Tuvalet Eğitimi (enkopezis) altına büyük abdest kaçırma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
slm arkadaşım sadece kabızlıktanda değil sanırım bu sorun.gaz çıkartırkende yapıyor.bak biras önce okuldan geldi ve yine kaçırmış.nasıl oldu anlat bakalım dedim.gaz çıkaracam sandım dior .çıkartırken birden çamaşırımda bir ağırlık hissettim diyor.sonrada kaçırmış tabi.akşama kadar okulda o şekilde dolaşıyor.çokta üzülüyorum.kıayamıyorum ona.artık kızmıyorum ama.kardeşi felan yok tek çocuk.hani kıskançlıktan felan yapsa yanii.üstelik derslerindede çok iyi.napimm artıkk dua ediyorum ve zamana bıraktımmm.ha bide şu varr.6 yaşında tifo olmuştu.hastanede felan yattık.sanki o hastalıktan sonra oldu gibi geliyor bana.bağırsak filmide çekildi bizim.normal çıktı.neyse allah başka dert vermesin artık evlatlarımıza. byyy

haa bide şunu eklemek istiyorumm biz şişe şişe duplac şururp kullandık kabızlık için.ama düzene girmedi.hergüz lama verdi doktor onuda uyguladık.ama fayda etmedi.bol bol su içiyorr..sanırım kronikleşti artık.bekliyorum geçecek inşallahh

amin canım gerçekten ALLAH başka dert vermesin duphalac alışkanlık yapar devamlı onla dışarı çıkabilir yoksa düzeltmez ama onlada dışarı çıkamadıysa fena müzmin dediğin gibi o zaman ama bu kendiliğinden geçmeye bilir kütahyadasın anladığım kadarıyla araştırıp iyi bir dokotro yine götürsen psikolojileride bozuluyor çünkü en kısa zamanda inş kurtulursunuz cnm

nar ablacım, yeni üyeyim ben, henüz evli değilim, inşallah 1 ay sonra evlenicem bi aksilik olmazsa,..
bu başlığı baştan sona okudum, hani kızım nasıl oluyor da büyük tuvaletinin geldiğini anlamıyor demişsin hatta terleyince anlıyorum flan demiş; gerçekten nasıl bir şey anlatamam ama bu bende de var, ben 22 yaşıma girdim, ama büyük tuvaletimi afedersin ama ishal flan olmadığım sürece anlamıyorum, bazen öyle oluyor ki 2 hatta 3 gün büyük tuvaletimi yapmamışım hatta unutmuşum yapmayı.. bu nasıl geçer bilmiyorum?
geçen yıl bi sabah uyandım, hareket edemiyorum,yatakta inkamı yok kıpırdayamıyorum böbrek kısımlarımda inanılmaz ağrım vardı. ünv. okuyorum, yalnız evde kalıyorum, dolayısıyla yardım edecek kimse de yoktu, acil bi taxiyle hastaneye gittim ve ultrasonla flan baktılar bi sürü tahlil yapıldı, doktor bir teşhiş koyamadı ama bir insanın vücudunda nasıl bu kadar gaz olur anlayamıyorum flan dedi, bi hap verdi onu kullandım ve o biraz uyarıcı gibiydi her gün tuvalete çıktım ama aradan zaman geçti yine aynı, 2 gün flan oluyo, kendim gidip yapmazsam uyarılma olmuyo, yani seninde işin çok zor allah sabır versin ama kızın böyle bir anneye sahip olduğu için çok şanslı
tabi bahar ablacım senn için de aynı şeyler geçerli, allah çok çok sabır, acil şifalar versin..

bu arada bağırsak tembelliğine ve kabızlığa bi sürü ilaçkullanmıştım ben de dubalac da dahil ismini hatırlayamadığım bir sürü ilaç, ama annem çareyi şöyle bulmuştu, sabah uyanınca hemen ılık ama soğuğa yakın 1 bardak su ve kuru kayısı; bazen önce kayısı sonra su, bunları aç karnına yapınca daha kahvaltıyı yaparken karmımdan motor gibi ses gelirdi:)) bağırsaklarım çalışırdı:)) öyle öyle wce giderdim, bence siz de yapın yoksa ileride çok feci hemoroid(basur) sorunları olabilir, inanın bu hepsinden berbat, ben bunu da yaşıyorum ara ara( tabi çocuklarınız okula sabah gidiyosa, başlarda hafta sonları evdeyken deneyin, çünkü okulda gelir ve tutamazlarsa üzülürler, evde yapın zaten 1 saate tuvalete çıkarlar...

anne olmak çok zormuş arkadaşlar aynı anlattığınız şeyleri bizde yaşıyoruz bazen çok sinirleniyorum ne yapıcam diye kara kara düşünüyor çözüm bulamıyorum şimdi babası izin aldı evde babasıyla kalıcak bakalım ne yapacak allah sabır versin

selam arkadaşlar...öncelikle hepimizin çocuklarının bu sorundan bir an önce kurtulmasını diliyorum...benim kızım 8 yaşında.tuvalet eğitimini öğrendikten sonra hiç sorun yaşamadık taaki 3 ay öncesine kadar.devamlı kakasını kaçırıyor ve farkında olmadığını söylüyor.kendiside çok rahatsız oluyor ve utanıyor.doktora gittik bize dufalac ve evde yapabileceğimiz bir tür lavman verdi.neyse ikisinide uygular uygulamaz tuvalete çıkıyor ve afedersiniz ama içinden çıkanları görseniz bunlar bu çocuktan nasıl çıktı dersiniz o kadar tıkanmış bağırsaklar.zaten doktorda aynısını söylemişti.bu ilacı kullanınca bir kaç gün rahatız sonra gene başlıyor.psikolojik diyorlar birde.bilemiyorum.kızımın babası ile 4 sene önce ayrıldık ben tekrar evlendim fakat şimdiki eşimi çok seviyor kızım.onu çok benimsedi oda kızımın bir dediğini iki etmiyor.babasıyla ilişkilerimizde gayet iyi.arkadaş gibi olduk.kızım okuldada çok başarılı.ve çok neşelidir.danslar,arkadaşlarıyla oyunlar falan herşey yolunda gibi görünüyor.bizim doktor psikolojik değil kızımın senelerce yaşamış olduğu kabızlıktan dolayı bu sorunu yaşadığını söyledi.hepimiz çok üzülüyoruz.bu hafta içi birde üniverste hastanesine gitmeye karar verdik.oradanda birşeyler öğrenince yazarım.çok canım sıkkın çoooooooooook...

sizede çok geçmiş olsun bizim problemimiz bütün kış boyu yoktu biit sanmıştım yeni yeni başladı şimdi yaptığı zaman ceza veriyorum bilgisayar oynamamak tw seyretmemek gibi başka türlü başa çıkamadım çünkü sabahları ılık su ve kuru kayısı yediriyorum zorlada olsa ve wc oturup günlük tuvaletini yaparsa ceza yı o gün kaldırıyorum şimdilik işe yaradı ayrıca dediğiniz gibi bazen bir hafta wc ye gitmiyo ve sonunda bu çocuktanmı çıktı bu diye bende şaşırıyorum . biz uzun zamandır bu problemle uğraşıyoruz daha kesin çözüm bulamadık eğer sizde gelişme olursa doktor dan olumlu sonuçlar alırsanız paylaşırsanız sevinirim .ve birde duphalac sadece bağırsak yumuşatıcı bizde kullandık onun yerine debritat gibi sindirim enzimi kullanmakl sanırım daha iyi hiç olmasa tedavi edici

tabiiki biz kesin bir çözüm bulursak mutlaka burada paylaşırım...bizde ne yapacağımızı şaşırdık artık çünkü...senağlama

arkadaşlar ben bittim allah başka dert vermesin ama en ufak bir gelişme yok pis kilot yıkamaktan anam ağladı ama banamısın demiyor ve gittikçe kızım pişkinleşiyor ceza verirsem kızarsam gizlice kirli çamaşırlarını bir yerlere atıyor işten geliyorum köpek gibi koklaya koklaya çamaşır arıyorum anaokuluna kayıt yaptırdım 2 gün sonra okuldan atarlar diye korkuyorum bu yaz bu konuyu halletmem gerek ama nasıl valla tıkandım kaldım

Kızlar Akdeniz Üniverstesi hastanesindeki doktor bütün bu sorunlarımızın tek nedeninin kabızlık olduğunu söyledi.şu anda sadece günde 1 ölçek duphalac veriyoruz.bok bok su içiyor ve sebze yiyor.ve yemeklerden sonrada tuvalete oturup ıkınmasını sağlıyoruz,doktor böyle yapmamamızı söyledi.şimdilik kesildi.ama bir kabus gibi geri dönmesinden çok korkuyorum.3 ay sonra tekrar kontrolümüz var.umarım çocuklarımız bir an önce bu sorundan kurtulur.birde duyduğuma göre akşam büyük bir bardak içine su,1 kuru kayısı 1 kuru incir ve 1 kuru mürdüm eriği koyup sabaha kadar bekletip sabahta aç karnına içirip taneleride yedirince çok iyi geliyormuş.ben kendimde bile denedim :) belki işinize yarar.ama sanırım en önemlisi sebze ve bol su.sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…