamış gibi davrandım daha kötü oldu hafta sonu berbat geçti neyse artık bir takviiimimiz var günde 3 defa aynı saaatte tuvalete gideceğiz altımıza kaçırınca takvimin o gününe bulut kar lar fln yağacak yapmayınca güneş yapacağız doktorumuzda bilecek ne zaman yapmışız ilaçda verdi tofranil 25 ben kullanıcam ama tereddütlerim var bu ilaç psikolojik rahatsızlıklarda kullanılıyormuş alt ıslatmada da veriyorlar acaba çocukla bu kadar uğraşmakla doğrumu yapıyorum olayı akışına mı bıraksam heralde 15 yaşına kadar yapmaz bırakır off of ben bu kadar uzun devam etmeyeceğini düşünüyordum olmadı bu ilacı kullanan varsa yaaaaaaaaaardddddddddımmmmmmmmmmmmm

arkadaşlar bu çoook önemli durum.kesinlikle es geçilmemesigereken bir durum.öncelikle çocuğun fizyolojik olara bir problemi olmadığından emin olmalıyız.tuvalet becerisini kazandıktan sonra bir çocuğun birden bire alt ıslatması ,büyük tuvaletini kaçırması çocuğun alarm vermesidir.yani bana yardım edin size ihtiyacım var diyodur çocuk.görmemezlikten gelinmemeli ama tepkide gösterilmemeli.bunun çok farklı sebepleri olabilir.bir yakınını kaybetmek,yeni bir yere taşınmak,yeni bir kardeş,deprem,yangın gibi afetler busebeplerden bazıları...bazı çocuklarda anne eğer çok titizse tepki olsun diye yaparlar.bu durumda özellikle bir çocuk psikoluğuyla beraber konuşulup yardım alınmalı diye düşünüyorum.

açıkcası benim şahsi kanaatim ilaç kullanmadan çocuğun bunu atlatabilir ama sana çok iş düşüyor.benim kursiyerlerimde karşılaştığım ve çözdüğümüz bir durum olduğu için emin konuşuyorum.çocuklarımız hepimiz için çok değerlidir ama biz bunu çok fazla hissettirmeyiz.çocuklarımızı kayıtsız şartsız sevdiğimizi söylemeli yaşatmalıyız.onlarla vakit geçirerek,onlarla duygularımızı paylaşarak,değer verdiğimizi hissettirmeliyiz.bu hem çok kolay,hemde çok zor ve alışılmamış bişey.kilotunu kirlettiği zaman tepkisiz kesinlikle kalma bu durumda çok üzüldüğünü ama onu her ne olursa olsun sevdiğini,bu problemi beraber aşıcağinizı konuşun ve kirlilerini kendisi temizlesin siz sakın yıkamayın.kirini kendi akıtsın ve makinaya kendi koysun.(bu bir yöntemdir benim fikrim değildir)lütfen sabır eğer bu gücü kendinizde göremiyorsanız siz bi sakinleştirici için daha relaks davranırsınız en azından.çocuklarımız asla sebepsiz yere bişey yapmazlar biz değişmezsek onların değişmesini beklememiz haksızlık olur.çaresizseniz çare sizsiniz
arkanızdayım! zor ama her şey onlar için sevgilerimle!

Nar'cım...

Öncelikle Dr. gitmiş olmana çok sevindim...

Ama sana tavsiyem bunun bir pedagog olması...

Yazdıklarını ve arkadaşlarımın tavsiyelerinide okudum...

Hayat her zaman planladığımız gibi gitmiyor elbette..Açık yüreklilikle kızının bu sorununun nelerden kaynaklanmış olabileceğini ifade etmişsin..Şimdi sabırla ve bu durumu hem kendine hemde kızına azap çektirmeden çözüm yolları bulmalısın...

İlk olarak kendinden başla...Bunun göz ardı edilmeyecek kadar önemli bir problem olduğunun farkındasın...Psikolojik olarak kendini bu durumdan sorumlu hissediyosun...Ama bu zamanlada çözülebilir,bıçak gibide kesilebilir...Öncelikle kendini toparla ve kızınla birlikte bunu aşacağınıza inan...

Kızın içinse yaş itibariyle epey zor...Arkadaşlarından ve aile eşrafından bu durum yüzünden mutlaka rahatsızlık yaşıyor...Anlattıklarını göz önünde bulundurarak bunu kasıtlı yaptığını (Yani öfkeyi dışa vurum) olduğunu düşünmüyorum....

Çözümse inan çokta zor değil ...Lütfen bir an önce bir pedagogla irtibat kur...Eğer nerde oturduğunu yazarsan bu konuda yardımcı olacak isimler önerebilirim...

Bu arada bende bir sosyal pedagoji akademisyeniyim...(Hani çok bilmişlik yapıyorum ya ondan)...yerimseniben

Şimdiden Geçmiş Olsun...

Kızına kocaman öpücükler...:asigim:

öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ben maraştayım şu an bura daha 8 aydır oturuyoruz pedagog yokmuş okul kapanınca ist geleceğim ama devamlı kalamayacağım için sanırım tedavi başlarsam yarım kalacak tofranili zaten elim gitmedi kullanmadık gerçekten beni çok rahatlattınız iyiki k.k varmış iyiki sizlerde varsınız lütfen beni yalnız bırakmayın gelişmelerden haberdar edicem sizdende yardım bekliyorum

slm neredeyse haziran başından beri yapmadık çok şükür çeramiz yine aynı oldu tuvalete otruduğunda sevdiği bir şeyi eline vermek bazn bu bebek bazen yanına bir sürü hoşuna giden oynayacağı şeyleri diziyorum ve seçip oynuyor bu arada işinide bitiriyor bu ara müzik dinlemek istiyordu kulaklığı takıyoruz hem söylüyor hem dinliyor tabi babası ve bende kapı arkasın da kopuyoruz gülmekten gülben ergen şans pinhani kavak yelleri grup hepsi kurtarıcımız oldu şimdilik çözdük ama bu gibi çözümler sıkılana kadar sonra yine başlıyor inş bu sefer öyle olmaz pedagog bulabilirsem tabiki yinede götüreceğim böyle problemle uğraşan tüm annelere kolaygelsin

cnm bu konuyla ilgili ögrendiklerimi anlatayım oklda
bu problem yüzde yüz geçiyor çocuk büyüyünce
ama fiziksel bir rahatsızlık yoksa bu durum psikolojik oluyor ve doktorlar geçeceğini bilseler bile ilaç verebiliyorlar
şöyle diyeyim bu bir nevi çocugun psikolojisinin hassas oldugunun göstergesi gibi
yani ilerde geçer ama çocukta başka bir psikolojik rahatsızlık görülme ihtimali arta diğer çocuklara göre
bu sebeple ilaç veriyorlar ve erkenden tedavi ediyorlar ki hiçbir sorun kalmasın
yani zaten geçecek niye bir de ilaç vereyim diye lütfden düşünmeyin!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…