Eniştenin ortalığı karıştırması..

Bunun için susmanız hata olurdu. Bırakın çocuğun kendisini değersiz hissedeceği travmayı, çocuğun yanında küfürlü konuşması bile hesap sormanız için gayet haklı bir neden. Burada aile biraz bilinçli olursa bunun hesabını sorduğunuz için size değil veya bunu kocasına aktardığı için görümcenize değil patavatsız eniştenize hesap sormaları gerekir.

O sözü söyleyen kendi kocası ama sen sinirlendiğin için hanımefendi de sinirlenmişmiş. Sinirlenmeseymiş. Kocası adına özür dileyecegine bir de lâf sokuyor. Ayrıca hesap sorması da iyi olmuş. Öyle şaka mı olur? Kızını evlendirerek başından atmak istemişse demek.

Merhabalar hanımlar konum biraz uzun daha ıyı anlayıp dısarıdan bi gozle yorumlamanız için yıne kısa tutmaya çalışıcam.
Biz aile binasında oturuyoruz. Görümcem de aynı binada. Oglum var on yasında gecen gün bisiklet yuzunden cezalıydı Kendısı. Kv. Gorumcelerım kızı bırde benım oglum bır haftalığına köye gideceklerdi. Olsa bu aksamdı gıdıslerı. Ben burda kalıcaktim esım calıstığı ıcın herneyse, carsamba gunu carsıya gıttık biletleri almaya ordanda akrabalarına gıdıcektık. Kayinvalidem bana cok ısrar etmiştı (aramız iyidir hepsiyle) sende gel dıye keske gitmez olsaydım. Neyse bilet bakmaya gittik bu arada oglum aglamaya basladı noldu dedim görümcemin kocası icin dediki seni basından s. Tr ediyorlar. Haliyle sinirlendim onlara dönüp bu ne demek? Dedim. On yasında cocugun aklına boyle sey sokulurmu?
Ben cocugumu niye basimdan atayım su yasına geldi ilk defa onlarla bi yere kalmaya gidecekti. Ikı hava alsın diye, dedım ki o gun benden bisiklet isteyince köye gidersen veririm. Burda ben bi yere gıtmıcem dıye ıyı gelir dedım köyde.
Neyse devamında ben kımseye guvenerek cocuklarımı doğurmadım dedim. Aksam oldu görümcem eşine demıs sen boyle mı dedin oglum ıcın oda demiş ben saka yaptım. Baya bi kavga etmişler sesleri yukarı gelmiş. Bende dun ogrendim oğlum köye gitmekten vazgeçti. Kayinvalidem dedıkı bızde gitmiyoruruz. Vazgeçtiler. Enişte kızı var nısanlı ıkı aydır kız köye gitmek ıcın gece gunduz calıstı onun hıc bı sucu yoktu. Gorumceme demıskı sen gidersen git kız gidemez. Diger gorumcemde bekar oda bugun izne cıkıyodu yanı oda iptal etti. Hepsi beraber gidecekti. Bende büyük gorumcem ile dun konustum benimle konusmuyo asagı evine indim. Dedim ben anne olarak o lafı tabiki sorgularım iste sen sınırlı sınırlı konustun ben sinirlendim. Bu dedım bızım aramızda kalırdı. Ben esime bıle soylemedım. Erkeklerin karışmasına gerek yoktu. Yanı ne gerek vardıki kocasına gitti anlattı. Yıne Kendısıni haklı cıkardı kocası ben saka yaptım diye. Simdi size soruyorum ben nerde hata yaptım. Benım sucumu söyleyin Allah askına.. Düsünmekten yoruldum. Kımseye de patlayamıyorum.
enişteye sizin oğlan mı fazla gelmiş?
Tabiki sorgularım
Ergenlğe girmek uzere olan bi çocuğa saka yapmasın bidaha enişte.
Saka yaptığına da inanan kadın için uzuldum.

Koskoca adam, yaptığı şey şaka bile olsa gerçekten çok ayıp , çocukça bile diyesim gelmiyor. Gelip özür dilemeliydi, düşünülecek bir şey yok, haklısınız. Lütfen haksız olduğunuzu düşünüp kimseye karşı mahcup olmayın , ama kimseye de patlamayın, duruşunuzu bozmayın.
Enişte bey de bir daha böyle bir şaka yapılmayacağını anlamış olur.

Gezmeye giderken bu konuşmanın yanlış olduğunu söylemişsiniz.İyi.Sonrasında eniştenin kendisini gördüğünüzde bu konuşmasının yanlış olduğunu ve çocuğun üzüldüğünü ifade edebilirdiniz.Böyle densiz insanlar etrafımızda hep var.Ayrıca olay gereğinden fazla abartılmış.Bence fazla uzatmaya değmez.Hele o enişte için hiç değmez.

Kocana da atlatsana o adamın terbiyesiliğini
Ne demek o lafı söylemek
Hiç de suçlu değilsin o senin çocuğun çok iyi yapmışsın

İyi de Kv görümceler vs niye gitmiyor

Yani 10 yaşında çocuk eksik olunca köye gidilmiyor mu

Bu arada eşiniz çalışırsa çalışsın siz neden gitmiyorsunuz koca adam 2-3 gün yalnız kalır

Eniştenin kullandığı kelime çirkin de seni gönderip anan baban keyif çatacak demiş özetle

Görümcenin kocasına anlatması normal sonuçta lafı edene söylemeyecekse görümceye neden anlattınız ki

Çocukla böyle konuşulmaz. Ama siz çocuğunuzu yanında olmadan başkalarına emanet edip neden bir yere gönderiyorsunuz?
Ben gitmeyecektim, keşke gitmeseydim diyorsunuz, nasıl içiniz rahat ediyor?
İnsanlar az çok kendini belli eder. Eniştenin bunu söyleyecek kapasitede olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Bisiklete binmesini köye gitme gibi bir şarta bağlamanız bana çok saçma geldi.
Babanne de olsa, hala da olsa 10 yaşındaki çocuk kimseye bırakılıp bir yere gönderilmez. Adam çocuğu resmen bir yük olarak görmüş açıkça, başınızdan attığınızı düşünmüş. Bu düşüncelere mahal verecek şekilde davranmayın. Sizin bu davranışınız bana çok normal gelmedi.

Merhabalar hanımlar konum biraz uzun daha ıyı anlayıp dısarıdan bi gozle yorumlamanız için yıne kısa tutmaya çalışıcam.
Biz aile binasında oturuyoruz. Görümcem de aynı binada. Oglum var on yasında gecen gün bisiklet yuzunden cezalıydı Kendısı. Kv. Gorumcelerım kızı bırde benım oglum bır haftalığına köye gideceklerdi. Olsa bu aksamdı gıdıslerı. Ben burda kalıcaktim esım calıstığı ıcın herneyse, carsamba gunu carsıya gıttık biletleri almaya ordanda akrabalarına gıdıcektık. Kayinvalidem bana cok ısrar etmiştı (aramız iyidir hepsiyle) sende gel dıye keske gitmez olsaydım. Neyse bilet bakmaya gittik bu arada oglum aglamaya basladı noldu dedim görümcemin kocası icin dediki seni basından s. Tr ediyorlar. Haliyle sinirlendim onlara dönüp bu ne demek? Dedim. On yasında cocugun aklına boyle sey sokulurmu?
Ben cocugumu niye basimdan atayım su yasına geldi ilk defa onlarla bi yere kalmaya gidecekti. Ikı hava alsın diye, dedım ki o gun benden bisiklet isteyince köye gidersen veririm. Burda ben bi yere gıtmıcem dıye ıyı gelir dedım köyde.
Neyse devamında ben kımseye guvenerek cocuklarımı doğurmadım dedim. Aksam oldu görümcem eşine demıs sen boyle mı dedin oglum ıcın oda demiş ben saka yaptım. Baya bi kavga etmişler sesleri yukarı gelmiş. Bende dun ogrendim oğlum köye gitmekten vazgeçti. Kayinvalidem dedıkı bızde gitmiyoruruz. Vazgeçtiler. Enişte kızı var nısanlı ıkı aydır kız köye gitmek ıcın gece gunduz calıstı onun hıc bı sucu yoktu. Gorumceme demıskı sen gidersen git kız gidemez. Diger gorumcemde bekar oda bugun izne cıkıyodu yanı oda iptal etti. Hepsi beraber gidecekti. Bende büyük gorumcem ile dun konustum benimle konusmuyo asagı evine indim. Dedim ben anne olarak o lafı tabiki sorgularım iste sen sınırlı sınırlı konustun ben sinirlendim. Bu dedım bızım aramızda kalırdı. Ben esime bıle soylemedım. Erkeklerin karışmasına gerek yoktu. Yanı ne gerek vardıki kocasına gitti anlattı. Yıne Kendısıni haklı cıkardı kocası ben saka yaptım diye. Simdi size soruyorum ben nerde hata yaptım. Benım sucumu söyleyin Allah askına.. Düsünmekten yoruldum. Kımseye de patlayamıyorum.
Gözümden uzağa çocuğu göndermem.
O enişte olacak cibilliyetsiz de ağzından çıkan lafla dikkat edecek. Terbiyesiz.
Ayrıca siz kime bu kadar çok güvenip çocuğunuzu gözünüzden uzaklaştırıyorsunuz bir de çocuk tek gitmek istemiyor gidersen bisikleti veririm diyorsunuz, resmen zorla çocuğu göndermeye çalışmışsınız. Ben böyle anladım eğer bu şekilde ise en büyük suçlu sizsiniz.

Gözümden uzağa çocuğu göndermem.
O enişte olacak cibilliyetsiz de ağzından çıkan lafla dikkat edecek. Terbiyesiz.
Ayrıca siz kime bu kadar çok güvenip çocuğunuzu gözünüzden uzaklaştırıyorsunuz bir de çocuk tek gitmek istemiyor gidersen bisiklet alıcam diyorsunuz. Ben böyle anladım eğer bu şekilde ise en büyük suçlu sizsiniz.
Bu konuda Benimle aynı düşünen bir kişi varmış nihayet... 👏🏼

Çocuğunuza neden kızıyorsunuz ki çocuk bu laf taşımanın ne olduğunu ne bilsin. Görümceniz ayrı bir tuhaf enişte ayrı saygısız bizim ailede üç enişte var birisi benim eşim tabii şimdi düşündüm de hepsi birbirinden saygılıymış. Sizin zaten böyle bir durumda susmanız hata olurdu. Enişte rezil rüsva olmuş resmen hala kendini mi savunuyor.asıl sizin tavır almanız lazımdı

iyi olmuş kocasına demesi kendini ne sanıyor çocuğa denecek laf mı hadlerini bilseler keşke. herkes ortada kaldı ama sizin yüzünüzden değil o ağzını açarken düşünmeyen insan yüzünden. ona göre tavrınızı koyun gelip gidemesin size de çocuğunuza da yaklaştırmayın.

sen az bile yapmissin. Benim cocuguma hem kufurlu konusacak hemde aklina oyle bisey sokacak. Eniste falan dinlemem yerin dibine sokarim onu orda.

Çocuğun ne suçu var neden kızıyorsunuz?Sakin kızmayın bir daha önemli başka şeyler olur söylemez.Gorumceniz iyi yapmış kocasına söylemekle siz neden kocanıza söylemediniz?Söylemeniz gerekirdi.

Back
X