Engelli olana iş yok mu bu hayatta

Kalbimmavi

Melegimi kaybettim...
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
921
1.132
28
Nereye baş vursam bu iş ağır sana göre değil diyor.
Bana göre iş bakıyorum gidiyorum sağlıklı insan bile zorlanır ne yapacağım açıktan liseyi bitirdikten sonra EKPSS sınavına gireceğim,
2018 EKPSS kura ile belirlenecek hizmetli kadrolarına kayıt olacağım zaten.
O zamana kadar, ne yapacağım bilmiyorum.
heryere başvuru yapacağım, inşallah hayırlısıyla bulurum yapabileceğim bir iş. Biran önce hayatımı kazanmam lazım kızlar, biliyorsunuz kocamla olanları.

Canım is bulmak cidden zor yilmadan aramaya devam etmek gerekiyor konu is olunca nasip kismet demekten baska elden bisey gelmiyor. Is aramak, cevreye duyurmak dısinda yapabilecek ne kaliyor bi de imkanin varsa boş beklemeyip kendini gelistirmek. Allah yardimcımiz olsun.

Canım engelli raporun varmı? Eğer raporun varsa %40 ve üzerinde ise hemen cv'ni hazırlayıp kariyer sitelerinden başvurunu yap.ekpss ye tabiki başvur.engelli iş ilanlarını takip et.firmaların engelli kadrosunda eleman çalıştırma zorunluluğu var.mutlaka bulursun iş.kolay gelsin.

İlköğretim mezunusunuz sanırım. Hal böyle olunca (ve sizin de hastalığınız nedeniyle) aslanın ağzındaki ekmek midesine gidiyor.
Üniversite mezunları dahi bu konuda çaresiz.
Keşke eğitim işini bu kadar geciktirmeseydiniz.
Devletin engellilere açtığı kadrolar ve özel sektörün bu kişilere iş vermesi ile ilgili bir takım çalışmalar var.
İş ve işçi bulma kurumundan sorulabilir detaylar.

Teşekkür ederim bilgisayar programları World Excel biliyorum sertifikam da var.

Evet canım %80 raporum var.
İşkur, kariyer net, hepsine kayıt yaptım, takip ediyorum. Ayrıca bugün belediye başkanı ile iş için ğorustum istihdam birimine yönlendirdi onlar da ilginecek benimle inşallah .

Takipteyim her yere başvuru yapıyorum ve o yüzden bu kadar çaresiz hissediyorum kendimi.
Çok zor işim

Engelli kadrosu var ama üniversite mezunlarına öncelik veriyorlar sanırsam . Allah bir kapı açar elbet

Sizin iş bulamama nedeniniz engelli olmanı değil eğitim durumunuz. Cevrede onlarca engelli insan işlerini gayet güzel yapıyorlar. Ekpss de gerçekten kolay çalışırsanız devlette iş bulursunuz. Allah yolunuzu açık etsin insallah kısa zamanda istekleriniz olur

Katılıyorum tek farkla, ağır veya çok yorucu işleri yapamıyorum maalesef.
O nedenle, herhangi bir işe giremiyorum. (çünkü rahatsizlaniyorum yorucu işlerde)
Engelim engel oluyor bazı işlere.
Bu yüzden okumam gerek haklısın.
İyi temennilerin için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…