- 24 Haziran 2016
- 7.380
- 26.396
- 548
- Konu Sahibi Dolunay2018
Kım sizce??ortalığı karıştıran, enişte gibi gelmedi bana:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kım sizce??ortalığı karıştıran, enişte gibi gelmedi bana:)
Oglumu severler ama o lafı etmesıne cok sasrdım benıde tanıyorlar cocuklarıma ne kadar duskun oldugumu biliyorlar. Ve bile bile oyle konusması bende kopma noktası oldu. Gprumcem hesap sordu iyi yaptı ama kocası zeytınyahı gibi su ustune cıktı. Kızını köye gondermedi ben onun için üzüldüm. Kız aylardır bunun planını yapıyodu.Benim çocuğuma bırakın eniştesini, halası teyzesi bile öyle konuşamaz. Tabi ki susmayacaksınız, herkes haddini bilecek, sizin yerinizde olsam çocuğumu o eniştenin olduğu hiç bir ortama yanında ben olmadan bırakmam. Neler duyuyoruz.
Ayrıca görümceniz kocasına hesap sormakla iyi etmiş, susması daha mı iyiydi.
Ben çocuğumu kendi çocuğundan sakınıyor, köşe bucak kaçırıyor diye görümcemle ipleri kopardım, kocası kim de konuşacak!
Ya bu konu için degıl aslında genel olarak asagıdan babaannesine laf tasıyor. Insanların arası acılıyo benım kzıdıgım bu tabıkı soylemesı benım için iyi oldu ama genelleri boyle. Oglum cocuk enıste ondan daha cocuk.Oğlunuza niye kızıyorsunuz, ne güzel sizden saklamayıp söylemiş, güvenini sarsmayın çocuğun.
Heralde tepki vereceksiniz böyle saçma bir şey olur mu? Kavga ederlerse de etsin şaka yaptım da desin. Böyle şaka mı olur? Çok fazla muhattap olmayın böyle insanlarlaMerhabalar hanımlar konum biraz uzun daha ıyı anlayıp dısarıdan bi gozle yorumlamanız için yıne kısa tutmaya çalışıcam.
Biz aile binasında oturuyoruz. Görümcem de aynı binada. Oglum var on yasında gecen gün bisiklet yuzunden cezalıydı Kendısı. Kv. Gorumcelerım kızı bırde benım oglum bır haftalığına köye gideceklerdi. Olsa bu aksamdı gıdıslerı. Ben burda kalıcaktim esım calıstığı ıcın herneyse, carsamba gunu carsıya gıttık biletleri almaya ordanda akrabalarına gıdıcektık. Kayinvalidem bana cok ısrar etmiştı (aramız iyidir hepsiyle) sende gel dıye keske gitmez olsaydım. Neyse bilet bakmaya gittik bu arada oglum aglamaya basladı noldu dedim görümcemin kocası icin dediki seni basından s. Tr ediyorlar. Haliyle sinirlendim onlara dönüp bu ne demek? Dedim. On yasında cocugun aklına boyle sey sokulurmu?
Ben cocugumu niye basimdan atayım su yasına geldi ilk defa onlarla bi yere kalmaya gidecekti. Ikı hava alsın diye, dedım ki o gun benden bisiklet isteyince köye gidersen veririm. Burda ben bi yere gıtmıcem dıye ıyı gelir dedım köyde.
Neyse devamında ben kımseye guvenerek cocuklarımı doğurmadım dedim. Aksam oldu görümcem eşine demıs sen boyle mı dedin oglum ıcın oda demiş ben saka yaptım. Baya bi kavga etmişler sesleri yukarı gelmiş. Bende dun ogrendim oğlum köye gitmekten vazgeçti. Kayinvalidem dedıkı bızde gitmiyoruruz. Vazgeçtiler. Enişte kızı var nısanlı ıkı aydır kız köye gitmek ıcın gece gunduz calıstı onun hıc bı sucu yoktu. Gorumceme demıskı sen gidersen git kız gidemez. Diger gorumcemde bekar oda bugun izne cıkıyodu yanı oda iptal etti. Hepsi beraber gidecekti. Bende büyük gorumcem ile dun konustum benimle konusmuyo asagı evine indim. Dedim ben anne olarak o lafı tabiki sorgularım iste sen sınırlı sınırlı konustun ben sinirlendim. Bu dedım bızım aramızda kalırdı. Ben esime bıle soylemedım. Erkeklerin karışmasına gerek yoktu. Yanı ne gerek vardıki kocasına gitti anlattı. Yıne Kendısıni haklı cıkardı kocası ben saka yaptım diye. Simdi size soruyorum ben nerde hata yaptım. Benım sucumu söyleyin Allah askına.. Düsünmekten yoruldum. Kımseye de patlayamıyorum.
Yanlış anlasıldım agzımın tadının bozulması degıl konu bizi bahane ederek kızınıda göndermedi köye kız nişanlı bı kac aya evlenecek cok merak etmıstı. Ve beni bu konuda en iyi anlayanlardan biride onun kızı ben ona üzüldüm. Yoksa enişte bneım umrumda bile değil.Yani huyuju bilseniz ne fark eder anlamadım.ortada yanlış bir şey var.gerginlik çıkarsa çıksın. Şu durumda söylenen laf mi sorun gerginlik çıkması mi? E o zaman gidin madem gönderin çocuğu.agzinizin tadı kaçmasin.
Hayır ben ogluma kızdgım şu benım lafımı asagıya tasıması hıc alakası yokken. Yoksa enıste beyın lafını soylemesıne zaten kızmadım. Ve tepkimi koydum.Çocuğun ne suçu var neden kızıyorsunuz?Sakin kızmayın bir daha önemli başka şeyler olur söylemez.Gorumceniz iyi yapmış kocasına söylemekle siz neden kocanıza söylemediniz?Söylemeniz gerekirdi.
Biz esımle mesafelıyız onlarla oglum o aksam kuran okumaya ınmısti halasına ders vermek ıcın. Sonrasında yemekte konusu acılmıs sonuc buHeralde tepki vereceksiniz böyle saçma bir şey olur mu? Kavga ederlerse de etsin şaka yaptım da desin. Böyle şaka mı olur? Çok fazla muhattap olmayın böyle insanlarla
Ben tepkımı koyunca onlarda tartısmıs işte. Simdi hıc bırı koye gıtmıyor benım uzuldugum bu yoksa enıstenın ne dusundugu umrumda degıl.Bunun için susmanız hata olurdu. Bırakın çocuğun kendisini değersiz hissedeceği travmayı, çocuğun yanında küfürlü konuşması bile hesap sormanız için gayet haklı bir neden. Burada aile biraz bilinçli olursa bunun hesabını sorduğunuz için size değil veya bunu kocasına aktardığı için görümcenize değil patavatsız eniştenize hesap sormaları gerekir.
Yani normal bi laf degılkı susayım. Ama gorumcem benı haksız buluyor neden ona soylemsıım karısı sen degılmısın dedım kıme soylıcem.Yapma vallahi , benimde 10 yaşında oğlum var o lafı kim olursa olsun bende söyletmem .
Çocuğunuzu da göndermeyin artıkBiz esımle mesafelıyız onlarla oglum o aksam kuran okumaya ınmısti halasına ders vermek ıcın. Sonrasında yemekte konusu acılmıs sonuc bu
Sagolun tesekkurler. Her zman cocuklarımın yanındayım hatalarıyla dogrularyla.Çocuğunuzun arkasında duran bi anne olduğunuz için tebrik ederim. Genelde insanlar bu tarz durumlarda huzur kaçmasın diye ses çıkarmaz olan çocuklara olur.
Enıste koye bıle gıtmıcekti kayınvalıdem cok ısrar etti kayınpederım koyde o cok ıstedi yoksa brn cocugumu yıne gondermwzdim.enişteye sizin oğlan mı fazla gelmiş?
Tabiki sorgularım
Ergenlğe girmek uzere olan bi çocuğa saka yapmasın bidaha enişte.
Saka yaptığına da inanan kadın için uzuldum.
Ya enıste ıle karsı karsıya gelıp konusmam ben benım muhattabım eşidir ona soyledım. Oda zaten konusmus. Hani kendı akrabam olsa konusurum cekınmem ama carsıda bi an sınırlenınce gorumceme soylendım.Gezmeye giderken bu konuşmanın yanlış olduğunu söylemişsiniz.İyi.Sonrasında eniştenin kendisini gördüğünüzde bu konuşmasının yanlış olduğunu ve çocuğun üzüldüğünü ifade edebilirdiniz.Böyle densiz insanlar etrafımızda hep var.Ayrıca olay gereğinden fazla abartılmış.Bence fazla uzatmaya değmez.Hele o enişte için hiç değmez.
Adamın cocuga lafı yanlıs fakat olayları fazla büyütmüşsünüz tüm sülale etkilenmişMerhabalar hanımlar konum biraz uzun daha ıyı anlayıp dısarıdan bi gozle yorumlamanız için yıne kısa tutmaya çalışıcam.
Biz aile binasında oturuyoruz. Görümcem de aynı binada. Oglum var on yasında gecen gün bisiklet yuzunden cezalıydı Kendısı. Kv. Gorumcelerım kızı bırde benım oglum bır haftalığına köye gideceklerdi. Olsa bu aksamdı gıdıslerı. Ben burda kalıcaktim esım calıstığı ıcın herneyse, carsamba gunu carsıya gıttık biletleri almaya ordanda akrabalarına gıdıcektık. Kayinvalidem bana cok ısrar etmiştı (aramız iyidir hepsiyle) sende gel dıye keske gitmez olsaydım. Neyse bilet bakmaya gittik bu arada oglum aglamaya basladı noldu dedim görümcemin kocası icin dediki seni basından s. Tr ediyorlar. Haliyle sinirlendim onlara dönüp bu ne demek? Dedim. On yasında cocugun aklına boyle sey sokulurmu?
Ben cocugumu niye basimdan atayım su yasına geldi ilk defa onlarla bi yere kalmaya gidecekti. Ikı hava alsın diye, dedım ki o gun benden bisiklet isteyince köye gidersen veririm. Burda ben bi yere gıtmıcem dıye ıyı gelir dedım köyde.
Neyse devamında ben kımseye guvenerek cocuklarımı doğurmadım dedim. Aksam oldu görümcem eşine demıs sen boyle mı dedin oglum ıcın oda demiş ben saka yaptım. Baya bi kavga etmişler sesleri yukarı gelmiş. Bende dun ogrendim oğlum köye gitmekten vazgeçti. Kayinvalidem dedıkı bızde gitmiyoruruz. Vazgeçtiler. Enişte kızı var nısanlı ıkı aydır kız köye gitmek ıcın gece gunduz calıstı onun hıc bı sucu yoktu. Gorumceme demıskı sen gidersen git kız gidemez. Diger gorumcemde bekar oda bugun izne cıkıyodu yanı oda iptal etti. Hepsi beraber gidecekti. Bende büyük gorumcem ile dun konustum benimle konusmuyo asagı evine indim. Dedim ben anne olarak o lafı tabiki sorgularım iste sen sınırlı sınırlı konustun ben sinirlendim. Bu dedım bızım aramızda kalırdı. Ben esime bıle soylemedım. Erkeklerin karışmasına gerek yoktu. Yanı ne gerek vardıki kocasına gitti anlattı. Yıne Kendısıni haklı cıkardı kocası ben saka yaptım diye. Simdi size soruyorum ben nerde hata yaptım. Benım sucumu söyleyin Allah askına.. Düsünmekten yoruldum. Kımseye de patlayamıyorum.
Araları yeni duzeldı zaten mesafelıler o yuzden anlatmayı dusunmuyorum. Huyunu biliyorum oda sinirli.Kocana da atlatsana o adamın terbiyesiliğini
Ne demek o lafı söylemek
Hiç de suçlu değilsin o senin çocuğun çok iyi yapmışsın
Oglum zaten cok üzüldü koye gıtmekten vazgecti. Ama o gorumcemın kızı calısıyor ızne ayrıldı kız ıkı aydır koye gıtmek ıcın plan yapıyodu teyzesi falan enıstede kızı ıcın gıdemez deyınce hepsı vazgectı.İyi de Kv görümceler vs niye gitmiyor
Yani 10 yaşında çocuk eksik olunca köye gidilmiyor mu
Bu arada eşiniz çalışırsa çalışsın siz neden gitmiyorsunuz koca adam 2-3 gün yalnız kalır
Eniştenin kullandığı kelime çirkin de seni gönderip anan baban keyif çatacak demiş özetle
Görümcenin kocasına anlatması normal sonuçta lafı edene söylemeyecekse görümceye neden anlattınız ki
Aslında ben büyütmedim ben ılk duyunca o lafı sorguladım bi anne olarak kendısı aksmaında kocasıyla kavga etmiş halıyle herkese yansıdı. Köy işide iptal oldu.Adamın cocuga lafı yanlıs fakat olayları fazla büyütmüşsünüz tüm sülale etkilenmiş
Daha tövbe hıc bı yere gondermem ılk olacktı zaten.Çocuğunuzu da göndermeyin artık